search
Mythes over adoptie in NL keihard neergehaald in NPO-serie 'De afhaalchinees'
Series / Trailer

Mythes over adoptie in NL keihard neergehaald in NPO-serie 'De afhaalchinees'

De liefde tussen ouder en adoptiekind is soms niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.

Omroep Zwart komt met een nieuw, intrigerend programma over de tienduizenden geadopteerden in Nederland. In De afhaalchinees duikt presentatrice Kelly van Binsbergen haar eigen adoptieverleden in en maakt de gevolgen van interlandelijke adoptie bespreekbaar.

In de vierdelige documentairereeks gaat Van Binsbergen niet alleen op zoek naar haar eigen verhaal, maar gaat ze ook in gesprek met andere geadopteerden en adoptiegezinnen over de nuances van het fenomeen.

Dankbaar of niet


In het programma wordt er ruimte gemaakt voor een controversiële maar veel voorkomende opvatting: veel adoptiekinderen zijn hun adoptieouders helemaal niet zo dankbaar voor hun kinderwens.Van Binsbergen probeert met de serie de mythen en misvattingen van het Nederlandse adoptiesysteem aan te kaarten en de beleving van de kinderen centraal te zetten. Kan het adoptiesprookje van dankbaarheid, ouderliefde en goede bedoelingen nog wel stand houden?

Release


Vanaf dinsdag 29 augustus zal De afhaalchinees wekelijks te zien zijn om 21.20 uur op NPO3. Ook komt de serie uit via NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen