search
Bijzondere verrassing voor 'Star Trek'-fans tijdens jubileumviering van 50 jaar
Series / Nieuws

Bijzondere verrassing voor 'Star Trek'-fans tijdens jubileumviering van 50 jaar

Na 50 jaar is het tijd om weer terug te keren naar een bijzonder hoofdstuk van 'Star Trek'.

Vijftig jaar na het uitkomen van Star Trek: The Animated Series vinden de makers van Star Trek het hoog tijd voor een passend cadeautje. Daarom kunnen de fans gauw rekenen op vijf gratis kortfilms, die wekelijks zullen verschijnen.

Daarnaast wordt ook het stripboek 'Star Trek: The Animated Celebration Presents The Scheimer Barrier' uitgebracht. Waarschijnlijk is het stripboek vernoemd naar Lou Scheimer, de medeoprichter van Filmation die Star Trek: The Animated Series produceerde. Tevens sprak hij van vier personages de stem in.

Shorts


De vijf kortfilms, genaamd Star Trek: very Short Treks, zijn gemaakt door CBS Studios en volgen de originele stijl van Star Trek: The Animated Series. Deze animatieserie liep van 1973 tot en met 1974.

Fans kunnen dus rekenen op een echte retrostijl met dezelfde humor als uit de jaren zeventig. In 2018 verschenen er al andere kortfilms met hetzelfde concept onder de naam Star Trek: Short Treks.

Stemmen


In de serie keren fanfavoriete personage terug, ingesproken door meerdere sterren uit de franchise. We horen onder andere Jonathan Frakes als Will Riker, Doug Jones als Saru en Armin Shimerman als Quark.



Daarnaast zijn ook Ethan Peck als Spock, Gates McFadden als Dr. Beverly Crusher, Celia Rose Gooding als Uhura, Connor Trinneer als Trip Tucker, Bruce Horak als Hemmer, Noël Wells als Tendi en George Takei als Sulu te horen.

Kijken


De eerste Star Trek: very Short Treks debuteert op Star Trek Day, 8 september, op StarTrek.com en het officiële YouTube-kanaal. Vier extra geanimeerde video's zullen wekelijks verschijnen op woensdagen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen