search
Bizar: Deze gecensureerde Pokémon-afleveringen zijn te absurd om te geloven

Bizar: Deze gecensureerde Pokémon-afleveringen zijn te absurd om te geloven

Seks en wapens zijn natuurlijk taboe, maar de gevolgen van #3 zag niemand aankomen...

Mitchell van Vuren
Veel liefhebbers kijken nostalgisch terug op Pokémon als een onschuldige kinderserie, maar niets is minder waar. Tussen de meer dan 1200 afleveringen zaten namelijk meerdere exemplaren, die niet werden uitgezonden of zelfs verbannen in bepaalde landen vanwege controversiële inhoud.

Laten we een kijkje nemen in enkele van deze opmerkelijke afleveringen, die nooit in hun originele staat het daglicht hebben mogen zien in Nederland.

Aflevering 18: Beauty and the Beach


In deze aflevering uit het eerste seizoen draaide alles om een schoonheidswedstrijd waarin zelfs Team Rocket deelnam, met James die voor wat komisch effect opblaasbare borsten droeg.Dit leidde tot bewerkingen en censuur voor de Amerikaanse uitzending in 2000. James' scènes in bikini werden bewerkt en geseksualiseerde scènes werden aangepast om aan de normen te voldoen.

Aflevering 35: The Legend of Miniryu


Je kan het je haast niet voorstellen, maar in deze aflevering stikte het van de vuurwapens, vooral in een scène waarin de safarigids, Kaiser, Ash met een revolver bedreigde.Deze aflevering werd buiten Japan volledig verboden vanwege het gewelddadige karakter. De afwezigheid van deze aflevering leidde later in het seizoen tot continuïteitsproblemen, die de makers maar moesten slikken door hun eerdere fout.

Aflevering 38: Dennō Senshi Porygon


De beruchtste verboden aflevering over cyberspace werd slechts één keer uitgezonden in Japan op 16 december 1997. Deze aflevering veroorzaakte echter een ernstig incident omdat snel afwisselende rode en blauwe beelden, die in de aflevering langskwamen, bij honderden kinderen epileptische aanvallen veroorzaakten.

Meer dan 150 kinderen werden opgenomen in ziekenhuizen, en enkelen werden gediagnosticeerd met lichtgevoelige epilepsie. De aflevering is nooit opnieuw uitgezonden en is in de vergetelheid geraakt, maar een deel ervan is nog te vinden op YouTube.

Kijken


Veel afleveringen van Pokémon kan je nu direct bekijken bij Netflix.Aanbevolen artikelen