Iddo Goldberg gecast als Red Tornado in 'Supergirl'

De eerste aflevering van de superheldenserie wordt op 26 oktober a.s. uitgezonden.

Zilko Tarici, 03-09-2015 10:16

Een bekende DC Comics-superheld zal zijn live-action debuut maken tijdens een toekomstige aflevering van Supergirl. CBS heeft vandaag aangekondigd dat Iddo Goldberg (Defiance, Salem) in een gastrol zijn opwachting zal maken als Red Tornado.
Red Tornado werd bedacht door Gardner Fox en Dick Dillin en maakte zijn eerste opwachting in nummer 64 van Justice League of America in 1968. De oorsprong van het personage kan echter herleid worden tot een nummer van Mystery of Space uit 1960. In nummer 61 van die reeks werd het personage Ulthoon geïntroduceerd, die ook wel de 'Tornado Tyrant' van de planeet Rann werd genoemd. Ulthoons onderbewustzijn werd uiteindelijk in een androïde geplaatst (gemaakt door T.O. Morrow), wat uiteindelijk als resultaat Red Tornado had.

Melissa Benoist (Whiplash) speelt de hoofdrol in de superheldenserie. Daarnaast speelt Mehcad Brooks de rol van James Olsen en Laura Benanti de rol van Alura Zor-El, de Kryptoniaanse moeder van Supergirl. De pilot-aflevering van Supergirl (die op 26 oktober wordt uitgezonden) werd geschreven door Ali Adler (No Ordinary Family) en Greg Berlanti (Arrow, The Flash). Dit duo zal de serie samen met Sarach Schechter en Warner Bros. TV produceren.

Bron: CBS

Lees meer over: supergirl, calista flockhart, melissa benoist, mehcad brooks, laura benanti, idda goldberg

Populair nieuws