search
Murphy vond Curtis cruciaal voor 'Scream Queens'

Murphy vond Curtis cruciaal voor 'Scream Queens'

De serie werd speciaal geschreven voor de originele scream queen.

Michelle Iwema

Het is bijna tijd voor het eerste seizoen van Scream Queens, dat vanaf volgende maand in Amerika wordt uitgezonden. Naast jonge actrices als Emma Roberts en Ariana Grande is ook de originele scream queen Jamie Lee Curtis van de partij. Volgens producent Ryan Murphy was de casting van Curtis cruciaal voor de serie en had hij het anders niet willen maken.


"Het is echt apart om opgebeld te worden en dat iemand zegt iets speciaal voor jou te schrijven," vertelde Curtis. "Het is me maar een paar keer overkomen en bij sommige mensen gebeurt het nooit.[..] Het is een erg uniek en zeer speciaal gevoel. Om zo een grote schrijver te horen zeggen dat ze iets voor je maken en of je het leuk zou vinden om erin te spelen met bijvoorbeeld Emma Roberts."

In Scream Queens wordt de vrede op de campus van een universiteit verstoord door een reeks wrede moorden, die plaatsvinden exact twintig jaar na een soortgelijke moord. Meer dan dat wist Curtis ook niet over de verhaallijn toen ze voor de rol tekende. Curtis zei zonder een script te hebben gezien ja tegen Murphy, iets wat ze daarvoor nog nooit had gedaan. "Dit is de manier waarop het moest gebeuren. Het is hoe Ryan Murphy werkt. Het was blind vertrouwen vanwege mijn vertrouwen in zijn kunnen als schrijver."

De tweedelige pilot van Scream Queens wordt op 22 september uitgezonden op de Amerikaanse zender Fox.

Aanbevolen artikelen