search
Langverwachte nieuwe Netflix-serie is de perfecte opvolger van 'Succession'
Series / Nieuws

Langverwachte nieuwe Netflix-serie is de perfecte opvolger van 'Succession'

Netflix' nieuwste serie lijkt op 'Succession' van de concurrent, maar op een aparte manier

Mike Flanagans The Fall of the House of Usher is vanaf volgende maand te zien. Flanagan heeft verschillende horrorverhalen van Edgar Allan Poe bewerkt tot een verhaal over de corrupte familie Usher met als hoofd vader Roderick (Bruce Greenwood).

Dit lijkt sterk op Succession waar Logan Roy (Brian Cox) als hoofd van Waystar Royco met harde hand de scepter zwaait. Roderick bevindt zich in een vergelijkbare positie als hoofd van Usher Pharmaceuticals.

Familie-intrige en horror


Voor liefhebbers van verknipte familieverhoudingen is de serie dus een perfecte vervanger van Succession. Net zoals de Roys ten onder gingen laat The Fall of the House of Usher de ondergang van Rodericks familie zien. Hij heeft meerdere kinderen die plotseling, een voor een, overlijden.

Doordat het hier een ander genre betreft zien we naast de familie-intrige ook de nodige bovennatuurlijke elementen. Wanneer je echter naar het grote geheel kijkt dan zijn de overeenkomsten duidelijk. Roderick is een arrogante miljonair die zich onaantastbaar waant terwijl alles wat hij heeft langzaam maar zeker verwoest wordt. Fans van Succession zullen in deze nieuwe serie zeker vertrouwde elementen terugzien.

The Fall of the House of Usher kun je vanaf 12 oktober streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen