search

Ons nieuws van dinsdag 29 augustus 2023

Recensie Disney+-serie 'The Owl House' seizoen 2
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Owl House' seizoen 2

Het tweede seizoen is een heel anders dan het eerste. En een stuk enger.

Regie: Bosook Coburn, Amelia Lorenz, Bridget Underwood, e.a. | Cast (stemmen): Sarah-Nicole Robles (Luz), Alex Hirsch (King), Wendie Malick (Eda), Tati Gabrielle (Willow), Issac Ryan Brown (Gus), e.a. | Afleveringen: 21 | Speelduur: 24-26 minuten | Jaar: 2023

Seizoen twee van The Owl House is nog duisterder dan seizoen één – en dat was al behoorlijk eng, vooral voor de allerkleinsten. Wellicht dat dit de reden is dat Disney de serie na drie seizoenen al van de hand deed. Jammer voor alle kinderen die net als hoofdpersoon Luz het stempel ‘raar’ kregen, en ook jammer voor de queer gemeenschap, want ook op dat gebied – in tegenstelling tot veel animatie series – is de serie rijk aan representatieve personages. Gelukkig hebben we in Nederland seizoen twee nog om van te genieten.

Tiener Luz wordt door haar omgeving afgewezen en vindt haar aansluiting in de wereld van de Kookeilanden, een dimensie waarin allerlei gekkigheid aan de orde van de dag is, soms op de grens van het misselijkmakende. Een zeldzaamheid tussen de moderne kinderprogramma’s, die meestal van een suikerzoet laagje voorzien zijn om de tere kinderzieltjes koste wat kost te beschermen. De jeugd met een hang naar het Tim Burtonachtige of naar Gothic inhoud wordt maar weinig bediend.

Daarnaast zijn er prettig veel queer personages in de serie, zowel hoofdpersonen als achtergrond figuren. In seizoen twee komt er een non-binair personage bij als een oude vlam van Eda opduikt. Al vanaf seizoen één leren we haar en haar pijnlijke familiegeschiedenis meer en meer kennen, en dit seizoen komt ook King aan de beurt om zijn verleden op dezelfde puzzelende manier uit te pluizen.

Daarnaast is de keizer steeds lastiger aan het worden. In seizoen één was de school en het leren om heks te worden de focus in een Harry Potter fantasie, maar in seizoen twee is het dwarsbomen van de plannen van de slechterik belangrijker, waardoor de serie meer een Lord of the Rings gevoel krijgt. Deze insteek is in gang gezet door de spannende en ontroerende finale van seizoen één, maar maakt seizoen twee beduidend anders.

Dit alles maakt dat seizoen twee van The Owl House een stuk moeilijker te volgen is – de gemiddelde leeftijd van de doelgroep in acht nemend – maar de diepere lagen maken het verhaal wel boeiender dan toen wanneer het een simpel middelbare schooldrama was. Het is een volwassenere, originelere serie geworden. Heel jammer dat er na het korte derde seizoen, dat in Nederland nog uit moet komen, besloten is te stoppen.

Zonde dat Disney de serie uiteindelijk niet bij hen vond passen, daarmee zeggen ze feitelijk dat Luz te raar is. Arme Luz heeft weer een afwijzing te verdragen. En ieder kind dat zich met Luz identificeert, om welke reden dan ook, zal diezelfde boodschap krijgen. Wellicht dat een andere studio of streamingsdienst het op wil pikken. Netflix is niet vies van rare hoofdpersonen. Zo zou Luz naar de volgende dimensie kunnen reizen.

★★★★☆

The Owl House is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scripts beste serie op Netflix ooit werden uit auto gestolen en gepubliceerd; showrunner paste doodleuk het script aan
Series / Nieuws

Scripts beste serie op Netflix ooit werden uit auto gestolen en gepubliceerd; showrunner paste doodleuk het script aan

Bryan Cranston, de hoofdrolspeler van 'Breaking Bad', werd slachtoffer van roof van het script uit zijn auto.

Bryan Cranston speelde Walter White in de absolute topserie Breaking Bad. Hij heeft echter ook één slechte herinnering aan de serie; de op social media rondgaande beschuldiging dat hij het script expres zou hebben gelekt.

De serie was zo populair dat iedereen zeer benieuwd was naar het einde en er veel geruchten de ronde deden over hoe de serie zou aflopen. De hype om de afloop te weten was zo groot dat op een gegeven moment zelfs scripts van Breaking Bad werden gestolen uit de auto van Bryan Cranston en er vervolgens delen daarvan gepubliceerd werden op internet.

Quote


“Iemand heeft ingebroken in mijn auto, en daarin zat mijn koffertje met de scripts voor de laatste twee afleveringen van Breaking Bad. Er gingen geruchten en toen veranderde Vince Gilligan het script alsnog omdat hij niet wilde dat het einde voortijdig zou lekken”, vertelde Cranston in The Late Late show met James Corden.

Destijds werd in de geruchtenmachine in eerste instantie gedacht dat Cranston de scripts zelfs expres zou hebben gelekt. Hij vond dit een vreselijke beschuldiging en deed daarom het volledige verhaal uit de doeken over deze inbraak.

Kijk Breaking Bad terug op Netflix.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste afleveringen van 'The Big Bang Theory': heb jij ze gezien?
Series / Nieuws

De beste afleveringen van 'The Big Bang Theory': heb jij ze gezien?

DIt zijn de drie beste afleveringen van 'The Big Bang Theory' volgens IMDb.

Wij hebben de beste drie afleveringen van The Big Bang Theory ooit voor je opgezocht. Mocht je weer eens wat terug willen kijken, dan volgt hier de top 3 van de beste afleveringen volgens het hoog aangeslagen IMDb.

The Opening Night Excitation

Dit is de aflevering waarom Wil Wheaton zijn opwachting maakt. Wheaton, bekend van Star Trek, komt in deze afleveringen verkleed als Spock bij de première van een Star Wars-film binnenlopen. Dit is aflevering 11 van seizoen 9, die op IMDb een 9 krijgt.

The Bath Item Gift Hypothesis


Dit is 11e aflevering van seizoen 2 en betreft een kerstaflevering. Sheldon zoekt naar een cadeau voor Penny en dat kost hem een hele hoop moeite. De aflevering krijgt op IMDb een 9.1

The Stockholm-syndrome


De laatste aflevering van de serie krijgt het hoogste cijfer, maar liefst een 9.5 op IMDb. De personages en de verwikkelingen rondom hen krijgen allemaal een prachtig einde in deze 24e aflevering van het twaalfde en laatste seizoen.Kijk hier naar The Big Bang Theory op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze ijzersterke oorlogsfilm zie je snel bij Netflix
Films / Nieuws

Deze ijzersterke oorlogsfilm zie je snel bij Netflix

De film 'Glory' met sterke cast zie je vanaf vrijdag 1 september op Netflix. Deze film is er zeker eentje om alvast aan je watchlist toe te voegen.

Edward Zwick heeft de film uit 1989 geregisseerd, de film heeft een speelduur van iets meer dan twee uur. Glory heeft drie Oscars en vele andere prijzen in de wacht weten te slepen.

In de film


De cast bestaat uit grote namen waaronder Matthew Broderick, Denzel Washington, Cary Elwes, Morgan Freeman, John Fin, Andre Braugher en Alan North.

Synopsis


Kolonel Robert Gould Shaw krijgt het commando aangeboden over het eerste volledig Afro-Amerikaanse regiment van de Verenigde Staten nadat hij ontnuchterd terugkomt van een eerdere missie.

De soldaten en hun commandant moeten het racisme van hun mede-officieren van de Unie overwinnen en daarnaast hun moed bewijzen op het slagveld.Aangrijpend


Op IMDb pakt de film een mooi cijfer van 7.8/10. "Een aangrijpend historisch drama en een suggestief menselijk verhaal van mannen wier strijd niet strikt voorbehouden was aan het slagveld.", vertelt een van de critici op de site van Rotten Tomatoes. Daar scoort de film een sterk gemiddelde van 94%.

Bij MovieMeter pakt de film een score van 3.49/5. Kijker Rubie2208 vertelt over de film, "Je moet geen enorme actie van deze film verwachten, maar meer een drama met een realistische kijk op het racisme probleem in deze oorlogstijd. Door het sterke acteerwerk van deze toppers en het mooie moedige verhaal heeft deze film mij niet alleen geraakt , maar ook enorm vermaakt."

Netflix


Over een paar dagen is het mogelijk om de ijzersterke film te streamen bij Netflix. Voeg hem alvast aan je watchlist om hem vanaf vrijdag 1 september te kunnen zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'The Afterparty' seizoen 2
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'The Afterparty' seizoen 2

Deze keer worden we niet slechts getrakteerd op genres, maar ook op de stijl van specifieke filmmakers.

Regie: Eric Appel, Anu Valia, Christopher Miller | Cast: Tiffany Haddish (Danner), Sam Richardson (Aniq), Zoe Chao (Zoë), Elizabeth Perkins (Isabel), Jack Whitehall (Sebastian), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 31-60 minuten | Jaar: 2023

Hopelijk is The Afterparty als serie een lang leven beschoren: niet slechts een komisch moordmysterie maar ook een ode aan het visuele medium, door elke aflevering een liefdevolle parodie te bieden. Maar het kan wel last gaan krijgen van het “Jessica Fletcher”-effect: als er keer op keer een dode valt in aanwezigheid van de hoofdpersonages, dan zijn die juist misschien de briljante seriemoordenaars die op geniale wijze de schuld bij een ander weten te leggen. Aniq en Zoë zijn weer eens op een feestje, en er wordt een lijk gevonden.

Een korte uitleg van deze heerlijke serie: in elk seizoen is een groep personages bij elkaar op een afterparty als daar een lijk wordt aangetroffen. Een rechercheur ondervraagt in elke aflevering een verdachte, en haar of zijn verhaal wordt in beeld weergegeven als een specifiek genre. In het eerste seizoen waren er bijvoorbeeld een romantische komedie en een musical. In de laatste aflevering komt de ontknoping.

Deze keer komt het feest na een bruiloft van Zoë’s zus, en natuurlijk neemt ze Aniq mee want dat is sinds het einde van seizoen één haar partner. Tijdens het feest is het al duidelijk dat beide families elkaar niet mogen maar ook onderling wat wrijving lijken te hebben. Tijdens het naborrelen gedragen meerdere mensen zich dubieus. De volgende ochtend is iemand dood. Aniq roept de hulp in van rechercheur Danner, want die heeft zich al bewezen als meesterlijke speurneus.

Het aantal genres is gelimiteerd, zelfs wanneer het gaat om sub-genres. Ook al hebben makers Christopher Miller en Phil Lord (ook bekend van de verscheidene Lego Movies) er wederom een paar uitgekozen om hun verhaal mee te vertellen, ze maken in dit tweede seizoen tweemaal een uitstapje naar de stijl van visuele auteurs – op fantastische en eervolle wijze, natuurlijk.

Om als filmmaker herkend te worden moet de stijl natuurlijk extreem origineel zijn. Er is er eentje van onze tijd, en een legende die niet meer onder ons is (en helaas waarschijnlijk zijn handen niet kon thuishouden): Wes Anderson en Alfred Hitchcock. Beide heren worden tot in de puntjes perfect nagebootst zonder dat het plot of de typische humor van The Afterparty uit het oog wordt verloren. Voor de Hitchcockaflevering nog extra applaus voor de componist die de klanken van Bernard Hermann uitmuntend weet na te bootsen.

Verder zijn er onder andere twee thrillers, eentje in de vorm van een film noir in zwart-wit en eentje als erotische thriller. En meer, maar het is elke aflevering een leuke verrassing om te zien wat het is geworden. De enige aflevering die het helaas niet duidelijk weet over te brengen is die van John Cho. Het lijkt eerst een oorlogsfilm na te bootsen, maar al gauw blijkt het iets anders te zijn. Een hilarische scène op het strand lijkt te communiceren dat het een romantisch drama moet voorstellen, vanwege een herhalend en steeds dramatischer wordend muzikaal achtergronddeuntje.

Aniq en Zoë zijn de enige sterren uit het eerste seizoen, en omdat rechercheur Danner de moordenaar zo snel kon aanwijzen bellen ze haar direct op om te helpen met de moord – op die manier komt ook Tiffany Haddish weer terug. Daniel Craig is als zijn Benoit Blanc uit de Knives Out-films een briljante speurneus, maar Haddish is een stuk menselijker en heeft heerlijk droge humor.

De nieuwe cast voor dit tweede seizoen mag er wezen, heel wat bekende namen die ervaring hebben in komedie. Leuk feitje: Elizabeth Perkins (Weeds) speelt hier een rijke excentrieke weduwe, en is momenteel ook te zien in het tweede seizoen van Minx (vreemd genoeg niet meer een HBO-serie) als rijke excentrieke weduwe. Niemand springt er tussenuit, want iedereen is lekker op dreef. Zelfs Ken Jeong houdt zich wat meer aan het script in plaats van krampachtig improviseren.

Het algehele plot is zelfs een tikkeltje sterker dan in het vorige seizoen. Alle personages hebben een geheim, iedereen is een verdachte. Maar er kan er natuurlijk maar een de moordenaar zijn, wat in de conclusie weer soepel op z’n plek valt. Er gebeurt zo veel dat het eerlijk gezegd onmogelijk is om als kijker het wie en waarom te kunnen voorspellen. Dat is alleen maar goed, uiteraard.

The Afterparty lijkt misschien te veel, als een komisch moordmysterie vertelt via meerdere genres en filmstijlen. Maar het is een doordacht en correct uitgevoerd geheel. Het raadsel zit goed in elkaar, de grappen komen aan. Maar het is vooral allemaal met zo veel liefde gedaan. Kadrering, belichting, kleuren, muziek, dialogen, ga maar door. De crew kent alle filmtalen en spreekt ze vloeiend na.

★★★★☆

The Afterparty is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Telemarketers'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Telemarketers'

HBO – ooit het huis van kwalitatieve programma’s, nu de plek waar elke halve zool iets kan indienen.

Regie: Sam Lipman-Stern, Adam Bhala Lough | Afleveringen: 3 | Speelduur: 51-61 minuten | Jaar: 2023

American Movie is een geweldige documentaire uit 1999. Er wordt een amateuristische filmmaker gevolgd terwijl hij een korte film maakt samen met zijn beste vriend. De filmmaker blijkt iemand te zijn met een enorme passie voor het medium, maar heeft er zelf niet het talent voor – alleen is hij zich daar niet van bewust. Zijn beste maatje is een zachtaardige kneus met een verslavingsprobleem. Stel je nu voor dat HBO dit duo serieus zou nemen. Dan zou je wellicht iets beters krijgen dan Telemarketers.

Ruim tien jaar geleden was Sam een nietsnut die een baantje kreeg bij een plek zonder eisen: mensen telefonisch lastigvallen en geld aftroggelen. Het was een bedrijf dat de taak van vragen om donaties voor instanties afkocht met een fiks bedrag (waardoor die dus bij voorbaat al geld in hun zak hebben) en er zelf mee doorging en alle opbrengst in eigen zak stak. Op den duur besloot Sam alles vast te leggen, en het resultaat is deze documentaire die deze grootschalige oplichterij blootlegt.

Het begint met Sam die zichzelf introduceert: hij was een eikel. Zijn werkplek was een ongecontroleerde chaos van fratsen uithalen (onder andere die Amerikaanse obsessie met spullen kapot maken) en dit zelfs filmen en op YouTube zetten; maar het geld stroomde binnen, dus het was prima. Sommige collega’s waren ex-gedetineerden, agressief soms, en de favoriet was Pat: een drugsverslaafde die van alles en nog wat snoof en spoot op de werkplek en tussen de belletjes door gewoon in slaap viel.

Sam en diverse ex-collega’s komen aan het woord. Maar wat ze allemaal achterwege laten is het feit dat ze er van op de hoogte waren dat ze werkten voor oplichters en dus moeiteloos geld aftroggelde van mensen die niet veel te makken hadden. Ondertussen vertellen ze allemaal schijnheilig over hoe hun werkgever geen moraal had, maar zij waren toch echt degenen die het bewust in de praktijk uitvoerden.

Pat is het toppunt. Ook hij loopt te preken over hoe verkeerd het allemaal was zonder te erkennen dat hij geen steek beter was, maar hij is ook nog eens zo’n type dat zichtbaar minder intelligent is maar desalniettemin rondloopt met de illusie dat hij slim en geïnformeerd is. Zo’n iemand die jou het allemaal wel even kan vertellen, uitsluitend in een toon die van alles een complot maakt.

Pats onkunde is niet meer te maskeren vanaf het moment dat hij, als ‘documentairemaker’, iemand interviewt. Hij zit binnen, maar toch met een zonnebril op. Hij moet zijn domme vragen lezen vanaf een papiertje. Hij heeft direct vrede met elk antwoord dat hij krijgt. Deze man is een junk. Het is triest, maar de laatste functie die je zo’n iemand geeft is het proberen te ontmaskeren van fraude.

Maar nee, Sam en iedereen zien hem als de man die het gaat fiksen. Spoiler alert: als de laatste aflevering is afgelopen is er niks gefikst. Dus roepen ze maar dat deze documentaire geen enkel andere functie had dan het ontmaskeren van deze dubieuze praktijken (op een moment dat de documentaire nog niet eens is opgepikt).

Die derde aflevering is het meest bizar van allemaal: Pat is jarenlang onvindbaar geweest (net als zijn ‘ongekende passie’ voor dit project) en duikt ineens op, nuchter en helemaal fan van Jezus. Hij kost Sam geld en tijd door op het laatste moment niet in een vliegtuig te durven stappen, maar omdat dit zo belangrijk voor hem zitten ze drie dagen in een auto voor een interview dat ter plekke niet doorgaat. En dat is slechts het begin van een reeks flaters van Pat. Deze man de leiding geven is de ondergang van dit hele project.

Dat een schande noemen is een understatement. Dit is miljoenenfraude, misschien wel miljarden. Landelijk gedoneerd geld verdwijnt in de zakken van een paar individuen en de Amerikaanse wetten zijn weer eens waardeloos genoeg geformuleerd om dit toe te laten. Wat Telemarketers overbrengt is extreem schrikbarend. Een van de hoogtepunten is dat Sam en Pat in latere jaren ontdekken dat bellers zijn vervangen door computerstemmen, en op een gegeven moment horen ze de stem van hun ex-collega – die dan in het echt al overleden is!

Dit verhaal moet absoluut verteld worden. Maar niet door Sam. Indrukwekkend dat hij tien jaar aan beeldmateriaal heeft, maar hij weet daar niet mee om te gaan. Er wordt geen hand in eigen boezem gestoken. De teugels worden overgedragen aan een incapabele (ex-)drugsverslaafde die keer op keer kansen mist. Het beeldmateriaal had opgekocht moeten worden zodat een professionele crew er mee aan de slag had kunnen gaan. Want wat het nu is geworden, doet meer dan eens de vraag oproepen of dit toch niet stiekem een mockumentary is.

★☆☆☆☆

Telemarketers is te zien bij PLATFORM.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ahsoka' net zo goed bekeken als populaire 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

'Ahsoka' net zo goed bekeken als populaire 'Star Wars'-serie

Ahoska scoort goed, maar wordt de Star Wars-serie ook goed bekeken?

Het is bijna een week geleden sinds het debuut van Ahsoka op Disney Plus. Dit is hoe goed de serie tot nu toe wordt bekeken.

In de smaak valt Ahsoka tot nu toe in ieder geval wel. Fans hadden hoge verwachtingen voor de Star Wars-serie, aangezien Ahsoka Tano een ijzersterk live-actie debuut maakte in The Mandalorian dat een passend vervolg verdient.

Kijkcijfers Ahsoka


En een passend vervolg lijkt er nu te zijn. Hoewel er nog maar twee afleveringen van Ahsoka op Disney Plus te vinden zijn, valt de serie nu al in de smaak.

Ook de kijkcijfers vallen niet tegen. Helaas hebben we alleen toegang tot Amerikaanse cijfers, maar die kunnen we wel met andere Star Wars-series vergelijken.

Zo werd Ahsoka in de eerste zes dagen in 1,2 miljoen huishoudens bekeken. Dit is vergelijkbaar met de kijkcijfers van Andor vorig jaar en slechts iets lager dan seizoen 3 van The Mandalorian, wat uiteraard al een gevestigde serie is.Ahsoka seizoen 1


Het eerste seizoen van Ahsoka bestaat uit acht afleveringen. Deze afleveringen zijn gemiddeld iets langer dan die van The Mandalorian, waar meerdere korte afleveringen tussen zaten.

Rosario Dawson maakte in The Mandalorian haar live-actie debuut als Ahsoka Tano, en voor haar eigen serie heeft het iconische Star Wars: The Clone Wars meerdere animatiehelden meegenomen.

Sasbine Wren, Hera Syndulla en Ezra Bridger zijn slechts een paar van de personages die in Ahsoka hun live-actie debuut mogen maken.

Nieuwe Ahsoka-afleveringen verschijnen iedere woensdag op Disney Plus.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Bardot'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Bardot'

Het lijkt alsof de makers een appeltje te schillen hebben met het Franse icoon.

Regie: Christopher Thompson, Daniële Thompson, Laura Brook | Cast: Julia de Nunez (Brigitte Bardot), Victor Belmondo (Roger Vadim), Guiseppe Maggio (Enzo), Géraldine Pailhas (Toty Bardot), Jean Franco (Alain), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 44-55 minuten | Jaar: 2023

The Crown kreeg al enige tijd kritiek wat betreft de eigen invulling die wordt toegepast in de verfilming van het leven van koningin Elizabeth II, maar het laatste seizoen spande de kroon. Het was zo extreem gefictionaliseerd dat critici en kijkers het niet meer leuk vonden. En terecht: Bij een biografie kan je het niet maken om iemands geleefde levenslijn krom te buigen naar hoe je het zelf dramatisch interessanter vindt. Bardot doet niet slechts precies dit, maar plaatst haar ster ook nog eens in uiterst negatief licht.

Parijs, begin jaren vijftig: een meisje genaamd Brigitte Bardot moet van haar moeder audities doen voor modellen- en acteerwerk. Haar uiterlijk heeft ze dubbel en dwars mee, dus ze trekt de nodige aandacht. Zo ook van de scenarist Roger Vadim die verliefd op haar wordt. Zodra ze oud genoeg is trouwen ze, en hij geeft haar de hoofdrol in zijn nieuwe film. Het wordt de geboorte van een wereldster, inclusief alles dat daar bij komt kijken.

Elke aflevering dekt zichzelf in aan het begin met de tekst dat dit slechts fictie is, losjes gebaseerd op wat feitjes over de echte B.B. Lekker makkelijk, en wat is dan eigenlijk het punt? Er worden veel zaken getoond – wereldroem vergaren, mannen verslinden, het doelwit worden van meedogenloze roddelpers, depressie en zelfmoordneigingen, emotionele littekens van opvoeding – maar dit komt nergens samen als thematisch geheel.

Ze noemen het fictie, maar het komt in grote lijnen toch echt exact overeen met hoe het is verlopen. Bardot leert Vadim (de regisseur van onder andere Barbarella) kennen als ze vijftien is. Hij blijft in alle zes afleveringen een goede vriend van haar, hij wordt neergezet als een sympathieke steun en toeverlaat. Dus we gaan het niet hebben over het feit dat hij een viespeuk is die in bed dook met een minderjarig meisje – drie jaar lang zelfs, tegen de wil van haar ouders.

Nee, de mannen zijn hier niet het probleem. Brigitte Bardot, zij is de enige naar wie de vinger wordt gewezen. Haar liefdesleven werkt haast op de lachspieren, zodra het duidelijk wordt dat de kijker in elke aflevering (op de vijfde na) een raadspel kan spelen over wie de vent gaat worden over wie ze roept dat het haar zielsverwant is. Sommige mannen bedriegen of verlaten hun partner voor haar, maar zij is de enige boosdoener.

Vergis je niet, Bardot was en is niet het respectabelste persoon. Ja, ze zet zich al tientallen jaren in voor het welzijn van dieren en ze is absoluut een slachtoffer geweest van roddelpers. Maar ze ging in het echt oprecht van man naar man, haar kind mocht ze niet opvoeden omdat de rechtbank besloot dat ze geen goede moeder was, ze heeft boeken geschreven waarin ze zich negatief uitspreekt over vrouwenrechten, homo’s en interraciale relaties.

Is deze serie dan soms een wraakactie? Wilden de makers dat de wereld dat icoon uit de jaren vijftig en zestig nou eindelijk eens ziet voor wie ze echt is? Zijn dat niet oude koeien uit een sloot waar de meesten niet mee bezig zijn? Alle informatie over haar, ook de negatieve, is openbaar. Het laatste over haar dat enige aandacht trok is dat Bardot tijdens de MeToo-beweging er op reageerde met dat vrouwen hypocriet waren omdat zij flirtten om een rol te krijgen.

De makers van deze serie hebben iemand kunnen vinden die qua uiterlijk behoorlijk op haar lijkt: Julia de Nunez. Deze rol is tot nu toe de enige op haar CV. Ze lijkt twee afleveringen nodig te hebben om op gang te komen, want in het begin is het kijken naar niets meer dan een apathisch hoofd. Later is ze absoluut op dreef, maar aangezien het personage is geschreven met de complexiteit van een half glas water valt er weinig meer te doen dan hier en daar een emotionele uitbarsting (of eigenlijk: een kinderlijke driftbui) tonen.

Dit fictieve/waargebeurde verhaal is zeer vreemd geschreven. Het is zogenaamd deels verzonnen, maar toch moet de kijker al bekend zijn met het vroege levensverhaal van B.B. Het icoon staat bekend om haar blonde lokken, als we haar leren kennen heeft ze donker haar, maar de switch naar een ander kleurtje is er gewoon ineens. Bepaalde situaties worden geïntroduceerd op een manier die de indruk wekt dat men uitgaat van voorkennis van wat er komt.

Zelfs de afsluiter van afleveringen zijn vaag. In een aflevering leert ze dat ze zwanger is. Die eindigt met een mededeling dat de vader van het kind een rechtszaak heeft aangespannen. O, dus die abortus komt er dus toch niet van? En wat gebeurt er verder met die rechtszaak? Het is erg onduidelijk geformuleerd. Als de laatste aflevering eindigt, is het nog steeds niet duidelijk wat de serie nou precies wilde vertellen. Erger nog: het wordt ook niet duidelijk wie Brigitte Bardot precies is en wat ze allemaal gedaan heeft.

★★☆☆☆

Bardot is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit exorbitante bedrag ontving ruziënde Kim Cattrall voor haar 71 seconden durende rolletje in 'Sex and the City'-opvolger 'And Just Like That...'
Series / Nieuws

Dit exorbitante bedrag ontving ruziënde Kim Cattrall voor haar 71 seconden durende rolletje in 'Sex and the City'-opvolger 'And Just Like That...'

Kim Cattrall is heel heel kort te zien in de serie 'And Just Like That...'.

De laatste aflevering van het tweede seizoen van de Sex and the City-spin-off And Just Like That… heeft de nodige beroering veroorzaakt. In deze aflevering zat namelijk een overwachte cameo die voor veel opwinding zorgde onder de fans. Ineens dook Kim Cattrall weer op als Samantha.

De slotscène onthulde een telefoongesprek tussen Carrie (gespeeld door Sarah Jessica Parker) en Samantha. Dit was de allereerste verschijning van Samantha in de spin-off.

Cattrall in auto


Cattrall weigerde aanvankelijk deel te nemen aan de spin-off vanwege onenigheid met de rest van de cast. Maar aan het einde van het tweede seizoen is er dus toch verandering in deze situatie gekomen. Ze filmde haar scène afzonderlijk van de rest van de cast, zonder iemand onder ogen te hoeven komen. Zo zien we Samantha in de scène in een auto terwijl ze belt met Carrie.

Volgens The Daily Mail ontving Kim Cattrall maar liefst 1 miljoen dollar voor haar cameo, die slechts 71 seconden duurde. Recentelijk bevestigde showrunner Michael Patrick King alvast het derde seizoen van And Just Like That, of Cattral daar wederom een rol in krijgt is nog onbekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kindsterretje uit Disney-hit 'Hannah Montana' gearresteerd
Series / Nieuws

Kindsterretje uit Disney-hit 'Hannah Montana' gearresteerd

Acteur Mitchel Musso gearresteerd na diefstal van eten en drinken in dronkenschap.

Kindsterretjes raken op latere leeftijd opvallend vaak aan lager wal of ondervinden op zijn minst grote problemen in het volwassen worden. Ook 'Oliver Oken', een goede vriend van Hannah Montana in de gelijknamige serie, gespeeld door Mitchel Musso, ondervindt daarin nog altijd de nodige problemen.

Recentelijk haalde de inmiddels 32-jarige acteur Mitchel Musso de krantenkoppen vanwege een arrestatie wegens diefstal en openbaar dronkenschap. Musso werd in dit kader aangehouden in Texas, maar is inmiddels weer op vrije voeten.

Cel in


Musso's arrestatie vond plaats nadat hij onder invloed een hotel was binnengegaan en daar eten en drinken had gestolen. Hij werd behoorlijk agressief toen hij hiermee werd geconfronteerd en werd toen meegenomen naar het politiebureau. Musso is na verhoor en het uitslapen van zijn roes uiteindelijk weer vrijgelaten.

Hannah Montana, de populaire Disney Channel-serie uit de late jaren 2000, vertelde het verhaal van Miley Stewart, gespeeld door Miley Cyrus, die overdag een normale tiener was en 's avonds transformeerde tot popster Hannah Montana. Musso speelde de rol van Oliver, de beste vriend van Miley.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meest controversiële serie van dit jaar na 1 seizoen al gecanceld
Series / Nieuws

Meest controversiële serie van dit jaar na 1 seizoen al gecanceld

Misschien was het beter geweest als Sam Levinson al zijn aandacht op Euphoria had gericht.

Sam Levinson heeft het niet altijd even makkelijk gehad. Er is veel negatieve kritiek gekomen op zijn hitserie Euphoria, maar ook zijn nieuwste serie The Idol met Lilly-Rose Depp is niet goed ontvangen.

The Idol volgt het verwrongen leven en romantiek van wereldster Jocelyn (Lilly-Rose Depp) en Tedros (Tesfaye).

Niet goed ontvangen


Een woordvoerder van HBO vertelde aan Variety dat The Idol één van de meest "provocerende originele series" is en dat ze blij zijn met "de sterke reacties van het publiek".Dat is opvallend, omdat er bijna alleen maar negatieve kritiek is gegeven op de serie. Ondanks dat HBO heel blij was met The Idol besloot de streamingdienst, samen met de makers en producenten, om "niet verder te gaan met een tweede seizoen".

Een tweede seizoen was de bedoeling


Dit viel hen zwaar, aangezien het altijd al de bedoeling was om meerdere seizoenen van The Idol te maken.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Idol op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Invincible'-stemacteurs onthuld: wie gaan zij spelen?
Series / Nieuws

Nieuwe 'Invincible'-stemacteurs onthuld: wie gaan zij spelen?

Wie had kunnen raden dat Jeffrey Dean Morgen in Invincible zou spelen?

Fans van Invincible zijn dolenthousiast dat de verschijningsdatum voor seizoen 2 nu eindelijk bekend is. Elk ander detail over het vervolg van de superheldenserie is nog steeds zeer welkom en nu zijn er heel wat dingen bekend.

Op 3 november 2023 keert Invincible terug voor seizoen 2, samen met 15 nieuwe stemacteurs die nieuwe personages zullen spelen.

De nieuwe stemacteurs


Het is al bekend dat Chloe Bennet (Agents of S.H.I.E.L.D.), Rob Delaney (Deadpool 2) en Jay Pharoah (Saturday Night Live) een rol zullen spelen. Helaas is nog niet bekend wat hun rollen zijn.Hetzelfde geldt voor Rhea Seehorn (Beter Call Saul), Tatiana Maslany (She-Hulk: Attorney at Law en Daveed Diggs (The Little Mermaid).

Bekende gezichten en bekendere stemmen


Ook Lea Thompson zal een rol krijgen in het nieuwe seizoen. Thomspon speelde de iconische Lorraine Baines-McFly in de Back to the Future trilogie.

Ook The Walking Dead’s Jeffrey Dean Morgan en Transformers’Peter Cullen zullen een rol op zich nemen.

Bekijk hieronder de trailer van de Atom Eve special en stream Invincible op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek alle 39 nieuwe series en seizoenen die in september op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

Ontdek alle 39 nieuwe series en seizoenen die in september op Netflix verschijnen

In de maand september heeft Netflix met deze enorme line-up voor vrijwel iedereen wat wils.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg paraat om je ook in september flink te kunnen vermaken. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in september op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in september kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand kunnen verwachten. Lees hiervoor ook het artikel: Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in september.1 september
Disenchantment (seizoen 5)
Love is Blind (seizoen 4 - aflevering 14-16)

2 september
Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 7)
The Uncanny Counter (seizoen 2 - aflevering 11)

3 september
Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 8)
The Uncanny Counter (seizoen 2 - aflevering 12)
Is She the Wolf? (seizoen 1)

6 september
6ixtynin9: The Series (seizoen 1)
B.O. (seizoen 1)
Destined with Your (seizoen 1 - aflevering 5)
Infamia (seizoen 1)
My Happy Marriage (seizoen 1 - aflevering 10)
Predators (seizoen 1)
Tahir's House (seizoen 1)

7 september
Destined with Your (seizoen 1 - aflevering 6)
Gamera: Rebirth (seizoen 1)
Kung Fu Panda: The Dragon Knight (seizoen 3)
Liebes Kind (seizoen 1)
Top Boy (seizoen 5)
Virgin River (seizoen 5 - aflevering 1-12)

8 september
A Time Called You (seizoen 1)
El cuerpo en llamas (seizoen 1)
Selling the OC (seizoen 2)
Spy Ops (seizoen 1)

9 september
Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 9)

10 september
Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 10)

12 september
Glow Up: Britain's Next Make-Up Star (seizoen 5)

13 september
Destined with You (seizoen 1 - aflevering 7)
My Happy Marriage (seizoen 1 - aflevering 11)
Tapie (seizoen 1)
Wrestlers (seizoen 1)

14 september
Destined with You (seizoen 1 - aflevering 8)
Het Gouden Uur (seizoen 1)
Las viudas de los jueves (seizoen 1)

15 september
Band of Brothers (seizoen 1)
Inside the World's Toughest Prisons (seizoen 7)
Miseducation (seizoen 1)
Surviving Summer (seizoen 2)
The Club (seizoen 2)
The Pacific (seizoen 1)

16 september
Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 11)

17 september
Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 12)

20 september
Destined with You (seizoen 1 - aflevering 9)
My Happy Marriage (seizoen 1 - aflevering 12)

21 september
Destined with You (seizoen 1 - aflevering 10)
Scissor Seven (seizoen 4)
Sex Education (seizoen 4)

22 september
Love is Blind (seizoen 5 - aflevering 1)

23 september
Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 13)

24 september
Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 14)

26 september
Who Killed Jill Dando? (seizoen 1)

27 september
Destined with You (seizoen 1 - aflevering 11)
Encounters (seizoen 1)

28 september
Destined with You (seizoen 1 - aflevering 12)

30 september
Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 15)
Henry Danger (seizoen 2)
Victorious (seizoen 3)Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de beste films uit de jaren '90 staat gewoon op HBO Max
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste films uit de jaren '90 staat gewoon op HBO Max

In de jaren '90 zijn een hoop mooie en goede films uitgekomen. Zo ook deze misdaadfilm. Je kan hem terugvinden in het aanbod van HBO Max. Kijk hem snel of voeg hem zeker toe aan je kijklijst voor een andere keer.

Voor deze parel gaan we terug naar het jaar 1990. In dit jaar kwam de film Goodfellas uit. Neem wel de tijd voor deze film, hij duurt namelijk bijna tweeëneenhalf uur.

De film komt van regisseur Martin Scorsese. Hij heeft meerdere topfilms op zijn naam staan als Shutter Island, The Departed en Gangs of New York. Van deze laatste film is hij momenteel bezig een serie te maken.

Synopsis


We volgen de dertienjarige Henry Hill, die opgroeit in een door de maffia geregeerde wijk in Brooklyn. Daar begint hij als loopjongen en door de jaren heen zet hij steeds een stapje verder op de ladder.

Gangster Jimmy 'The Gent' Conway neemt hem onder zijn hoede en leert hem alle fijne kneepjes van het vak. Henry begint alles steeds beter door te krijgen maar ook dat hij voor zichzelf moet zorgen als hij wil overleven in deze maffiawereld.

Cast


In deze grootse film zien we ook grote namen zoals Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco, Paul Sorvino, Frank Sivero, Tony Darrow, Mike Starr en Chuck Low.Over de film


Al Pacino kreeg voor Robert de Niro de rol van Jimmy Conway aangeboden. Hij wees het af vanwege de angst voor typecasting en had daar later spijt van. In hetzelfde jaar speelde Pacino een nog meer stereotiepe gangster, Big Boy Caprice, in Dick Tracy (1990).

Ray Liotta wees de rol van Harvey Dent in Batman (1989) af omdat hij graag in deze film wilde spelen.

De film was genomineerd voor maar liefst zes Oscars, uiteindelijk wist alleen Joe Pesci een Oscar voor de film binnen te slepen voor beste mannelijke bijrol.

Heerlijke maffiafilm


De film weet op IMDb een geweldige score te pakken van 8.7/10. Op Rotten Tomatoes Zijn de critici en het publiek allebei erg te spreken over de film want gemiddeld scoort hij daar 97%. "Van de soundtrack tot de dialoog tot het brute geweld, alles is bedekt met humor - een ongebruikelijke maar wrange stijl om toe te passen op een film met zulke serieuze thema's.", aldus een van de critici.

Op MovieMeter doet de film het ook goed met een score van 4.19/5. "Weer een heerlijke film van Martin Scorsese. Net als The Irishman in mafia-stijl, met Robert de Niro en Joe Pesci. Maar dan nu als jonge kerels. En wat is het een genot om naar hen te kijken. Vooral van Joe Pesci kan ik genieten, met zijn irritante, doordringende stem, waar je als tegenspeler helemaal gek van zou worden.", vertelt kijker Simon Belmont over de film.

HBO Max


Als je deze misdadig goede film nog niet gezien hebt, kan je dat nu doen bij HBO Max. Nu geen tijd maar wil je de film niet missen, voeg hem dan toe aan je kijklijst bij de streamer.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films overdonderen Netflix helemaal
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films overdonderen Netflix helemaal

Drama op je bat mitzvah, pech voor je horrorboekenclub, en een gruwelijke kindermoord.

Hoe scheid je het kaft van het koren in de enorme aanwas, die elke week uitkomt bij de grote streamingdiensten van Nederland? De recensenten van FilmTotaal helpen je op weg en delen hun meningen over de nieuwste films op Netflix.

You Are So Not Invited to My Batmitzvah | NetflixAdam Sandler zet zijn eigen familie voor de camera en maakt zo een makkelijke komediefilm met een volledig Joodse cast en crew. Het leverde volgens recensent Terence Shea weer een hap-slik-wegfilm op om lekker om te kunnen lachen.

Hij gaf de komediefilm 2.5 ster, en vertelde: "Er valt tussendoor best wel wat te lachen. Vanaf de achterbank is Adam Sandler zeker komisch. Hij heeft ook iemand ingehuurd van zijn oude werkplek 'Saturday Night Live', het relatief nieuwe castlid Sarah Sherman… De film is bedoeld om Sandlers dochters een springplank te bieden, hopelijk is het er ook een voor haar."

Lees de rest van de recensie.

El Club de los Lectores Criminales | NetflixBereid je voor op een hoop horrorclichés in deze semi-griezelige film, die vooral probeert te spelen met het genre. Een horrorboekenclub raakt verzeild in hun eigen enge verhaal met een killerclown, maar volgens Ruby Dijk doet hij nauwelijks kwaad.

Daarom kreeg de horrorfilm 3 sterren van haar. Ze zei: "Het is geen angstaanjagende en bloederige film waarvan je de komende maand midden in de nacht badend in het zweet wakker wordt. De film probeert te spelen met de conventies van het genre, maar doet dit op een dusdanig oppervlakkige manier dat het resultaat meer lijkt op een slecht kampvuurverhaal verteld door een tienermeisje op schoolkamp, dan een vindingrijk en origineel concept."

Lees de rest van de recensie.

Isabella: O Caso Nardoni | NetflixEen true crime-documentaire zoals Netflix er wel meer van heeft, maar ditmaal over een gruwelijke kindermoord in Brazillië. Wat Arjan Welles vooral interessant vond was het mediaspektakel dat heerste rond de rechtszaak, waarbij de media het recht in eigen hand wilde nemen.

De documentaire kon rekenen op 3 sterren van hem. Welles deelde: "De zaak van Isabella Nardoni sprak ook zo tot de verbeelding, omdat het ging om een jong meisje uit de middenklasse, met wie en wier ouders veel mensen zich makkelijk konden identificeren. Bovendien leidde de uitspraak in de rechtszaak tot sensationele taferelen toen deze over de luidsprekers van een volgepakt plein werd uitgesproken."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
A.I. op z'n best: Wes Anderson maakt zelfs van 'The Simpsons' een pareltje
Series / Nieuws

A.I. op z'n best: Wes Anderson maakt zelfs van 'The Simpsons' een pareltje

En natuurlijk zou een film van Wes Anderson niet compleet zijn zonder sterrencast.

De bekende gelikte stijl en gegarandeerde sterrencast in de films van Wes Anderson, maar dan gebruikt voor The Simpsons. Deze verbazingwekkende combinatie werd het uitgangspunt voor een bizar A.I.-project, dat onlangs verschenen is op Reddit.

Zit er dan toch een toekomst in een liveactionversie van de beroemde animatieserie? Een Reddit-gebruiker zocht het uit aan de hand van de stijl van regisseur Wes Anderson, recentelijk nog in de bioscopen met Asteroid City.

Niet de eerste


Een liveactionversie van The Simpsons is al eerder voorgesteld, maar anders dan je zou denken. Phil Hartman wilde graag een eigen film maken over zijn personage Troy McClure.De aflevering 'A Fish Called Selma' zou dienen als de basis voor de film. In de aflevering probeerde Troy zijn worstelende acteurscarrière nieuw leven in te blazen. Door het overlijden van Hartman in 1998 kwam het idee echter op de plank te liggen.

Artificiële intelligentie


Op de subreddit Midjourney deelde de gebruiker Quills86 een video, die laat zien hoe het eruit zou kunnen zien als Wes Anderson een liveactionadaptatie van The Simpsons zou regisseren.

The movie really nobody was asking for in the hopefully not so near future - Live action Simpson movie directed by Wes Anderson
by u/Quills86 in midjourney

Veel personages zien er redelijk anoniem uit, zoals kinderen Bart en Lisa. Maar voor andere rollen zien we bekende gezichten langskomen, zoals Tilda Swinton als Edna Krabappel en Tom Hanks als directeur Skinner.

Kijken


The Simpsons zie je nu bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke blunder: 'American Horror Story' liet deze grote 'Barbie'-ster glippen
Series / Nieuws

Dikke blunder: 'American Horror Story' liet deze grote 'Barbie'-ster glippen

Volgens de casting director was het één van de beste audities die hij ooit heeft meegemaakt.

Na het grandioze succes van Barbie, en het iets minder daverende succes van Babylon, is Margot Robbie ondertussen een naam geworden die niet meer weg te denken is uit Hollywood. Toch besloten enkele jaren terug de makers van American Horror Story haar geen rol te geven in de franchise.

Elk seizoen van American Horror Story, ondertussen alweer twaalf seizoenen oud, vormt een op zichzelf staand verhaal met een deels terugkerende cast én veel nieuwe gezichten. Daar had dus Margot Robbie bijna tussen gezeten, zo blijkt uit een recent interview.

Afgewezen


Robbie deed naar verluidt auditie voor een rol in het tweede seizoen van de griezelige anthologieserie, genaamd American Horror Story: Asylum. In dit seizoen was een gekkenhuis het décor van het verhaal.Met uitdagende rollen als Harley Quinn had het Robbie zeker niet misstaan om in de serie te hebben gespeeld, maar helaas heeft het dus niet zo mogen zijn. Volgens casting director Eric Dawson lag het echter niet aan haar voortreffelijke acteerwerk.

Audities


Dawson deelde in een interview met Backstage dat Robbie een van zijn "favoriete" performances gaf bij de audities. Hij zei: "Margot is waarschijnlijk een van mijn favoriete audities aller tijden, en dat was vlak voordat ze doorbrak. Ze was zo'n ster."


Hij vervolgde: "Het was te gek, haar sterallures toen ze de kamer binnenkwam. Ook al kreeg ze die rol niet, dat was een van die dingen waar je als castingdirecteur naar kijkt: 'Dit is een ster, wat doen we met haar?' Maar ze lag meteen buiten ons bereik om aangenomen te worden. Maar dat is het leuke van casten, het zien van mensen in een stijgende carrière."

Nieuw seizoen


Het nieuwe seizoen van American Horror Story is alweer in aantocht. American Horror Story: Delicate staat gepland om op 20 september in première te gaan.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 buitengewone miniseries van Netflix scoren krankzinnig hoog op Rotten Tomatoes
Series / Featured

Deze 4 buitengewone miniseries van Netflix scoren krankzinnig hoog op Rotten Tomatoes

Op Rotten Tomatoes is men het erover eens dat dit dé beste miniseries zijn op Netflix.

Weer eens toe aan een avondvullende miniserie, die gegarandeerd steengoed is? Deze 4 Netflix-miniseries behoren volgens Rotten Tomatoes tot de crème de la crème van de streamingdienst: allemaal hebben ze een score hoger dan 96%!

Alias Grace | Netflix | 6 afleveringenEen Ierse dienstmeid wordt in het 19-eeuwse Canada veroordeeld voor moord. Terwijl ze haar schuld blijft ontkennen, probeert een psychiater de waarheid te achterhalen. Gebaseerd op het bekende boek van Margaret Atwood.Unbelievable | Netflix | 8 afleveringenWanneer een jonge vrouw aangifte doet van verkrachting, wordt ze niet geloofd. Maar twee vrouwelijke detectives zijn vastbesloten om de waarheid te achterhalen en de dader te vinden. Gebaseerd op waargebeurde verhalen.
BEEF | Netflix | 10 afleveringenEen ongelukkig verkeersongeval haalt het slechtste naar boven bij alle betrokkenen, waaronder twee verkeersdeelnemers, een niet zo succesvolle ondernemer en een ontevreden ondernemer.The Queen's Gambit | Netflix | 7 afleveringen


Beth Harmon is een weeskind met een ongelooflijk talent voor schaken. Terwijl ze de schaakwereld betreedt en haar vaardigheden perfectioneert, worstelt ze met persoonlijke demonen en verslaving.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.