search

Ons nieuws van maandag 21 augustus 2023

Heel Netflix compleet in de ban van deze nieuwe en wonderlijke fantasy-serie
Series / Nieuws

Heel Netflix compleet in de ban van deze nieuwe en wonderlijke fantasy-serie

De serie 'El Elegido' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

De nieuwe serie El Elegido, of in het Engels: The Chosen One doet het heel erg goed op Netflix. Nog maar een paar dagen te streamen en onmiddellijk onderdeel van de top 10 van de best bekeken series op de streamingsdienst.

El Elegido is de bewerking van een stripverhaal van Mark Millar. In een klein Mexicaanse plaatsje is de twaalfjarige Jodie, gespeeld door Bobby Luhnow, een normaal jochie met opvallende ogen, maar dat verandert als hij een buitengewoon ernstig ongeluk op wonderbaarlijke wijze overleefd. Al snel dichten mensen hem bijzondere krachten toe, en op een gegeven moment begint hij zelf ook te twijfelen aan eigen (bijzondere?) kunnen.

Groep vrienden


In de serie volgen we met name een groep bevriende en arme kinderen. Ze zien het wonder vooral als een manier om wat extra geld te verdienen. Jodie merkt echter zelf dat hij daadwerkelijk wonderbaarlijke dingen kan.

De serie draait uiteindelijk om de vraag: hoe zouden we reageren als Jezus zou terugkeren op aarde? Hoe zou de huidige maatschappij daarmee omgaan? Wordt hij überhaupt serieus genomen of zijn we te murw om dit allemaal te kunnen begrijpen?

Bekijk op instagram


Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 9 nieuwe afleveringen waaronder een nieuw seizoen 'Ragnarok'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 9 nieuwe afleveringen waaronder een nieuw seizoen 'Ragnarok'

Deze week gaat Netflix weer internationaal, met als hoogtepunt spanning uit Scandinavië.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Ragnarok (seizoen 3)Verschijnt op: 24 augustus
Genre: Actie / Drama / Fantasie
Kijk op: Netflix

Synopsis: De eindtijd lijkt nabij in een Noors stadje dat zwaar is vervuild en wordt bedreigd door smeltende gletsjers. Alleen een legende kan een oud kwaad bestrijden.

Riverdale (seizoen 7 - aflevering 20)Verschijnt op: 24 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.

Who is Erin Carter? (seizoen 1)Verschijnt op: 24 augustus
Genre: Actie / Avontuur / Misdaad
Kijk op: Netflix

Synopsis: Het rustige leven van een Britse vrouw in Barcelona loopt uit de hand wanneer een gewapende overval op een supermarkt haar geheime en gewelddadige verleden blootlegt.

Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

22 augustus: Lighthouse (seizoen 1) - Talkshow - Twee prominente entertainers hebben een ongedwongen ontmoeting en een openhartig gesprek, waarbij ze met een lach en een traan hun kwetsbaarheden en zorgen delen.

23 augustus: Bardot (seizoen 1) - Biografie / Drama / Geschiedenis - Gewapend met gedrevenheid en humor wordt een rebelse actrice een icoon doordat ze in opstand komt tegen de sociale normen van de jaren 50 en haar vrije ideeën met de wereld deelt.

23 augustus: The Ultimatum: Marry or Move On (seizoen 2) - Reality-TV - In het huwelijksbootje stappen of ermee kappen? Koppels stellen hun liefde op de proef door met potentiële matches te gaan samenwonen in een provocerende realityserie.

23 augustus: My Happy Marriage (seizoen 1 - aflevering 8) - Animatie / Drama / Fantasie - Miyo's neerbuigende familie ziet haar niet staan, maar samen met haar machtige aanstaande man komen haar ware zelf en verborgen krachten langzaam naar boven.

26 & 27 augustus: Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Komedie / Misdaad / Drama - Een paranormaal begaafde dierenarts en een rechercheur slaan de handen ineen, maar hun vaardigheden worden op de proef gesteld tijdens een mysterie met een seriemoordenaar.

26 & 27 augustus: The Uncanny Counter (seizoen 2 - aflevering 9-10) - Actie / Fantasy / Horror - De Counters verkopen overdag noedels, maar jagen 's nachts met behulp van hun speciale vaardigheden op kwaadaardige geesten die mensen aanvallen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gave serie grijpt je onmiddellijk bij de ballen en is nu eindelijk te zien op Netflix
Series / Nieuws

Deze gave serie grijpt je onmiddellijk bij de ballen en is nu eindelijk te zien op Netflix

De serie 'Ballers' is inmiddels ook te zien op Netflix en scoort daar gelijk uitstekend.

De luchtige dramaserie Ballers is sinds een paar dagen te zien bij Netflix. De serie scoort in haar eerste week na het verschijnen op Netflix flink en hoort gelijk bij de 10 best bekeken series van het moment.

De serie draait om de voormalige American football-speler Spencer Strasmore, gespeeld door niemand minder dan 'The Rock' Dwayne Johnson, die vanwege een blessure heeft moeten stoppen en nu actief is als zaakwaarnemer.

Football


De serie draait met name om jonge en steenrijke Footballers die met geld smijten en zeer regelmatig in de problemen komen, die door hun zaakwaarnemer moeten worden opgelost. Strasmore is voortdurend bezig om iedereen op het rechte pad te houden, en loopt daarbij altijd op eieren, want hij wil zijn eigen clientèle natuurlijk wel te vriend houden.

Ballers kijkt vooral lekker weg en doet in zoverre een beetje denken aan die andere luchtige dramaserie over mannen die worstelen met hun testosteron, Entourage.

Netflix


Alle vijf seizoenen van de serie zijn nu dus op Netflix te zien. De serie is overigens ook al jarenlang te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram


Kijk de serie nu op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wapendeskundige bekritiseert veldslag in 'The Last Kingdom' als onrealistisch
Series / Nieuws

Wapendeskundige bekritiseert veldslag in 'The Last Kingdom' als onrealistisch

Een legendarisch gevecht uit de succesvolle dramaserie krijgt harde kritiek.

Vanaf het eerste seizoen tot en met het laatste werd The Last Kingdom overladen met lof. De verfilming van de boeken van Bernard Cornwell was sterk geschreven en geregisseerd en beschikte over een goede cast.

Toch is de serie niet perfect. Dat blijkt uit de kritiek van Tobias Capwell, een expert op het gebied van Middeleeuwse wapens. Capwell bekeek voor Insider de veldslag aan het einde van seizoen 1.

Schilden


Capwell's ervaren oog viel op de schilden die werden gebruikt. ''Dat is belachelijk. Het is dom'', zei de expert. ''Niemand gebruikte rechthoekige schilden. Vroeg-middeleeuwse schilden waren allemaal rond, voor zover wij weten.''

Niet alleen de vorm van de schilden was incorrect volgens Capwell. ''Er zaten geen openingen in de schilden. Als er lucht doorheen kan, kunnen er ook allerlei andere dingen doorheen. Die schilden waren dichtgemaakt.''

Netflix


Zelf oordelen over de veldslag? The Last Kingdom bekijk je op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'El Elegido'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'El Elegido'

Niet erg consistent en bij vlagen lachwekkend, maar met recht een original te noemen.

Regie: Everardo Gout | Cast: Dianna Agron (Sarah), Bobby Luhnow (Jodie), Lilith Amelie Siordia Mejia (Magda), Juanito Anguamea (Tuka), Jorge Javier Arballo (Hipolito), Alberto Pérez-Jácome (Wagner), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 35-47 minuten | Jaar: 2023

Ook al geloven heel wat gelovigen het niet: godsdienst neemt af en atheïsme groeit. Dus iedere keer wanneer een film of serie verschijnt met een religieus thema wordt die collectieve zucht ietsje luider. Maar wanneer het blijkt te gaan om de verfilming van een strip van Mark Millar, wiens overige werk de inspiratiebron was voor tal van succesvolle en geliefde films, dan mag iedereen zijn persoonlijke principes best opzijschuiven om die serie toch een kans te geven.

December 1999: de twaalfjarige Jodie woont in Mexico waar zijn moeder met hem naartoe is gevlucht toen hij nog een baby was. Op een dag heeft hij geen toegang tot zijn medicatie en nu hij zijn pil niet heeft geslikt begint hij ineens bijzondere gaven te vertonen. Maar Jodie weet niet wie zijn vader is en vraagt zich af of hij iemand is die zijn krachten voor goed of kwaad zal gaan gebruiken.

El Elegido is gebaseerd op de strip American Jesus van Mark Millar en Peter Gross. Dat valt niet te merken in het begin, maar de laatste aflevering is onvervalst stripboekspektakel. Het begin, met name de eerste twee afleveringen, doen aan als een sympathiek adolescentie-filmhuisdrama. Het handheldcamerawerk en het nonchalante, haast apathische acteerwerk van het hoofdpersonage dragen flink bij aan die sfeer.

En dat is eigenlijk wel prettig. Na een korte introductie van Jodie, zijn moeder en zijn vrienden, trekken de vijf jongeren de woestijn in en wandelen over de zoutvlakte op zoek naar een sirene die een visser heeft aangevallen. Natuurlijk niet erg verstandig, maar met deze onverwachte en onvoorspelbare start houdt de serie moeiteloos de aandacht vast.

Dit wordt doorgezet in de tweede aflevering, waarin de jongeren goocheltrucjes uithalen om de mensen uit hun dorp te laten geloven dat Jodie de nieuwe Messias is. Maar daarna slaat het om en is er geen twijfel meer over of dit iets bovennatuurlijks is of niet. Vanaf dat moment zijn de losjes gefilmde beelden en de uitdrukkingsloosheid van Jodie juist elementen die El Elegido amateuristisch doen overkomen.

Subtiel is de serie ook niet te noemen. Dat alle punten uit het Jezuslijstje kunnen worden afgevinkt is soms te belachelijk voor woorden. Misschien is de debuterende Bobby Luhnow ook niet de juiste castingkeuze voor Jodie, al zal het niet makkelijk zijn geweest om een jonge Amerikaanse acteur te vinden die vloeiend Mexicaans-Spaans spreekt. Er kan nog niet met zekerheid worden gezegd dat hij geen talent heeft, want er lijkt enige potentie te zijn.

Het enige constante factor is de omgeving. Om geloofwaardig een verhaal te vertellen over mensen die zonder terughoudendheid gaan geloven in de terugkeer van Jezus is een Mexicaans dorp sowieso het meest geschikt, maar het is ook gewoon een prachtige plek die geen moment verveelt. In het verzorgd ogende kustplaatsje worden leuke feestjes gehouden en vlakbij bevinden zich een woestijn, een oase, een zoutvlakte en grotten. De makers hebben ervoor gezorgd dat het Mexicaanse landschap een immer aanwezig personage is.

Al vanaf de eerste aflevering is het niet bepaald een geheim of er nou een held of slechterik in Jodie schuilt en bepaalde wonderen die zich voordoen slaan daardoor helemaal nergens op. Ze zijn enkel bedoeld om die eerdergenoemde Jezus-checklist te voltooien. Die tijd had beter kunnen worden besteed aan de interne ontwikkelingen van Jodie, aangezien hij, in theorie, degene is die worstelt met zichzelf. Dit wordt echter niet in de praktijk gebracht; de serie komt niet verder dan het gegeven dat hij een identiteitscrisis heeft.

De laatste aflevering trekt alles uit de kast. Het filmhuisgevoel is weg en de toon van een stripboekverfilming resteert. Er wordt gretig gebruikgemaakt van slowmotion en omdat de componist blijkbaar geen muziek kon leveren die episch genoeg was, is daarom maar de score van Reqiuem for a Dream gebruikt. Het is zo ontzettend over de top dat het ergens wel wat heeft en dient te worden bekeken door een comicbril.

Het einde liegt er niet om en is een intrigerende afsluiter. Maar het geheel is via heel wat kwalitatieve pieken en dalen bereikt, waardoor dit geen geweldige serie kan worden genoemd. Maar je kunt haar evenmin doorsnee noemen, want het is absoluut een ongewoon werkje. En niet slechts vanwege dat ene supercoole personage van Elvis, de Mexicaanse transgender bakker. De makers kunnen het hierbij laten en dan is het goed zo, maar als er een voortzetting komt dan is er geen twijfel over mogelijk: iedereen die het eerste seizoen heeft gekeken zal gegarandeerd gaan zitten voor het tweede.

★★★☆☆

El Elegido is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-regisseur blikt terug op emotionele derde aflevering
Series / Nieuws

'The Last of Us'-regisseur blikt terug op emotionele derde aflevering

De regisseur van The Last of Us aflevering 3 zag niet aankomen dat het publiek zo geraakt zou worden door het verhaal.

Velen zien de derde aflevering van The Last of Us seizoen 1 als de beste aflevering van het seizoen. Dat komt door de emotionele impact die de aflevering heeft, die fans niet aan zagen komen.

Maar niet alleen de fans hadden dit niet verwacht, ook de regisseur van de aflevering, Peter Hoar, wist niet dat het publiek zo positief zou reageren. Hoewel, positief...

The Last of Us liet iedereen huilen


Aflevering 3, "Long, Long Time", zorgde er vooral voor dat veel mensen moesten huilen. Het verhaal van Frank (Murray Bartlett) en Bill (Nick Offerman) was een emotionele achtbaan.

"Het was niet mijn bedoeling om een ​​verhaal te vertellen dat de wereld ongecontroleerd zou laten huilen, maar dat deed ik wel. Er was een briefje dat ik Murray gaf. Ik zei: misschien is dit de scène waarin we niet huilen. Het was onmogelijk omdat Bill zo gepassioneerd was en op dat moment tegen zijn liefde Frank zei dat hij zijn doel was."

"En Murray was als: 'Ik kan het niet. Kijk naar hem, ik kan het niet. Hij is gewoon zo mooi en menselijk dat ik het gewoon niet binnen kan houden.' Dus dat briefje was overbodig! Ik ben er om mensen iets te laten voelen.'"The Last of Us seizoen 2


In de derde aflevering komt de reis van Joel en Ellie even op een lager pitje te staan om Frank en Bill in de spotlight te zetten. Aan het einde van de aflevering zijn ze beiden dood, dus dit was een opzichzelfstaande aflevering voor de twee.

In de het tweede seizoen van The Last of Us hoeven we beide personages dus ook niet te verwachten. Het is nog niet bekend wanneer The Last of Us seizoen 2 verschijnt, maar eind 2024 of in de eerste helft van 2025 lijkt realistisch.

The Last of Us is nu te zien op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul'-ster zou geliefd personage zo weer opnieuw spelen
Series / Nieuws

'Better Call Saul'-ster zou geliefd personage zo weer opnieuw spelen

Rhea Seehorn zou graag ooit nog eens terugkeren naar het Better Call Saul-universum om het geliefde personage Kim Wexler te spelen.

Het is alweer een jaar geleden sinds de laatste aflevering van Better Call Saul op Netflix verscheen. Gaan we ooit nog terugkeren naar het Breaking Bad-universum, of zitten de acteurs daar niet op te wachten?

Better Call Saul is natuurlijk al een spin-off, maar het zou niet de eerste keer zijn dat er van een spin-off nóg een spin-off wordt gemaakt. Eén actrice zou in ieder geval wel open staan voor een terugkeer.

Rhea Seehorn in Better Call Saul


Rhea Seehorn, die Kim Wexler speelde in Better Call Saul, sprak onlangs met The Hollywood Reporter over het personage dat ze nooit meer zal vergeten.

"Ik denk niet dat ik haar ooit zal vergeten. Ik hoop dat er op een dag een gelegenheid is om deze personages opnieuw te bezoeken. Eén personage spelen in de loop van zeven jaar, en de enorme kans op evolutie en groei die ze mogelijk maakten voor ons om te spelen - ze voelt erg driedimensionaal aan als mens voor mij. Er zijn delen van haar waar ik, als acteur en als mens, nog steeds van probeer te leren, maar het lukt me niet helemaal."

"Ik wil geen pokerface hebben zoals zij. Ik wil niet zenuwachtig stiltes vullen. Het was heel zinvol voor mij om fans te ontmoeten voor wie Kim zoveel betekende en voor mij om te beseffen dat [de kijkers] vaak haar grootste vertrouwelingen zijn in scènes, omdat ze andere mensen in de kamer niet laat weten wat ze denkt."De toekomst van Breaking Bad


Moet de Breaking Bad-franchise verder gaan? Veel prequels weten de kwaliteit van het origineel niet te evenaren, maar met Better Call Saul en de sequelfilm El Camino hebben Vince Gilligan en de rest bewezen dat het wel mogelijk is.

Voor nu lijkt de Breaking Bad-franchise echter klaar te zijn. Gilligan werkt aan een ander, volledig ongerelateerd project waar we allemaal ontzettend naar uit kijken.

En wat betreft Rhea Seehorn, haar uitstekende kwaliteiten als actrice kan ze vast ook in een andere film of serie toepassen.

Bekijk Better Call Saul nu op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pakkende thriller uit 2017 schiet het aanbod van Netflix in
Films / Nieuws

Pakkende thriller uit 2017 schiet het aanbod van Netflix in

Vanaf dinsdag 22 augustus voegt Netflix de thriller 'American Assassin' toe aan het aanbod. Kijk hem vanaf die dag bij de streamer.

De film van regisseur Michael Cuesta komt uit het jaar 2017 en heeft een speelduur van een uur en eenenvijftig minuten.

Regisseur Cuesta is ook wel bekend van de films Tell-Tale en Roadie. Ook regisseert hij een aflevering van de serie Daredevil: Born Again welke vanaf 2024 te zien is.

In de film


De cast van de film bestaat onder andere uit Dylan O'Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, Taylor Kitsch, Charlotte Vega, Chris Webber en Buster Reeves.

Synopsis


Koude Oorlog-veteraan Stan Hurley neemt CIA-rekruut Mitch Rapp onder zijn hoede. Ze worden door de adjunct directeur van de CIA aangesteld om een golf van ogenschijnlijk willekeurige aanvallen op zowel militaire als civiele doelwitten te onderzoeken.

Ze ontdekken een patroon in het geweld en gaan op een gezamenlijke missie. Het tegenhouden van een dodelijke Turkse agent en zijn intentie om een wereldoorlog in het Midden-Oosten te starten.Grote meevaller


De film weet een score van 6.2/10 te pakken op IMDb. De critici op Rotten Tomatoes zijn met 34% niet heel erg te spreken over de film. Bij het publiek doet de film het beter met 60%. "'American Assassin' vindt het wiel niet opnieuw uit, maar dankzij een beetje gelukkige chemie blaast het wel een zeer gewaardeerd leven in het spionagethrillerspel.", aldus een van de critici die wel te spreken is over de film.

"Ik had weinig verwacht van deze film, maar toch was dit een grote meevaller. Misschien omdat de regisseur is begonnen met arthouse producties. Die moet ik ook maar eens gaan opsnorren." vertelt een van de kijkers bij MovieMeter. Daar pakt de film een score van 3.1/5.

Netflix


Als je American Assassin nog niet gezien hebt, dan kan je hem streamen vanaf dinsdag 22 augustus bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'My Dad, the Bounty Hunter' seizoen 2'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'My Dad, the Bounty Hunter' seizoen 2'

Wederom een vermakelijk ruimte-avontuur, maar erg afgekeken van Black Panther.

Regie: Kai Akira, Ian Abando, e.a. | Cast (stemmen): Priah Ferguson (Lisa), Jecobi Swain (Sean), Yvonne Orji (Tess), Laz Alonso (Sabo Brok), Yvette Nicole Brown (KRS), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 19-44 minuten | Jaar: 2023

Kinderen zijn dol op herhaling. Voor de twintigste keer diezelfde film of lekker genieten van die tekenfilm waar ze in elke aflevering in principe hetzelfde doen. Het is daarom geen schande dat My Dad, the Bounty Hunter in haar tweede seizoen niets nieuws te bieden heeft; het is immers op de eerste plaats een kinderserie, ondanks alle knipogen voor volwassenen. Alleen konden de makers deze keer niet hun eigen verhaal bedenken.

In het vorige seizoen heeft premiejager Sabo Brok zijn oude werkgever tot vijand gemaakt. Net nu hij en zijn gezin menen eindelijk te kunnen genieten van hun leven op aarde duikt er een andere jager op die hem meeneemt. Zijn vrouw Tess gaat op zoek, maar hun kinderen Lisa en Sean hebben zich natuurlijk weer verstopt in het ruimteschip. Na hun laatste avontuur snakken ze naar meer en dat zullen ze krijgen.

De eerste aflevering is twee keer zo lang als de rest. Geen idee of dat een verstandig idee is; meestal kan de aandacht van de kleine kijker hoogstens een halfuurtje worden vastgehouden. Maar het is in ieder geval een prettige start van het verhaal, dat helemaal in de stijl van het vorige seizoen is. De eerste paar opvolgende afleveringen houden dit vast door dezelfde toon en vertelwijze te hebben, alleen zijn de kinderen dit keer op pad met hun moeder in plaats van hun vader.

De kinderen gedragen zich ook precies hetzelfde. Sean is een schattig en slim warhoofd, Lisa is meestal een eendimensionale zeurende puber – en een tikje sadistisch: ze heeft een bol gevonden waarin een blauw blobwezen zit dat ze eruit laat en het opnieuw vangt en er dan mee schudt. Een mild verzoek van haar moeder om daarmee op te houden doet dat stoppen, maar dit voelt als een ietwat onverantwoord detail.

Dat blauw blobwezen heet, erg origineel, Blobby. Hij is een leuk nieuw personage dat vooral in een aflevering in de tweede helft van het seizoen geweldig wordt benut. Maar hij is voornamelijk aanwezig voor de komische noot. Er duiken af en toe ook wat bekende gezichten op uit het eerste seizoen. En dat zullen kijkers zich nog wel kunnen herinneren, omdat dit slechts een halfjaar geleden verscheen.

De haast om snel een tweede seizoen te maken wordt na enkele afleveringen duidelijk: de schrijvers konden zo gauw niets bedenken en besloten daarom maar het plot van Black Panther over te nemen. Ergens ver weg in de ruimte is een volk dat oogt en spreekt als Afrikanen. Ze hebben zichzelf verbonden met een unieke technologie waar ze biologisch mee verbonden zijn. En dat nare bedrijf waar Sabo vroeger voor werkte wil alles graag stelen.

Hoe charmant en amusant My Dad, the Bounty Hunter ook is, valt moeilijk te verhullen dat de schrijvers geen inspiratie hadden. Voor kinderen zal het weinig uitmaken, maar voor volwassenen wordt het seizoen gered door de humor en knipogen. Er is een casino op de planeet Ocanom (Monaco achterstevoren) en een andere planeet heet Veeger (V'Ger uit de eerste Star Trek-film). Op de Wakanda-planeet is een personage waarvan het uiterlijk is gebaseerd op dat van Prince in de jaren tachtig.

De conclusie van het seizoen is dan ook die van een standaard Marvel-film. Allemaal gejat, maar ach, het blijkt best te boeien. Wie weet heeft Netflix het scenarioschrijven overgelaten aan kunstmatige intelligentie. Net als voorheen is ook dit tweede seizoen dik in orde qua animatiekwaliteit. Vooral omdat het in zo'n korte tijd gedaan moest worden. Er is niet al te veel oog voor detail in de locaties, maar het ziet er wel allemaal best gelikt uit.

Ondanks dat My Dad, the Bounty Hunter geen tekenfilmserie is die in Nederland veel besproken wordt, is zo'n gehaast nieuw seizoen een teken dat ze blijkbaar erg goed bekeken is. Netflix gaat er vanuit dat het tweede ook wel een succes zal zijn, want – wederom geheel in de stijl van een Marvel-film – komt er halverwege de laatste aftiteling nog een kleine scène die de deur opent voor een derde seizoen. Dat zal met de huidige stakingen in Hollywood wat langer op zich laten wachten. Genoeg tijd voor de schrijvers om zelf weer eens iets origineels te verzinnen.

★★★☆☆

My Dad, the Bounty Hunter is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 sterke programma's beloven deze week te bekoren bij de NPO
Series / Featured

Deze 3 sterke programma's beloven deze week te bekoren bij de NPO

Van Britse moordzaken tot een invasie in de Oost - de NPO heeft veel boeiends te bieden.

Er staan weer 3 sterke programma's op het menu van de NPO. Een intrigerend verhaal over Nederlands aanzet tot een Derde Wereldoorlog komt langs, evenals een prachtig portret van 's werelds machtigste rivieren.

Earth's Great Rivers | EO | Vanaf 21 augustus dagelijks op NPO2, bingen op NPO PlusDe grootste rivieren op aarde leggen buitengewone reizen af. Ze doorsnijden continenten en voeden en verbinden het leven. Ze bevorderen de cultuur en bieden een plek voor avontuur. In deze serie worden de Zambezi, Donau en Yukon belicht.Hoog Spel in de Oost | BNNVARA | Vanaf 23 augustus wekelijks op NPO2, bingen op NPO PlusEen drieluik over de zomer van 1962 waarin Nederland bijna de hoofdrol speelt in een nieuwe wereldoorlog en een hooggespannen politiek spel dat ons dwingt Nederlands Nieuw-Guinea, de laatste kolonie in de Oost op te geven. Een strijd waarvan vooral Papoeaas slachtoffer werden.Dalgliesh seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 2 september wekelijks op NPO2, vanaf 24 augustus bingen op NPO PlusEngeland, jaren 70. Terwijl hij nog rouwt om de dood van zijn vrouw en zoontje, werkt Adam Dalgliesh als hoofdinspecteur voor Scotland Yard. De briljante en enigmatische speurder weet de ingewikkeldste moordzaken op te lossen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Big Pharma-baas Richard Sackler gaat 'Painkiller' van Netflix hoogstwaarschijnlijk niet kijken
Series / Nieuws

Big Pharma-baas Richard Sackler gaat 'Painkiller' van Netflix hoogstwaarschijnlijk niet kijken

Hij zal de confronterende waarheid die hij heeft gecreëerd waarschijnlijk liever negeren.

Eerder deze maand kwam Netflix met Painkiller, een serie over de opioïdenproblematiek in Amerika. Volgens de schrijver van het boek waar de serie op gebaseerd is zal Richard Sackler niet gaan kijken.

Sackler stond als topman van het farmaceutische bedrijf Purdue Pharma, bekend van het ontwikkelen van de pijnstiller OxyContin, in het middelpunt van een opioïdencrisis die de VS in zijn greep hield.

Sackler weet nergens van


De serie is gebaseerd op een artikel uit de New Yorker, en het boek Pain Killer van schrijver Barry Meier. Hij deelt in een interview dat de echte Sackler de serie niet gaat kijken noch dat hij ervan op de hoogte wordt gesteld. Meier vertelt:

"Absoluut niet. Hij zou het absoluut niet gaan kijken, noch denk ik dat hij wil dat mensen hem erover vertellen." Meier vertelt ook dat Sackler niet eens de aanklachten tegen hem leest als hij weer eens aangeklaagd wordt.

De serie scoort


Het is een verhaal dat veel mensen aanspreekt en waar veel mensen over hebben gehoord. Misschien is dat de reden waarom de serie zo goed wordt bekeken. Het staat na slechts één week in de Netflix top 10 op de vierde plaats.Kijk alle afleveringen van Painkiller op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ heeft dubbele verrassing voor 'Star Wars' en 'Ashoka'-fans
Series / Nieuws

Disney+ heeft dubbele verrassing voor 'Star Wars' en 'Ashoka'-fans

'Ahsoka' is al eerder te bekijken dan Disney+ voorheen aankondigde.

Disney+ heeft een wijziging aangekondigd in de strategie voor de Star Wars-franchise. Te beginnen met Star Wars: Ahsoka volgende week, die een dag eerder dan gepland van start gaat.

In plaats van woensdag om middernacht, beginnen nieuwe afleveringen van Star Wars: Ahsoka in Amerika vanaf dinsdagavond 22 augustus. Disney maakte bekend dat in de Pacific Standard tijdzone de afleveringen om 18:00 online komen, in de Eastern tijdzone om 21:00.

Middenin de nacht


Deze tijden zijn gekozen zodat Noord-Amerikaanse fans de afleveringen op een handig tijdstip kunnen bekijken. Helaas betekent dit dat de nieuwe aflevering in Nederland steeds om 03:00 verschijnt. De meeste mensen zullen de afleveringen hier dus steeds wel gewoon op woensdag bekijken.

Ondertussen beginnen de eerste reacties voor de eerste paar afleveringen op sociale media te verschijnen. Er is veel lof voor de acteurs en de eerste indruk lijkt goed, maar er worden ook problemen met het tempo gesuggereerd.

Vervolg


Germain Lussier zegt op social media het volgende: "Ik denk dat #Ahsoka veel potentieel heeft. Als Rebels-fan voelde ik er een band mee die echt speciaal was. En toch is het soms enorm episch en vreemd genoeg plat op andere momenten. Sabine is de uitblinker & eenmaal bij aflevering 2 zat ik er volledig in. Het zou nog mis kunnen gaan, maar ik denk niet dat dat zal gebeuren".Alle beoordelingen bevestigen dat het echt een vervolg op "Star Wars Rebels" is, waarbij sommigen zich afvragen hoe het degenen die niet bekend zijn met die animatieserie zal bevallen. Bekijk Ahsoka vanaf 23 augustus op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Britse thriller met 'Outlander'-ster is remake van oorspronkelijke Nederlandse serie
Series / Nieuws

Nieuwe Britse thriller met 'Outlander'-ster is remake van oorspronkelijke Nederlandse serie

'The Couple Next Door' is een remake met dezelfde Nederlanse regisseur.

De Amerikaanse zender Starz en het Britse Channel 4 hebben een strategie ontwikkeld om Europese series om te zetten voor een groter, Engelsprekend, publiek. De Nederlandse thrillerserie Nieuwe Buren, naar het boek van Saskia Noort, wordt nu verfilmd met niemand minder dan Sam Heughan.

Frappant detail is dat Dries Vos ook de regisseur van de Britse remake is. Onlangs zette TVLine de eerste foto's online, die je hier kunt bekijken.

Leven in de buitenwijk


Het echtpaar Evie (Eleanor Tomlinson) en Pete (Alfred Enoch) verhuist naar een buitenwijk waar ze al snel vriendschap sluiten met hun buren. Dit zijn de stoere politie-agent Danny (Heughan) en zijn vrouw Becka (Jessica De Gouw), die yogales geeft.

Het leven in de schijnbaar rustige wijk blijkt een stuk spannender dan op het oog lijkt. Danny en Becka hebben een open huwelijk en het feit dat Evie de nacht doorbrengt met haar buurman zou wat dat betreft geen probleem moeten zijn. Een en ander blijkt echter een stuk ingewikkelder te liggen.

Waar en wanneer te zien


The Couple Next Door wordt in 2023 in het Verenigd Koninkrijk op Channel 4 verwacht. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn. De mogelijkheid bestaat dat de thriller op MGM+ te zien is, waar je via Prime Video een abonnement op kunt afsluiten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jim Parsons maakte een seksgrapje tegen tegenspeelster uit 'The Big Bang Theory' en nog diezelfde dag lagen zij samen in bed
Series / Nieuws

Jim Parsons maakte een seksgrapje tegen tegenspeelster uit 'The Big Bang Theory' en nog diezelfde dag lagen zij samen in bed

Jim Parsons schrok zich rot toen hij na een grapje de veelbetekenende blik van zijn tegenspeelster zag.

The Big Bang Theory zat natuurlijk gewoon retegoed in elkaar. Er viel veel te lachen maar ondertussen maakten de personages ook een echte zorgvuldige en goed doordachte ontwikkeling door die altijd geloofwaardig aanvoelde.

De meest indrukwekkende transformatie was die van de hoofdrolspeler Sheldon. Hij veranderde van een onhandige en egocentrische persoon tot een iets minder onhandige en egocentrische persoon en werd zelfs een toegewijde vriend en echtgenoot. Het geduldige personage Amy speelde hierin natuurlijk ook een grote rol.

Gaan we het doen?


Parsons, de acteur die Sheldon, speelde, werd op een ochtend flink verrast door Mayim Bialik, die Amy speelde. Ze vroeg hem of hij het script al gelezen had. Hij vroeg voor de grap of hun personages 'het' vandaag met elkaar zouden gaan doen. Bialik gaf hem vervolgens een veelbetekenende blik terug. Amy en Sheldon zouden sex gaan hebben!

Parsons schrok zich in eerste instantie rot en had deze stap naar volwassenheid van zijn personage Sheldon nog niet perse verwacht. Uiteindelijk speelden ze de scène met veel plezier en maakte ook deze scène op een logische manier deel uit van hun karakterontwikkeling.

Bekijk op instagram


Kijk hier naar The Big Bang Theory op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voortreffelijke thriller weet Netflix kijkers geboeid te houden
Films / Nieuws

Voortreffelijke thriller weet Netflix kijkers geboeid te houden

'Page Eight', ook wel 'Masterpiece Contemporary: Page Eight' genoemd, staat al een aantal dagen in de Netflix Top 10 en schommelt wat heen en weer in positie maar weet er wel in te blijven tot op heden.

De Britse tv-film komt uit 2011 en weet nu zijn weg te vinden naar Netflix. Kijk hem zeker als je van een goede thriller houdt of voeg hem toe aan je watchlist.

De thriller is geschreven en geregisseerd door David Hare, andere films die tot zijn werk behoren zijn Beat the Devil, Turks & Caicos en Salting the Battlefield. Deze laatste twee zijn vervolgen op Page Eight.

Cast


In Page Eight zien we Bill Nighy, Rachel Weisz, Tom Hughes, Michael Gambon, Ralph Fiennes, Judy Davis, Rakhee Thakrar en Saskia Reeves onder meer voorbijkomen.

MI-5


Johnny Worricker is het grootste gedeelte van zijn leven een MI5-agent geweest. Wanneer zijn baas en beste vriend Benedictus Baron plotseling overlijdt, laat hij een onverklaarbaar dossier achter dat een bedreiging vormt voor de stabiliteit van de organisatie.

Johnny's buurvrouw Nancy Piepan is een politiek activiste en ze lijkt hier meer van af te weten. Johnny moet buiten zijn functie treden om erachter te komen wat ze van plan is.Droge kost of perfecte film?


De film weet het bij IMDb prima te doen met een 6.8/10.Bij MovieMeter scoort de film 3.1 /5 en lopen de meningen erg uiteen. Kijker Anister zegt over de film. "Vroegtijdig mee gestopt; wat een droge kost. De andere twee films van de Worricker trilogie ga ik niet eens aan beginnen."

Kijker BlueJadaskiss is het daar niet mee eens en vertelt, "Zeldzaam perfecte film waar ik ademloos naar heb zitten kijken - en ik ben geen liefhebber van spionagefilms. Cast, muziek, camera, montage, tempo, plot, dialogen: het is allemaal perfect en ik kreeg hier een hele brede grijns van. Vele malen boeiender en beter dan de nodeloos saaie Tinker Tailor re-make."

Op Netflix


Ondanks de verschillende meningen weet de film wel al een aantal dagen een plekje bezet te houden in de Netflix Top 10. Bekijk de film bij de streamer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.