search
Deze deleted scene uit 'Avatar: The Last Airbender' was te duister voor kindertelevisie
Series / Video/clip/featurette

Deze deleted scene uit 'Avatar: The Last Airbender' was te duister voor kindertelevisie

Achteraf vonden de makers deze scène toch te grimmig voor Nickelodeon.

Enkele van de sterkste punten van de geliefde animatieserie Avatar: The Last Airbender waren de volwassen verhaallijnen, waarin Team Avatar opgroeit van een stelletje kinderen naar volwassen strijders tegen het kwaad. Daardoor was de serie niet vies van enkele onderwerpen voor grote mensen, maar deze scène ging een stapje te ver.

Uiteindelijk werd de scène uit seizoen 1 geschrapt voordat het volledig geanimeerd werd, maar gelukkig is het concept nog in de archieven blijven liggen. Pas jaren later kwam de scène weer boven water en werpt het een heel ander licht op de kinderserie.

Storyboard


De verwijderde scène is weer onder de aandacht gekomen doordat schrijver Giancarlo Volpe besloot zijn storyboards en schetsen te delen van het eerste seizoen, waar het idee nog was blijven voortbestaan.De scène begint als een flashback naar Aang's jeugd met Aang en zijn mentor Gyatso op een vliegende bizon. De speelse aard van de vlucht suggereert dat Aang en Gyatso zich alleen maar vermaken, misschien proberen ze zelfs indruk te maken op de groep trainende luchtmeesters beneden hen.

Van blij naar doodongelukkig


Als Aang en Gyatso langs de klas vliegen, strooien ze taartjes over hen uit. Al gauw verandert de hele scène in een voedselgevecht, vol gelach en vreugde.Maar, zoals zo vaak in Avatar gebeurt, is dit moment van geluk van korte duur. Als Aang zich omdraait naar Gyatso, ontdekt hij tot zijn schrik dat Gyatso in een skelet is veranderd. De scène vervaagt en eindigt met een ijzingwekkende noot die ongewoon donker is voor de serie.

Te duister


Deze ongebruikte scène bleek achteraf veel te duister voor de serie en heeft uiteindelijk het daglicht nooit volledig te zien. Gelukkig zijn er nu wel fans, die hebben geprobeerd de scène weer tot leven te brengen.Avatar: The Last Airbender kijk je nu bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen