search

Ons nieuws van donderdag 3 september 2015

Apple wil eigen content maken
Series / Nieuws

Apple wil eigen content maken

Films, series, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Variety meldt dat Apple een opvallende stap gaat maken. De technologiereus uit Cupertino onderzoekt de mogelijkheden om zelf televisieprogramma's te gaan maken. Bronnen van het internationale vakblad melden dat de reus de afgelopen weken gesprekken heeft gevoerd met studiobazen in Hollywood, om de mogelijkheden van samenwerkingen te bekijken.

Hoe groot de plannen zijn en hoe ver gevorderd is niet bekend. Maar een belangrijke bron van Variety vertelde dat het bedrijf productiedivisies wil opstellen die content kunnen maken om te concurreren met Netflix. Apple wil naar verluidt binnenkort een firma inhuren om werknemers te zoeken specifiek hiervoor. Of Apple vervolgens tv-series of films of allebei wil maken is niet bekend.

Ook is niet zeker hoe serieus de plannen zijn. Maar het feit dat Apple een bod had gemaakt op Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond, toen zij uit de BBC stapten, laat zien dat de planning serieus is. Daar komt bij dat er al jaren geruchten zijn over de mogelijke plannen van Apple.

De plannen van Apple zouden een grote verandering teweeg kunnen brengen in de entertainmentindustrie. Er zou zomaar een showdown kunnen volgen met giganten als Netflix, Amazon en Hulu. De financiële reserves van Apple, dat op dit moment zo'n 200 miljard dollar heeft liggen om te investeren, zijn gigantisch, dus de adem van het bedrijf is lang.

Eerst zullen we echter nog moeten wachten op wat de plannen van Apple precies zijn. Wie weet wil het een eigen studio opzetten en daar producties maken. Anderzijds zou het ook het Netflix-model kunnen kiezen, of zijn eigen producten via Apple TV en iTunes door kunnen zetten.

Wat vinden jullie van het plan van Apple om de tv-wereld in te stappen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'The Firm' seizoen 1, deel 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'The Firm' seizoen 1, deel 1

Vreemde keuze om een één seizoen tellende serie op te splitsen.

Bedenker: Lukas Reiter | Cast: John Lucas (Mitch McDeere), Callum Keith Rennie (Ray McDeere), Molly Parker (Abby McDeere), Juliette Lewis (Tammy), Natasha Calis (Claire McDeere) | Jaren: 2012 | TV-release: NBC

The Firm is een vervolg op het beroemde gelijknamige boek van John Grisham (1991) en de verfilming daarvan in 1993. Deze televisieserie speelt zich tien jaar na de film en de serie af en zet het verhaal van Mitchell McDeere en zijn familie voort.

Na tien jaar in het getuigenbeschermingsprogramma gezeten te hebben vanwege zijn sleutelrol als getuige bij het oprollen van het corrupte advocatenbureau Bendini, Lambert & Locke, is Mitchell er klaar voor zijn leven als advocaat weer op te pakken. Al snel blijkt dat de gevaren uit het verleden zeker nog niet weg zijn en dat er ook nieuwe bedreigingen op de loer liggen.

Toen de serie in de Verenigde Staten op 8 januari 2012 zijn première beleefde, werd deze bijzonder goed bekeken. NBC trok met de pilot maar liefst 6,32 miljoen mensen naar de zender. Helaas zakte het aantal kijkers daarna sterk in: aflevering drie trok nog maar 4,2 miljoen kijkers, en de finale zelfs maar 1,72 miljoen mensen.

Niet alleen de kijkers verlieten de serie en masse, ook critici waren er niet echt over te spreken. Zo meldde The Hollywood Reporter: "een solide, maar weinig spectaculair verhaal over een advocaat die wel heel erg weinig geluk heeft."



DVD: The Firm seizoen 1, deel 1 | Duur: 12 x 45 min. | Release: augustus 2015 | Video: breedbeeld | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3 x DVD| EAN: 8-713045-245436 | Met dank aan: eOne

De Dvd's van de serie worden aangeleverd in een standaard keepcase. Daar omheen zit een gewone slipcover, zoals we gewend zijn van tv-series. Voorop de Dvd van het 22 afleveringen tellende eerste seizoen, waarvan stom genoeg alleen de eerste helft uitgegeven is op dit moment, treffen we hoofdpersoon Mitchell aan. Achterop verder de gebruikelijke info. In de box vind je verder de drie schijven, ietwat slordig op elkaar gestapeld.

De beelden van de serie voelen niet echt modern aan. De kwaliteit is prima, de beelden sfeervol, maar het geheel oogt een beetje als een serie uit de jaren '80. Echt een moderne versie van het verhaal van John Grisham zou je het zo niet kunnen noemen. Dat is jammer. De audio compenseert de boel enigszins, want de muziek draagt bij aan de sfeer en de dialoog is goed te volgen.

Toekomst
Een tweede seizoen van de serie komt er niet, maar eOne heeft er gek genoeg wel voor gekozen om het eerste seizoen in twee delen uit te geven. Waarom weten we niet, want het seizoen is er immers al sinds 2012. De tweede helft wordt op 14 oktober vrijgegeven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC maakt pilot-aflevering 'Brides of Dracula'
Series / Nieuws

NBC maakt pilot-aflevering 'Brides of Dracula'

Een nieuwe serie van producent Greg Berlanti (The Flash, Supergirl).

Deadline weet te melden dat NBC het groene licht heeft gegeven voor een pilot-aflevering van de nieuwe serie Brides of Dracula, die geschreven zal worden door Roberto Aguirre-Sacasa (The Town That Dreaded Sundown) en geproduceerd door Greg Berlanti (The Flash, Supergirl).

De serie wordt door NBC omschreven als een sexy nieuwe versie van het Dracula-verhaal in de vorm van een dramaserie, die aangevoerd wordt door drie sterke vrouwelijke hoofdrolspelers. De drie bruiden van Dracula werden in Bram Stokers oorspronkelijke verhaal omgebracht door professor Abraham van Helsing, maar in de serie weten ze te ontkomen aan de legendarische monsterjager.

Het is nog onbekend wanneer Brides of Dracula zal worden uitgezonden door NBC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Moeten de DC-films en series een crossover krijgen?
Series / Poll

Poll: Moeten de DC-films en series een crossover krijgen?

En welke held wil je graag in een serie zien?

DC Comics doet het goed op televisie. Vooral zender The CW bouwt hard aan een groot gedeeld universum, met series als Arrow en The Flash, maar ook een crossover met Constantine. Verder volgt binnenkort nog een serie rond Supergirl en zijn er nog tal van andere DC-series te zien.

Maar ook op het witte doek gaat DC Comics het vermoedelijk goed doen. Warner Bros. werkt aan een reeks films, met binnenkort Batman v Superman: Dawn of Justice als eerste grote film met helden als Superman, Batman, Aquaman en nog een reeks anderen. Vervolgens moet er ook een Justice League-film volgen en een reeks afzonderlijke films voor de helden.

De grote vraag die we voor jullie hebben, is of de series en films een crossover moeten krijgen. Marvel doet het min of meer al met Agents of S.H.I.E.L.D. (denk aan Lady Sif die zowel in de films als serie speelt). Moet DC eenzelfde weg inslaan? En zo ja, willen we graag weten welke van de DC-filmhelden dan op het kleine scherm te zien moet zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dragon Ball Z' favoriete animatieserie
Series / Poll

'Dragon Ball Z' favoriete animatieserie

Met een kwart van de stemmen is het veruit jullie favoriete serie.

Twee weken geleden vroegen we jullie naar je favoriete animatieserie. Daar kwam een duidelijke winnaar uit naar voren, maar ook een sterke runner-up. Voor de rest bleek er vooral veel verdeeldheid te bestaan. Hieronder volgt de top drie, met daarna de complete lijst van series die jullie noemden.

De winnaar
Eerst maar eens de winnaar: die is Dragon Ball Z, met maar liefst 23% van de stemmen. Centraal staat Goku; hij is afkomstig van een andere planeet en moet samen met zijn vrienden de Aarde beschermen tegen een hele reeks buitenaardse schurken. De serie liep van 1996 tot en met 2003 en telde uiteindelijk 7 seizoenen en 276 afleveringen.

De runner-up
De runner-up is Avatar: The Last Airbender. Deze serie kreeg maar liefst 16% van de stemmen. De serie speelt zich af op een planeet waar mensen zijn die één van de vier elementen kunnen beheersen. Dan is er de Avatar, een figuur die ze allemaal kan beheersen. Hij moet zorgen voor balans in een wereld waar die ver te zoeken is.

De nummer drie
De nummer drie bleek The Simpsons, veruit de langst lopende animatieserie. De Amerikaanse komediereeks kreeg 7% van de stemmen en staat daarmee nipt boven de concurrentie. Centraal staan de dagelijkse beslommeringen van Homer Simpsons en zijn gezin.

De complete lijst
Dragon Ball Z (1996-2003) 23%
Avatar: The Last Airbender (2005-2008) 16%
The Simpsons (1989-heden) 7%
Batman: The Animated Series (1992-1995) 6%
Family Guy (1999-heden) 6%
South Park (1997-heden) 6%
X-Men (1992-1997) 6%
Futurama (1999-heden) 5%
DuckTales (1987-1990) 4%
Transformers (1984-1987) 4%
Star Wars: Clone Wars (2003-2005) 3%
Death Note (2006-2007) 2%
Rick and Morty (2013-heden) 2%
The Flintstones (1960-1966) 2%
Archer (2009-heden) 1%
Beavis and Butt-head (1993-1997) 0%
Jonny Quest (1964-1965) 0%

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iddo Goldberg gecast als Red Tornado in 'Supergirl'
Series / Nieuws

Iddo Goldberg gecast als Red Tornado in 'Supergirl'

De eerste aflevering van de superheldenserie wordt op 26 oktober a.s. uitgezonden.

Een bekende DC Comics-superheld zal zijn live-action debuut maken tijdens een toekomstige aflevering van Supergirl. CBS heeft vandaag aangekondigd dat Iddo Goldberg (Defiance, Salem) in een gastrol zijn opwachting zal maken als Red Tornado.

Red Tornado werd bedacht door Gardner Fox en Dick Dillin en maakte zijn eerste opwachting in nummer 64 van Justice League of America in 1968. De oorsprong van het personage kan echter herleid worden tot een nummer van Mystery of Space uit 1960. In nummer 61 van die reeks werd het personage Ulthoon geïntroduceerd, die ook wel de 'Tornado Tyrant' van de planeet Rann werd genoemd. Ulthoons onderbewustzijn werd uiteindelijk in een androïde geplaatst (gemaakt door T.O. Morrow), wat uiteindelijk als resultaat Red Tornado had.

Melissa Benoist (Whiplash) speelt de hoofdrol in de superheldenserie. Daarnaast speelt Mehcad Brooks de rol van James Olsen en Laura Benanti de rol van Alura Zor-El, de Kryptoniaanse moeder van Supergirl. De pilot-aflevering van Supergirl (die op 26 oktober wordt uitgezonden) werd geschreven door Ali Adler (No Ordinary Family) en Greg Berlanti (Arrow, The Flash). Dit duo zal de serie samen met Sarach Schechter en Warner Bros. TV produceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-series op Dvd & Blu-Ray: september 2015
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Dvd & Blu-Ray: september 2015

Met deze maand onder meer Gotham, Lilyhammer, The Knick en The Walking Dead.

De liefhebber van series op Dvd en/of Blu-Ray heeft deze maand een en ander uit te kiezen. We starten met het eerste seizoen van Gotham, het laatste van Glee en seizoenen van Unforgettable en Justified. Midden september zien we twee seizoenen verschijnen van Lilyhammer en krijgt The Knick een Blu-Ray uitgave. We sluiten zo ongeveer af met Dvd/Blu-Ray uitgaven van de meest recente seizoenen van Empire en The Walking Dead.

Hieronder de complete lijst met Dvd en Blu-Ray releases

2 september: Gotham (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
8 september: Tellus
9 september: Glee (Seizoen 6)
9 september: Glee (The Complete Series)
9 september: Unforgettable (Seizoen 3)
9 september: Justified (Seizoen 5)

11 september: The Missing (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
11 september: Midsomer Murders (Seizoen 1-5)
12 september: Lilyhammer (Seizoen 1)
12 september: Lilyhammer (Seizoen 2)
14 september: Winds of War & War and Remembrance
16 september: The Knick (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
16 september: Supernatural (Seizoen 10)

23 september: Empire (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
23 september: Modern Family (Seizoen 6)
23 september: Pretty Little Liars (Seizoen 5)
23 september: Bones (Seizoen 10)
29 september: The Crimson Field (Seizoen 1)
29 september: Blue (Seizoen 1)
29 september: Grand Hotel (Seizoen 2, deel 1)
29 september: Wentworth Prison (Seizoen 1)
29 september: Die Weissensee Saga (Seizoen 2)
30 september: The Walking Dead (Seizoen 5) Ook op Blu-Ray

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen