search
Oscar-winnende film van Denzel Washington zie je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Oscar-winnende film van Denzel Washington zie je nu bij Netflix

Vanaf 1 september trakteert Netflix ons weer op een aantal nieuwe opties aan films om te streamen. Het Oscar winnende 'Fences' kunnen we ook vanaf deze dag zien bij de streamer.

Denzel Washington vertolkt niet alleen een van de hoofdrollen in de film, ook heeft hij deze geregisseerd.

Washington kennen we als acteur van vele films. Andere films die hij ook geregisseerd heeft zijn onder meer The Great Debaters en Antwone Fisher.

Cast


De cast wordt verder versterkt door Viola Davis, zij won een Oscar voor haar rol in de film, Stephen McKinley Henderson, Jovan Adepo, Russell Hornsby, Saniyya Sidney, Christopher Mele en Mykelti Williamson.

Jaren '50


In dit verhaal wat zich afspeelt in de jaren '50 volgen we Troy Maxson, een Afro-Amerikaanse vader die bij een schoonmaakbedrijf in Pittsburgh werkt. Eens droomde hij ervan professioneel honkballer te worden, maar toen de major leagues eindelijk zwarte spelers toelieten was hij te oud.

Wanneer zijn zoon gevraagd wordt om American football te gaan spelen voor het college team, neemt hij een beslissing die de familie verscheurt.Topniveau


Op de site van Rotten Tomatoes scoort de film onder het publiek 75%. De critici zijn meer lovend over de film met een mooie 92%. "Hoewel 'Fences' in wezen een reeks gesprekken is, is er bij elk gesprek beweging, drama, karakterontwikkeling en spanning.", aldus een van de critici.

"’Fences’ schittert in de eenvoud. Geen grootse scènes of visuele troeven. Maar een karakter film die mooi aangekleed is en stilaan onder je huid kruipt. Vooral Denzel Washington (Oscarnominatie) en Viola Davis (Oscar beste bijrol) spelen hier op topniveau.", vertelt Film Pegasus bij MovieMeter. Daar pakt de film een score van 3.18/5.

1 september


Mocht je de film nog niet gezien hebben of deze nog een keer willen zien, dan kan je dat doen op Netflix vanaf vrijdag 1 september. Stream de film hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen