search

Ons nieuws van maandag 31 augustus 2015

Trailer 'The Shannara Chronicles'
Series / Trailer

Trailer 'The Shannara Chronicles'

De nieuwe fantasieserie van MTV.



MTV heeft de volledige trailer onthuld van de serie The Shannara Chronicles, gebaseerd op de fantasy-boekenreeks van Terry Brooks. De serie biedt hoofdrollen aan Ivana Baquero, Manu Bennett, Austin Butler, Poppy Drayton en John Rhys-Davies.

De serie speelt zich af duizenden jaren na de vernietiging van de maatschappij zoals we die nu kennen en volgt de elfenprinses Amberle, de half mutant/half elf Wil en de mens Eretria. Ze gaan op een zoektocht om een demonisch leger te stoppen in hun plan 'Four Lands' te vernietigen.

De tiendelige serie, met trekjes van de Lord of the Rings-saga, wordt vanaf januari 2016 uitgezonden door MTV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer van laatste seizoen Downton Abbey
Series / Nieuws

Eerste trailer van laatste seizoen Downton Abbey

Emotioneel afscheid van de personages staat centraal in de eerste beelden.



Het is bijna tijd voor het allerlaatste seizoen van Downton Abbey dat op 20 september van start zal gaan op de Engelse zender ITV. De eerste trailer is nu vrijgegeven, waar we alvast een klein beetje kunnen zien wat er gaat gebeuren. Je kunt deze hierboven bekijken.

Op de emotionele muziek van het nummer Time to Say Goodbye zien we flitsen van alle personages. Uiteraard ontbreekt de romance tussen Mr Carson en Mrs Hughes hierbij niet. In de laatste aflevering van seizoen 5 zagen we hoe ze zich eindelijk verloofden. Verder lijkt Lady Mary weer een nieuwe liefde te gaan vinden (of wellicht dat een oude vlam de ware blijkt te zijn). Lady Edith zien we in de trailer zowel ontredderd als gelukkig met een man. Voor Lord Grantham blijft de overstap naar de moderne tijd moeilijk. "Als ik de tijd kon stilzetten, zou ik dat misschien wel doen," zien we hem zeggen tegen Mr Carson.

Het afscheid van de personages viel de maker Julian Fellowes ook zwaar. "Elke keer als ik de laatste zin van een personage schrijf, voel me verdrietig," zei hij over de serie. "Maar tegelijkertijd heb ik wel het idee dat we het juiste doen. Ik heb nooit gedacht, oh mijn God wat zijn we aan het doen, dit is een vergissing! Het kan altijd nog opnieuw terugkomen als een film, toneelstuk, musical of ballet. Wie zegt dat dit het definitieve einde is?"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden derde seizoen 'The Blacklist'
Series / Trailer

Eerste beelden derde seizoen 'The Blacklist'

De boel wordt flink opgeschud.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.


Op 1 oktober keert NBC-serie The Blacklist terug naar het kleine scherm. En dus is er nu een promo voor het nieuwe seizoen, die je in de speler hierboven kan bekijken. In het nieuwe seizoen wordt de boel flink opgeschud en volgt het verhaal een ander traject dan de eerste twee deden.

Het tweede seizoen eindigde ermee dat Liz (Megan Boone) en Red (James Spader) samen op de vlucht gingen. Daarmee kwamen ze zelf op de most-wanted lijst te staan. "De eerste stap is om uit D.C. te komen, een stad die ontworpen is om in bijzonder korte tijd op slot gegooid te worden," aldus uitvoerend producent Jon Bokenkamp. "Dingen zullen mis gaan."

Een belangrijke rol zal dit seizoen dan ook weggelegd zijn voor de relatie tussen Red en Liz. "Het voelde als een mooie, organische manier om het verhaal waarin de twee op de vlucht slaan te combineren met de bredere mythologie van wie Liz en Red zijn, en wat hun relatie is," vertelde Bokenkamp tot slot nog.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 1 & 2
Recensie

Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 1 & 2

De pilot is wat sloom, maar dan is er ineens tempo.

Het was een kwestie van tijd, eer AMC zou beginnen met het maken van een spin-off van hitserie The Walking Dead. Die show bevindt zich op dit moment in zijn zesde seizoen en trekt elk jaar weer meer kijkers. Geen wonder dus dat de Amerikaanse kabelaar vorige week zondag begon met uitzenden van een spin-off, Fear the Walking Dead. In deze recap bespreken we de premièreaflevering en de tweede aflevering van het eerste seizoen.

PILOT
De show begint op een manier die ons wat bekend voorkomt. We zien hoe Frank Dillane's Nick uit een drugsroes ontwaakt. Hij hoort vreemde geluiden, loopt naar beneden en ziet één van zijn vrienden dood op de grond liggen. Een jonge dame, die zijn nek opgebeten heeft, staat voor hem. Ze is een Walker en heeft het op Nick voorzien, die naar buiten sprint en daar aangereden wordt door een auto.

Het verval van de samenleving is pas net begonnen. Niet alleen volgen we Nick, maar ook zijn zus Alicia (Alycia Debnam-Carey), hun moeder Madison (Kim Dickens) en stiefvader Travis Manawa (Cliff Curtis). Het gezin worstelt met de nieuwe thuissituatie en de verslaving van Nick. Dit vormt dan ook het centrale thema van de eerste aflevering van de serie, die we op z'n minst als wat tam kunnen omschrijven.

Het duurt lange tijd voordat er een nieuwe Walker te zien is, namelijk tot het einde van de pilot. Dan zien we hoe Nick zijn dealer opzoekt om te zien wat er aan de hand was in de kerk (aan het begin van de aflevering). Een gevecht breekt uit tussen de twee, waarna Nick zijn dealer doodschiet. Compleet geschrokken, wordt hij gevonden door Travis en Madison, die vervolgens zien hoe de dealer uit de dood opstaat.

Echt geïnspireerd voelt het plot van de pilot niet. Het is begrijpelijk dat er gekozen is voor een gezinsdrama, maar het had allemaal wat minder ongeïnspireerd kunnen zijn. Nu is al duidelijk dat de boel richting het opbouwen van de relatie van het nieuw samengestelde gezin gaat. Samen zullen ze moeten zien te overleven in een samenleving die in de pilot nog geheel bestaat.

SO CLOSE, YET SO FAR
In de tweede aflevering begint het verval flink op gang te komen. We zien hoe mensen nog gebruik maken van technologie om de gruwelijke gebeurtenissen vast te leggen. Het gevolg daarvan is vooral publieke woede. Zo ziet Travis zijn zoon Chris (Lorenzo James Henrie) dat politie een Walker doodschiet. Niemand is bekend met het fenomeen van de ondoden, dus vat het doodschieten van het wezen niet bepaald positief op.

Dit soort subtiele hints richting het langzaam instorten van de status quo, waarbij op dit moment vooral de politie het moet ontgelden, wordt interessant in beeld gebracht en ook met een sterker gevoel voor drama dan de pilot.

Er zit verder nog een prachtige scène in deze aflevering, waarbij het personage van Kim Dickens naar de middelbare school trekt waar ze les geeft en daar een leerling tegenkomt, die gelooft dat het einde van de wereld nabij is. In eerste instantie gelooft Madison daar niets van, maar als ze een Walker tegenkomen, raakt ze overtuigd. De scène is sterk gedraaid, vooral omdat men veel beheersing toont.

Een ander sterk moment, vinden we als de overburen van Madison aangevallen worden door een Walker. In plaats van hen te hulp te schieten, houdt Madison haar dochter tegen en laat ze de boel misgaan daar. Het is een prachtige scène die laat zien waar we heen gaan: ieder voor zich.

Fijn is het rustige tempo waarmee scènes worden opgebouwd. We kennen van The Walking Dead immers al de vele scènes waarin mensen massaal overvallen worden door Walkers en het onderspit delven. In deze wereld zijn er nog niet zoveel Walkers en heeft ook niet iedereen een aanvaring met een Walker gehad. De wereld leeft nog en heeft nog hoop, zoveel is duidelijk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijk twee seizoenen voor 'American Horror Story' in 2016
Series / Nieuws

Mogelijk twee seizoenen voor 'American Horror Story' in 2016

De manier van schrijven maakt dit in elk geval wel mogelijk.

De afgelopen jaren kregen we één seizoen per jaar van American Horror Story. In 2016 lijkt dat te zullen veranderen. In een interview met Entertainment Weekly, onthulde showrunner Ryan Murphy dat hij en zijn schrijversteam de serie twee seizoenen willen geven in dat jaar. Helemaal zeker is het nog niet.

"Volgend jaar doen we misschien een herfstseizoen van American Horror Story en een lenteseizoen," aldus Murphy. "Maar we moeten nog beslissen." Die beslissing zal snel genomen worden, mocht daadwerkelijk besloten worden om twee seizoenen te maken voor volgend jaar, zullen de opnames al snel van start gaan.

FX zal waarschijnlijk blij zijn met die mogelijkheid. Volgens Murphy is het de nieuwe manier van schrijven van de seizoenen wat het mogelijk maakt om sneller de verhalen te schrijven. "We hebben twee verschillende groepen van schrijversruimtes," legde Murphy uit. "Sommige van onze schrijvers wisselen, maar er komt een compleet nieuwe groep eind augustus. We maken het dus een stuk sneller."

Wat denken jullie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Fuller over overlevingskansen 'Hannibal'
Series / Nieuws

Bryan Fuller over overlevingskansen 'Hannibal'

Hij zou graag een film of vierde seizoen maken.

Variety kreeg showrunner Bryan Fuller te spreken over of Hannibal, waarvan afgelopen zaterdag de laatste aflevering uitgezonden werd op NBC. Het vakblad vroeg hem hoe groot de overlevingskansen van de reeks zijn. Ondanks dat de kans klein lijkt, dat de boel voortgezet wordt, gezien het recente tekenen van Hugh Dancy voor de serie The Way. Toch blijft Fuller hoop houden.

"Martha de Laurentiis bekijkt de mogelijkheden voor een film en er zijn een aantal mogelijke scenario's," aldus Fuller. "Series zijn wel vaker jaren nadat ze geannuleerd werden teruggekeerd en ik zeg nooit nooit, want hoe uitdagend het ook zou zijn om het vierde seizoen van Will en Hannibals verhaal te vertellen, het is zeker een mooie uitdaging."

Toch lijkt het moeilijk om nog een seizoen of zelfs een film te maken. Fuller zelf werkt bijvoorbeeld hard aan American Gods en naast Dancy speelt ook Mads Mikkelsen een hoofdrol, terwijl hij internationaal een grote filmcarrière heeft. Hij zal binnenkort te zien zijn in onder meer Star Wars: Rogue One en mogelijk Doctor Strange.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.