search

Ons nieuws van donderdag 21 september 2023

Recensie Prime Video-serie 'The Continental: From the World of John Wick'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Continental: From the World of John Wick'

Weinig verrassende spin-off, maar in ieder geval voor iedereen toegankelijk.

Regie: Albert Hughes, Charlotte Brändström | Cast: Colin Woodell (Winston Scott), Nhung Kate (Yen), Ayomide Adegun (Charon), Mel Gibson (Cormac), Jessica Allein (Lou), e.a. | Afleveringen: 3 | Speelduur: 70-98 minuten | Jaar: 2023

Het was (vermoedelijk) regisseur Alfred Hitchcock die zei dat het zijn wens was om een film te maken die opent met een uitbarstende vulkaan, wat slechts het begin zou zijn van de opbouwende spanning. Iemand als Hitchcock zou waarschijnlijk wel slagen in zo'n film. De makers van The Continental: From the World of John Wick niet, want de laatste aflevering is anderhalf uur actie en dat begint snel te vermoeien.

Deze driedelige miniserie vertelt hoe Winston Scott de uitbater werd van The Continental, het hotel voor huurmoordenaars uit de John Wick-films. Wanneer winstons broer iets steelt uit de kluis van huidige hoteleigenaar Cormac, roept die hem op om zijn broer over te halen het gestolen voorwerp te retourneren. Dat verloopt anders, wat ertoe leidt dat Winston wraak wil op Cormac.

Wie niet bekend is met de films waarin Keanu Reeves de titelrol vervult, hoeft niet te vrezen dat The Continental niet te volgen zal zijn. Dit is namelijk geen Marvel-productie. Voor kenners zijn er wat leuke extra's, maar voor de rest staat het verhaal volledig op eigen benen. Dat verhaal is zelfs in lijn met dat van de eerste John Wick: meerdere personages willen iemand terugpakken omdat hen iets dierbaars is afgenomen.[/i].

Alleen is het allemaal niet zo zielig als het verdriet van John Wick om zijn vermoorde hond. Er wordt weliswaar geprobeerd de emoties te raken, maar door de clichématige en overdreven stijl slaagt de serie daar niet helemaal in. En in sommige gevallen wordt simpelweg de band die er zou moeten zijn niet getoond.

De schrijvers nemen bewust veel hooi op hun vork om in de laatste aflevering veel hindernissen te kunnen introduceren. In de eerste aflevering wordt de tijd genomen om de motivatie te introduceren voor het overvallen van het hotel, in de tweede aflevering wordt het plan gesmeed, in de derde wordt het plan uitgevoerd. Geen enkele aflevering duurt korter dan zeventig minuten en het is allemaal veel te lang. Dit had een speelfilm kunnen zijn.

Die laatste aflevering duurt meer dan anderhalf uur en heeft geen spanningsopbouw. Het hotel wordt overvallen en de spanning staat aanhoudend op hoog. Daarmee wordt dat de norm is en maakt op den duur al het vechten en schieten weinig indruk meer. Daar komt nog eens bij dat al bekend is dat Winston in de toekomst het hotel runt, wat dus beteken dat dit plan gegarandeerd zal slagen.

Er is door Amazon weer eens niet gespaard op de kosten. Dankzij uitgebreide sets (en helaas ook wat zichtbare computeranimatie) komt het New York van de jaren zeventig geloofwaardig over. Ook is er flink wat schade door kogels en klappen, evenals een rol voor Mel Gibson die graag wil laten horen dat hij ook accenten kan doen.

Leuk dat het allemaal mooi is, maar dat betekent niet automatisch dat het ook indrukwekkend in beeld wordt gebracht. De mise-en-scène is vrij statisch, met acteurs die allemaal op hun eigen plekje staan tijdens gesprekken. Er lijkt te zijn gefilmd voor mensen die nog een ouderwetse televisie hebben: door het meeste in het midden te laten plaatsvinden gaat er niets verloren gaat als de zijkanten eraf worden geknipt.

De actie is strak uitgevoerd, maar weinig memorabel. De laatste aflevering bevat een korte knokpartij in een gesloten telefooncel, die bewijst dat er niet veel poespas nodig is om iets memorabel te maken. Dat geldt stukken minder voor de veelvuldig ingezette grote actie die je doet afvragen hoe zoiets allemaal kan plaatsvinden zonder dat de politie of de pers erop afkomt.

The Continental is zeker geen slechte serie. Het is aan alles te merken dat er moeite is ondernomen om er een mooi uitziende serie met een kloppend verhaal van te maken, maar niets verrast. De drie afleveringen bestaan gewoon uit een verzameling correct uitgevoerde bekende scènes en beelden. Fans van John Wick zullen zich prima vermaken, de rest zal zich niet (al te zeer) vervelen.

★★★☆☆

The Continental is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is het meest gehate personage uit 'The Big Bang Theory'
Series / Featured

Dit is het meest gehate personage uit 'The Big Bang Theory'

Het meest gehate personage uit 'The Big Bang Theory' volgens Reddit.

We hebben allemaal twaalf jaar lang kunnen genieten van The Big Bang Theory. Toch hebben we ons ook geërgerd. Wie is nu het meest gehate personage van de serie? Wij zochten ernaar op Reddit!

Op Reddit werd recentelijk een poll georganiseerd wie de meest irritante en gehate bijrol was uit The Big Bang Theory. Deze eer gaat naar Priya Koothrappali, de jonger zus van hoofdpersonage Raj.

Priya


Priya werd in seizoen 4 geïntroduceerd als een mooie en intelligente advocate. Zij krijgt al snel een relatie met Leonard en is daarmee de liefdesrivaal van een ieders lieveling: Penny.

Priya bleek nogal een controlfreak te zijn en zij behandelt Leonard slecht. Zodra hun relatie begint, probeert ze onmiddellijk alles aan haar nieuwe vriend te veranderen, te beginnen met zijn uiterlijk.

Verborgen


Het feit dat Priya hun relatie verborgen hield voor haar ouders, alsof ze zich voor Leonard schaamde, viel ook niet in goede aarde bij de kijkers. Haar eis dat hij alle banden met Penny moest verbreken, terwijl Priya wist dat Penny deel uitmaakte van Leonard's vriendengroep, werd door de fans zeer slecht ontvangen.

Least favorite character on the show?
byu/hitlers_sweet_pussy inbigbangtheory


Bovendien informeerde ze haar vriend niet dat ze terug naar India zou verhuizen en ging ze vervolgens vreemd met haar ex.

Quote Reddit


"'Ze is manipulatief, neerbuigend, egoïstisch, ze houdt eigenlijk niet van Leonard en probeert hem voortdurend te veranderen, ze is een hypocriet, ze is een bedrieger... ze had geen enkele deugd, hoe kan iemand haar leuk vinden?' vroeg een Redditor zich af.Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze horrorfilm uit 2020 ruïneerde de originele tv-serie: "onnodig opgegraven"
Films / Featured

Deze horrorfilm uit 2020 ruïneerde de originele tv-serie: "onnodig opgegraven"

Van TV-series verschijnen regelmatig films: niet altijd slaagt dat idee.

In 2020 verscheen van Universal Pictures en Blumhouse Productions de film Fantasy Island, een op het oog leuke horrorfilm die een twist geeft aan de bekende tv-serie die in de jaren 70 startte en door het succes zeven seizoenen kreeg.

De serie Fantasy Island van bedenker Gene Levitt is bij velen bekend, ook al heb je geen aflevering gezien. Dit komt vooral door de openingstune en de iconische hoofdrolspelers, Ricardo Montalbán als de mysterieuze Mr. Roarke en Hervé Villechaize als zijn assistent Tattoo.

Filmversie


De film Fantasy Island verscheen in 2020 en werd geregisseerd door Jeff Wadlow, die je misschien kent van zijn films Truth or Dare en Bloodshot. Hoofdrollen zijn er voor onder andere Michael Peña, Maggie Q en Lucy Hale.

Waar de originele serie vooral drama laat zien als mensen uit alle lagen van de bevolking hun fantasieën - tegen een bepaalde prijs - komen uitleven op het eiland, gaf de film dit concept een horrortintje. Uiteindelijk niet de beste keuze.

Onnodig opgegraven


"Fantasy Island probeert het publiek de duistere kant van wensvervulling te laten zien, maar dient vooral als een waarschuwend verhaal over de gevaren van het opgraven van lang geleden overleden franchises," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (8%).De originele serie bestond uit 152 afleveringen en twee tv-films en het was beter geweest als dit zo was gebleven. Nadat de serie in 1984 stopte verscheen er 14 jaar later een onnodig revivalseizoen. Ook dit was geen goed plan. In 2021 verscheen er een vervolg met dezelfde titel. Deze serie met Roselyn Sánchez en Kiara Barnes hield het twee seizoenen vol. Begin dit jaar ging de stekker eruit...

Online kijken?


De film Fantasy Island vind je op Pathé Thuis. De originele serie zul je moeten opsnorren op Bol.com of Marktplaats. Het recente vervolg staat op Viaplay.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Erger dan 'Game of Thrones': het nieuwe seizoen 2 van 'House of the Dragon' belooft veel
Series / Nieuws

Erger dan 'Game of Thrones': het nieuwe seizoen 2 van 'House of the Dragon' belooft veel

Zelfs heel Game of Thrones kan je niet voorbereiden op het begin van House of the Dragon seizoen 2.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het eerste seizoen van House of the Dragon zaten veel schokkende en epische momenten. Niks kwam echter in de buurt van het niveau van Game of Thrones. Seizoen 2 gaat hier echter verandering in brengen.

Seizoen 1 gaf veel hints naar Blood & Cheese, waar het ‘iedereen kan elk moment sterven’-mantra van Game of Thrones duidelijk aanwezig is. Het kan echter nog vele niveaus heftiger.

Een heftig begin


Blood & Cheese is in principe een combinatie van de twee meest heftige momenten uit Game of Thrones. De spanning van de Rode Bruiloft ontwikkelt zich tot regelrechte horror en de moorden zijn niets minder dan bruut te noemen.Dit en nog veel meer lagen aan spanning zullen waarschijnlijk in de eerste twee afleveringen van seizoen 2 van House of the Dragonafspelen.

Een eerste indruk om niet te vergeten


Seizoen 2 gaat kijkers dus niet eens de mogelijkheid geven om zich voor te bereiden op de chaos, zoals Game of Thrones dat deed.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream House of the Dragon op HBO MAX.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies 'The Continental: From the World of John Wick': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies 'The Continental: From the World of John Wick': kijken of skippen?

De critici beoordelen de langverwachte prequelserie over het Continental hotel.

De kijkers hebben op dit moment nog geen reviews geplaatst, wel laat Rotten Tomatoes op het moment van schrijven 43 recensies zien door critici. The Continental maakt de verwachtingen niet helemaal waar.

De Tomatometer laat 53% zien, wat betekent dat we met een rotte tomaat van doen hebben. Het Wickverse wordt weliswaar verder uitgediept, maar niet diep genoeg. De positieve recensies zijn te spreken over het feit dat de serie niet de geijkte 'John Wick'-formule volgt maar zijn eigen ding doet.

Testen van een concept


The Daily Beast zegt het volgende: "'The Continental' geeft 'John Wick'-fans alles wat ze willen behalve boeiende personages en een wereld die je beter wilt leren kennen". Hoewel je inderdaad meer leert over, onder andere, de High Table, "lukt het niet om de kijker te overtuigen dat dit verhaal überhaupt nodig was," aldus UP International.

De Hollywood Reporter is positief en merkt op dat "het [het] testen van een concept is, en niet zozeer een aparte sage". De afleveringen zijn minder snel vergeleken met de films. Volgens Collider moet je er even inkomen en "er zijn nogal wat afleidingen doordat er ontzettend veel personages zijn", maar desalniettemin "biedt de serie spetterende actie en een goede cast".

Wil je je eigen mening vormen? Dat kan, vanaf 22 september is The Continental te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martin geeft zijn eerlijke mening over 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

George R.R. Martin geeft zijn eerlijke mening over 'House of the Dragon'

De schrijver van de boekenreeks heeft zich uitgelaten over de serie 'House of the Dragon'.

George R.R. Martin's is de schrijver van de boeken waar Game of Thrones en House of the Dragon op zijn gebaseerd. Iedereen is dan ook altijd zeer geïnteresseerd in zijn mening over de series.

Game of Thrones verdeelde de fans eerder in twee kampen. Sommigen waren meer dan tevreden met de serie, terwijl anderen, die zich meer verdiept hadden in Martins oorspronkelijke boeken kritiek hadden op de aanpassingen en vereenvoudigingen in de serie.

Ontrouw aan het boek?


Nu herhaalt de geschiedenis zich met House of the Dragon, gebaseerd op Martins Fire & Blood. Veel fervente boekenliefhebbers vinden de serie ontrouw aan het bronmateriaal.

Martin zelf heeft echter een tegenovergestelde mening. Hij uit zijn tevredenheid over het script en de algehele bewerking van House of the Dragon:"Ik vond het een zeer sterk eerste seizoen. Ik was zeer bemoedigd. Het was zeer herkenbaar", aldus Martin.

Showrunner


De showrunner, Ryan Condal, heeft aangegeven Martins inzichten en samenwerking in de beginfase van de serie zeer te waarderen. Martin bleef daarna alleen betrokken bij cruciale momenten en liet de rest aan Condal over.De serie heeft dus de zegen van koning George Martin himself. Wij kunnen niet wachten op het tweede seizoen!

Kijk House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdaadserie 'Poker Face' uitstekend ontvangen door de Nederlandse critici
Series / Nieuws

Misdaadserie 'Poker Face' uitstekend ontvangen door de Nederlandse critici

De serie 'Poker Face' is nu te bekijken in Nederland via SkyShowtime.

De eerste twee afleveringen van de nieuwe serie Poker Face zijn inmiddels te streamen. Elke week zal er een nieuwe aflevering worden toegevoegd van deze elf-delige serie die door de critici nogal lovend wordt ontvangen.

De serie is van Rian Johnson, bekend van de Knives Out-films op Netflix. Net als deze films gaat ook deze serie over een detective. Charlie, gespeeld door uitblinker Natasha Lyonne. Onder andere: De Volkskrant, het Parool en Serietotaal schreven lovende recensies.

Geen Whodunnit!


De afleveringen van deze detectiveserie draaien nu eens niet om de vraag wie heeft de moord heeft gepleegd? Dat krijg je namelijk gewoon te zien. Het gaat erom hoe de moordenaar door Charlie wordt ontmaskerd.

Een grappige twist dus, die weliswaar wat spanning wegneemt maar daar iets heel anders voor in de plaats brengt. Een detective die moet ontdekken wat jij als kijker al hebt gezien.

SkyShowtime


De serie is grappig en vervreemdend en zou wel eens een hele grote hit kunnen worden! De enige mogelijk beperking? De serie is alleen te bekijken op SkyShowtime een streamingdienst waar lang nog niet iedereen op is geabonneerd.

Kijk de serie hier op omschrijvingSkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vecna's oorsprong onthuld in een unieke 'Stranger Things'-prequel
Series / Nieuws

Vecna's oorsprong onthuld in een unieke 'Stranger Things'-prequel

In het Hawkins van 1959 wordt de oorsprong van Henry Creel, alias Vecna, onthuld.

Vanaf december is een unieke prequel van de scifi-fantasyserie Stranger Things te zien. Wie een dagje naar Londen gaat kan op het West End het toneelstuk Stranger Things: The First Shadow bekijken, ontwikkeld door Netflix en Sonia Friedman Productions.

We zien oude bekenden terug zoals Hopper, Joyce Byers, Bob Newby en natuurlijk Henry Creel. In het stuk wordt de ware oorsprong van de monsterachtige Vecna onthuld.

In volle gang


Henry Creel komt met zijn ouders in Hawkins wonen om een nieuwe start te maken. Dit blijkt echter lang niet zo makkelijk als je zou denken. Momenteel zijn de repetities in volle gang. Het stuk is geschreven door Kate Trefry, en Stephen Daldry en Justin Martin nemen gezamenlijk de regie voor hun rekening. De Duffer Broers zijn de uitvoerende producenten van het stuk.

Oscar Lloyd speelt Hopper, Chris Buckley is Bob Newby en Isabelle Pappas neemt de rol van Joyce Maldonado (later Byers) voor haar rekening. Stranger Things: The First Shadow gaat op 14 december aanstaande in première in het Phoenix theater te Londen. Kaartjes zijn vanaf 17 november verkrijgbaar.

Je kunt Stranger Things bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Las Viudas de los Jueves'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Las Viudas de los Jueves'

Geld maakt niet gelukkig, niets is wat het lijkt en andere clichés in een Mexicaans moorddramajasje.

Regie: Humberto Hinojosa Ozcariz | Cast: Cassandra Ciangherotti (Mavi Guevara), Omar Chaparro (Tano Scaglia), Irene Azuela (Tere Scaglia), Juan Pablo Medina (Ronie Guevara), Alfonso Bassave (Gustavo Maldonado), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 41-47 minuten | Jaar: 2023

In een 'gated community' ergens in de bergen van Mexico bepalen de inwoners zelf wie hun nieuwe buren gaan worden. Door deze exclusiviteit ontstaat al snel een machtsspel tussen de bewoners, waarbij elke familie een beeld van rijkdom hoog te houden heeft. Maar natuurlijk is het leven daarboven niet perfect en dat is precies waar Las Viudas de los Jueves op focust. Wat voor problemen kan iemand nu echt hebben als ze miljoenen op de bank hebben staan?

Het verhaal wordt met een voice-over aan elkaar gepraat door Mavi, die dankzij haar baan als makelaar de nieuwe bewoners kiest en daarmee volledig op de hoogte is van ieders drama. De meest recente tragedie gaat iedereen aan: in een zwembad zijn de lijken van drie geliefde mannen uit de wijk aangetroffen. Per aflevering probeert de verteller de toedracht van deze vreemde massadood bloot te leggen, door telkens op een van de families (en hun tekortkomingen) te focussen.

Door deze narratieve stijl heeft de serie nogal eens wat weg van de Netflix-serie 13 Reasons Why, terwijl de setting juist doet denken aan Desperate Housewives. De komische kanten van daarvan ontbreken in Las Viudas de los Jueves, maar zelfs wanneer deze serie stug blijft hangen in het drama weten de acteurs het melodramatische te vermijden. Iedere acteerprestatie is waardig en genuanceerd, waardoor het volledige seizoen voor een boeiende kijkervaring zorgt.

Omdat elke aflevering op een andere familie focust, is er iedere keer een ander thema. Zo is er een familie van een politieke 'nepobaby', een familie waar huiselijk geweld een grote rol speelt en een familie waar fysieke perfectie vooropstaat, tot het obsessieve aan toe. Hoewel deze verhaallijnen niet allemaal even uniek zijn, worden ze wel goed uitgewerkt en doet het voorspelbare niet af aan de kwaliteit.

Wel bevat elke aflevering het uitgekauwde gegeven van macht via seks. In alle zes de verhalen zit een moment waarop dit geile machtsspel pontificaal in beeld wordt gebracht, waardoor dit element gaandeweg aan kracht verliest. Maar hoewel dergelijke scènes soms enorm overbodig overkomen, functioneren ze wel om het problematische gedrag van de rijken bloot te leggen.

Dit wordt het best weergegeven met de fetisjistische blikken die de huisvrouwen werpen op mannen van kleur, met name wanneer deze zich in een lagere klasse bevinden. Zowel een tuinman als een politieagent worden neergezet als objecten waar openlijk over mag worden gefantaseerd. En als deze mannen het seksuele heft in eigen hand nemen, worden ze ontslagen. Dit laat de vertekende realiteit zien waar de vrouwen zich in bevinden.

De kern van het verhaal is dus een machtsspel, niet alleen tussen de rijken en armen, maar vooral binnen en tussen de families. Elke familie leeft geregeld boven zijn vermogen, wat alleen maar versterkt wordt door vergelijkingen met de rest. Het is een interessante kijk op het geld-maakt-niet-gelukkig-cliché, zelfs als deze invalshoek al vaker is gebruikt. Zeker wanneer deze thema's worden opgehangen aan een moordmysterie dat intrigerend genoeg is om door te willen kijken.

★★★☆☆

Las Viudas de los Jueves is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste oorlogsserie van 2023 vind je nu op Disney+
Series / Featured

De beste oorlogsserie van 2023 vind je nu op Disney+

De Nederlandse serie 'A Small Light' op Disney+ is een sterke miniserie over het leven van Miep Gies tijdens de Tweede Wereldoorlog, en wordt zeer goed ontvangen.

Ieder jaar verschijnen er vele honderden televisieseries met een eerste of een volgend seizoen. Daarnaast zijn er ook nog tal van miniseries en op Disney+ staat sinds dit jaar misschien wel de beste miniserie van het jaar.

De kans is groot dat je de serie A Small Light nog niet hebt gezien, aangezien de serie duidelijk minder aandacht kreeg dan bijvoorbeeld grote series als The Last of Us, Ginny and Georgia en The Night Agent.

A Small Light


De serie A Small Light komt van Tony Phelan en Joan Rater en er zijn acht afleveringen. De serie debuteerde op 1 mei dit jaar op National Geographic Channel en in Nederland verscheen de serie op Disney+.

A Small Light vertelt het verhaal van de Nederlandse verzetsstrijdster Miep Gies (Bel Powley), die door haar werkgever Otto Frank (Liev Schreiber) wordt gevraagd om tijdens de Tweede Wereldoorlog voor zijn gezin te zorgen.

Sterk ontvangen


Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op de volledige 100 procent na 34 recensies. De IMDb noteert eveneens een goede score met een 8,4/10 na bijna 10k stemmen.SerieTotaal-recensent Dieuwertje Deutekom gaf A Small Light de volle mep en concludeerde: "De serie is vanaf de eerste scene adembenemend spannend en die spanning groeit met elke aflevering. De opbouw naar de laatste afleveringen is ijzersterk. En ja, de afloop is bekend, en toch houden we de adem in bij elke nieuwe ontwikkeling."

Op Disney+


Andere rollen komen van Joe Cole (Jan Gies), Billie Boulet (Anne Frank) en Amira Casar (Edith Frank). Je vindt A Small Light gewoon nog hier op Disney+.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen ontroerende dramaserie houdt kijkers aan buis gekluisterd op Netflix
Series / Nieuws

Nieuw seizoen ontroerende dramaserie houdt kijkers aan buis gekluisterd op Netflix

Het tweede seizoen van de serie 'Surviving Summer' scoort weer goed op Netflix.

Het tweede seizoen van de serie Surviving Summer wordt zeer goed bekeken. De Netflix-serie staat in de top 10 van de meest bekeken series op de streamingdienst.

De Australische televisiereeks draait om Summer Torres (gespeeld door Sky Katz), een jonge Amerikaanse skateboardster, die door haar moeder uit pure wanhoop naar een afgelegen kustdorpje in Australië wordt gestuurd.

Down Under


Torres is een wat arrogant meisje dat het erg slecht doet op school en haar moeder ziet geen andere uitweg dan om het over een hele andere boeg te gooien en haar 'Down Under' te sturen.

Aanvankelijk vindt ze er allemaal niets aan in Australië, maar naar verloop van tijd wordt ze toch erg vrolijk van Australië en de plaatselijke 'surfgemeenschap' in Shorehaven. Ze lijkt daarbij ook het hart te veroveren van surfdude Ari.

Plot tweede seizoen


Wanneer Summer in het tweede seizoen weer aankomt in Shorehaven staan niet alleen haar vrienden haar op te wachten, maar ook Wren, kennelijk de nieuwe vriendin van Ari. Een bittere pil voor Summer, maar ze is vastbesloten het hart van Ari weer te veroveren.Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig met tieneridool 'Harry Truman Ioki' uit de jaren '90 hitserie '21 Jump Street'?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig met tieneridool 'Harry Truman Ioki' uit de jaren '90 hitserie '21 Jump Street'?

Hoe is het tegenwoordig toch met 'Harry Truman Ioki' uit '21 Jump Street'.

21 Jump Street was van 1987 tot en met 1991 een zeer populaire serie. De serie bracht tienerdrama en politieactie samen. De serie draaide om een groep knappe en jonge undercoveragenten die zich voordeden als middelbare scholieren. Hoe is het nu eigenlijk met Dustin Nguyen, die de rol van Harry Truman Ioki speelde?

Ioki was een expert in jeugdproblematiek en kon zich zo goed inleven in de tienerproblemen die de jongeren hadden. Dit stelde hem in staat om in te grijpen in situaties die voor andere agenten misschien onopgemerkt waren gebleven. Ioki stond altijd klaar om advies te geven aan de jongeren met wie hij werkte en had een diepgaande invloed op hun levens.

Dustin Nguyen


Dustin Nguyen is geboren op 17 september 1962 in Saigon, Vietnam en werd een bekend gezicht dankzij zijn rol in 21 Jump Street. Na het succes van de serie, bleef Dustin Nguyen tot op de dag van vandaag actief als acteur en speelde onder andere in de series VIP en Warrior en in een aantal films zoals: Little Fish en Doom generation.

Een leuk weetje is dat Nguyen niet alleen acteur is maar ook martial artist (Muay Thai en Tae Kwon Do). Nguyen is sinds 2001 getrouwd met de Vietnamese actrice Bebe Pham en heeft momenteel 3 kinderen en woont in Vietnam.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De brandende vraag: Is Homelander uit 'The Boys' sterker dan die andere onverslaanbare maffe superheld?
Series / Nieuws

De brandende vraag: Is Homelander uit 'The Boys' sterker dan die andere onverslaanbare maffe superheld?

Welk persoage is het beter? Fans hebben heftige discussies op Reddit.

De twee grootste superheldenseries: The Boys en Invincible. Iedereen heeft een favoriet en een mening over welke superheld het beste is. De Ik ben beter-speech van Homelander is iconisch, maar houdt deze nog wel stand als hij tegenover Omni-Man staat?

De overeenkomsten tussen The Boys’ Homelander en Invincible’s Omni-Man zijn niet te ontkennen. Beide superhelden delen de krachten van Superman en geven een verwarde versie van deze held.

Een heftig gevecht


De vraag is niet wie zou winnen in een gevecht; dat is weer een hele andere vraag, maar juist welk personage beter is. Deze vraag heeft voor een heftig debat gezorgd op Reddit.Als er alleen naar strips gekeken wordt, vinden de meeste fans dat Omni-Man beter is. Vooral ook omdat er nog maar één seizoen van Invincible uit is, waardoor het lastig is om het volledige verhaal van Omni-Man te beoordelen.

Alleen kijkend naar de serie


Homelander lijkt de favoriet als er alleen naar de series gekeken wordt. Hij geeft namelijk een cynische kijk op superhelden. Bovendien houden fans van zijn complexiteit als personage en zijn onzekerheden en instabiliteit worden duidelijk benadrukt.

Een tweede kans


Omni-Man heeft nu dus de strijd verloren, maar wie weet kan seizoen 2 van Invincible alles omgooien.

Bekijk hieronder de trailer en stream Invincible en The Boys op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hollywood-stakingen eindelijk voorbij? Dit is de grootste update in maanden
Series / Nieuws

Hollywood-stakingen eindelijk voorbij? Dit is de grootste update in maanden

Zou het werkelijk zo zijn dat de stakingen na vandaag voor altijd verleden tijd zijn?

Na maandenlang weinig positieve updates over de aanhoudende stakingen van de Writers Guild of America (WGA) is het eindelijk zover; er is goed nieuws! Deze update is misschien wel de beste update tot nu toe.

Waar gaat de staking ook alweer over? De WGA is aan het staken voor nieuwe regelgeving rond de streamings-royalty’s (het extra geld dat verdiend wordt met films en series) en het gebruik van AI in de schrijfprocessen.

De beste update tot nu toe


Afgelopen woensdag hadden onderhandelaars van de WGA een ontmoeting met de studiohoofden. Elke groep bracht hun eigen verklaring uit en dit pakte deze keer goed uit.

Enkele rapporten over de ontmoeting zeggen dat er donderdag 21 september een overeenkomst kan komen tussen beide partijen. Dat is zeker het meest positieve dat we dit jaar gehoord hebben over de stakingen.

De laatste kans


Hoewel het er dus goed uitziet, ligt alles aan die ene overeenkomst. Als beide partijen het binnenkort niet eens worden, zullen de stakingen waarschijnlijk tot het einde van het jaar duren.

Bekijk hieronder de tweet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' lijkt dit personage snel de dood in te jagen
Series / Nieuws

'House of the Dragon' lijkt dit personage snel de dood in te jagen

De titel van de seizoenspremière is bekend en deze liegt er niet om.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Redanian Intelligence bericht dat de titel van aflevering 1 inmiddels bekend is. Het betreft een citaal uit een brief van Daemon (Matt Smith) aan Rhaenyra (Emma D'Arcy) na de dood van haar zoon Lucerys (Elliot Grihault).

In het boek Vuur en Bloed schrijft Daemon het volgende: "Oog om oog, een zoon voor een zoon. Lucerys zal gewroken worden". De titel van de aflevering luidt A Son for a Son en maakt duidelijk dat het volgende bloedige hoofdstuk op het punt staat te beginnen.

Gruwelijke missie


Wie bekend is met Vuur en Bloed weet dat twee sinistere figuren, Blood en Cheese, worden ingehuurd om een gruwelijke missie uit te voeren. Sam C. Wilson en Mark Stobbart zijn in deze rollen gecast dus het staat vast dat de twee hun opwachting zullen maken.

Onmogelijke keuze


Hun doelwit is de koninklijke familie. Aegon (Tom Glynn-Carney) heeft inmiddels drie kinderen met zijn zus Helaena (Phia Saban): Jaehaerys, Jaehaera, and Maelor. In opdracht van Daemon dringen Blood en Cheese het kasteel binnen en stellen Helaena voor een onmogelijke keuze. Ze moet namelijk beslissen wie van haar drie kinderen vermoord wordt als wraak voor Lucerys' dood.

Helaena biedt zichzelf aan maar krijgt te horen dat ze moet kiezen omdat anders al haar kinderen vermoord zullen worden. De radeloze Helaena kiest de tweejarige Maelor, waarop Blood en Cheese echter Jaehaerys vermoorden. Rhaenyra's wraak wordt waarschijnlijk vroeg in het seizoen uitgevoerd, waarbij Jaehaerys' dood ongetwijfeld voor meer escalatie zal zorgen.

Het tweede seizoen van de serie wordt in de loop van 2024 verwacht. House of the Dragon is te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de angstaanjagende Usher familie in Netflix's nieuwe horrorserie
Series / Nieuws

Ontdek de angstaanjagende Usher familie in Netflix's nieuwe horrorserie

Een rijke familie komt tezamen alvorens te worden opgejaagd door een demoon.

Over drie weken komt Netflix met de nieuwe drama- en horrorserie The Fall of the House of Usher. In een nieuw fragment wordt kennisgemaakt met de familie Usher, die een verschrikkelijk lot te wachten staat.

De nieuwe serie van maker Mike Flanagan, die meerdere hits voor Netflix heeft gemaakt, is gebaseerd op de verhalen van Edgar Allan Poe. Het richt zich op de familie Usher en hun corrupte farmaceutische bedrijf.

Mysterieuze en wrede sterfgevallen


Het acht afleveringen tellende The Fall of the House of Usher laat zien hoe de familie Usher, die het bedrijf Fortunato Pharmaceuticals bezit, het slachtoffer wordt van onverklaarbare en verschrikkelijke sterfgevallen.

Tegelijkertijd wordt het duistere en getroebleerde verleden van de familie opgerakeld, wat uiteindelijk tot de ondergang van de familie Usher leidt. Het zal voor Flanagan het laatste klusje voor Netflix zijn.

Flanagan (meestal) garant voor succes


De afgelopen jaren heeft Flanagan meerdere hits voor Netflix gemaakt, zoals The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass en The Haunting of Hill House. Zijn series bleken vaak een succes te zijn, en hopelijk wordt zijn laatste dat ook.Kijk vanaf 12 oktober naar de nieuwe serie The Fall of the House of Usher op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zet Nederlandse oorlogsfilm online over de verschrikkingen van WOII
Films / Nieuws

Netflix zet Nederlandse oorlogsfilm online over de verschrikkingen van WOII

De oorlogsfilm van eigen bodem was vanaf 30 maart dit jaar in de bios te zien en daarna bij Pathé Thuis. Vanaf vandaag biedt Netflix hun kijkers de mogelijkheid om hem daar te zien.

Grenzeloos verraad is geregisseerd door Dennis Bots en Thomas Nauw. De film weet overal aardige scores neer te zetten, nu kan je zelf beoordelen bij Netflix wat je van de film vindt.

Bots is ook wel bekend van zijn werk aan afleveringen van Celblok H en de film Oorlogsgeheimen. Nauw pakt met deze speelfilm zijn regiedebuut.

Het verhaal


We volgen de Duits-Nederlandse officier Mengelberg, die na een tragische gebeurtenis, naast de verschrikkingen van de oorlog, een drastisch besluit neemt.

Uiteindelijk wordt hij naar Nederland overgeplaatst en besluit hij een familie te helpen onderduikers te verbergen. Wanneer de SS hier lucht van lijkt te krijgen, is niet alleen hij, maar ook alle mensen die hij probeert te helpen, in gevaar.

Cast


In deze film zien we Peter Nillisen, Dirk Gunther Mohr, Ingrid Bisschop, Berit van de Wouw, Dennis van Ooyen, Kai Kolder, Roy van Kleef en Andreas Lessig.Reacties zover


Tot zover weet de film bij MovieMeter een nette 3.18/5 neer te zetten. Een van de kijkers vertelt, "Kijkend naar het acteerwerk is het Peter Nillesen en zijn tegenspeler Dirk Gunther Mohr die de film dragen. De rest van de cast is een mix van ervaren acteurs, re-enactment groepen en lokale vrijwilligers, waarvan sommigen weinig tot geen acteerervaring hadden. Dit heeft als gevolg dat een aantal scènes wat houterig overkomen. Echter daarvoor terug krijg je wel dat de Duitsers, Russen, Fransen en Britten gewoon hun eigen taal spreken! Dat is TOP!".

Een andere kijker bij de site zegt, "Zeer knap gemaakte film. Sterk gefilmd en fijn dat ieder zijn eigen taal sprak wat de film goed doet. Voor mij een dikke aanrader." Op IMDb pakt de film momenteel een score van 6.7/10 en bij Rotten Tomatoes vinden we nu nog niets terug over de film, maar grote kans dat we dat later een keer kunnen zien.

Kijken bij Netflix


Vanaf donderdag 21 september is het zover, je kan dan de film streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De serie '24' was bijna een romkom: "waarom zou iemand dat doen?"
Series / Featured

De serie '24' was bijna een romkom: "waarom zou iemand dat doen?"

De actieserie staat bekend om nagelbijtende momenten maar begon totaal anders.

De showrunners Joel Surnow en Bob Cochran hadden in eerste instantie een romantische komedie in gedachten. Surnows spontane idee nam duidelijk een andere wending aangezien Kiefer Sutherlands Jack Bauer niet bepaald met romantiek bezig is.

Surnows idee was in eerste instantie bedoeld om een seizoen te maken dat daadwerkelijk in real-time zou zijn. Doordat de personages 24 uur wakker moeten zijn viel een bruiloft al gauw af, en Jack Bauer was een feit.

Tijdens het scheren


In Written By vertelt Surnow dat hij tijdens het scheren op zijn idee kwam. Surnow: "Ik keek in de spiegel en bedacht me dat het een interessant idee zou zijn om een tv-seizoen met 24 afleveringen te maken in plaats van 22. Dat laatste was gebruikelijk in die tijd. Toen ik Bob [Cochran] opbelde zei hij gelijk dat dat nooit ging werken".

Race tegen de klok


De schrijvers kregen het idee echter niet uit hun hoofd. Tijdens het brainstormen kwamen ze op het idee van een romantisch verhaal over een bruiloft. "Toen beseften we echter dat niemand zomaar 24 uur wakker blijft, waarom zouden ze? Er moet echt een race tegen de klok zijn, zoals een aanslag op de president. Bob en ik hebben allebei dochters, en we bedachten ons hoe het zou zijn als je dochter opeens niet thuiskomt," aldus Surnow.

Waar te zien?


Via de nodige omwegen kwamen de makers op het verhaal van het eerste seizoen. Het vertellen van een verhaal in real-time heeft duidelijk gewerkt aangezien 24 maar liefst negen seizoenen te zien was. Je kunt 24 streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Continental' onthult Winstons onverwachte en schokkende achtergrondverhaal
Series / Nieuws

'The Continental' onthult Winstons onverwachte en schokkende achtergrondverhaal

In de 'John Wick'-films is Winston een grote speler, de prequel komt echter met verrassingen.

Op een recente persconferentie naar aanleiding van de première van The Continental onthulde Basil Iwanyk, samen met Erica Lee uitvoerend producent, Winstons achtergrond en hoe hij is geworden wie hij is.

Hoewel de hoteleigenaar, gespeeld door Ian McShane in de films, oogt als een Britse gentleman blijkt het tegenovergestelde het geval. Iwanyk gaf aan dat dit een van de dingen was die hem zo enthousiast maakten over het verhaal.

Behoorlijke prestatie


Winston (Colin Woodell) en zijn broer Frankie (Ben Robson) blijken jongens van de straat. Volgens Iwanyk maakt dat het juist zo boeiend. Iwanyk: "Het idee dat hij zichzelf van een zwendelaar heeft veranderd in een succesvol en verfijnd iemand om weg te komen uit de lagere klasse heeft wel wat. We praten hier over ongeveer 35 jaar, dat is een behoorlijke prestatie".

Hierdoor ga je vanzelf ook anders naar de oudere Winston kijken. De sluwe hoteleigenaar heeft zijn macht en status duidelijk op eigen kracht verworven. Op een bepaalde manier maakt dit hem zo mogelijk nog intrigerender in zijn positie als John Wicks vertrouweling.

Vanaf 22 september is The Continental te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.