search
Deze ijzersterke oorlogsfilm zie je snel bij Netflix
Films / Nieuws

Deze ijzersterke oorlogsfilm zie je snel bij Netflix

De film 'Glory' met sterke cast zie je vanaf vrijdag 1 september op Netflix. Deze film is er zeker eentje om alvast aan je watchlist toe te voegen.

Edward Zwick heeft de film uit 1989 geregisseerd, de film heeft een speelduur van iets meer dan twee uur. Glory heeft drie Oscars en vele andere prijzen in de wacht weten te slepen.

In de film


De cast bestaat uit grote namen waaronder Matthew Broderick, Denzel Washington, Cary Elwes, Morgan Freeman, John Fin, Andre Braugher en Alan North.

Synopsis


Kolonel Robert Gould Shaw krijgt het commando aangeboden over het eerste volledig Afro-Amerikaanse regiment van de Verenigde Staten nadat hij ontnuchterd terugkomt van een eerdere missie.

De soldaten en hun commandant moeten het racisme van hun mede-officieren van de Unie overwinnen en daarnaast hun moed bewijzen op het slagveld.



Aangrijpend


Op IMDb pakt de film een mooi cijfer van 7.8/10. "Een aangrijpend historisch drama en een suggestief menselijk verhaal van mannen wier strijd niet strikt voorbehouden was aan het slagveld.", vertelt een van de critici op de site van Rotten Tomatoes. Daar scoort de film een sterk gemiddelde van 94%.

Bij MovieMeter pakt de film een score van 3.49/5. Kijker Rubie2208 vertelt over de film, "Je moet geen enorme actie van deze film verwachten, maar meer een drama met een realistische kijk op het racisme probleem in deze oorlogstijd. Door het sterke acteerwerk van deze toppers en het mooie moedige verhaal heeft deze film mij niet alleen geraakt , maar ook enorm vermaakt."





Netflix


Over een paar dagen is het mogelijk om de ijzersterke film te streamen bij Netflix. Voeg hem alvast aan je watchlist om hem vanaf vrijdag 1 september te kunnen zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen