Waargebeurde zaak die 'Conjuring 2' inspireerde krijgt eigen Apple-docu 'The Enfield Poltergeist'

De doodenge Enfield-zaak vormde ook de inspiratie voor horrorfilm 'The Conjuring 2'.

Mitchell van Vuren, 27-09-2023 07:53

Halloween komt langzaam in zicht, en dat belooft natuurlijk weer veel enge films, series en documentaires die uitkomen. Ook Apple TV+ heeft een vierdelige documentaire aangekondigd genaamd The Enfield Poltergeist, en bracht direct een ijzingwekkende trailer ervan uit.
De Enfield-zaak kunnen sommigen wel kennen als de zaak die de klassieker The Conjuring 2 heeft geïnspireerd. Op basis van meer dan 250 uur aan audio-archiefmateriaal hebben de makers van The Enfield Poltergeist nu geprobeerd de gebeurtenissen uit Enfield te reconstrueren.

Enfield

De documentaire bestaat uit vier afleveringen waarin de opnames van Maurice Grosse, een paranormaal onderzoeker, tot leven worden gebracht. Voor de documentaire is zelfs een replica van het gemeentehuis gebouwd waar de angstaanjagende incidenten plaatsvonden om de gebeurtenissen tot in detail te kunnen naspelen.

Ook bevat de docuserie verschillende interviews met mensen die daadwerkelijk betrokken waren bij deze angstaanjagende zaak. Samen moet het sowieso gaan zorgen voor een spannende en aangrijpende zit voor alle kijkers van Apple TV+.

De makers

Vanuit een samenwerking met Apple TV+, MetFilm en Concordia Studios is de documentaire tot stand gekomen. Dezelfde teams waren betrokken bij de Emmy-genomineerde documentaire STILL: A Michael J. Fox Movie.The Enfield Poltergeist is geregisseerd door Jerry Rothwell, met uitvoerende producenten Al Morrow, Stewart le Maréchal, Davis Guggenheim, Jonathan Silberberg en Nicole Stott.

Release

The Enfield Poltergeist zal op 27 oktober, vlak voor Halloween, uitkomen op Apple TV+.

Lees meer over: the conjuring 2, the enfield poltergeist, enfield, apple tv plus, documentaire, serie, halloween

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in