search

Ons nieuws van woensdag 30 augustus 2023

Nieuwste Netflix Original: 'One Piece' - nu te zien!
Series / Nieuws

Nieuwste Netflix Original: 'One Piece' - nu te zien!

De Manga-adaptatie zal ongetwijfeld veel fans van het origineel naar Netflix trekken.

Vanaf morgen is de spannende nieuwe serie One Piece te streamen op Netflix. In aanloop naar de première heeft de streamingdienst een gloednieuwe en veelbelovende trailer online gezet.

In de wereld van Manga, dit zijn comics of grafische boeken uit Japan, is One Piece bepaald geen onbekende. Het is een van de meest populaire en best verkopende franchises in Japan en onder liefhebbers van Manga over de hele wereld.

Piraten op een geweldige reis


Netflix besloot van One Piece een serie te maken met echte acteurs in een 'echte' wereld. Fans zijn erg benieuwd hoe de wereld van maker Eiichiro Oda tot leven komt in de real-life versie van het verhaal over de piraten met de hoeden van stro.

One Piece gaat over de jonge piraat Monkey D. Luffy, gespeeld door acteur Iñaki Godoy, die met zijn ruige bemanning op een episch avontuur gaat in de hoop een grote schat te vinden. Tijdens hun tocht trotseren ze de zee, land en plaatsen daar voorbij.

Originele maker ook betrokken


De serie is voor Netflix ontwikkeld door Matt Owens en Steven Maeda. Naast Godoy zijn er ook rollen voor Emily Rudd, Taz Skylar en Morgana Davies. Goed nieuws voor de fans: oorspronkelijk maker Oda is ook betrokken als uitvoerend producent.



Kijk vanaf morgen het nieuwe avontuur van One Piece op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oscar-winnende film van Denzel Washington zie je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Oscar-winnende film van Denzel Washington zie je nu bij Netflix

Vanaf 1 september trakteert Netflix ons weer op een aantal nieuwe opties aan films om te streamen. Het Oscar winnende 'Fences' kunnen we ook vanaf deze dag zien bij de streamer.

Denzel Washington vertolkt niet alleen een van de hoofdrollen in de film, ook heeft hij deze geregisseerd.

Washington kennen we als acteur van vele films. Andere films die hij ook geregisseerd heeft zijn onder meer The Great Debaters en Antwone Fisher.

Cast


De cast wordt verder versterkt door Viola Davis, zij won een Oscar voor haar rol in de film, Stephen McKinley Henderson, Jovan Adepo, Russell Hornsby, Saniyya Sidney, Christopher Mele en Mykelti Williamson.

Jaren '50


In dit verhaal wat zich afspeelt in de jaren '50 volgen we Troy Maxson, een Afro-Amerikaanse vader die bij een schoonmaakbedrijf in Pittsburgh werkt. Eens droomde hij ervan professioneel honkballer te worden, maar toen de major leagues eindelijk zwarte spelers toelieten was hij te oud.

Wanneer zijn zoon gevraagd wordt om American football te gaan spelen voor het college team, neemt hij een beslissing die de familie verscheurt.



Topniveau


Op de site van Rotten Tomatoes scoort de film onder het publiek 75%. De critici zijn meer lovend over de film met een mooie 92%. "Hoewel 'Fences' in wezen een reeks gesprekken is, is er bij elk gesprek beweging, drama, karakterontwikkeling en spanning.", aldus een van de critici.

"’Fences’ schittert in de eenvoud. Geen grootse scènes of visuele troeven. Maar een karakter film die mooi aangekleed is en stilaan onder je huid kruipt. Vooral Denzel Washington (Oscarnominatie) en Viola Davis (Oscar beste bijrol) spelen hier op topniveau.", vertelt Film Pegasus bij MovieMeter. Daar pakt de film een score van 3.18/5.

1 september


Mocht je de film nog niet gezien hebben of deze nog een keer willen zien, dan kan je dat doen op Netflix vanaf vrijdag 1 september. Stream de film hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Only Murders in the Building': De subtiele Meryl Streep details die je mogelijk hebt gemist
Series / Nieuws

'Only Murders in the Building': De subtiele Meryl Streep details die je mogelijk hebt gemist

Heel aflevering vijf draait om Meryl Streep en dat is terug te zien in de kleinste details.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na vijf afleveringen staat Meryl Streep weer centraal als Loretta in Only Murders in the Building na een hele tijd afwezig te zijn geweest. Meryl Streep is een hele iconische actrice en hier heeft het creatieve team goed gebruik van gemaakt.

In de aflevering gaan Loretta en Oliver (Martin Short) op date die begint met een diner in Loretta’s appartement. Hierdoor krijgen de kijkers een uniek kijkje in het leven van Loretta.

Alle hints


Het bleek ook een kans voor de serie om zoveel mogelijk hints naar Streeps legendarische carrière te verstoppen.



Zo ligt er een Suffragette-theedoek aan de muur tussen de ramen met het personage van Meryl Streep erop. Ook staan de tulpen uit de dinerscène van Julie & Julia op Loretta’s bureau.

Denk groter


Zelf het hele appartement is een hint naar een iconische film; namelijk The Devil Wears Prada. Het logo van de film staat zelfs op de boekruggen van een aantal boeken in haar boekenkast.

Bekijk hieronder de trailer en stream Only Murders in the Building op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex Education' seizoen 4 bereikt een nieuwe climax
Series / Nieuws

'Sex Education' seizoen 4 bereikt een nieuwe climax

De nieuwe posters van Sex Education zijn grafischer en gedetailleerder dan ooit tevoren.

Over een kleine maand is het eindelijk zover, dan komt Sex Education seizoen 4 uit. Om fans alvast een tipje van de sluier te geven, zijn er nu gloednieuwe personageposters uitgebracht.

Netflix’ Sex Education is ondertussen al vijf jaar lang een warme knuffel en een veilig thuiskomen voor fans. Hoewel seizoen 4 hoogstwaarschijnlijk niet anders zal zijn, geven de posters wel een verrassende nieuwe kijk op de personages.

Een nieuwe uitstraling


Het aparte aan de posters zijn de gezichten die de personages trekken. Ze trekken namelijk allemaal een gezicht dat eruitziet alsof ze hun climax hebben bereikt.



Natuurlijk is dit heel passend voor een serie die over seksualiteit gaat, maar alsnog is het een grote verrassing.

De cast


De belangrijkste personages hebben een eigen poster gekregen. Zo is er uiteraard een poster van Otis (Asa Butterfield) en zijn moeder Jean (Gillian Anderson). Ook Maeve (Emma Mackey), Eric (Ncuti Gatwa), Adam (Connor Swindells), Aimee (Aimee Lou Wood) en Ruby (Mimi Keene).

Bekijk hieronder de posters en stream Sex Education op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Original neemt Netflix Top 10 over
Series / Nieuws

Nieuwe Original neemt Netflix Top 10 over

De gloednieuwe serie over een Britse docent in Spanje heeft de top 10 van Netflix overgenomen.

Wie Netflix de afgelopen week geopend heeft, weet misschien al van het bestaan van de serie. Who Is Erin Carter? verscheen uit het niets, maar heeft de top 10 nu overgenomen!

Who Is Erin Carter? verscheen 21 augustus op Netflix en in de week die volgde werd de serie door maar liefst 13,2 miljoen mensen gekeken. Daarmee is het de meest populaire Netflix-serie van afgelopen week.

Who Is Erin Carter? op Netflix


Wie de afgelopen week niet op Netflix heeft gezeten, zal zich terecht afvragen: wie is Erin Carter? De serie gaat over de Engelse docent Erin Carter die in Spanje woont. Op een dag is ze getuige van een supermarktoverval, maar tegen de verwachting in weet ze in haar eentje de overvaller de baas te zijn.

En dat is iets wat haar nietsvermoedende dochter alles behalve aan zag komen. Bekijk hieronder een trailer van de serie.



Netflix top 10


Het nieuwste seizoen van Ragnarok staat op de tweede plek in de top 10, gevolgd door Knokke Off, Depp v. Heard, Painkiller, Bardot, The Ultimatum: Marry Or Move On, The Lincoln Lawyer, At Home With The Furys en de HBO-serie Ballers.

Op het gebied van films doen de Nederlandse films Toen Ik Je Zag en Het Geheugenspel het goed, met plaatsen op nummer 1 en 4 in de top 10 respectievelijk.

Bekijk Who Is Erin Carter? nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad'-sterren zijn het zat: de straat op om hun punt te maken
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-sterren zijn het zat: de straat op om hun punt te maken

De sterrencast van Breaking Bad is op straat te vinden tijdens de staking van acteurs in Hollywood.

Het is alweer tien jaar geleden sinds het einde van Breaking Bad op televisie uitgezonden werd, maar de cast kan het nog steeds goed met elkaar vinden. Hun meest recente reünie was met een speciale reden...

Die vond namelijk plaats op straat, waar ze bij elkaar kwamen om hun steun te tonen voor SAG-AFTRA, de grootste bond in de wereld voor acteurs. De acteurs zijn al een tijdje in staking, en ze blijven vocaal over hun eisen.

Breaking Bad-sterren op straat


Een foto met een aantal van de bekendste acteurs en schrijvers uit Breaking Bad en prequelserie Better Call Saul werd door SAG-AFTRA op X gedeeld.

Op de foto zien we van links naar rechts Patrick Fabian, Rhea Seehorn, Norma Maldonado, Aaron Paul, Peter Gould, Betsy Brandt, Matt Jones, Charles Baker, Jesse Plemons en Bryan Cranston.

Ook legde SAG-AFTRA een hele hoop andere stakende mensen vast.



Staking in Hollywood


De schrijversbond WGA begon met staken in mei, en enkele maanden later sloot SAG-AFTRA zich daarbij aan. Dit is de eerste keer sinds 1960 dat zowel de schrijversbond als de acteursbond staakt, hoewel het destijds om de WGA en SAG (Screen Actors Guild) ging.

Het is nog onduidelijk hoelang de huidige staking gaat duren, maar de acteurs en schrijvers lijken vastberaden om er ditmaal wél een daadwerkelijk betere deal uit te slepen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' is een wereldwijde klapper voor Disney+
Series / Nieuws

De 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' is een wereldwijde klapper voor Disney+

Het lijkt er tot nu toe op dat Disney weer een Star Wars-hit in handen heeft.

Gisteren werd bekend dat de nieuwe Star Wars-serie Ahsoka net zo goed is bekeken als The Mandalorian, maar nu maakt Disney bekend hoe goed de serie het internationaal doet.

De gigant in entertainment maakt niet vaak openheid van zaken als het om kijkcijfers gaat. Maar in het geval van Ahsoka kan Disney er niet omheen. Het is momenteel de grootste hit voor Disney+.

Meest bekeken titel


Het is namelijk bekend geworden dat de eerste aflevering inmiddels 14 miljoen keer is bekeken. Dit maakt de serie nummer 1 op de streamingdienst en is de meest bekeken titel geweest op Disney+ de afgelopen week.

Hoofd van Lucasfilm Kathleen Kennedy zegt er het volgende over: "Ahsoka is een favoriet onder de fans geworden, van jong en oud. Het is geweldig om te zien hoe het personage weerklinkt in de waardering van de kijker in haar eigen serie".

Ook waardering is top


Naast dat de kijkcijfers blijkbaar meer dan prima zijn, wordt de serie ook behoorlijk positief gewaardeerd. Bij het uitkomen kreeg Ahsoka op Rotten Tomatoes nog een score van 81%. Inmiddels is dit opgelopen naar 89% van de critici, en 77% van het publiek.



Kijk elke week een nieuwe aflevering van Disney's Ahsoka op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed en slecht nieuws voor langverwachte 'Alien'-serie
Series / Nieuws

Goed en slecht nieuws voor langverwachte 'Alien'-serie

De productie van Fargo-bedenker Noah Hawley heeft met een hoop uitdagingen te maken.

Goed en slecht nieuws vandaag voor de Alien-serie van Fargo-bedenker Noah Hawley en FX.

Laten we beginnen met het goede nieuws: Kit Young (Shadow and Bone) is de nieuwste toevoeging aan de cast van de prequel-serie.

Shadow & Xenomorphs
Young zou een eenjarige deal voor de serie hebben gesloten, waardoor dit geen invloed heeft op een eventueel derde seizoen van Shadow and Bone.

Volgens Deadline zal Young de rol spelen van een personage genaamd Tootles. Hij zal te zien zijn naast de eerder aangekondigde Sydney Chandler, Alex Lawther, Samuel Blenkin, Essie Davis en Adarsh Gourav.

Ingewikkelde planning
De opnames van de serie startten midden juli al in Thailand, maar zonder Chandler, die lid is van het stakende acteursgilde SAG-AFTRA.

Veel van de andere castleden zijn lid van de Britse unie Equity, waardoor zij wel gewoon kunnen filmen.

Het slechte nieuws is dat alle opnames zonder Chandler nu zijn afgerond, waardoor de productie alsnog moet worden stilgelegd.

De werkende cast is daarom nu naar huis gestuurd als onderdeel van een geplande pauze. Crewleden blijven echter werken aan het opbouwen van sets om de opnames zo snel mogelijk te hervatten nadat de stakingen zijn afgelopen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantasyfilm weet heel wat Netflix-kijkers voor zich te winnen
Films / Nieuws

Fantasyfilm weet heel wat Netflix-kijkers voor zich te winnen

Ook deze film is pas net een paar dagen te zien bij Netflix en weet de kijkers naar zich toe te trekken. 'Gods of Egypt' stapt de Top 10 van Netflix binnen en staat op de negende plaats.

Netflix omschrijft de film zelf als explosief, meeslepend en episch. Stream de film nu bij de dienst of kijk hem zeker een andere keer als je in bent voor een avond filmvermaak.

De film van regisseur Alex Proyas heeft een cast gevuld met grote namen. Proyas is zelf bekend van zijn werk aan The Crow, I, Robot en Dark City

Cast


In Gods of Egypt zien we een hoop grote sterren ten tonele verschijnen. We zien onder anderen Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau, Gerard Butler, Chadwick Boseman, Courtney Eaton, Elodie Yung en Rachael Blake.

Goed vermaak


De film pakt op IMDb een matige 5.4/10. "Alex Proyas is duidelijk geen man van subtiliteit. Hij gooit de doos van Pandora direct open om zo veel mogelijk mythische concepten, verhaallijnen en goden in één epische film te proppen." vertelt recensent Martijn Hamerling bij Filmtotaal. Hij geeft de film 2.5/5 sterren.

Bij MovieMeter scoort de film ook gematigd met een 2.55/5. Kijker Tarkus zegt over de film, "Het verhaal is niet echt bijster goed, maar de speciale effecten en de kostuums maken veel goed. Ook de locaties en decors zijn soms adembenemend. De cast doet het redelijk goed. Kortom, een actiefilm die zich afspeelt in het oude Egypte, goed voor 2 uur vermaak."



Het verhaal


Dief Bek roept de hulp in van de machtige god Horus om zijn geliefde en de wereld te redden van de meedogenloze god Set. Hij heeft het rijk dat ooit welvarend was in duisternis en oorlog gestort.

Mensen en goden worden op de proef gesteld om de confrontatie met Set tot een goed einde te brengen. Allen moeten zij testen van moed en opoffering doorstaan op weg naar de laatste grootse confrontatie.



Netflix


Velen zijn je al voor gegaan maar als je zelf de film nog wilt streamen, dan kan je dat doen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-actrice steekt een stokje voor relatie tussen déze personages: "de ergste van allemaal"
Series / Featured

'Star Trek'-actrice steekt een stokje voor relatie tussen déze personages: "de ergste van allemaal"

In The Shuttlepod Show vertelt zij waarom deze twee nooit bij elkaar kwamen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Onlangs was Nana Visitor, die majoor Kira Nerys speelde in Star Trek: Deep Space Nine te gast in de podcast. Hierin deed zij een bijzondere onthulling, namelijk dat zij haar veto uitsprak over een wel erg ongelukkige ontwikkeling in de serie.

De schrijvers hadden het foute plan om de Bajoraanse Kira een relatie te laten krijgen met de Cardassiaanse Gul Dukat (Marc Alaimo). Aan de podcasters vertelt Visitor dat zij de schrijvers in deze wist te overtuigen. Deze verwerkten vervolgens een verhouding tussen Gul Dukat en Kira's moeder Kira Meru (Leslie Hope) in het verhaal.

Wreed en sociopathisch


Gul Dukat was een complex, maar ook een wreed en sociopathisch personage. Als Hoofd Bezetting had Cardassia danig huisgehouden op Bajor, Kira's thuiswereld. Gedurende de serie probeerde hij meermaals om een relatie met de majoor aan te knopen, maar zoals gezegd stak Visitor hier een stokje voor.

Het absolute dieptepunt


Visitor: "Dukat behoorde bij het volk dat mijn planeet had overheerst, en hij was de ergste van allemaal. Hij was het absolute dieptepunt. De schrijvers wilden dat ik [haar personage Kira] uitgerekend met hem een verhouding zou krijgen. Toen zei ik 'Een andere Cardassiaan, prima. Maar niet met hem, dat nooit'".

"Die discussie heb ik gewonnen. Misschien wilden ze hem doen veranderen, maar ik zag het niet gebeuren. Dus kwamen ze met een andere oplossing. Het werd mijn moeder die een verhouding met hem kreeg," aldus de actrice.



Duister verleden


Kira's moeder zat in een afgrijselijke positie destijds, van romantische gevoelens was allesbehalve sprake. De Cardassianen selecteerden namelijk Bajoraanse vrouwen als minnares tijdens hun overheersing van Bajor. Kira Meru had met betrekking tot Gul Dukat geen keuze, ze moest haar man en kinderen veilig te houden. In aflevering 17 van het zesde seizoen komen zowel Kira als de kijkers achter dit duistere deel van haar familiegeschiedenis.

Tegen deze achtergrond worden Gul Dukats pogingen om Kira voor zich te winnen zo mogelijk nog glibberiger. De onthullingen uit de aflevering in kwestie bevestigen hiermee zijn status als afstotelijk figuur in Star Trek: Deep Space Nine.

Kijk Star Trek: Deep Space Nine op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De hartverscheurende serie 'Mauds & Babs' met een dementerende Loes Luca krijgt goed nieuws!
Series / Nieuws

De hartverscheurende serie 'Mauds & Babs' met een dementerende Loes Luca krijgt goed nieuws!

Ook over mantelzorg en dementie moet je luchtig kunnen blijven praten met elkaar.

De aangrijpende realiteit van een dementerende ouder wordt gevat in de dramaserie Maud & Babs, waarvan een tweede seizoen in aantocht is. In de serie speelt Loes Luca de dementerende Babs, die wordt bijgestaan door haar dochter als mantelzorger, gespeeld door Rifka Lodeizen.

De serie is een coproductie van Omroep MAX en MediaLane, en is ooit gebaseerd op de Libelle-column ‘Dagboek van Maud’ van Elle van Rijn.

Verhaal


In het eerste seizoen uit 2021 werd de moeilijke situatie geïntroduceerd van moeder en dochter. Naast de mantelzorg voor haar moeder, is Maud ook belast met een verloskundige praktijk en een gezin met twee studerende kinderen.

In het tweede seizoen wordt het nog lastiger voor haar. Maud besluit een mantelzorgwoning in haar eigen tuin te plaatsen om haar moeder dicht bij haar te houden. Haar familieleden vinden het enkel een minder goed idee.

Cast en crew


Rifka Lodeizen, Loes Luca en Peter Paul Muller zijn wederom te zien in hun oude rollen. Alleen Kim van Kooten zal niet meer terugkeren als Juliette. Georgina Verbaan treedt op als haar vervanger.



Het scenario van de serie is geschreven door Patty Stenger, die eerder ook Vintage schreef. De regie is in handen van Norbert ter Hall, die je kan kennen van De Belofte van Pisa en Mi Vida.

Release


Het tweede seizoen van Maud & Babs zal vanaf 3 november wekelijks worden uitgezonden op NPO1. Het hele seizoen zal in één keer te bekijken zijn via NPO Plus.

Het eerste seizoen is reeds te bekijken op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
MCU eindelijk helemaal in kaart gebracht in 'The Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline'
Series / Trailer

MCU eindelijk helemaal in kaart gebracht in 'The Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline'

De eindeloze discussies over wanneer exact iets gebeurde zijn hiermee definitief voorbij.

Zie je soms ook door alle verschillende films, series en spin-offs niet meer hoe in hemelsnaam het Marvel Cinematic Universe in elkaar steekt? Geen zorgen, want Marvel helpt je uit de brand met het boek The Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline.

Tot op heden waren de fans op zichzelf aangewezen om te duiden wat er eigenlijk in alle strips, films en series van Marvel aan de hand was. Dit gloednieuwe boek moet daar verandering in gaan brengen.

Voor de fans


Sinds het ontstaan van de MCU zijn fans al druk bezig geweest met het duiden van de volledige tijdlijn. Dit vormde de bron voor talloze discussies off- en online over de precieze timing en locatie van vele gebeurtenissen.

Dit boek geeft eindelijk sluitsel over wat de exacte volgorde is van alle gebeurtenissen in de franchise, met een mooi kaftje eromheen.

Trailer


Marvel Studios bracht zelfs een trailer uit om de fans een voorproefje te geven van hun aankomende boek The Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline. Met mooie illustraties is het bedoeld als een must-have voor de hardcorefans én voor de noobies, die nog wegwijs moeten worden gemaakt in het MCU.



De leidiggevende van Marvel Studios, Brad Winderbaum, vertelt in de trailer: "Het is de eerste keer dat we de tijdlijn officieel vastleggen. Het is ongelofelijk hoe alles met elkaar verbonden is en hoe naadloos het eigenlijk in elkaar zit."

Release


Het boek Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline verschijnt op 24 oktober. Geniet van nog meer MCU-avonturen bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Flikken Rotterdam': zevende seizoen barst van de actie
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Flikken Rotterdam': zevende seizoen barst van de actie

Er komen weer een paar gewelddadige zaken langs, waar de flikken zich op mogen storten.

In september keren de smerissen van Rotterdam weer terug naar jouw beeldscherm, want dan komt het zevende seizoen van Flikken Rotterdam eindelijk uit. In de meest recente trailer is een snelle blik te vinden op de aankomende zaken, die er allemaal aankomen.

In het zevende seizoen neemt het wantrouwen nog meer toe tussen officier van justitie Hein Berg, gespeeld door Huub Stapel, en de andere teamleden.

Verhaal


In het tiendelige seizoen trekt Berg de conclusie dat er een mol in zijn team zit, en gaat daarom zelf op onderzoek uit. Hij spit door het verleden van zijn teamleden, maar zij komen daar al snel achter.

Wanneer Dries, Carolien, Stan en Nouchka erachter komen waar Hein mee bezig is, roepen ze hem ter verantwoording en eisen ze antwoorden.

Nieuwe beelden


Nu heeft de AVROTROS een nieuwe trailer uitgebracht van Flikken Rotterdam seizoen 7, waarin al een tipje van de sluier wordt weggegeven over wat ons allemaal te wachten staat.



Het zevende seizoen van Flikken Rotterdam is vanaf 15 september te bekijken op NPO1 en NPO Start. Eerdere seizoenen zijn te zien via NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'One Piece' aangekondigd door spectaculaire lichtshow: "de piraten komen"
Series / Video/clip/featurette

'One Piece' aangekondigd door spectaculaire lichtshow: "de piraten komen"

Op Twitter is een kleurrijke video te zien van deze promotie in Californië.

Deadline was aanwezig bij een wel heel bijzondere promotie. Netflix wilde iedereen er nog even op wijzen dat de live action-verfilming van de populaire manga ONE PIECE op 31 augustus van start gaat.

De video is hieronder te bekijken en het mag gezegd worden: het is Netflix gelukt. Het ging hier om drones die door te hergroeperen en van kleur te veranderen telkens andere vormen in de lucht lieten zien.

Ruim 200.000 keer bekeken


Inmiddels is de video ruim 200.000 keer bekeken. De sfeer op het strand van Santa Monica was prima en de drone show werd met enthousiasme ontvangen. Voor het geval het nog niet helemaal duidelijk was, in de lucht was de boodschap 'de piraten komen' te lezen met daaronder de premièredatum van 31 augustus.

ONE PIECE is vanaf 31 augustus te streamen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: dit zijn de beste SkyShowTime-series van dit moment
Series / Featured

SerieTotaal tipt: dit zijn de beste SkyShowTime-series van dit moment

Volgens de recensenten van SerieTotaal mag je deze series op SkyShowTime niet missen.

Van scifi-spektakel tot relatieproblematiek, SkyShowTime heeft allerlei soorten series klaarstaan voor hun brede publiek. De recensenten van SerieTotaal maken voor jou een selectie van de beste nieuwe series van de laatste maanden.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op SkyShowTime van de afgelopen tijd.

Star Trek: Strange New Worlds seizoen 2 | 10 afleveringen




★★★☆☆

Synopsis: Kapitein Christopher Pike en de bemanning van het sterrenschip Enterprise verkennen nieuwe werelden in het universum tijdens het decennium voor Star Trek: The Original Series.

Recensie: "'Strange New Worlds' houdt in ieder geval de stijl van het eerste seizoen aan, door het de Star Trek-serie te laten zijn die het meest lijkt op de originele uit de jaren zestig, inclusief afleveringen die zichzelf allerminst serieus nemen."

Lees de rest van de recensie.

Grease: Rise of the Pink Ladies | 10 afleveringen





★★★★☆

Synopsis: Vier jaar voor de gebeurtenissen in Grease zijn vier scholieren het zat zijn om buitenbeentjes te zijn. Ze slaan de handen ineen om morele paniek te zaaien die Rydell High voor altijd zal veranderen en worden de oprichters van de eerste vrouwelijke 'high school gang', bekend als de 'Pink Ladies'.

Recensie: "'Grease: Rise of the Pink Ladies' is een ode aan de buitenbeentjes die door vriendschap, loyaliteit en een open vizier veel meer bereiken dan alleen. Een heerlijke manier om tien uur lang in een fantasiewereld vol zang en dans te verdwijnen. Grease was and still is the word."

Lees de rest van de recensie.

Warszawianka | 11 afleveringen





★★★☆☆

Synopsis: Een veertigjarige playboy vecht als een lokale legende tegen de tijd en probeert de zin van zijn eigen bestaan in de moderne wereld te begrijpen.

Recensie: "De Poolse schrijver Czuly slijt zijn dagen met alcohol en feestjes. De verantwoordelijkheden in zijn leven probeert hij zo goed mogelijk te vermijden, maar het zijn toch vooral de mensen om hem heen die de dupe worden van zijn ingewikkelde karakter."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Feesten op Curaçao in trailer NPO-serie 'Stagiairs'
Series / Trailer

Feesten op Curaçao in trailer NPO-serie 'Stagiairs'

Vijf jongeren gaan het avontuur aan en vertrekken voor hun stage naar Curaçao.

Een stage is de eerste stap naar je loopbaan, of naar een flinke kater volgens de NPO-serie Stagiairs. In het programma worden vijf jongvolwassenen gevolgd, die vertrekken naar Curaçao om daar een stage van vijf maanden te voltooien.

Maar op sommige vlakken lijkt de serie meer op Zon, zuipen, ziekenhuis dan op een educatieve serie over het ontdekken van je eigen carrièrepad. Naast hun werk is er namelijk voldoende plek voor vrienden, plezier en natuurlijk een beetje drama.

Inhoud


Ieder jaar vertrekken er honderden jongeren vanuit Nederland richting Curaçao om stage te lopen. In de serie worden vijf van deze stagiairs gevolgd tijdens hun wilde avontuur.

Hun dagelijks leven komt langs, waarin de vijf hoofdpersonen Wiktoria, Demi, Chaima, Ralph en Bart om moeten leren gaan met hun nieuwe omgeving en alle problemen die gepaard gaan met het stagelopen.

Stagiairs


In de serie volgt elke jongere een andere stage. Wiktoria (24) blijkt niet zo goed te passen bij haar eerste stagebedrijf en besluit een nieuwe te zoeken.



Demi (19) loopt stage bij de marine, Chaima (20) moet voor het eerst het Suikerfeest vieren zonder haar familie en leert Bart (19) op het eiland de LHBTI+-gemeenschap kennen.

Extra


Naast de vijf jongeren in het programma wordt nog een zesde stagiair gevolgd voor een webserie, Romie. Haar avontuur is vanaf 14 september te zien op het YouTube-kanaal van NPO3.

Vanaf donderdag 14 september is Stagiairs te zien op NPO3 en NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Riverdale' seizoen 7
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Riverdale' seizoen 7

Riverdale neemt afscheid met vuurwerk. Of in ieder geval een poging daartoe.

Regie: Ronald Paul Richard, Roberto Aguirre-Sacasa, Mädchen Amick, e.a. | Cast: Lili Reinhart (Betty Cooper), Camila Mendes (Veronica Lodge), Cole Sprouse (Jughead Jones), K.J. Apa (Archie Andrews), Madeleine Petsch (Cheryl Blossom), e.a. | Afleveringen: 20 | Speelduur: 40-50 minuten | Jaar: 2023

Waar bij de meeste series angstvallig gevreesd wordt voor het 'jump the shark'-moment, dat bevestigt dat een serie over zijn hoogtepunt heen is, heeft het opmerkelijke Riverdale een dergelijk teken aan de wand tot kunstvorm verheven. Seizoen na seizoen zagen we de verhaallijnen en thema's compleet de weg kwijtraken en inmiddels is alles volledig uit de klauwen gelopen. Tijd dus om terug te keren naar de basis. Hoe? Letterlijk: de serie gaat terug in de tijd, naar de jaren vijftig.

Iets met een explosie die andere dimensies opende, een komeet die Cheryl als heks probeerde tegen te houden en tijdreiziger en/of engel Tabitha – dat is waarom iedereen ineens in de jaren vijftig leeft. Niemand probeert terug naar de thuisdimensie of -tijd te komen, want: geheugenverlies. En met deze gekunstelde en kenmerkende grondslag is het duidelijk dat het laatste seizoen van Riverdale is begonnen. Veel verder kan het niet worden gerekt.

Ooit was Riverdale een mooi commentaar op de American Dream, door de brave Archie-stripboeken van een duister randje te voorzien. Dit zorgde voor een heerlijke mix van moord en milkshakes met interessante personages die niet zo eendimensionaal waren als hun stripboekvarianten. Maar de sinistere diepere lagen sloegen op een gegeven moment door. En niet zo'n klein beetje ook.

De serie verdwaalde in zichzelf: parallelle universums, hekserij, superkrachten, tijdreizen, monsters en aliens... Terugkeren uit de dood of voortleven in een stripverhaal – het kwam allemaal voorbij, zonder goede afronding en vol losse eindjes. De verschillende onderwerpen waren zoals de hoofddekselvariaties van Jughead: je vermoedt dat het ergens op gebaseerd is, maar het resultaat slaat uiteindelijk nergens op.

Waar het precies misging, daar zullen de meningen verdeeld over zijn. Ergens rond het schrappen van de populaire slechterik Hiram waarschijnlijk. Of eerder? Sommige fans zullen nog steeds verward zijn over wie nou precies wanneer de Gargoyle King was en waarom. Wie nog steeds hoopt op een verklaring over waarom Jason in het eerste seizoen is vermoord door zijn eigen vader kan lang wachten.

Hoofdrolspeler K.J. Apa heeft zichtbaar plezier met het nieuwe concept. Hij zet grote ogen op voor het hernieuwde personage dat meer op de originele stripfiguur Archie lijkt dan ooit: onschuldig, onwetend, verrukt en verbaasd. Ook andere acteurs gaven aan enthousiast te zijn over seizoen zeven. Zo vond Madeleine Petsch dat het laatste seizoen weer meer over de onderlinge relaties van de personages ging. Maar in werkelijkheid gaat het vooral – en dat proberen de Amerikanen altijd te verbloemen – over seks.

In het laatste seizoen lijken de makers flink los te gaan om aan elke tienerfantasie gehoor te geven: iedereen doet het met iedereen. Ook Betty en Veronica worden continu tegen elkaar aan geduwd, waarmee duidelijk mag zijn dat de makers eerder tienerjongens dan tienermeisjes als de doelgroep beschouwen. Dat verklaart ook waarom eerder de queerrelatie tussen Cheryl en Toni vooral met een male gaze werd benaderd. Jammer dat deze problematische trend van het seksualiseren van lesbische relaties nog steeds wordt voortgezet.

Ook in het laatste seizoen moeten de dames flink aan de mannenfantasieën gehoor geven. En de mannen? Spoiler alert: er wordt toegespeeld op een mogelijke uitspatting tussen Archie en Reggie (de knappe Reggie!) maar dit is slechts plagerij van de bovenste plank. Schande! De serie blijft vervelend heteromangericht. En dan ook nog eens onder het excuus van strijden voor de seksuele vrijheid van vrouwen, met ambassadeur Betty en haar dagboekfantasieën voorop. Tenenkrommend door mannen bedacht pseudofeminisme.

Na gefaalde queerpersonages als Cheryl en Toni, maar ook geslaagde zoals Kevin, zijn er nu bewust meer personages van kleur toegevoegd. Er wordt sporadisch over het racisme van de jaren vijftig gesproken, maar zo geïsoleerd van de rest van de verhaallijnen dat het misplaatst is. En wanneer Toni het uitmaakt met Cheryl omdat ze blank is wordt hier te weinig op ingegaan, terwijl dit juist een gedurfd onderwerp is. Maar nee, de dames moeten gauw weer samenkomen om pikante foto's te maken.

De waanzin van de verhaallijn van seizoen zeven (en voorgaande seizoenen) creëert voor de makers wel ruimte voor iets unieks: de personages uit de jaren vijftig kunnen terugkijken op hun oude zelven en afscheid nemen. Vooral tijdens de laatste afleveringen wordt duidelijk dat we naar een afscheidsfeest voor de acteurs zitten te kijken. Tijdens de mierzoete slotaflevering worden waarschijnlijk echte tranen gehuild. Je gunt het de jonge acteurs, waarvan velen gedurende deze serie volwassen zijn geworden, van harte.

Het wisselen van personages en verhalen maakt duidelijk dat Riverdale beter had gewerkt als anthologieserie. Dat is ook goed te zien in de afleveringen die een pauze nemen van de hoofdlijn voor opzichzelfstaande korte verhaaltjes. Maar de makers zijn hier te laat achter gekomen. Na zeven seizoenen zien ze in dat het toch echt klaar is met de serie. Of misschien dat er in een parallel universum wel een achtste seizoen zal volgen...

★★☆☆☆

Riverdale is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Amazon Exclusive scoort momenteel hoge ogen bij de kijkers
Films / Nieuws

Deze Amazon Exclusive scoort momenteel hoge ogen bij de kijkers

De avontuurlijke scifi-film 'Vesper' wordt momenteel heel goed bekeken bij Prime Video en staat daar momenteel op de eerste plaats in de Nederlandse Top 10.

De film komt uit 2022 en heeft een speelduur van bijna twee uur. Voeg hem toe aan je watchlist bij Prime Video of kijk hem gelijk.

De scifi-film is geregisseerd door Kristina Buozyee (Aurora) en door Bruno Samper (ABC's of Death 2).

Post-apocalyptische planeet


Na de instorting van het ecosysteem is de Aarde in een post-apocalyptische planeet veranderd. De dertienjarige Vesper probeert samen met haar zieke vader te overleven. Ze moet haar verstand, kracht en biohacking vaardigheden gebruiken om te vechten voor de toekomst.

Op een dag stuit ze op Camelia, en ze sluiten een deal. Als Vesper mee op zoek gaat naar haar vermiste metgezel, brengt Camelia haar naar het Citadel.

In de film


We zien in Vesper Raffiella Chapman, Eddie Marsan, Rosy McEwen, Richard Brake, Edmund Dehn, Melanie Gaydos en Matvej Nuravkov.



Indrukwekkend vormgegeven


Op Rotten Tomatoes weet de film onder het publiek mager te scoren met 59%. De critici daarentegen zijn erg enthousiast over de film met een mooie 91%. "Probeer Vesper als je iets anders wilt dan je gebruikelijke sciencefiction-hit. Het voelt klein, aards, beperkt tot een handvol locaties, zonder de overdreven grootsheid.", aldus een van de critici.

De film pakt op IMDb een aardige 6./10 en bij MovieMeter een 2.7/5. "Indrukwekkend vormgegeven, sfeervolle low budget science fiction-film, dun qua plot maar rijk aan ideeën. Door het lage tempo dreigt de boel soms wat saai te worden, maar door het sterke spel van hoofdrolspeelster Raffiella Chapman en de voortdurend verrassende visuele aspecten blijft het geheel stevig op de rails.", vertelt een kijker op de site.



Prime Video


Mocht je zin hebben in een avondje met een goede avontuurlijke film, dan is het zeker aan te raden om Vesper een keer aan te zetten. Stream de film bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Precies vanaf deze scène trad het verval in bij 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Precies vanaf deze scène trad het verval in bij 'Game of Thrones'

Het laatste seizoen van 'Game of Thrones' was niet best, de serie nam feitelijk al veel eerder een verkeerde afslag.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones is waarschijnlijk de beste en meeste invloedrijke fantasyserie aller tijden. Toch was er veel kritiek op het laatste seizoen, hier vloeg de serie vanwege de snelheid en de plotwendingen volgens de fans flink uit de bocht. Feitelijk ging het al veel eerder mis met het plot.

Zelfs binnen het fantasygenre zijn er bepaalde 'grenzen' aan de geloofwaardigheid. Seizoen 6, aflevering 2, was het moment waarop de serie volgens vele fans al volledig ontspoorde, toen Jon Snow tot leven werd gewekt door Melisandre.

Terug uit de dood


Het probleem met de wederopstanding van Jon Snow is dat iemand die dood is tot leven wekken niet heel geloofwaardig overkomt. Aan het einde van seizoen 5 stierf Snow. Het was een enorm moment in de serie dat niemand had zien aankomen en het versterkte het idee dat letterlijk niemand veilig was in de serie.

Na de plotselinge moorden die de machtsverhoudingen compleet veranderden op Ned Stark, Tywin Lannister en Joffrey Baratheon, was het idee dat iemand weer tot leven kan worden gewekt, natuurlijk vrij absurd.

Bekijk op instagram


Weg dreiging


Toen Jon Snow tot leven werd gewekt, verdween het gevoel van dreiging uit de serie. Hem alsnog doden op een later moment zou zinloos zijn geweest. Het was in deze aflevering dan ook het moment waarop we wisten dat Kit Harrington in de serie zou blijven tot het einde.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De zilvervloot vaart nog altijd binnen voor hoofdrolspelers 'The Big Bang Theory'
Series / Featured

De zilvervloot vaart nog altijd binnen voor hoofdrolspelers 'The Big Bang Theory'

Castleden verdienen nog altijd flink aan serie die al paar jaar geleden is gestopt.

De serie The Big Bang Theory werd voor het laatst uitgezonden in 2019. De serie heeft de hoofdrolspelers destijds natuurlijk een fortuin opgeleverd. Bijzonder is dat zij jaren na dato nog altijd flink aan de serie verdienen.

Jim Parsons werd in 2017 al uitgeroepen tot de best verdienende mannelijke tv-acteur en Kaley Cuoco vertelde ooit aan Variety hoe het was om zoveel geld te verdienen: "We keken elkaar na de salarisonderhandeling destijds aan en we hadden zoiets van: Wat is er in vredesnaam net gebeurd?".

Zegen voor Cuoco


Cuoco gaf aan dat het een zegen was die haar in staat stelde voor veel dingen in haar leven en haar gezin te zorgen en dat ze daar voor altijd dankbaar voor is.

Ook vandaag de dag wordt er nog flink verdiend aan de serie. Vooral de main characters: Kaley Cuoco, Johnny Galecki en Jim Parsons pakken nog altijd flinke kluiten mee. Cuoco, Galecki en Parsons bezitten naar verluidt 1% van de totale inkomsten van de serie die natuurlijk nog over de hele wereld wordt herhaald.

miljard!


Uit een berekening is gebleken dat de serie ongeveer nog $ 1 miljard per jaar oplevert. Per acteur dus nog steeds een achteraf bate van circa $ 10 miljoen per jaar!

Bekijk op instagram


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vampierenserie blijkt toch niet onsterfelijk: binnenkort niet meer te zien op Netflix
Series / Nieuws

Deze vampierenserie blijkt toch niet onsterfelijk: binnenkort niet meer te zien op Netflix

Fans zullen voor de tweede keer afscheid moeten gaan nemen van hun favoriete vampieren.

Op 10 september 2009 was het eindelijk zover; The Vampire Diaries ging in première. Met meer dan 170 afleveringen verdeeld over acht seizoenen was de vampierenserie een groot succes. Het was dan ook logisch dat de serie een spin-off kreeg.

De spin-off was bijna even succesvol en populair als The Vampire Diaries met vijf mooie seizoenen. Helaas moesten fans vijf jaar geleden afscheid nemen van de Mikaelson-broers en zussen.

Opnieuw afscheid nemen


Deze familie is misschien veel beter bekend als The Originals en het zal fans zwaar vallen om weer afscheid van hen te moeten nemen.

Helaas is er niks aan te doen. Op 6 september zullen alle vijf de seizoenen van Netflix gehaald worden.

Nog niet het einde


Dat betekent wel dat er nog tijd is om je favoriete afleveringen te bingen. Ook zal de laatste spin-off Legacies nog te zien zijn op Netflix.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Originals tot 6 september op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney trekt stekker uit nieuwe serie vóór release
Series / Nieuws

Disney trekt stekker uit nieuwe serie vóór release

Voordat de serie daglicht gezien heeft, besloot Disney The Spiderwick Chronicles al te cancelen.

Het gebeurt de laatste tijd helaas steeds vaker: series die al zo goed als af zijn worden gecanceld door grote bedrijven. Het is The Spiderwick Chronicles nu ook overkomen.

Dat heeft te maken met een nieuwe contentstrategie waar Disney aan lijkt te werken, waarbij ze de focus verplaatsen naar eigen gemaakte series in plaats van ip's van buitenaf, zoals The Spiderwick Chronicles.

The Spiderwick Chronicles op Disney Plus


The Spiderwick Chronicles is namelijk een live-actie adaptatie van de populaire kinderboeken met dezelfde naam. De serie wordt geproduceerd door Paramount Television Studios en 20th Television, en bestaat uit acht afleveringen.

De serie is af, maar Disney heeft besloten om het niet op hun streamingdienst uit te brengen. Paramount mag nu opzoek naar een nieuwe koper. Het kan dus nog wel even duren voordat we de serie daadwerkelijk te zien krijgen.

Ooit verscheen er al een film van The Spiderwick Chronicles. Bekijk hieronder een trailer daarvan.



Nieuwe contentstrategie Disney


In mei sprak Disney voor het eerst over veranderingen aan hun strategie. Disney CFO Christine McCarthy zei toen het volgende:

"We zijn bezig met het herzien van de inhoud van onze DTC-diensten om deze af te stemmen op de strategische veranderingen in onze benadering van content. Als gevolg hiervan zullen we bepaalde content van onze streamingplatforms verwijderen en verwachten we momenteel een waardevermindering van ongeveer $1,5 tot $1,8 miljard als gevolg."

Disney wil zich meer gaan focussen op hun eigen series, zoals de adaptatie van Percy Jackson die later dit jaar op de streamingdienst moet verschijnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen