Eerste trailer van laatste seizoen Downton Abbey

Emotioneel afscheid van de personages staat centraal in de eerste beelden.

Michelle Iwema, 31-08-2015 15:16


Het is bijna tijd voor het allerlaatste seizoen van Downton Abbey dat op 20 september van start zal gaan op de Engelse zender ITV. De eerste trailer is nu vrijgegeven, waar we alvast een klein beetje kunnen zien wat er gaat gebeuren. Je kunt deze hierboven bekijken.

Op de emotionele muziek van het nummer Time to Say Goodbye zien we flitsen van alle personages. Uiteraard ontbreekt de romance tussen Mr Carson en Mrs Hughes hierbij niet. In de laatste aflevering van seizoen 5 zagen we hoe ze zich eindelijk verloofden. Verder lijkt Lady Mary weer een nieuwe liefde te gaan vinden (of wellicht dat een oude vlam de ware blijkt te zijn). Lady Edith zien we in de trailer zowel ontredderd als gelukkig met een man. Voor Lord Grantham blijft de overstap naar de moderne tijd moeilijk. "Als ik de tijd kon stilzetten, zou ik dat misschien wel doen," zien we hem zeggen tegen Mr Carson.

Het afscheid van de personages viel de maker Julian Fellowes ook zwaar. "Elke keer als ik de laatste zin van een personage schrijf, voel me verdrietig," zei hij over de serie. "Maar tegelijkertijd heb ik wel het idee dat we het juiste doen. Ik heb nooit gedacht, oh mijn God wat zijn we aan het doen, dit is een vergissing! Het kan altijd nog opnieuw terugkomen als een film, toneelstuk, musical of ballet. Wie zegt dat dit het definitieve einde is?"

Bron: Variety

Lees meer over: Downton Abbey, laatste seizoen, trailer Downton Abbey, Laura Carmichael, Lady Edith, Carson butler, Anna Bates, Mr Bates, seizoen 6 Downton Abbey, laatste aflevering Downton, ITV Downton Abbey, Kerstdag Downton

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in