Netflix Kijktip: 'Ray Donovan'

Verslavende serie met Lieb Schreiber als fixer en Jon Voight als zijn gehate vader.

Michelle Iwema, 26-08-2015 10:04

Bij de meeste series duurt het een paar afleveringen voor je erin komt. Je kan dan misschien wel de potentie zien, of bent benieuwd naar de volgende aflevering. Maar af en toe weet een serie je vanaf het eerste momenten zo mee te nemen, dat je niet eens meer het idee hebt dat je naar de pilot kijkt maar de personages al langere tijd kent. Dat is ook het geval bij Ray Donovan, waarvan je de eerste twee seizoenen van op Netflix kunt kijken.
Ray Donovan is een fixer en werkt voor Goldman & Drexler, een advocatenbureau dat de rijkste en machtigste mensen van Los Angeles vertegenwoordigt. Het is aan Ray om de vuile werk op te knappen. Het is nogal shady wat hij doet, maar hij staat bekend als de beste binnen zijn vak. Heb je een probleem, dan moet je naar Ray. Maar Ray heeft naast zijn drukke werk ook een familie en gezin waar veel mee gaande is. Zo heeft hij twee broers. Eentje heeft een spierziekte en runt een boksschool, de ander is een beetje sloom iets dat erin is geslopen sinds hij als jongetje seksueel werd misbruikt door een priester. Ray is degene die voor zijn familieleden zorgt, naast zijn eigen gezin met vrouw en twee kids. Maar dan staat ineens de pa van Ray en broers op de stoep. Hij is vrijgekomen uit de gevangenis en Ray is niet bepaald blij om hem te zien. Al snel kom je erachter dat het Ray is, die ervoor heeft gezorgd dat zijn vader werd vastgezet. Waarom en hoe kom je over de loop van de afleveringen achter.

Het mooie van de eerste aflevering is, dat je meteen ziet in de eerste vijftien minuten hoe Ray te werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Zo moet hij ingrijpen bij een sporter, die een meisje heeft opgepikt die dood blijkt te zijn gegaan in zijn hotelkamer door een overdosis. Crisis want de carrière van deze sporter kan een schandaal als dit niet gebruiken. Ray wordt gebeld en laat hij nu net een andere cliënt hebben, die homo is maar een publiek imago heeft van een all American hetero. Hij speelt in allerlei actiefilms en het gefluister rond zijn seksuele geaardheid kan hem zijn werk als actieheld kosten. Ray besluit de acteur naar het hotel te brengen en hem te laten zeggen dat hij bij het dode meisje was. De sporter neemt hij mee via de achterdeur van het hotel. De carrière van de sporter gered en de acteur komt weer over als een hetero.

Ray Donovan is een heel goed geschreven serie met allerlei personages en plotlijnen die over de loop van de afleveringen duidelijk worden. Maar wat de serie ook naar een hoger niveau tilt is de geweldige cast. Liev Schreiber is een geweldige acteur met het charisma om een serie als dit te dragen. Verder is Jon Voight als de vader van Ray ook geweldig. Geen wonder dat beide acteurs regelmatig voor hun rollen worden genomineerd voor awards als de Golden Globes. Ray Donovan is echt het soort serie om te bingen, want een aflevering smaakt naar meer en meer. Gelukkig wordt het derde seizoen momenteel uitgezonden in Amerika.


Bron: Netflix

Lees meer over: Ray Donovan, Liev Schreiber, netflix aanbod, nieuw op Netflix, afleveringen Netflix, Ray Donovan Netflix, Netflix kijktip, Jon Voight, Golden Globes, fixer, familie

Populair nieuws