search
Acteur Billy Miller overleden op zeer jonge leeftijd: uit welke series kennen we hem?
Series / Nieuws

Acteur Billy Miller overleden op zeer jonge leeftijd: uit welke series kennen we hem?

Het lijkt er op dat ook voor deze acteur de wereld net even iets te veel was.

Het trieste nieuws is naar buiten gekomen dat acteur Billy Miller op 43-jarige leeftijd om het leven is gekomen. Hij was bij het grote publiek vooral bekend wegens zijn vele rollen in Amerikaanse soapseries.

Hoewel officieel nog niets naar buiten is gekomen over de doodsoorzaak, was wel bekend dat Miller al een tijd worstelde met manische depressie. Het nieuws kwam hard aan bij zijn naaste vrienden en collega's.

Daytime-vedette


Zijn eerste rol had hij in de serie CSI: New York, in 2006. Zijn echte doorbraak kwam in 2008 toen hij gecast werd in de populaire Amerikaanse soapserie The Young and the Restless als de verwende rijkeluiszoon Billy Abbott.

Na een aantal gastoptredens was het publiek zo idolaat van hem dat hij een vast castlid werd, en won uiteindelijk drie Emmy-awards voor zijn rol. Na een aantal andere projecten kwam hij in 2014 weer terug naar de soaps, in de serie General Hospital.

Niet alleen soaps


Naast zijn succes op de televisie heeft hij ook uitstapjes naar het grote scherm gemaakt. Zo was hij in 2014 te zien in de film Bad Blood en een jaar later speelde hij een rol in de door Clint Eastwood geregisseerde American Sniper, naast acteur Bradley Cooper.Momenteel heeft de hitserie Suits op Netflix een tweede leven gekregen. Maker van de serie, Aaron Korsh, vertelt ook bedroefd te zijn. Miller speelde in het vierde seizoen van Suits de rol van Marcus Specter.

Kijk nog eens naar Miller's werk in de hitserie Suits op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen