Deze horrorfilm uit 2020 ruïneerde de originele tv-serie: "onnodig opgegraven"

Filmnieuws - Van TV-series verschijnen regelmatig films: niet altijd slaagt dat idee.

Bram de Groot, 21-09-2023 21:53

In 2020 verscheen van Universal Pictures en Blumhouse Productions de film Fantasy Island, een op het oog leuke horrorfilm die een twist geeft aan de bekende tv-serie die in de jaren 70 startte en door het succes zeven seizoenen kreeg.
De serie Fantasy Island van bedenker Gene Levitt is bij velen bekend, ook al heb je geen aflevering gezien. Dit komt vooral door de openingstune en de iconische hoofdrolspelers, Ricardo Montalbán als de mysterieuze Mr. Roarke en Hervé Villechaize als zijn assistent Tattoo.

Filmversie

De film Fantasy Island verscheen in 2020 en werd geregisseerd door Jeff Wadlow, die je misschien kent van zijn films Truth or Dare en Bloodshot. Hoofdrollen zijn er voor onder andere Michael Peña, Maggie Q en Lucy Hale.

Waar de originele serie vooral drama laat zien als mensen uit alle lagen van de bevolking hun fantasieën - tegen een bepaalde prijs - komen uitleven op het eiland, gaf de film dit concept een horrortintje. Uiteindelijk niet de beste keuze.

Onnodig opgegraven

"Fantasy Island probeert het publiek de duistere kant van wensvervulling te laten zien, maar dient vooral als een waarschuwend verhaal over de gevaren van het opgraven van lang geleden overleden franchises," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (8%).


De originele serie bestond uit 152 afleveringen en twee tv-films en het was beter geweest als dit zo was gebleven. Nadat de serie in 1984 stopte verscheen er 14 jaar later een onnodig revivalseizoen. Ook dit was geen goed plan. In 2021 verscheen er een vervolg met dezelfde titel. Deze serie met Roselyn Sánchez en Kiara Barnes hield het twee seizoenen vol. Begin dit jaar ging de stekker eruit...

Online kijken?

De film Fantasy Island vind je op Pathé Thuis. De originele serie zul je moeten opsnorren op Bol.com of Marktplaats. Het recente vervolg staat op Viaplay.


Lees meer over: Fantasy Island, Viaplay, Pathe Thuis, Film, Blumhouse

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in