search

Ons nieuws van woensdag 27 september 2023

Recensie HBO Max-serie 'Starstruck' seizoen 3
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Starstruck' seizoen 3

Schittert in de details, maar frustreert enorm met de hoofdpersoon.

Regie: Alice Snedden, Rose Matafeo | Cast: Rose Matafeo (Jessie), Nikesh Patel (Tom Kappur), Lorne MacFadyen (Liam), Emma Sidi (Kate), Al Roberts (Ian), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 21-26 minuten | Jaar: 2023

In alweer het derde seizoen van Starstruck neemt het leven van Jessie een geheel nieuwe wending. Nadat haar partner Tom een einde maakt aan hun relatie, moet zij plots alles weer opnieuw opbouwen. En hoewel dat een solide reden is voor een verandering in haar persoonlijkheid, presenteert de serie deze relatiebreuk vooral als een excuus voor haar verschrikkelijke gedrag.

Het resultaat is een frustrerende hoofdpersoon met nog frustrerendere levenskeuzes. Het ergste is dat deze vierendertigjarige vrouw zich constant gedraagt als een zestienjarige. Door haar onbegrip voor de gevoelens van de mensen om haar heen komt ze veroordelend en egoïstisch over, waardoor al haar vriendschappen op de klippen lopen. Jessies kinderachtige houding verliest ook heel snel haar charme.

Tussen al dit irritante gedrag wordt gelukkig toch nog een mooi verhaal verteld over jezelf hervinden na een serieuze relatiebreuk, met aandacht voor het vinden van nieuwe liefde en de complexe gevoelens die daarbij komen kijken. Dat gebeurt niet alleen vanuit Jessies perspectief, want ook Toms ervaringen op dit vlak worden getoond. Hij heeft na hun relatie voor een nieuw iemand gevoelens weten te ontwikkelen en is daarmee zelfs verloofd.

Toms ervaring met het loslaten van Jessie en zijn nieuwe liefde laten opbloeien wordt mooi maar te weinig ingezet. Dit seizoen had op vernieuwende wijze beide perspectieven kunnen tonen, vooral omdat Jessie en Tom allebei een volledig andere kant op schieten, maar dat is met een totale speelduur van net iets meer dan twee uur duidelijk te veel gevraagd. En dus wordt dan maar gefocust op de relatie tussen Jessie en haar nieuwe vlam Liam.

Waar Starstruck het meest in uitblinkt is de fysieke en verbale komedie. Zeker als schrijfster en actrice Rose Matafeo de aandacht weghaalt bij de dialoog, weet zij Jessie enorm grappig neer te zetten. Zoals haar duim die vast komt te zitten in een bowlingbal tijdens een eerste date of haar ongemakkelijke stiltevullers na een mislukte bruiloftsspeech. Het is jammer dat deze momenten vrijwel alleen worden ingezet voor scène-overgangen, want juist deze tonen haar menselijkheid.

Die menselijkheid komt pas in de allerlaatste aflevering van het seizoen centraal te staan. Dan wordt Jessie plots volwassen tijdens de bevalling van haar beste vriendin. Al haar egoïsme en veroordelingen worden aan de kant geschoven wanneer ze laat zien wat haar kwaliteiten als vriendin zijn. Hierdoor kan de serie een opeenstapeling van integere momenten en volwassen levenskeuzes door het verhaal weven. Hoewel zo'n einde niet baanbrekend is, zorgt het toch wel voor een mooie afronding voor een anders frustrerend personage.Startstruck is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe films overdonderen Netflix
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films overdonderen Netflix

Liefde op het eerste gezicht, een dictatoriale vampier, en een ster in de put.

Op Netflix is weer een hele batch aan nieuwe films te vinden, maar welke zijn top en welke flop? De recensenten van FilmTotaal tippen de beste films van de laatste tijd.

Love at First Sight | NetflixDe titel verraadt exact hoe zoetsappig deze romantische film is, maar volgens recensent Arjan Welles hoeft dat niet te baten als het goed uitgevoerd is. De tortelduifjes Hadley en Oliver, toevallig in gesprek geraakt op een vliegveld en daarna verknocht aan elkaar, kregen daarom 3.5 ster van hem.

Hij vertelde: "Romantische films gedijen nou eenmaal goed bij een hoge mate van voorspelbaarheid en het speelfilmdebuut van Vanessa Caswill brengt het er wonderwel verrassend vanaf. Het moge geen spoiler zijn dat de paden van Hadley en Oliver elkaar nog wel zullen kruisen."

Lees de rest van de recensie.

El Conde | NetflixDe beruchte dictator Augusto Pinochet krijgt een nieuw, monsterlijk jasje als vampier. Het verhaal geeft een interessante kijk op de corruptie en misère die de man teweeg bracht in Chili, maar naast dit sterke concept is volgens Mitchell van Vuren de film een tikje repetitief.

Hij gaf de film 3 sterren, en deelde: "'El Conde' verbeeldt een gehaat historisch figuur als een depressieve Dracula die door de straten van Santiago zweeft om zijn volgende slachtoffer te maken. Het concept van het kwaad als rode draad door de wereldgeschiedenis staat sterk overeind, maar het overbruggen van Pinochets voorgeschiedenis tot het allegorische einde gaat de film minder goed af."

Lees de rest van de recensie.

The Saint of Second Chances | NetflixDe documentaire vertelt over de hoogte- en dieptepunten uit het leven van Mike Veeck, wiens honkbalcarrière werd opgeblazen door zijn eigen zoon. Op sommige plekken slaat de documentaire de plank volledig mis volgens Richard Korpel, bijvoorbeeld bij het inzetten van Charlie Day om enkele momenten vrij onnodig te ensceneren uit het leven van Veeck.

Hierdoor kreeg de documentaire 3 sterren van hem. Korpel vond: "Zo is 'The Saint of Second Chances' vooral een portret van het leven van Mike Veeck; een onverbeterlijke maniak die tussen al het gerommel en gedwaal door, uiteindelijk op zijn pootjes belandt en bedoeld dan wel onbedoeld ook veel goeds doet voor de mensen om hen heen."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze geweldige serie op Netflix kent bijna niemand: verdient een veel groter publiek!
Series / Featured

Deze geweldige serie op Netflix kent bijna niemand: verdient een veel groter publiek!

Al drie seizoenen zijn er van Derry Girls, maar je hoort er nooit iemand over.

Op Netflix vind je duizenden films, series en andere producties. Het is dus geen wonder dat je nog niet alles hebt gezien. Het is soms zelfs onmogelijk om de parels tussen het grote aanbod te vinden. We hebben een tip: Derry Girls.

De serie Derry Girls verscheen in 2018 op de Britse zender Channel 4 en Netflix was er snel bij om de rechten van de komedie te kopen voor de vertoning buiten de UK. Er verschenen uiteindelijk drie seizoenen.

Derry Girls


De Noord-Ierse serie laat het verhaal van een groep scholieren zien van een katholieke middelbare school voor meisjes in Derry/Londonderry ten tijde van The Troubles. Het verhaal concentreert zich rond Erin, haar nicht Orla en hun vriendinnen Clare en Michelle, alsook Michelle's Engelse neef James.

De hoofdrollen in de serie van bedenker Lisa McGee worden ingevuld door Saoirse-Monica Jackson (Erin), Louisa Harland (Orla), Nicola Coughlan (Clare), Jamie-Lee O'Donnell (Michelle) en Dylan Llewellyn (James).

Sterk ontvangen


De drie seizoenen uit 2018, 2019 en 2022 van Derry Girls staan op een Tomatometer-score maar liefst 99 procent en het publiek geeft gezamenlijk 94 procent positieve reacties op Rotten Tomatoes.SerieTotaal-recensent Ruby Dijk gaf het derde seizoen de volle mep. De serie kreeg uiteindelijk dus maar drie seizoenen en werd afgerond met een extra lange aflevering met de titel "The Agreement".

Fans


Op de zijkant van het Badgers Bar and Restaurant aan 18 Orchard Street in Derry is een muurschildering aangebracht voor de hoofdpersonages en deze wordt tegenwoordig veel bezocht door de vele fans van de serie.Ben je nieuwsgierig en wil je Derry Girls graag gaan kijken, dan vind je de serie nu hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de reden dat Emilia Clarke een hekel heeft aan haar co-sterren van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Dit is de reden dat Emilia Clarke een hekel heeft aan haar co-sterren van 'Game of Thrones'

Emilia Clarke kon het gedrag van haar co-sterren van Game of Thrones niet uitstaan.

Game of Thrones is jarenlang het leven geweest van Emilia Clarke en de actrice heeft hier dan ook hele goede herinneringen aan (misschien iets minder aan de showrunners). Toch is ze om één specifieke nog boos op haar voormalige collega’s.

Emilia Clarke is vooral bekend geworden door haar rol als Daenerys Targaryen in alle acht de seizoenen van Game of Thrones. Ze is dan ook heel erg gehecht aan de serie en aan haar personage.

Een souvenir


De actrice had dan ook graag haar draken eieren van set mee naar huis willen nemen, maar door de strikte regels was dit verboden. Echter, niet iedereen hield zich aan deze regels.De meeste acteurs smokkelden allerlei props mee naar huis, maar Emilia Clarke deed dat niet. De zelfbenoemde 'Abider of Rules' was zowat de enige acteur die niets mee naar huis heeft genomen.

Boos op de cast


Clarke was dus best geïrriteerd met de rest van de cast, aangezien zij haar teleurgesteld hebben. En heel misschien was ze ook wel boos op de strenge regels... Heel misschien.

Bekijk hieronder de beste momenten van Daenerys Targaryen en stream Game of Thrones op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe HBO Max-series komen het beste uit de test
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe HBO Max-series komen het beste uit de test

Dit zijn volgens onze recensenten de beste series op HBO Max van dit moment.

Van nagelbijtend spektakel tot duistere documentaires - op HBO Max kwamen er een hoop uiteenlopende series langs de afgelopen weken. De recensenten van SerieTotaal helpen je een handje en lichten toe welke ervan je niet zou mogen missen.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op HBO Max van de afgelopen tijd.

The Tower seizoen 2 | 6 afleveringen


Synopsis: Een jonge agente is getuige van de mysterieuze dood van een agent en een Libisch tienermeisje, maar zij verdwijnt voordat ze haar verhaal kan doen en de waarheid aan het licht kan brengen.

Recensie: "Meer dan eens heeft 'The Tower' kritiek gehad op het systeem, de wetvoering en de agenten die deze proberen te handhaven. En met een dodental dat jaarlijks oploopt tot in de honderden in Groot Brittannië is het een goede, zo niet noodzakelijke keuze om femicide tot onderwerp van het nieuwe seizoen te maken."

Lees de rest van de recensie.

Wolf | 6 afleveringenSynopsis: In een afgelegen huis op het platteland wordt een gezin het slachtoffer van de wrede spelletjes van een angstaanjagende psychopaat.

Recensie: "Waar de serie enorm in uitblinkt, is de manier en het tempo waarin ze het mysterie aan de kijker presenteren. Telkens wordt er weer een klein stukje vrijgegeven, waardoor er weer een splitsing van mogelijkheden ontstaat in de voortgang van het plot."

Lees de rest van de recensie.

Savior Complex | 3 afleveringenSynopsis: De jonge Amerikaanse missionaris Renee zette een liefdadigheidsinstelling voor ondervoede kinderen in Jinja, Oeganda. Maar er kwamen schokkende beschuldigingen naar buiten dat zij de zieke kinderen zelf behandelde, zonder enige medische kwalificaties.

Recensie: "In de kern gaat de documentaire over de drang van christelijk Amerika om minder geprivilegieerde volkeren uit de brand te willen helpen. Dit bizarre redderscomplex wordt gepersonifieerd door Renee, die op den duur besluit dat de medische professionals om haar heen minder van het werk weten dan zij."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bridgerton' seizoen 3: Claimt het vergeten zusje eindelijk haar hoofdrol?
Series / Nieuws

'Bridgerton' seizoen 3: Claimt het vergeten zusje eindelijk haar hoofdrol?

Verschuift dit 'Bridgerton'-personage eindelijk vanaf de achtergrond naar de voorgrond?

Naarmate seizoen 3 van Bridgerton dichterbij komt, zoekt het publiek steeds meer naar aanwijzingen over wat ze kunnen verwachten. En omdat er nog vrijwel niks is losgelaten door de makers, zijn de fans al blij met elk klein detail dat ze kunnen vinden.

Een verandering waar fans erg enthousiast over waren, was de recast van het personage Francesca Bridgerton. De rol van de derde Bridgerton-dochter werd voorheen gespeeld door Ruby Stokes. Fans vonden haar werk prima, maar het potentieel van het personage werd nooit gerealiseerd.

Eigen seizoen?


Vanwege planningsproblemen heeft Stokes de serie nu verlaten. Deze recast was de beste oplossing om Francesca terug in het verhaal te brengen en fans zijn blij om de nieuwe actrice, Hannah Dodd, te verwelkomen in de Bridgerton-familie.

Hoewel veel mensen betwijfelen of we haar eigen seizoen daadwerkelijk gerealiseerd gaan zien worden, vanwege de lange tussenpausen die Netflix tussen ieder seizoen neemt en de stakingen, is het nog steeds leuk om haar karakter te zien ontwikkelen.

Huwelijk


En ongeacht of Shonda Rhimes een seizoen mag maken van het zesde boek, zullen sommige gebeurtenissen in het leven van Francesca toch echt vermeld moeten worden. Al is het maar op de achtergrond. Sommige Bridgerton-fans denken dat Francesca dit seizoen misschien zelfs gaat trouwen.Francesca's huwelijk is namelijk nog maar het begin van haar romance. Het enige probleem waarmee Dodd en de crew te maken kunnen krijgen, is dat kijkers het personage na haar afwezigheid in seizoen misschien niet meer zo interessant vinden.

14 december


Het zal een lastige taak worden om het personage op een goede manier te herintroduceren. Maar aan de andere kant is dit de perfecte gelegenheid om haar verhaallijnen vanaf nu prominenter in beeld te brengen.Er gaan veel geruchten rond op social media dat het nieuwe seizoen op 14 december uit zou komen. Deze datum is echter nog niet officieel bevestigd of ontkend. Bekijk Bridgerton op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer komt elke van de 'Wes Anderson's News Shorts' uit op Netflix?
Films / Nieuws

Wanneer komt elke van de 'Wes Anderson's News Shorts' uit op Netflix?

De eerste gloednieuwe kortfilm van Wes Anderson is zojuist online gepubliceerd.

Voor regisseur Wes Anderson lijkt soms niets anders dan de bioscoopzaal goed genoeg, maar nu heeft hij ook enkele kortfilms op de planning staan voor VOD. Bij Netflix is op 27 september de eerste kortfilm van een langere reeks in première gegaan, genaamd The Wonderful Story of Henry Sugar.

Na het succes van zijn bioscoopfilm Asteroid City deze zomer, komen deze maand bij Netflix alle Wes Anderson's New Shorts uit. De collectie bestaat uit vier korte films, gebaseerd op de fantastische korte verhalen van gevierd auteur Roald Dahl.

Collectie


De eerste van de vier kortfilms, de eerdergenoemde The Wonderful Story of Henry Sugar, komt uit Dahls verhalenbundel The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More uit 1977. Uit deze verhalenbundel komt ook de tweede kortfilm, The Swan.

De derde en de vierde film, met de titels The Ratcatcher en Poison, zijn geen deel van deze bundel. Zij zijn gebaseerd op andere onafhankelijke werken van Roald Dahl met dezelfde namen.

De eerste film


Het originele verhaal vertelt het verhaal van de rijke en luie gokker Henry Sugar die hoort over een mysterieuze goeroe die kan zien zonder zijn ogen te gebruiken. Deze vaardigheid kan erg handig uitkomen, bijvoorbeeld om in andermans kaarten te kijken in het casino.In The Wonderful Story of Henry Sugar is onder andere Benedict Cumberbatch te zien als het titulaire personage. Ook Ralph Fiennes, Dev Patel, Ben Kingsley, Rupert Friend en Richard Ayoade hebben mooie rollen te pakken in meerdere van de films.

Release


The Wonderful Story of Henry Sugar is op 27 september uitgekomen bij Netflix. Daarna verschijnt elke dag één van de overige drie kortfilms van Wes Anderson.

27 september - The Wonderful Story of Henry Sugar

28 september - The Swan

29 september - The Ratcatcher

30 september - Poison
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkers onder de indruk van thriller bij Netflix: Onverwacht en aangenaam verrast
Films / Nieuws

Kijkers onder de indruk van thriller bij Netflix: Onverwacht en aangenaam verrast

Thriller 'The Black Book' vindt zijn oorsprong in Nigeria en weet een hoop kijkers op Netflix te boeien. De film staat momenteel namelijk op een mooie tweede plek in de Top 10.

Ondanks dat een hoop mensen enthousiast over de film zijn en deze kwaliteit niet te hebben verwacht van een Nollywood film, scoort hij momenteel nog wel erg wisselend.

The Black Book komt van regisseur Editi Effiong en duurt net iets langer dan twee uur. In 2020 heeft Effiong een korte film geregisseerd, Fishbone.

Cast


We zien in de film Richard Mofe-Damijo, Ade Laoye, Kelechi Udegbe, Sam Dede, Alex Usifo Omiagbo en Shaffy Bello.

Wraak


We volgen het verhaal van diaken Paul Edima. Na de moord op zijn zoon, die erin werd geluisd voor een ontvoering, neemt hij het recht in eigen handen.

Om de dood van zijn zoon te wreken gaat hij achter de mensen aan die zijn zoon te grazen hebben genomen en probeert hij zijn naam te zuiveren.Hoe doet de film het zover?


De film weet momenteel niet de allerhoogste scores te behalen op de diverse sites, op Twitter zijn mensen wel lyrisch over de film. Bij IMDb pakt de film na ruim 340 stemmen een score van 4.8/10.

Bij Rotten Tomatoes wordt er nog geen score getoond maar we zien wel enkele reacties. "Je favoriete Nollywood-sterren zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien! Briljante cinematografie, meeslepende verhalen en solide muziek/geluid. Wat een opwindend verhaal.", vertelt een van kijkers.

Netflix


Zin om een keer The Black Book te kijken? Dat kan door hem nu te streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Buitenaards leven? UFO's? Verontrustende docuserie van grootheid Steven Spielberg nu op Netflix
Series / Nieuws

Buitenaards leven? UFO's? Verontrustende docuserie van grootheid Steven Spielberg nu op Netflix

Check de nieuwe Netflix-serie over UFO's gemaakt door Steven Spielberg himself.

Niemand minder dan Steven Spielberg bracht vandaag een Netflix-docuserie uit. En wat voor één! Eentje over UFO's. De docu Encounters bevat gedetailleerde verslagen van UFO-ervaringsdeskundigen van over de hele wereld.

Netflix heeft ook een teaser uitgebracht, hierin vertelt officier Roberts, die deel uitmaakte van waarschijnlijk de meest beroemde officieel niet-geclassificeerde UFO-video ooit uitgebracht 'Gimbal'. Hij vertelt een diep verontrustend verhaal over wat er gebeurde nadat hij die 'Gimbal' UFO-video had gefilmd.

Hitchhiker Effect


Ook gaat het in de docu over het 'Hitchhiker Effect', éé van de gevolgen die UFO-ervaringsdeskundigen beweren te ondervinden nadat ze een UFO hebben gezien. Het Hitchhiker Effect bestaat uit een aanwezigheid die deze ervaringsdeskundigen naar hun huizen volgt en grapjes met hen uithaalt.

Roberts vertelt over bezoeken van deze niet-menselijke intelligentie in zijn eigen huis nadat hij die beroemde 'Gimbal'-video had gefilmd. Hij beweert ook dat mensen er geen twijfel over zullen hebben dat dit een niet-menselijke intelligentie is als de overheid de geclassificeerde gegevens die ze hebben over UFO's openbaar maakt.

Spielberg en Aliens


Steven Spielberg heeft altijd een grote interesse gehad in UFO's. Hij regisseerde natuurlijk E.T. en Close Encounters of the Third Kind.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Darth Vader en 'Ahsoka': wat onthult de nieuwe tijdlijn ons echt?
Series / Nieuws

Darth Vader en 'Ahsoka': wat onthult de nieuwe tijdlijn ons echt?

De grote onduidelijkheid over de tijdlijn van Ahsoka is eindelijk wat opgeklaard.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars-fans zijn aflevering na aflevering aan het genieten van de nieuwe Ahsoka. Ze hebben alleen wel één belangrijke vraag: welke rol speelt Darth Vader in de nieuwe serie?

Kijkers zijn verward over de tijdlijn en snappen niet wanneer de serie zich precies afspeelt. Anakin heeft in aflevering 5 'Part Five: Shadow Warrior' deze verwarring vergroot, aangezien hij niet verscheen als Force-geest.

Wat betekent dit voor Darth Vader?


Zijn terugkeer geeft aan dat de dood niet het einde is voor een Jedi, maar er is niks gezegd over de status van Darth Vader. Ook de tijdlijn bleef mysterieus.Dit werd in aflevering 7 gelukkig duidelijker, maar door enkele veranderingen in de tijdlijn van The Mandalorian is het nog steeds onduidelijk of Darth Vader al dood is in Ahsoka.

Is Darth Vader dood?


Aflevering 7 bevestigt dat de serie zich afspeelt na de Slag om Mandalore uit seizoen 3 van The Mandalorian. Seizoen 1 van The Mandalorian speelt zich 5 jaar na Return of the Jedi af, wat dus betekent dat Darth Vader dood is in Ahsoka.

Bekijk hieronder de trailer en stream Ahsoka op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gravity Falls'-schrijvers moesten fans te slim af zijn voor de grootste plottwist
Series / Nieuws

'Gravity Falls'-schrijvers moesten fans te slim af zijn voor de grootste plottwist

Gravity Falls heeft expres tegen de fans gelogen om een groot mysterie ook werkelijk geheim te houden.

Sommige kinderseries zijn echt niet leuk om later terug te kijken, maar Gravity Falls is zeker een uitzondering. De verhaallijnen zijn ingewikkeld en de personages zijn goed uitgedacht. Daarom was het voor de schrijvers ook cruciaal om bepaalde plot twists ook echt geheim te houden.

Het grootste en belangrijkste raadsel in Gravity Falls was de identiteit van degene die de dagboeken schreef. Deze dagboeken stonden centraal in het verhaal en waren dus erg belangrijk, maar zeer mysterieus.

Een grote plottwist


Uiteraard gingen fans zelf op onderzoek uit, want ze wilden antwoord op die ene belangrijke vraag: wie is de schrijver? De fans waren zulke goede detectives dat ze het op een bepaald moment bijna hadden ontdekt, maar dat was natuurlijk niet goed voor de serie.Het was dan ook de taak van de schrijvers om de fans te slim af te zijn. Ze bedachten een plan: Showrunner Alex Hirsch moest een neppe tekening maken van een jongere versie van Old Man McGucket, schrijvend in de dagboeken.

Het plan werkte!


Deze foto werd meteen verwijderd, maar fans hadden deze natuurlijk allang gezien. Deze 'gelekte' foto was genoeg om alle theorieën van fans om te gooien en het geheim echt geheim te houden.

Bekijk hieronder de eerste en laatste scènes en stream Gravity Falls op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het verborgen verhaal van Jim en Dwight in 'The Office': iedereen heeft dit gemist
Series / Nieuws

Het verborgen verhaal van Jim en Dwight in 'The Office': iedereen heeft dit gemist

Niemand heeft dit verhaal van Jim en Dwight doorgehad, maar het had een grote impact op The Office.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Office blijft ons maar verrassen, zelfs jaren nadat de sitcom is afgelopen. Er is een verborgen verhaal ontdekt dat door de hele serie loopt en bijna niemand heeft dit gemerkt.

Over het algemeen is iedereen het ermee eens dat The Office één van de beste en meest succesvolle sitcom van de 21e eeuw is. Het heeft alles wat een sitcom geweldig maakt: een briljant onderwerp, geweldige personages en acteurs die hun karakters volledig begrijpen.

Een kijkje terug in de tijd


Nu dat er plannen zijn voor een reboot, kijken mensen terug naar het begin van de serie. Hoe waren de personages toen? Wat blijkt? Jim en Dwight zijn volledig veranderd!Dwight (Rainn Wilson) had niet de beste sociale vaardigheden en af en toe miste hij wat gezond verstand, maar hij was succesvol. Jim (John Krasinski) was misschien wel het meest begripvolle personage die altijd klaar stond om mensen te helpen. Ook als dit zijn prestaties en ambities zou beïnvloeden.

Helemaal veranderd


Tegen het eind van de serie is Dwight veel beter geworden in zijn communicatie en Jim is eindelijk een volwassene geworden die ook werkelijk van zijn baan houdt. De twee zijn langzaam maar zeker een beetje naar elkaar gegroeid en hebben de beste aspecten van elkaar overgenomen.

Bekijk hieronder de beste momenten van Dwight en stream The Office op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het is officieel: de schrijversstaking is afgelopen!
Series / Nieuws

Het is officieel: de schrijversstaking is afgelopen!

Na 148 dagen niet geschreven te hebben, kunnen schrijvers in Hollywood weer in de pen klimmen.

De Writers Guild of America heeft aangekondigd dat het einde van de schrijversstaking in Hollywood na 148 eindelijk voorbij is. De WGA hebben een deal gesloten met de AMPTP.

De schrijvers in Hollywood besloten begin mei te gaan staken nadat het ze niet gelukt was om een deal te sluiten met de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) over salaris en AI-regels.

Op één na langste schrijversstaking


Dit was niet de eerste keer dat de schrijvers uit protest hun werk neerlegden. Dit gebeurde al vaker, maar slechts één keer duurde de staking langer. Dat was in 1988, met 154 dagen. Ze zaten er ditmaal dus slechts een weekje vanaf!

De nieuwe deal die gesloten is beslaat drie jaar, en is detail omschreven in dit bestand. Het is een bestand van 94 pagina's, dus maak je borst maar nat. Een samenvatting lees je hier.Impact van stakingen op Hollywood


De staking heeft uiteraard invloed gehad op vele projecten in Hollywood, waaronder populaire series als The Last of Us seizoen 2, Yellowjackets seizoen 3 en Stranger Things seizoen 5.

Sommige series waren net geschreven voordat de ellende begon, zoals seizoen 2 van House of the Dragon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' verklaart eindelijk waar die supersterke zombies vandaan komen
Series / Nieuws

'The Walking Dead' verklaart eindelijk waar die supersterke zombies vandaan komen

De hints werden al eerder vertoond, en diverse puzzelstukjes beginnen op hun plek te vallen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de oorspronkelijke The Walking Dead zagen we al dat er diverse varianten zombies bestaan. Tot nu toe werd niet duidelijk wat de oorzaak hiervan was, maar The Walking Dead: Daryl Dixon onthult dit raadsel.

Verzetsleidster Genet (Anne Charrier) blijkt zich met experimenten bezig te houden waarbij zombies sterker en sneller worden gemaakt. Hiermee wordt tegelijkertijd een link gelegd naar de post-credit scène in The Walking Dead: World Beyond

Niet in het wild gevangen


De scène in kwestie toont Genets laboratorium waarin een gevangen zombie wordt geïnjecteerd met een vloeistof. Het monster weet zich vervolgens los te rukken en gaat tot de aanval over. Zover komt het echter niet aangezien binnen seconden de hersenen ontploffen.

Genets opmerking dat "er voortgang in zit" wijst er duidelijk op dat deze supersterke zombie niet in het wild is gevangen. Tegelijkertijd wordt hiermee de intro van de serie verduidelijkt. Hierin is immers een anatomie-boek over zombies te zien. Verder is Genets fakkel-symbool in het boek afgebeeld.Intrigerende mogelijkheden


Niet alleen is het raadsel met betrekking tot het ontstaan van zombie-varianten onthuld, ook wordt een link gelegd met de eerdere spin-off The Walking Dead: World Beyond. In deze scène, die zich overigens ook in Frankrijk afspeelt, spreekt een onbekend personage een wetenschapper aan. Hij zegt onder andere het volgende: "Jij bent hier de oorzaak van, en nu maak je het erger".

Het is dus mogelijk dat Genet een connectie heeft met de wetenschappers die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de zombie-uitbraak. Misschien zijn dezelfde wetenschappers ook degenen die begonnen met het creëren van zombievarianten. Vast staat dat de onthulling de nodige intrigerende mogelijkheden biedt voor de wereld van The Walking Dead.

The Walking Dead: Daryl Dixon is te zien op het Amerikaanse AMC. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Winter King' zadelt zichzelf op met groot probleem voor seizoen 2
Series / Nieuws

'The Winter King' zadelt zichzelf op met groot probleem voor seizoen 2

Dit element zou wel eens problematisch kunnen blijken in seizoen 2.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Winter King, de verfilming van Bernard Cornwells 'The Warlord Chronicles', is halverwege het eerste seizoen. De verfilming van de Arthurlegende is zeker boeiend te noemen, maar een element is problematisch.

Op dit moment is Arthur (Iain De Caestecker) niet bijzonder uitgediept. Vergeleken met de andere personages kan dit hem vlak doen overkomen, hetgeen in een eventueel tweede seizoen lastig kan worden.

Een raadsel


Voor een deel heeft dit met de opzet van het verhaal te maken. We zien de jonge Arthur aan het begin van de eerste aflevering, en vervolgens is hij pas terug aan het einde van aflevering twee. Hoewel je als kijker weet dat hij zijn tijd in Gallië heeft doorgebracht en heeft leren vechten, is hij nog steeds een raadsel.

Zo weigert hij bijvoorbeeld Merlijns (Nathaniel Martello-White) verzoek om naar Brittanië terug te komen, om vervolgens toch weer te verschijnen zonder dat duidelijk wordt waarom hij van gedachten verandert.

De nodige intrige


Arthur zal met andere woorden een wat veelzijdiger personage moeten worden. Als kijker moet je een idee krijgen wat hij wil en waar hij mee worstelt. De schrijvers lijken de eerste stappen te hebben gezet in aflevering 5.

In deze aflevering doodt de jonge koning zijn vriend Owain (Daniel Ings) in een duel. Aangezien Owain de voogd was van baby Mordred van het koninkrijk Dumnonia, houdt dit in dat deze verplichting nu bij Arthur ligt. Verder zal Arthur zijn toekomstige vrouw Guinevere ontmoeten, hetgeen ook voor de nodige intrige zal zorgen. De rest van het seizoen lijkt er op te wijzen dat de basis wordt gelegd voor een wat diepgaander personage dan we tot nu toe hebben gezien.

The Winter King is in de VS op het Amerikaanse MGM+ te zien. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gecancelde hitserie verdient eigenlijk zo snel mogelijk een nieuw seizoen
Series / Featured

Deze gecancelde hitserie verdient eigenlijk zo snel mogelijk een nieuw seizoen

HBO en BBC maakten de serie Rome (2005-2007) maar het bleef helaas bij twee seizoenen: we willen meer.

HBO staat bekend om zijn kwaliteitsseries die het betaalkanaal sinds series als The Wire en The Sopranos maakt. In 2005 verscheen van HBO de serie Rome, een co-productie met de BBC. De ijzersterke historische dramaserie kwam niet verder dan slechts twee seizoenen.

Rome werd gemaakt door John Milius, William J. MacDonald en Bruno Heller en startte in augustus 2005 aan het eerste seizoen met twaalf afleveringen. Na het tweede seizoen met tien afleveringen ging de stekker uit de sterk ontvangen serie.

Rome


In de serie Rome volgen we de historische gebeurtenissen die leiden tot de val van de Romeinse Republiek en de geboorte van het Romeinse Rijk, gezien door de ogen van twee soldaten. Het belicht politieke intriges, verraad, oorlogen en de complexe relaties tussen personages.

De belangrijkste rollen in Rome zijn voor Kevin McKidd als Lucius Vorenus, Ray Stevenson als Titus Pullo, Polly Walker als Atia of the Julii en Kenneth Cranham als Pompey Magnus (in seizoen 1).

Prijzig en geannuleerd


Het eerste seizoen van Rome was ontzettend prijzig met een productiebudget van $100 tot 110 miljoen, waarvan HBO het grootste deel betaalde. De serie was de start van een vruchtbare samenwerking die ook leidde tot onder andere de co-productie van de oorlogsserie Band of Brothers.In juli 2006 werd bekend gemaakt dat het tweede seizoen van Rome het laatste seizoen zou zijn. De kosten van de serie waren voor BBC te groot. Heller onthulde later dat het tweede en derde seizoen zich in Egypte zouden afspelen en dat een eventueel vijfde seizoen de komst van de Messias in Palestina zou verbeelden.

Vervolg


In 2008 werd door acteur Stevenson onthuld dat er een film in de maak zou zijn, maar in 2011 zei Heller dat hij er geen vertrouwen meer in had dat de film er zou gaan komen.De serie won meerdere prijzen, waaronder de Directors Guild of America Award en meerdere Primetime Emmy Awards. Het lijkt onmogelijk om de serie een direct vervolg te geven, maar het is te hopen dat de creatievelingen in Hollywood een manier vinden om het verhaal echt af te ronden. De twee seizoenen van Rome staan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game'-show van Netflix niet meteen volledig beschikbaar
Series / Nieuws

'Squid Game'-show van Netflix niet meteen volledig beschikbaar

In tegenstelling tot andere reality- en spellenshows op Netflix wordt Squid Game: the Challenge anders benaderd.

Netflix overweegt naar verluidt om de competitie-show Squid Game: The Challenge, die start op 22 november a.s., in stukken op te delen.

De reality-show neemt de dodelijke spelen uit de megasuccesvolle Koreaanse serie en maakt er (niet dodelijke) fysieke uitdagingen van.

Nieuwe aanpak


Volgens Deadline zou de streamingdienst, die het binge-model introduceerde aan de wereld, het eerste seizoen in twee delen willen opsplitsen, en daarmee enkel afleveringen voor een latere datum willen bewaren.

Dit in tegenstelling tot andere reality-shows op Netflix, zoals Too Hot to Handle en The Circle, waarvan volledige seizoenen in één keer beschikbaar werden gesteld.

Grenzen opzoeken


Aan Squid Game: The Challenge doen 456 deelnemers van over de wereld mee. Zij worden allen gedwongen om hun grenzen op te zoeken om te laten zien hoe ver ze bereid zijn te gaan om te winnen.De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met een geldbedrag van 4,56 miljoen dollar, het grootste bedrag dat ooit viel te winnen in de tv-geschiedenis.

Een paar maanden geleden kwam nog naar buiten dat enkele deelnemers het zwaar te verduren kregen tijdens de vroege rondes, wat tot de nodige controverse leidde.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit actievolle scifi-avontuur neemt de koppositie bij Netflix over
Films / Nieuws

Dit actievolle scifi-avontuur neemt de koppositie bij Netflix over

De G.I. Joe spin off is sinds kort te streamen op Netflix. De film is stap voor stap naar de eerste positie in de Netflix Top 10 gekropen. Stream hem nu bij de dienst als je dat nog niet gedaan hebt.

De film duurt iets langer dan twee uur, komt uit het jaar 2021 en is geregisseerd door Robert Schwenkte.

De film doet het nu goed op Netflix maar is wel erg wisselend ontvangen. Op IMDb pakt de film bijvoorbeeld een score van 5.4/10.

Uiteenlopende scores


Ook bij Rotten Tomatoes gaan de meningen alle kanten op. Het publiek lijkt de film wel te waarderen met een score van 74%, de critici denken daar heel anders over met een magere score van 35%.

Bij MovieMeter scoort de film een 2.5/5 en zegt kijker Mik71, ”Prima film. Jammer alleen dat de oorsprong van Snake Eyes en Storm Shadow al in de eerdere G.I. Joe is uitgelegd en heel anders is dan deze.”

Cast


In deze film komen we Henry Golding, Andrew Koji, Haruke Abe, Takehiro Hira, Iko Uwais, Peter Mensah en Samuel Finzi tegen.Synopsis


De strijder Snake Eyes wordt verwelkomd door een oude Japanse clan genaamd de Arashikage, nadat hij het leven heeft gered van hun troonopvolger.

Bij aankomst in Japan leren de Arashikage hem de manieren van een ninja-krijger en bieden ze hem tegelijkertijd een thuis. Wanneer echter geheimen uit zijn verleden worden onthuld, wordt de eer en loyaliteit van Snake Eyes flink op de proef gesteld.Netflix


Wanneer je fan bent van actie, scifi of de andere G.I. Joe films, is het zeker de moeite waard om de film een keer te streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Rick & Morty' seizoen 7 moet het doen zonder controversiële acteur
Series / Trailer

Trailer 'Rick & Morty' seizoen 7 moet het doen zonder controversiële acteur

Met het vertrek van de stemacteur van Rick en Morty krijgt de serie een nieuwe sound.

Met het zevende seizoen van Rick and Morty, dat volgende maand zal uitkomen bij Adult Swim, breekt een nieuw tijdperk aan. De animatieserie moet het namelijk sinds dit jaar gaan doen zonder Justin Roiland, de originele inspreker van Rick en Morty.

De grappen en bizarre verhaallijnen lijken hetzelfde te zijn gebleven in de scifi-serie, maar zonder Roiland klinkt de serie toch ietsjes anders. De stemmen van de twee hoofdpersonen zijn ingesproken door soundalikes, waarvan de namen nog niet zijn onthuld.

Roiland vertrokken


Inspreker en mede-bedenker Justin Roiland is in januari 2023 ontslagen door Adult Swim nadat hij was beschuldigd van huiselijk geweld. De aanklacht werd in maart geseponeerd door het kantoor van de Orange County District Attorney.Na het vertrek van Roiland kondigde Adult Swim aan de stemmen te gaan vervangen door soundalikes. De nieuwe stemmen zijn nu te horen in de trailer en zijn vanaf nu de nieuwe vertolkers van het meest vreemde grootvader-kleinzoonduo van het hele multiversum.

Inhoud seizoen 7


Adult Swim kondigde aan over het nieuwe seizoen: "Rick en Morty zijn terug en klinken meer als zichzelf dan ooit. Het is seizoen zeven en de mogelijkheden zijn eindeloos: wat is er met Jerry? EVIL Summer?! En gaat ze ooit terug naar de middelbare school?! Misschien niet!"De aankondiging sloot af: "Maar laten we het uitzoeken! Er is waarschijnlijk minder pis dan vorig seizoen. Rick and Morty, 100 jaar! Of in ieder geval tot seizoen 10!"

Release


Rick and Morty seizoen 7 gaat op 15 oktober in première bij Adult Swim. Bekijk eerdere seizoenen van de animatieserie bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oktober op Netflix: de 8 meest verrassende series die je niet mag missen
Series / Nieuws

Oktober op Netflix: de 8 meest verrassende series die je niet mag missen

Oktober is op Netflix rijk aan allerlei spannende thrillers, intense drama en spraakmakende documentaires.

Netflix zet in oktober weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


True Blood (seizoen 1-7)Verschijnt op: Zondag 1 oktober
Genre: Drama / Fantasy / Mysterie
Kijk op: Netflix

Synopsis: In een toekomst waarin vampiers tussen mensen leven, wordt het leven van een telepathische serveerster overhoop gegooid als ze een interessante vreemde ontmoet tijdens het werk.

The Walking Dead (seizoen 11 - aflevering 17-24)Verschijnt op: Maandag 2 oktober
Genre: Drama / Horror / Thriller
Kijk op: Netflix

Synopsis: In deze onheilspellende serie ontwaakt Sheriff Rick Grimes uit een coma in een verlaten ziekenhuis om erachter te komen dat de wereld zoals hij die kende niet meer bestaat en wordt noodgedwongen de leider van een groep overlevenden die proberen te overleven.

Beckham (seizoen 1)Verschijnt op: Woensdag 4 oktober
Genre: Documentaire / Biografie / Sport
Kijk op: Netflix

Synopsis: Deze docuserie met nooit eerder vertoond beeldmateriaal volgt de razendsnelle opkomst van David Beckham, van een bescheiden start tot wereldberoemd voetballer.

Lupin (seizoen 3)Verschijnt op: Donderdag 5 oktober
Genre: Actie / Misdaad / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.

The Fall of the House of Usher (seizoen 1)Verschijnt op: Donderdag 12 oktober
Genre: Drama / Horror
Kijk op: Netflix

Synopsis: Om hun fortuin en toekomst veilig te stellen, bouwen een meedogenloze broer en zus een familiedynastie op die instort als hun erfgenamen een voor een op mysterieuze wijze sterven.

I Woke Up a Vampire (seizoen 1)Verschijnt op: Dinsdag 17 oktober
Genre: Komedie / Familie / Fantasy
Kijk op: Netflix

Synopsis: Carmie ontdekt op haar dertiende verjaardag dat ze eigenlijk half mens, half vampier is… en dat mythische krachten de middelbare school veel ingewikkelder maken.

Bodies (seizoen 1)Verschijnt op: Donderdag 19 oktober
Genre: Misdaad / Drama / Geschiedenis
Kijk op: Netflix

Synopsis: Vier detectives. Vier tijdlijnen. Eén lichaam. Om de toekomst van Groot-Brittanië te redden, moeten ze eerst de moord oplossen die de loop van de geschiedenis heeft veranderd.

Life on Our Planet (seizoen 1)Verschijnt op: Woensdag 25 oktober
Genre: Documentaire
Kijk op: Netflix

Synopsis: De buitengewone reis van het leven om te veroveren, zich aan te passen en te overleven op aarde gedurende miljarden jaren komt tot leven in deze baanbrekende documentaireserie.
Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie waarin alles om seks draait, is direct de absolute nummer 1 op Netflix
Series / Nieuws

Deze serie waarin alles om seks draait, is direct de absolute nummer 1 op Netflix

Het vierde seizoen van 'Sex Education' scoort weer fantastisch op Netflix.

Het vierde seizoen van Sex Education is sinds de eerste dag van de herfst, 21 september, te zien op Netflix en scoort direct uitstekend. De serie is gelijk de best bekeken serie op de streamingsdienst.

Het vierde seizoen is helaas ook het laatste seizoen en bestaat uit nog eens acht nieuwe afleveringen. De Britse komedeserie volgt Otis, gespeeld door Asa Butterfield, die op zijn middelbare school een kliniek heeft opgezet om jongeren te helpen met vragen en problemen op het gebied van seksualiteit.

Plot seizoen 4


In dit vierde seizoen beginnen Otis en Eric, gespeeld door Ncuti Gatwa, aan hun tijd op het college en is Maeve, gespeeld door Emma Mackey, naar de Verenigde Staten van Amerika verhuisd om daar te gaan studeren. Ook de moeder van Otis is weer aanwezig, gespeeld door niemand minder dan Gillian Anderson.

Helaas dus alweer het laatste seizoen van deze zeer goed bekeken serie. Kijk [i]Sex Education hier op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waargebeurde zaak die 'Conjuring 2' inspireerde krijgt eigen Apple-docu 'The Enfield Poltergeist'
Series / Trailer

Waargebeurde zaak die 'Conjuring 2' inspireerde krijgt eigen Apple-docu 'The Enfield Poltergeist'

De doodenge Enfield-zaak vormde ook de inspiratie voor horrorfilm 'The Conjuring 2'.

Halloween komt langzaam in zicht, en dat belooft natuurlijk weer veel enge films, series en documentaires die uitkomen. Ook Apple TV+ heeft een vierdelige documentaire aangekondigd genaamd The Enfield Poltergeist, en bracht direct een ijzingwekkende trailer ervan uit.

De Enfield-zaak kunnen sommigen wel kennen als de zaak die de klassieker The Conjuring 2 heeft geïnspireerd. Op basis van meer dan 250 uur aan audio-archiefmateriaal hebben de makers van The Enfield Poltergeist nu geprobeerd de gebeurtenissen uit Enfield te reconstrueren.

Enfield


De documentaire bestaat uit vier afleveringen waarin de opnames van Maurice Grosse, een paranormaal onderzoeker, tot leven worden gebracht. Voor de documentaire is zelfs een replica van het gemeentehuis gebouwd waar de angstaanjagende incidenten plaatsvonden om de gebeurtenissen tot in detail te kunnen naspelen.

Ook bevat de docuserie verschillende interviews met mensen die daadwerkelijk betrokken waren bij deze angstaanjagende zaak. Samen moet het sowieso gaan zorgen voor een spannende en aangrijpende zit voor alle kijkers van Apple TV+.

De makers


Vanuit een samenwerking met Apple TV+, MetFilm en Concordia Studios is de documentaire tot stand gekomen. Dezelfde teams waren betrokken bij de Emmy-genomineerde documentaire STILL: A Michael J. Fox Movie.The Enfield Poltergeist is geregisseerd door Jerry Rothwell, met uitvoerende producenten Al Morrow, Stewart le Maréchal, Davis Guggenheim, Jonathan Silberberg en Nicole Stott.

Release


The Enfield Poltergeist zal op 27 oktober, vlak voor Halloween, uitkomen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eva Crutzens 'BODEM' belooft dé dramaserie van 2024 te worden
Series / Trailer

Eva Crutzens 'BODEM' belooft dé dramaserie van 2024 te worden

Cat, het personage van Crutzen, is niet vies van een hoop drama en chaos in haar leven.

Deze week stond de bezoekers van het Nederlands Film Festival (NFF) een grote verrassing te wachten. De nieuwe komische dramaserie van Eva Crutzen BODEM werd daar namelijk gepresenteerd over de perikelen van een chaotische vrijgezel.

BNNVARA produceerde de serie en heeft toegezegd dat het komediedrama in 2024 zal worden uitgezonden. De serie zal in totaal bestaan uit zes afleveringen.

Verhaal


BODEM werd aangekondigd als een 'rauwe, komische en vernieuwende' dramaserie, maar veel over het exacte plot wilden de makers nog niet loslaten.

Bekijk op instagram

Het hoofdpersonage Cat, gespeeld door Eva Crutzen, staat echter alvast in de schijnwerpers. Cat leeft een vrijgezellenleven vol chaos en destructie, terwijl de wereld om haar heen voortdendert. Haar eigen wereld komt echter abrupt tot stilstand, wat tot unieke en humoristische situaties leidt.

Cast


Naast Eva Crutzen zelf, zullen ook andere bekende acteurs en actrices het scherm delen met haar. Meral Polat, bekend van haar rol in De Luizenmoeder, neemt de rol van Jana op zich, Cat's beste vriendin. Ook zullen Marieke Heebink (Rampvlucht) en Leopold Witte (Gooische Vrouwen) de rollen van haar ouders vertolken.Een exacte releasedatum voor BODEM is helaas nog niet bekendgemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Koen Kardashian vecht tegen drugsverslaving in Prime-docu 'Koen Aandachtsjunk'
Series / Trailer

Koen Kardashian vecht tegen drugsverslaving in Prime-docu 'Koen Aandachtsjunk'

De Nederlandse presentator zet alles op alles om over zijn verslaving heen te komen.

Lange tijd heeft Koen Pieter van Dijk, ook wel bekend als Koen Kardashian, geworsteld met zijn drugsverslaving. Nu brengt hij het ongefilterde verhaal naar buiten in de driedelige Prime-serie Koen Aandachtsjunk.

Koen Kardashian is vooral bekend geworden van zijn werk voor MTV Nederland en Vlaanderen, waar hij programma's presenteerde zoals Ex on the Beach: Double Dutch en Meekijken met….

Inhoud van de serie


Prime Video beschrijft de documentaire als volgt: "Verlies jezelf in de wereld van influencer en socialite Koen Pieter van Dijk, die voor de tweede keer de strijd aangaat met een verwoestende crackverslaving. Wil hij slagen, dan zal hij niet alleen de confrontatie aan moeten gaan met zichzelf, maar ook met zijn verleden."

De omschrijving gaat verder: "En in de glamourwereld waarin hij verkeert, ligt verleiding continu op de loer. Dit rauwe portret toont het echte verhaal achter de glamourplaatjes op social media. Is het mogelijk om jezelf opnieuw uit te vinden als je iedereen mee laat kijken?"

Documentaire


Regisseur Wouter Vogel volgde Koen op de voet en toont in de serie het ware leven van de presentator, die na een slopende revalidatiepoging zijn leven probeert op te pakken vanuit zijn ouderlijk huis.Tegelijkertijd worstelt hij met schulden, vriendschappen en het vinden van de juiste therapie. Op het zonnige Ibiza verkent hij alternatieve therapieën, zoals reiki en truffels, en thuis besluit hij het ultieme doel te stellen voor zichzelf: de marathon van Rotterdam lopen.

Release


Koen Aandachtsjunk wordt vanaf zondag 8 oktober uitgezonden. De serie trapt af met één aflevering, vervolgens zal wekelijks een nieuwe aflevering uitkomen bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.