Een maffer personage heeft 'The Walking Dead' bijna niet: Jadis, de vrouw van de afvalberg

In de zombieserie The Walking Dead zie je heel wat uiteenlopende personages en Jadis is wel erg opvallend.

Bram de Groot, 29-09-2023 06:00

Personages in The Walking Dead komen en gaan en dat geldt niet alleen voor bijfiguren. Maar weinig personages waren te zien in meerdere seizoenen. Het opvallende personage Jadis hield het nog redelijk lang vol, ondanks haar gekke achtergrond.
Jadis, later bekend als Jadis Stokes en Anne, was voor het eerst te zien in seizoen zeven en ze dook ook op in seizoenen acht en negen en de spin-off The Walking Dead: World Beyond seizoen twee. Ze werd gespeeld door actrice Pollyanna McIntosh, ook bekend uit Vikings: Valhalla.

Jadis

Jadis is een origineel personage in The Walking Dead en ze bestaat dus niet in de comics van onder andere Robert Kirkman. In seizoen zeven debuteert ze als de leider van de Scavengers, met een behoorlijk vreemd accent.

Het merkwaardige is dat Jadis woont op een afvalberg en dat is toch wel erg suf, zo vlak na de zombie-uitbraak. Het dialect wordt opvallend genoeg alleen gesproken door Jadis en haar "Heapsters".

Drie seizoenen

Uiteindelijk hield Jadis het drie seizoenen vol in de moederserie waarin ze een groot deel van haar Scavengers (die zombie zijn geworden) vermoord en vervolgens onderdeel uitmaakt van de Alexandria-community. Ze vertrok in seizoen negen samen met Rick Grimes op de CRM-helikopter. Daarna zagen we in The Walking Dead niets meer van Anne.


In The Walking Dead: World Beyond keert Jadis / Anne na zes jaar terug en is ze een volwaardig lid van de CRM. Ze gelooft ook heilig dat de CRM de toekomst heeft. We krijgen te horen wat haar is overkomen sinds ze op de helikopter stapte met Rick.

CRM

Ook in World Beyond, waarin haar accent volledig verdwenen is, is er een open einde voor haar personage. Ze neemt Silas (Hal Cumpston) onder haar hoede als haar opvolger, terwijl ze niet weet dat Silas juist een geheime informant is om de CRM te verraden. Wie weet zien we nog eens iets van haar terug.


Kortom: Jadis / Anne / Stokes verandert van de raar sprekende leider van de Scavengers in een lid van de CRM en dat terwijl ze niet in de strips van The Walking Dead voorkomt.Lees meer over: Jadis, Anne, The Walking Dead, World Beyond, Robert Kirkman, Pollyanna McIntosh

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader