search
Eerste beeld van Jude Law in 'The Young Pope'

Eerste beeld van Jude Law in 'The Young Pope'

De acteur speelt Pope Pius XIII in deze miniserie van Paolo Sorrentino.

Michelle Iwema


Het eerste beeld van Jude Law als Paus Pius XIII in de nieuwe miniserie The Young Pope is vrijgegeven en kan je hierboven bekijken. Hier zien we Law als paus buiten achterover leunen in een stoel in de zon.

Naast Law spelen ook Diane Keaton, Silvio Orlando, Scott Shepherd, Cecile de France, Javier Camara, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli en James Cromwell mee. In de film wordt het fictieve verhaal verteld van Lenny Belardo, die Paus Pius XIII wordt. Zijn beleid als paus is zo behoudend, dat zelfs de hardliners in het Vaticaan er geen raad mee weten.

Paolo Sorrentino regisseert de miniserie, die zal bestaan uit acht afleveringen. Eerder maakte Sorrentino het voor een Oscar genomineerde The Great Beauty en zijn film Youth werd geselecteerd voor de competitie van Cannes afgelopen mei. "Hoe ga je om met macht in een staat waarvan het dogma en de morele leer voorschrijven dat je juist van macht afstand moet doen en dat je je naaste op altruïstische wijze moet beminnen," lichtte Sorrentino de miniserie toe in een verklaring. "Dat is waar The Young Pope over gaat."

De opnames van The Young Pope zijn momenteel in volle gang. Wanneer deze coproductie van Sky, HBO en Canal Plus zal worden uitgezonden, is nog niet bekend.

Aanbevolen artikelen