search

Ons nieuws van vrijdag 29 september 2023

De serie 'Máxima' van Videoland krijgt eerste beelden: Delfina Chaves is Máxima en Martijn Lakemeier speelt Willem-Alexander
Series / Trailer

De serie 'Máxima' van Videoland krijgt eerste beelden: Delfina Chaves is Máxima en Martijn Lakemeier speelt Willem-Alexander

Deze zesdelige serie vertelt het verhaal van Máxima van Argentinië naar Nederland.

De eerste teaser van Máxima, gebaseerd op het boek van Marcia Luyten, is online gedropt. De serie vertelt het levensverhaal van de Argentijnse Máxima Zorreguieta, van haar vaderland, via New York, tot Nederland.

Het verhaal begint in het Spaanse Sevilla in 1999, wanneer Máxima de toenmalige prins Willem-Alexander ontmoet. Van daaruit zie je hoe hun relatie zich ontwikkelt en de ontwikkeling van Máxima tot koningin van Nederland.

De nodige uitdagingen


Het verhaal wordt verteld vanuit Máxima's gezichtspunt. Zo komt zij de nodige uitdagingen tegen, waaronder de loyaliteit naar haar familie en de uitdagingen die ze nu eenmaal tegenkomt als verloofde van de kroonprins.

De hoofdrollen worden gespeeld door de Argentijnse actrice Delfina Chaves en Martijn Lakemeier. Chaves is onder andere te zien in de Netflix-serie The Secrets of the Gordo Family. Lakemeier kennen we natuurlijk al uit Oorlogswinter, waarvoor hij destijds een Gouden Kalf kreeg.

Máxima is vanaf voorjaar 2024 te zien op Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grimmige misdaadfilm moet je zeker een keer zien bij HBO Max
Films / Video/clip/featurette

Deze grimmige misdaadfilm moet je zeker een keer zien bij HBO Max

Niet alles is wat het lijkt in deze spannende en mysterieuze misdaadfilm. 'The Good Liar' wordt door velen graag gezien bij HBO Max.

Regisseur Bill Condon heeft voor deze film twee topacteurs gevonden die de hoofdrollen vertolken. Maak zeker een keer tijd voor deze film of voeg hem toe aan je kijklijst voor een ander moment.

De film komt uit 2019 en weet met zijn speelduur van 1 uur en 49 minuten velen aan de buis gekluisterd te houden.

In de film


In de twee hoofdrollen zien we niemand minder dan Ian McKellen en Helen Mirren. De twee zijn al tijden bijna buren van elkaar maar troffen elkaar voor het eerst in een film met deze rollen. Naast hen zien we Russell Tovey, Jim Carter, Mark Lewis Jones en Laurie Davidson.

Mysterie met bevredigende finale


Bij IMDb weet de film een nette score neer te zetten van 6.9/10. Bij MovieMeter pakt de film een score van 3.23/5 en zegt kijker teigertje over de film, "De film bouwt kalm op, en wordt steeds grimmiger en steeds maar spannender en de opbouw van de verhaallijnen, kom je van de ene in de andere verrassing. Een zeer knap gemaakte film."De film scoort gemiddeld 74% op de site van Rotten Tomatoes. "'The Good Liar', met in de hoofdrollen Helen Mirren en Ian McKellen, is een traag mysterie dat tot een hoogtepunt komt met een ingetogen maar toch bevredigende finale."

Het verhaal


Meesteroplichter Roy Courtnay denkt zijn kans schoon te zien als hij online de welvarende weduwe Betty McLeish ontmoet.

Wanneer zij haar hart bij hem uitstort en bij haar thuis alles met haar deelt, komt Roy erachter dat hij om haar begint te geven. Zijn plan verandert daarmee in de moeilijkste klus van zijn leven.HBO Max


Als je The Good Liar nog niet gezien hebt, dan raden we je zeker aan om de film een keer te gaan streamen bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kunstmatige Intelligentie in de spotlights: De beste 10 series die je moet zien
Series / Featured

Kunstmatige Intelligentie in de spotlights: De beste 10 series die je moet zien

Ontdek de top 10 tv-series die kunstmatige intelligentie omarmen en de impact ervan verkennen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Kunstmatige intelligentie (AI) is een veelbesproken onderwerp. Met de schrijversstaking die nu voorbij is, en de acteursstaking die nog steeds door gaat, is AI ook nog eens een ontzettend actueel onderwerp.

Deze series hebben AI omarmd, of vechten er tegen. Maar kunstmatige intelligentie zit in elke serie als onuitwisbaar middelpunt.

10. Next (2020)


NEXT, met in de hoofdrol John Slattery van Mad Men, volgt Paul LeBlanc, een genie uit Silicon Valley die de krachtige gelijknamige AI heeft gecreëerd, maar ontdekt dat het in iets kwaadaardigers is geëvolueerd.

Samen met een agent probeert hij te voorkomen dat deze kwaadaardige AI wereldwijd een crisis veroorzaakt.

Hoewel NEXT, uitgezonden op FOX niet de erkenning kreeg die het verdiende, is het nu de moeite waard om opnieuw, bijvoorbeeld op Prime Video te bekijken.9. Class of '09 (2023)


Class of '09 is een intrigerende miniserie die gebruikmaakt van een concept dat zich uitstrekt over tien jaar om een verhaal te vertellen.

De serie speelt zich af op drie verschillende momenten in de tijd, waarin een klas FBI-agenten training krijgt in het verleden, undercover werkt in het heden en worstelt met AI die de rechtshandhaving in de toekomst overneemt.

Vooral in de toekomstperiode schittert Class of '09, waarbij de hoofdpersonages debatteren over het gebruik van een AI-programma dat arrestaties bepaalt om toekomstige misdaden te voorkomen.

Class of '09 is te zien op Hulu.8. Upload (2020 - heden)


Niet alle AI-gebaseerde series hoeven dramatisch of spannend te zijn. Dit maakt wat Upload tot een zeldzame serie die zijn sci-fi concept met humor benadert.

In de toekomst kunnen mensen hun bewustzijn uploaden naar een virtueel hiernamaals. Wanneer programmeur Nathan Brown overlijdt, wordt hij geüpload naar zijn digitale hemel en moet hij de realiteit van zijn dood onder ogen zien.

Upload houdt de kijkers geboeid dankzij thema's als dood en technologie en heeft een onderliggend mysterie waarbij Nathans dood misschien niet is wat het lijkt.

Upload is te zien op Prime Video.7. Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008 - 2009)


De Terminator-filmreeks was een van de populairste sciencefiction-franchises, maar fans vergeten vaak de kortstondige tv-serie uit eind jaren 2000.

The Sarah Connor Chronicles volgt de titelheldin terwijl ze haar zoon John blijft beschermen tegen wetshandhavers en andere Terminators.

De serie bood dezelfde opwinding en dynamiek als de films, en liet zien hoe gevaarlijk het AI-netwerk Skynet was.

De serie is te zien op Prime Video.6. Mrs. Davis (2023)


Mrs. Davis is een bijzondere serie die verschillende eigenaardige ideeën in één onconventioneel verhaal combineert.

De serie van Peacock volgt Sister Simone, een uitgestoten non die vastbesloten is om een AI genaamd 'Mrs. Davis' te vernietigen.

Terwijl Simone de kracht van geloof gebruikt om de AI te vernietigen, moet ze ook omgaan met religieuze groepen, oude legendes en de zoektocht naar de Heilige Graal.

Mrs. Davis is in Nederland nog niet te zien.5. Almost Human (2013 - 2014)


In het jaar 2048 voorkomen mensen en robots samen de opkomst van misdaad.

Detective John Kennex overleeft een dodelijke schietpartij en ontwaakt uit een coma, waarbij hij moet samenwerken met zijn nieuwe partner, een geëmancipeerde android genaamd Dorian.

Almost Human biedt futuristische wereldopbouw, opwindende actie en chemie tussen de personages.4. Humans (2015 - 2018)


Humans stelt zich een alternatieve toekomst voor waarin mensachtige robots genaamd "synths" families helpen.

De serie onderzoekt de uitdagingen en problemen waarmee meerdere gezinnen en hun synths worden geconfronteerd.

Het is een intelligente serie die vragen stelt over AI en mens-robot-interacties, controle, bewustzijn en andere technologische thema's.3. Person of Interest (2011 - 2016)


Person of Interest was een ongebruikelijke procedurereeks omdat het AI in zijn centrale concept opnam. De serie had regisseur J.J. Abrams aan het roer.

De serie volgt de voormalige CIA-agent John Reese en de schatrijke Harold Finch, die samenwerken om toekomstige misdaden te voorkomen met behulp van Finch's programma genaamd "the Machine".

De serie heeft AI-gerelateerde zorgen geïntroduceerd met betrekking tot privacy, surveillance, veiligheid en identificatie.

Person of Interest is te zien op HBO Max.2. Westworld (2016 - 2022)


HBO's Westworld visualiseert een toekomst waarin robots genaamd "hosts" een geavanceerd themapark bevolken.

Deze hosts komen in opstand tegen hun menselijke makers, wat leidt tot een oorlog tussen mens en machine.

Westworld is een voorbeeld van wat er kan gebeuren als AI-innovaties gevolgen hebben voor de mensheid.

Westworld is helaas op dit moment nergens meer te zien. Hopelijk zal de serie, die vijf seizoenen op HBO Max te zien was, in de toekomst weer ergens te zien zijn.1. Black Mirror (2011 - heden)


Black Mirror is een angstaanjagende anthologieserie die laat zien hoe revolutionaire technologie gevaarlijk kan zijn.

Uitstekende voorbeelden van de meest succesvolle AI-gebaseerde afleveringen zijn Be Right Back uit seizoen 2 en Joan Is Awful uit seizoen 6.

Beide afleveringen bieden enkele van de meest verontrustende wendingen van Black Mirror en openen discussies over hoe ver AI kan gaan.

Black Mirror is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Encounters'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Encounters'

Bestaan ze echt? Ooggetuigen aan het woord over hun ontmoetingen met buitenaards leven.

Regie: Yon Motskin | Afleveringen: 4 | Speelduur: 45-53 minuten | Jaar: 2023

Documentaires over mogelijk buitenaards leven op aarde zijn er al genoeg. Je kent ze wel: beelden van wazige, net niet goed in beeld gebrachte, lichtgevende bollen en beschrijvingen van groene mannetjes met enorm grote ogen die 's nachts je slaapkamer binnensluipen. En ja, Encounters is precies weer zo'n documentaire, maar gelukkig is deze door wat nieuwe invalshoeken toch het bekijken waard.

De mensen uit deze vierdelige documentaire weten het zeker: we zijn niet alleen. In elke aflevering wordt een ontmoeting met buitenaards leven besproken waar meerdere mensen getuige van zijn geweest. Een daarvan vond plaats op een school in Zimbabwe in 1994. Zestig kinderen zagen tijdens hun pauze aan de rand van het speelplein een grote glimmende bol verschijnen en een wezen dat telepathisch kon communiceren. Enkele getuigen vertellen wat ze destijds hebben gezien en welke impact dit verschijnsel had op hun latere leven.

Op geen enkel moment worden de geïnterviewden in diskrediet gebracht of kritisch bevraagd. En om hun geloofwaardigheid te vergroten worden ook wetenschappers en psychologen aan het woord gelaten die beweren dat een bezoek van aliens aan onze wereld niet onwerkelijk is. Er wordt gestrooid met cijfers en helaas behoorlijk vage foto's van documenten van de FBI en CIA die moeten aantonen dat er toch echt wel bewijs is, maar dat de deksel op de doofpot te groot is.

Uit de ooggetuigenverklaringen blijkt dat de aliens vooral naar aarde komen om ons te helpen, want wij aardbewoners maken er een zooitje van. Zoals na de kernramp in Japan in 2011. Meerdere mensen hebben direct na de explosie lichtgevende bollen zien rondvliegen. Na hun vertrek was de radioactiviteit met een significante hoeveelheid afgenomen. Hét bewijs dat de aliens hierheen waren gekomen om de natuur weer enigszins in evenwicht te brengen.

Ook wordt er bewijslast gezocht in een meer controversiële vergelijking tussen het goddelijke en het buitenaardse. Waarom gelooft men wel in religieuze dingen waar alleen ooggetuigenverslagen van zijn, maar zouden we niet in ufo's geloven als daar wel bewijs voor is? Ook in eeuwenoude folklore zijn genoeg aanwijzingen te vinden voor buitenaardse interventies.

De impact van zo'n 'close encounter' op het persoonlijke leven is de meest indrukwekkende toevoeging aan de documentaire. De een ervaarde het als ultiem geluk, de meeste anderen als levensingrijpend op een negatieve manier. Het is vooral de angst om niet te worden geloofd, als gek te worden beschouwd, die overheerst. Sommigen gaan zelfs zo ver in hun drang om de ontmoeting te willen bewijzen dat ze hun baan of partner zijn kwijtgeraakt.

Encounters ziet er gelikt uit. Mooie belichting, de juiste timing tussen de scènes en uiteraard een close-up om de emotie bij de geïnterviewden vast te leggen. Tsja, wat verwacht je ook als Steven Spielbergs productiebedrijf betrokken is? Maar hoewel mooi en integer gemaakt weet de documentaire niet echt te overtuigen. Als je een 'believer' bent krijg je absoluut bevestiging van wat je al vermoedde, maar geloof je niet in de groene mannetjes, dan zal Encounters er niet voor zorgen dat je nu wel overtuigd wordt. Daar is het bewijsmateriaal te mager voor.

★★★☆☆

Encounters is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ gaat binnenkort heel wat kijkers kwaad krijgen
Series / Nieuws

Disney+ gaat binnenkort heel wat kijkers kwaad krijgen

Disney+ gaat over een tijdje Netflix achterna met een vervelende maatregel...

Er is slecht nieuws voor abonnees van Disney+. De streamingdienst gaat namelijk andere bedrijven zoals Netflix achterna en zal binnenkort hard gaan optreden tegen het delen van wachtwoorden.

Disney zal het gaan merken wanneer iemand die op één account is ingelogd in verschillende delen van de wereld kijkt. Abonnees in Canada krijgen nu al te maken met deze maatregel. Er is daar een mail naar abonnees verzonden, waarin wordt gezegd dat een "bijgewerkte abonneeovereenkomst van kracht zal zijn op hun volgende factuurdatum, op of na 1 november 2023".

Accounts analyseren


Deze nieuwe overeenkomst verbiedt personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren om gebruik te maken van één account. Volgens de mail kan Disney het gebruik van accounts analyseren om de naleving van deze overeenkomst vast te stellen.

"Als we vaststellen dat u deze overeenkomst hebt geschonden, kunnen we de of de toegang tot de dienst beëindigen en/of andere stappen ondernemen zoals toegestaan door deze overeenkomst". De maatregel zal in Canada vanaf 1 november ingaan.

2024


Eerder zei CEO van The Walt Disney Company Bob Iger al het volgende: "We onderzoeken actief manieren om het delen van accounts aan te pakken, en de beste opties voor betalende abonnees om hun accounts met vrienden en familie te delen".

Bekijk op instagram


"Later dit jaar zullen we beginnen met het bijwerken van onze abonneeovereenkomsten met aanvullende voorwaarden en ons deelbeleid, en zullen we ergens in 2024 tactieken uitrollen om het genereren van inkomsten te stimuleren".

Werkt het?


"We hebben al de technische mogelijkheden om een groot deel hiervan te monitoren. En ik ga geen specifiek aantal geven, behalve dat het significant is. Maar we weten natuurlijk niet of, als we aan de slag gaan met het elimineren van het delen van wachtwoorden, dit zich zal vertalen naar een groei van het aantal subs", vervolgde Iger.

Bekijk op instagram


Hoewel kijkers natuurlijk niet op deze maatregel zitten te wachten, is het volgens Netflix wel een goede zaak. De streamingdienst bevestigde laatst dat het monitoren van gedeelde wachtwoorden heeft gezorgd voor een nettogroei van het aantal abonnees voor het meest recente kwartaal. Het is nog niet bekend of de maatregel van Disney+ ook in Nederland ingevoerd zal worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Avontuurlijke actieknaller nog maar kort te kijken op Netflix
Films / Nieuws

Avontuurlijke actieknaller nog maar kort te kijken op Netflix

Je kan tot en met 5 oktober nog genieten van de game prequel 'Uncharted' bij Netflix. Daarna zal de film bij de dienst verwijderd worden.

De bijna twee uur durende film uit 2022 staat alweer op het punt om te verdwijnen van Netflix. Kijk de spannende avonturenfilm nog snel voordat het te laat is.

Regisseur van de film is Ruben Fleischer, ook wel bekend van zijn werk aan Zombieland, Gangster Squad en Venom.

Grote namen


In Uncharted zien we een aantal grote namen. We zien onder meer Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Sophia Ali, Tati Gabrielle, Steven Waddington en Pingi Moli.

Onvindbare schat


De jonge schatzoeker Nathan Drake wordt aangenomen door Victor Sullivan om samen een schat te vinden die vijfhonderd jaar oud is.

Ze gaan op reis over de wereld en gaan op zoek naar de schat waarvan men denkt dat hij niet te vinden is. Daarnaast komen ze op het spoor van Nathans vermiste broer.Creatief en vermakelijk


Recensent Arjan Welles van FilmTotaal geeft de film 3.5/5 sterren. "Vooral aan het einde zit een langdurende actie sequentie, waarbij de filmmakers op creatieve wijze alle mogelijkheden van de situatie weten te benutten.", aldus Arjan.

Op Rotten Tomatoes scoort de film 40% onder de critici. Het publiek weet de film te waarderen en scoort deze dan ook 90%. "Het was een vermakelijke film om naar te kijken. Een van de betere videogamefilms die ik heb gezien. Hoop dat er nog een komt.", vertelt een van de kijkers bij de site.5 oktober


Je hebt nog iets meer dan een week om de film te streamen bij Netflix. Wees er snel bij en geniet nog van deze avontuurlijke actiefilm.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legendarisch 'Star Wars'-personage krijgt eigen 'Ahsoka'-poster
Series / Nieuws

Legendarisch 'Star Wars'-personage krijgt eigen 'Ahsoka'-poster

Niemand had verwacht dat we dit geliefde personage zouden zien in de nieuwste Star Wars-serie van Disney+.

Lucasfilm heeft een officiële Ahsoka-poster vrijgegeven van C-3PO (Anthony Daniels), nadat dit personage zijn opwachting maakte in de zevende aflevering van de serie.

C-3PO kwam geheel onverwacht opdagen in een scène waarin hij namens generaal Leia sprak in diens afwezigheid.

Vragen beantwoord


En die verschijning verheugde niet alleen de fans, maar gaf ook antwoord op de vraag waar Leia zich bevindt gedurende alle gebeurtenissen in Ahsoka.

De 77-jarige Daniels trok het pak van 3PO opnieuw aan en verzorgde natuurlijk zijn stem voor de cameo.

Dankbare Daniels


Via zijn X-account deelde hij tevens zijn dank aan het productieteam van de serie en alle kijkers.Aldus Daniels:

"Het was geweldig om op te mogen dagen in het iconische Ahsoka. Het was een mooie tijd met de fijne castleden en de crew op de set en de fantastische Volime. En het raakt me zeer dat kijkers de opwachting van 3PO zo konden waarderen. Bedankt iedereen."

Het einde nadert


De zevende aflevering van Ahsoka is nú te streamen via Disney+. De achtste en laatste aflevering verschijnt volgende week woensdag.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max is klaar met 'House of the Dragon' seizoen 2
Series / Nieuws

HBO Max is klaar met 'House of the Dragon' seizoen 2

"Nu alle stukjes op het bord zijn gelegd, kijk ik er echt naar uit om het volgende hoofdstuk te vertellen"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon nam het mythische universum van Game of Thrones en gaf er een onverwachte wending aan. Een recente post op sociale media onthult dat het tweede seizoen van House of the Dragon wellicht een stap dichter bij de realiteit is gekomen.

Steve Toussaint, die Corlys Velaryon speelt in House of the Dragon, deelde onlangs op Instagram mee dat hij klaar is met de opnames voor het tweede seizoen.

Op dit moment is het onduidelijk of het hele tweede seizoen is afgerond, of alleen Toussaint zelf, maar het levert wel een belangrijke update op voor de nieuwe reeks afleveringen.

Bekijk op instagram


Hoeveel afleveringen?


HBO bevestigde eerder dit jaar dat het tweede seizoen acht afleveringen zal hebben. Dit, in tegenstelling tot de tien afleveringen die het eerste seizoen telde.

Details over het plot zijn op dit moment onbekend, maar het lijkt erop dat de afleveringen zullen uitpakken met een aantal belangrijke gebeurtenissen.

Traditionele vertelritmes


"Ik kijk ernaar uit om te beginnen waar we gebleven waren," zegt showrunner Ryan Condal.

"Nu kunnen we in de meer traditionele vertelritmes van Game of Thrones duiken. We hebben altijd gesproken over dit specifieke verhaal, George [R.R. Martin] ook, alsof het een een Shakespeareaanse of Griekse tragedie is," gaat Condal verder.

"Deze serie gaat over een huis dat zichzelf van binnenuit verscheurt. Nu alle stukjes op het bord zijn gelegd, kijk ik er echt naar uit om het volgende hoofdstuk te vertellen."

"Ik ben enorm benieuwd om te zien wat er gebeurt nu Viserys weg is en de zaken niet langer onder controle houdt." aldus showrunner Ryan Condal.Het eerste seizoen van House of the Dragon is nu te zien op HBO Max. Wanneer het tweede seizoen te zien is, laten we je dat uiteraard hier weten!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
UFO-koorts losgebarsten op Netflix, zeer spraakmakende serie zoeft onmiddellijk top 10 in
Series / Nieuws

UFO-koorts losgebarsten op Netflix, zeer spraakmakende serie zoeft onmiddellijk top 10 in

De documentaire-serie 'Encounters' is gemaakt door Steven Spielberg en wordt utistekend bekeken.

Legende Steven Spielberg heeft een verrassende Netflix-docuserie uitgebracht. De docuserie Encounters gaat over Unidentified Flying Objects (UFO) en bevat gedetailleerde verslagen van UFO-ervaringsdeskundigen van over de hele wereld.

Zo vertelt officier Roberts, die deel uitmaakte van waarschijnlijk de meest beroemde officieel niet-geclassificeerde UFO-opname ooit uitgebracht, 'Gimbal', over deze bizarre film die hij destijds maakte. Hij vertelt ook over wat er allemaal met hem gebeurde nadat hij die video had gemaakt.

Hitchhiker Effect


Ook gaat het in de docu over het 'Hitchhiker Effect', één van de gevolgen die UFO-ervaringsdeskundigen beweren te ondervinden nadat ze een UFO hebben gezien. Mensen die lijden aan het 'Het Hitchhiker Effect' beweren dat zij na een ontmoeting met aliens, daarna nog voortdurend worden gevolgd.

Roberts vertelt over bezoeken van deze niet-menselijke intelligentie in zijn eigen huis nadat hij die beroemde 'Gimbal'-video had gefilmd. Hij beweert ook dat mensen er geen twijfel over zullen hebben dat dit een niet-menselijke intelligentie is als de overheid de geclassificeerde gegevens die ze hebben over UFO's openbaar maakt.

Spielberg en Aliens


Steven Spielberg heeft altijd een grote interesse gehad in UFO's. Hij regisseerde natuurlijk E.T. en Close Encounters of the Third Kind.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heel Netflix volledig in de ban van deze ijzersterke misdaadserie
Series / Nieuws

Heel Netflix volledig in de ban van deze ijzersterke misdaadserie

De documentaireserie 'Who Killed Jill Dando?' heeft zeer veel kijkers op Netflix.

De nieuwe documentaireserie Who Killed Jill Dando? wordt zeer goed bekeken op Netflix. De serie is sinds 26 september te zien en staat nu al tussen de tien meest bekeken series van de streamingdienst.

De driedelige serie gaat over de moord op de Britse tv-presentatrice Jill Dando. Deze moord vond plaats in 1999, Dando werd destijds midden op de dag vermoord vlak voor een huis in Londen.

Moord mediaspektakel


De moord was destijds een waar mediaspektakel en in deze driedelige documentaireserie met zeer veel originele archiefbeelden wordt de hele case nog eens aan ons getoond.

De serie gaat over de moord zelf en natuurlijk over de vraag wie is de dader. De serie gaat ook over de intense media-aandacht van destijds en de invloed die die aandacht had op het politieonderzoek.

Plowright


Who Killed Jill Dando? is geproduceerd door Marcus Plowright, bekend van Worlds Collide: The Manchester Bombing.Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantastisch nieuws voor 'Stranger Things' seizoen 5!
Series / Nieuws

Fantastisch nieuws voor 'Stranger Things' seizoen 5!

De serie die al vaker met tegenslagen te maken kreeg, kan eindelijk de productie van het laatste seizoen voortzetten.

Het heeft 148 dagen geduurd, maar de schrijversstaking in Hollywood is officieel voorbij/

En dat betekent natuurlijk dat er weer gewerkt kan worden aan de scenario's van heel veel films en series, waaronder natuurlijk ook het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things.

Vervelende situatie


Afgelopen mei kondigden showrunners/bedenkers Matt en Ross Duffer aan dat de productie van Stranger Things seizoen 5 werd uitgesteld vanwege de staking.

De staking werd afgelopen woensdag officieel afgeblazen toen de Writers Guild of America eindelijk een overeenkomst had bereikt met de grote filmstudio's en streamingdiensten.

Direct aan het werk!


En precies op het moment dat de stakingen voorbij waren, liet het X-account van het Stranger Things-schrijversteam via een post weten dat ze terug zijn.

Zie hieronder het X-bericht:Nu nog de acteurs


Natuurlijk is al het gedoe nog niet voorbij. De scripts kunnen weliswaar afgerond worden, maar de acteurs in Hollywood staken nog steeds. Zodra die staking voorbij is, kunnen de opnames van Stranger Things seizoen 5 écht beginnen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'Castlevania' komen met 'Devil May Cry'-serie op Netflix
Series / Trailer

Makers 'Castlevania' komen met 'Devil May Cry'-serie op Netflix

En gezien de reacties op de eerstgenoemde serie, zijn de verwachtingen torenhoog.

Tijdens hun digitale showcase-evenement Drop 01 heeft Netflix onthult dat ze werken aan een anime-serie gebaseerd op de beroemde gamereeks Devil May Cry.

De serie komt uit de koker van Castlevania-producent Adi Shankar, die al sinds 2018 eraan werkt.

Prachtige animatie


In de serie wordt Capcoms demonenjager Dante gepresenteerd aan een een geheel nieuw publiek met prachtige animatie van Studio MIR.

Bij de aankondiging werd ook een eerste teaser getoond met Dante in actie, en werd beloofd dat de serie er snel aan komt.

Demonenjager pur sang


In Devil May Cry zullen we met name Dante volgen. Hij moet de wereld zien te redden van de ondergang wanneer sinistere krachten een poort tussen de mensen- en demonenwereld willen openen.Uit de (korte) eerste beelden is duidelijk te herleiden dat de serie trouwe zal zijn aan de game. Zo komt het nonchalante karakter van Dante goed naar voren en zien we zijn pistolen Ebony en Ivory. We weten nog niet wie de stemmen van de serie zullen inspreken.

Duivelse animatie


Er werd in 2007 overigens al eens een anime gemaakt van Devil May Cry, maar die was lang niet zo grootschalig als deze serie.

Het is nog onduidelijk wanneer Devil May Cry precies zal verschijnen op Netflix, maar ondertussen hebben we wel de bovenstaande teaser om ons lekker te houden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Huh?! Critici draaien bij met betrekking tot déze fan-favoriet op Prime Video
Series / Nieuws

Huh?! Critici draaien bij met betrekking tot déze fan-favoriet op Prime Video

Na de première waren de recensenten niet onder de indruk, maar zijn inmiddels bijgedraaid.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De John Wick-prequelserie The Continental: From the World of John Wick viel vanaf het begin al prima in de smaak bij de kijkers. Het publiek waardeert het verhaal over de jonge Winston (Colin Woodell), zijn broer Frankie (Ben Robson) en de jonge Charon (Ayomide Adegun).

De critici kwamen niet hoger dan een miserabele 50%. Deze rotte tomaat is inmiddels in een verse tomaat veranderd, de recensies laten inmiddels 64% zien. Hieronder lees je een aantal mogelijke redenen voor de ommekeer.

Relatie tussen Winston en Frankie


Het is natuurlijk supertof dat je er als kijker achterkomt hoe Winston en Charon elkaar hebben ontmoet. Daarnaast zie je echter de ingewikkelde relatie tussen Winston en zijn broer Frankie. Tot dusver is dit de eerste band die in de wereld van John Wick dieper wordt uitgewerkt.

Geen standaard schurk


Mel Gibson zet de sadistische Cormac meer dan geloofwaardig neer. De meeste slechteriken passen in een bepaald format: ze voeren orders uit, of ze beschermen zichzelf. Dit geldt niet voor Cormac, die geniet van zijn macht en zelfs een werknemer zover weet te krijgen dat deze van het hotel afspringt. Van deze manipulatieve sadist zijn we voorlopig nog niet af.

Uitbouwen van het Wickverse


The Continental volgt de filmserie in het geleidelijk verder uitbouwen van het Wickverse. Zo zie je voor het eerst politie-agenten in het hotel, en wordt duidelijker gemaakt waarom de politie niet lijkt te bestaan in het Wickverse. En natuurlijk wordt er gehint op de High Table, en hoe deze precies in elkaar steekt, inclusief de rol van de Adjudicator.

Voor liefhebbers is er dus genoeg te zien en te ontdekken. The Continental is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na de eerste film was deze filmreeks eigenlijk te slechts om aan te zien
Films / Featured

Na de eerste film was deze filmreeks eigenlijk te slechts om aan te zien

Het eerste deel van Twilight was misschien nog het bekijken waard, maar daarna…

De filmserie Twilight startte in 2008 en na een opbrengst van honderden miljoenen dollars werden er in een moordend tempo vier vervolgfilms uit de grond gestampt, met na vijf delen een wereldwijde monsteropbrengst van $3,4 miljard.

Uiteraard was het voor de makers een meesterlijke zet om dit te doen. Met een totaalbudget van $401 miljoen werd er namelijk flink verdiend aan de reeks. De kwaliteit van de films was daarentegen bedenkelijk.

Bella en Edward


De reeks gaat voornamelijk over de liefde tussen de vampierjongen Edward Cullen en het tienermeisje Bella Swan. De rollen werden ingevuld door respectievelijk Robert Pattinson en Kristen Stewart, acteurs die nu een mooie carrière hebben.

Nog los van dat een relatie tussen een vampier en een mens al een no-go is, wordt de boel nog eens lastiger als de vijanden van Edward lucht krijgen van het stelletje. In de films zien we ook rollen van (latere) sterren Kellan Lutz, Taylor Lautner, Anna Kendrick, Billy Burke, Nikki Reed en Ashley Greene.

Steeds slechter


De eerste film werd al mager ontvangen door critici en publiek en per film daalde de beoordeling verder. Opvallend is dat de wereldwijde opbrengst juist groeide en stabiel bleef.De eerste film staat op de Tomatometer van Rotten Tomatoes op een magere 49%, en de ontvangst daalde tot een dieptepunt bij The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1. De Tomatometerscore staat op slechts 25 procent.

Langzaam, saai


"Langzaam, saai en boordevol onbedoeld humoristische momenten: Breaking Dawn Part 1 mag dan de Twilight-gelovigen tevreden stellen, maar het is uitsluitend bedoeld voor fans van de franchise," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes. En dat geldt eigenlijk voor de hele reeks.Fans had en heeft Twilight zeker, maar de gemiddelde filmfan kwam waarschijnlijk niet eens voorbij het tweede deel. In 2020 verscheen het boek Midnight Sun, maar een verfilming lijkt er niet te komen. Gelukkig maar voor de niet Twilight-fans. Je ziet de vijf films op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor Prime Video's nieuwste hitkomedie
Series / Nieuws

Goed nieuws voor Prime Video's nieuwste hitkomedie

De schrijversstaking is ten einde en brengt een goed bericht voor de fans.

Good Omens seizoen 2 heeft met een publieksscore van maar liefst 96% een ware triomftocht beleefd. Schrijver Neil Gaiman had een positieve update op de app Bluesky.

Fans wilden weten of hij aan de slag gaat met seizoen 3 nu de schrijversstaking erop zit. Hierop antwoordde Gaiman bevestigend.

Direct na de staking


Op de fanvraag of seizoen 3 goedgekeurd is zei Gaiman: "Nee, maar ik heb wel de opdracht gekregen om het te schrijven". Weliswaar is seizoen 3 er dus nog niet doorheen, aan de scenario's wordt momenteel dus al wel gewerkt. Dit is natuurlijk geen garantie dat het derde, en afrondende seizoen van Good Omens er daadwerkelijk komt.

Het betekent echter wel dat Amazon open staat voor nog een seizoen van Good Omens. Dit geldt zo mogelijk nog meer nu de opdracht kennelijk direct na het einde van de staking is gegeven. Verder zit er duidelijk meer vaart in seizoen 3 vergeleken met seizoen 2, dat vier jaar na de start van de serie te zien was. We houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Good Omens is op Prime Video te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schrijversstaking is voorbij, nu gaat de acteursvakbond om de tafel zitten
Series / Nieuws

Schrijversstaking is voorbij, nu gaat de acteursvakbond om de tafel zitten

De WAG staakte 148 dagen, de SAG-AFTRA is momenteel 76 dagen aan het staken.

Nu de WGA en de AMPTP een afspraak hebben gemaakt is er officieel een einde gekomen aan de schrijversstaking in Hollywood. De acteursvakbond SAG-AFTRA kondigt nieuw overleg aan, dat volgende week plaatsvindt.

De SAG-AFTRA heeft op hun website aangekondigd dat het overleg hervat wordt vanaf maandag 2 oktober aanstaande. Hierbij zullen vertegenwoordigers aanwezig zijn van de studio's die bij de AMPTP aangesloten zijn. Mochten ook zij tot overeenstemming komen, dan kan het werk officieel hervat worden.

Steun en solidariteit


Op de website van de acteursvakbond valt het volgende te lezen: "SAG-AFTRA en de AMPTP komen bijeen voor nader overleg op maandag 2 oktober. Naarmate het overleg vordert zullen we relevante updates rechtstreeks aan jullie communiceren".

"We zijn ontzettend blij met de steun en de solidariteit die we deze afgelopen 76 dagen van jullie hebben mogen ontvangen. Blijf vooral komen en laat je zien!" besluit het bericht.

Positieve afsluiting


De onderhandelingen waarbij de WGA een nieuwe afspraak maakte met de studio's begonnen op 20 september en eindigden op 24 september. Het feit dat de AMPTP bereid is om met de acteursvakbond te onderhandelen lijkt een signaal dat ook zij willen dat de staking eindigt.

Een positieve afsluiting van dit nieuwste overleg zou betekenen dat het werk in Hollywood weer volledig hervat kan worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iconische 'The Office'-scène die fans liet huilen stond helemaal niet in het script
Series / Nieuws

Iconische 'The Office'-scène die fans liet huilen stond helemaal niet in het script

Steve Carell was net zo verrast door deze scène als de kijkers van 'The Office'.

Hoewel The Office negen seizoenen lang een succes was, zijn de meeste fans het erover eens dat de eerste zeven seizoenen het beste waren. Dit heeft grotendeels te maken met de aanwezigheid van Michael Scott.

De prestaties van Steve Carell als regiomanager waren voor een groot deel wat Dunder Mifflin zo'n absurd leuke werkplek maakte. Toen Michael aankondigde dat hij Scranton zou verlaten om een nieuw leven te beginnen met zijn verloofde Holly, waren zijn collega's (en de kijkers) dan ook geschokt.

Afscheidslied


Natuurlijk kon Michael niet zonder een hoop ophef weggaan, dus besloot hij om de laatste Dundie Awards te organiseren. En zoals we al wel konden verwachten ging de avond uiteindelijk mis. De werknemers van Dunder Mifflin slaagden er echter in Michael terug naar kantoor te lokken voor een laatste afscheidslied.

Het nummer, dat een remix is van Rent's klassieke hit Seasons of Love, is misschien wel het grootste vertoon van openlijke liefde dat Michaels ondergeschikten hem ooit hebben laten zien. Door het hele nummer heen zie je hoe emotioneel Michael is, maar de emotie gaat veel verder dan alleen het acteren.

Verrassing


En dat komt omdat Carell eigenlijk niets van die scène afwist en net zo verrast was als wij. De The Office-cast repeteerde het nummer 9.986.000 Minutes een aantal dagen in het geheim. Wanneer je de scène opnieuw kijkt met dit in gedachte, maakt dat het alleen nog maar emotioneler.Bekijk The Office op Netflix, SkyShowtime, Prime Video of HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'The Fall of the House of Usher' nu al het sterkste werk van Mike Flanagan is
Series / Nieuws

Waarom 'The Fall of the House of Usher' nu al het sterkste werk van Mike Flanagan is

Zullen kijkers net zo enthousiast zijn over 'The Fall of the House of Usher' als de critics?

Mike Flanagan is de persoon achter een aantal immens populaire horrorseries, waaronder The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor. Inmiddels heeft hij een reputatie opgebouwd als een getalenteerde verhalenverteller, waarbij zijn werk voor Netflix consequent kan rekenen op lovende reacties.

Nu staat de regisseur met zijn nieuwste creatie, The Fall of the House of Usher, opnieuw in het middelpunt van de belangstelling. Deze serie neemt het klassieke Edgar Allan Poe-verhaal met dezelfde titel en herinterpreteert deze op een moderne manier, die kijkers aan het denken zal krijgen.

Hoogste score


In deze miniserie zijn de Ushers niet alleen rijk en invloedrijk, maar zijn ze ook de eigenaren van een farmaceutisch bedrijf dat een spoor van dood en verderf heeft achtergelaten. In een aangrijpend en spannend verhaal beginnen de duistere geheimen van hun imperium te ontrafelen terwijl leden van de familie op mysterieuze wijze sterven.

Momenteel heeft de serie een Rotten Tomatoes-score van 94%, wat natuurlijk ongelofelijk indrukwekkend is. Deze score positioneert de serie als het hoogst gewaardeerde project van Mike Flanagan tot nu toe. Het overtreft zijn eerdere goed beoordeelde werken, zoals Ouija: Origin of Evil met 83% en Hush en The Haunting of Hill House met beide 93% op Rotten Tomatoes.

Moderne draai


Deze bewerking wordt alom geprezen omdat het een eerbetoon is aan het werk van Edgar Allan Poe, maar ook vanwege de duistere, intrigerende en erotische kijk op het bronmateriaal. Wat deze bewerking echter onderscheidt en het tot Flanagans beste werk tot nu toe maakt, is de moderne draai die eraan is gegeven.De serie haalt namelijk inspiratie uit de echt bestaande Sackler-familie, die berucht is vanwege hun betrokkenheid bij de opioïdencrisis in de Verenigde Staten. Door deze hedendaagse sociale kwestie in het verhaal te verweven, voegt Flanagan een nieuwe laag van relevantie en diepgang toe.

Release


Of gewone kijkers de serie net zo gaan waarderen als de critics zullen we op 12 oktober zien, want dan verschijnt The Fall of the House of Usher op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat te verwachten op HBO Max in oktober: Drie nieuwe series en verse afleveringen
Series / Nieuws

Wat te verwachten op HBO Max in oktober: Drie nieuwe series en verse afleveringen

Komende maand komt Netflix met gloednieuwe seizoenen van gerenommeerde topseries.

HBO Max zet in oktober weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Our Flag Means Death (seizoen 2)Verschijnt op: Donderdag 5 oktober
Genre: Actie / Avontuur / Biografie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Het jaar is 1717. De schatrijke landeigenaar Stede Bonnet zit in een midlife crisis en besluit zijn comfortabele leven vaarwel te zeggen om een leven als piraat te leiden. Dit bleek echter geen goed idee. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Rick and Morty (seizoen 7)Verschijnt op: Maandag 16 oktober
Genre: Animatie / Avontuur / Komedie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Na 20 jaar vermist te zijn geweest, staat Rick Sanchez opeens bij zijn dochter Beth voor de deur om bij haar en haar gezin in te trekken. Beth haalt Rick wel in huis, maar Jerry is niet zo blij met de hereniging.

The Gilded Age (seizoen 2)Verschijnt op: Maandag 30 oktober
Genre: Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: De Amerikaanse Gilded Age was een periode van grote economische verandering. Tegen deze achtergrond begint in 1882 het verhaal van Marian Brook, de dochter van een overleden generaal. Ze gaat bij haar strenge tantes in New York wonen.
Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een maffer personage heeft 'The Walking Dead' bijna niet: Jadis, de vrouw van de afvalberg
Series / Featured

Een maffer personage heeft 'The Walking Dead' bijna niet: Jadis, de vrouw van de afvalberg

In de zombieserie The Walking Dead zie je heel wat uiteenlopende personages en Jadis is wel erg opvallend.

Personages in The Walking Dead komen en gaan en dat geldt niet alleen voor bijfiguren. Maar weinig personages waren te zien in meerdere seizoenen. Het opvallende personage Jadis hield het nog redelijk lang vol, ondanks haar gekke achtergrond.

Jadis, later bekend als Jadis Stokes en Anne, was voor het eerst te zien in seizoen zeven en ze dook ook op in seizoenen acht en negen en de spin-off The Walking Dead: World Beyond seizoen twee. Ze werd gespeeld door actrice Pollyanna McIntosh, ook bekend uit Vikings: Valhalla.

Jadis


Jadis is een origineel personage in The Walking Dead en ze bestaat dus niet in de comics van onder andere Robert Kirkman. In seizoen zeven debuteert ze als de leider van de Scavengers, met een behoorlijk vreemd accent.

Het merkwaardige is dat Jadis woont op een afvalberg en dat is toch wel erg suf, zo vlak na de zombie-uitbraak. Het dialect wordt opvallend genoeg alleen gesproken door Jadis en haar "Heapsters".

Drie seizoenen


Uiteindelijk hield Jadis het drie seizoenen vol in de moederserie waarin ze een groot deel van haar Scavengers (die zombie zijn geworden) vermoord en vervolgens onderdeel uitmaakt van de Alexandria-community. Ze vertrok in seizoen negen samen met Rick Grimes op de CRM-helikopter. Daarna zagen we in The Walking Dead niets meer van Anne.In The Walking Dead: World Beyond keert Jadis / Anne na zes jaar terug en is ze een volwaardig lid van de CRM. Ze gelooft ook heilig dat de CRM de toekomst heeft. We krijgen te horen wat haar is overkomen sinds ze op de helikopter stapte met Rick.

CRM


Ook in World Beyond, waarin haar accent volledig verdwenen is, is er een open einde voor haar personage. Ze neemt Silas (Hal Cumpston) onder haar hoede als haar opvolger, terwijl ze niet weet dat Silas juist een geheime informant is om de CRM te verraden. Wie weet zien we nog eens iets van haar terug.Kortom: Jadis / Anne / Stokes verandert van de raar sprekende leider van de Scavengers in een lid van de CRM en dat terwijl ze niet in de strips van The Walking Dead voorkomt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oktober wordt spookachtig goed op Disney+ met 7 nieuwe series en veel afleveringen
Series / Nieuws

Oktober wordt spookachtig goed op Disney+ met 7 nieuwe series en veel afleveringen

Deze maand komt Disney+ met veel nieuws en vooral veel griezelige Halloween-avonturen.

Disney+ zet in oktober weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Ahsoka (seizoen 1 - aflevering 8)Verschijnt op: Woensdag 4 oktober
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Na de val van het galactische rijk onderzoekt voormalig Jedi-ridder Ahsoka Tano een naderende dreiging voor het kwetsbare sterrenstelsel.

Loki (seizoen 2)Verschijnt op: Donderdag 5 oktober
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op: Disney+

Synopsis: In Loki van Marvel Studios vervolgt de listige schurk Loki (Tom Hiddleston) zijn rol van de God van het Onheil in een nieuwe serie die plaatsvindt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.

Goosebumps (seizoen 1)Verschijnt op: Vrijdag 13 oktober
Genre: Avontuur / Komedie / Fantasy
Kijk op: Disney+

Synopsis: Wanneer een klein stadje wordt achtervolgd door het verleden, moet een groep tieners het naderende onheil zien tegen te houden.

Overige series nieuw op Disney+Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

1 oktober: Bleach: Thousand-Year Blood War (seizoen 2 - aflevering 13) - Animatie / Actie / Avontuur - De vrede raakt plots verstoord als alarmbellen door de Soul Society heen luiden. De bewoners verdwijnen zonder enig spoor en niemand weet wie hierachter zit.

3 oktober: Only Murders in the Building (seizoen 3 - aflevering 10) - Komedie / Misdaad / Drama - Only Murders in the Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.

3, 10, 17, 24, 31 oktober: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 13-17) - Animatie / Actie - Avontuur - We schrijven het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

25 oktober: What We Do in the Shadows (seizoen 5) - Komedie / Fantasy / Horror - Een kijkje in het dagelijkse leven van vier vampiers die al honderden jaren samen zijn. Na een bezoek van hun duistere heer en leider, worden ze herinnerd aan hun doel toen ze meer dan een eeuw geleden naar New York City kwamen.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Series cancelen is tegenwoordig aan de orde van de dag, maar wist je dat 'The A-Team' destijds ook gewoon gecanceld werd?
Series / Featured

Series cancelen is tegenwoordig aan de orde van de dag, maar wist je dat 'The A-Team' destijds ook gewoon gecanceld werd?

'The A-Team' werd vele jaren geleden door slechte kijkcijfers gewoon gecanceld.

De Amerikaanse avonturenserie The A-Team is nog altijd buitengewoon bekend en succesvol. De serie gaat over een groep voormalige leden van het Amerikaanse leger die nu werken als huurlingen voor degenen in nood. Dit allemaal terwijl ze op de vlucht zijn voor het leger voor een misdaad die ze niet hebben begaan.

Tegenwoordig is het cancelen van series die ook maar een beetje tegenvallen gemeengoed geworden. Echter ook in de tijd van The A-Team werden er series gecanceld. Sterker nog: The A-Team zelf werd destijds gewoon ordinair gecanceld.

Cancelen


Het aantal kijkers van de serie daalde behoorlijk in het vierde seizoen en men besloot voorafgaande aan het vijfde seizoen een aantal veranderingen door te voeren. Helaas verbeterden de kijkcijfers niet en werd de serie na 13, van de oorspronkelijke 22, afleveringen gecanceld.

De laatste aflevering was 'The Grey Team', hoewel deze aflevering door NBC uiteindelijk abusievelijk als ene laatste aflevering werd uitgezonden.

Hereniging


In mei 2006 herenigde Justin Lee Collins veel castleden van The A-Team voor een laatste keer tijdens een aflevering van de Britse serie Bring Back.... Veel leden van de officiële cast en de zoon van wijlen George Peppard waren daarbij aanwezig.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Afschuwelijke verhaallijn in 'The Handmaid's Tale' maakt heel wat mensen opnieuw boos
Series / Nieuws

Afschuwelijke verhaallijn in 'The Handmaid's Tale' maakt heel wat mensen opnieuw boos

Er gebeurde veel in Gilead, maar dit personage verdiende beter dan wat ze kreeg.

The Handmaid's Tale is een verontrustende dystopische serie die de ondergang van de VS en de opkomst van het totalitaire Gilead volgt. Er is één verhaallijn in de serie waar kijkers steeds opnieuw boos over worden.

Het centrale verhaal draait om June Osborne, omdat zij de dienstmaagd was van commandant Fred en zijn vrouw Serena. Het uitgangspunt van de serie was dat de handmaids terug zouden vechten tegen het systeem en Gilead zouden afbreken. In feite was dat de droom. In werkelijkheid wilden ze gewoon ontsnappen en weer een normaal leven leiden.

Emily


Naast June staan er veel ondersteunende personages in het middelpunt van het verhaal, waarvan de plots net zo belangrijk zijn als die van June. Hoewel de handmaids dezelfde kleren dragen en hetzelfde ondraaglijke leven leiden, hebben ze het allemaal moeilijk op een andere manier. Een van de personages met de meest dramatische verhaallijn was Emily.

Er zijn veel vreselijke dingen met haar gebeurd in Gilead, maar het meest verschrikkelijke was haar verminking. Het is eigenlijk een van de dingen die zelfs de meest geharde fans niet kunnen aanzien. Alexis Bledel portretteerde Emily op briljante wijze en zorgde ervoor dat we om haar personage gaven.

Terug naar Gilead


In seizoen 2 kreeg Emily de kans om uit Gilead te ontsnappen en zich te herenigen met haar familie. Ze had een vrouw en een zoon in Canada die op haar terugkomst wachtten en ze had het eindelijk gehaald.Natuurlijk beïnvloedt Gilead de gedachten van mensen, en het kan moeilijk voor hen moeilijk zijn om terug te keren naar de normale samenleving. Dat is eigenlijk wat er met Emily gebeurde. In seizoen 3 en 4 zijn we getuige van haar weerstand en onvermogen om zich aan te passen aan een vrije samenleving.

Serie verlaten


Hoewel ze weer aan het werk ging en probeerde een normaal leven te leiden, bleven de verschrikkingen van Gilead haar achtervolgen. Dus toen ze aan het einde van seizoen 4 plotseling uit Canada verdween nadat ze June had geholpen Fred te vermoorden, en er werd uitgelegd dat Emily terug was gegaan naar Gilead, was dat in zekere zin logisch.Daarvoor waren fans erachter gekomen dat Bledel had besloten de serie te verlaten. Ze wisten dus dat Emily uit de serie geschreven zou worden, maar ze hadden niet verwacht dat haar vertrek zo dramatisch zou zijn. Bekijk The Handmaid's Tale op Videoland of Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies 'Gen V', de spin-off van 'The Boys': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies 'Gen V', de spin-off van 'The Boys': kijken of skippen?

Het semester op Godolkin is begonnen, en de 'rapportcijfers' staan op Rotten Tomatoes.

De spin-off van The Boys mag op een daverende ontvangst rekenen van de critici. Het is altijd even spannend of het effect van de originele serie geëvenaard wordt, maar dit blijkt uitstekend gelukt.

Op Rotten Tomatoes staat de volle mep: 100% oftewel een gecertificeerd verse tomaat. Gen V wordt geprezen om het behoud van atmosfeer, satire en flinke dosis bloedspetters.

Nagedacht over het verhaal


Als kijker kun je rekenen op de platte humor die we al kennen van The Boys, maar "daaronder zit genoeg maatschappelijk commentaar om te beseffen dat er nagedacht is over het verhaal" aldus de Wall Street Journal. Over gebrek aan actie hoeft niemand zich zorgen te maken. Mashable: "Schokkende gevechten en relatiedrama zorgt voor een onweerstaanbare mix".

De wereld van The Boys is met andere woorden goed uitgebouwd, en "vervalt niet in middelmatigheid" aldus de New York Post. Het collegejaar voor deze spin-off is hiermee in elk geval goed begonnen.

Gen V is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Splinternieuw seizoen van 'True Detective' met opvallende hoofdrolspeler krijgt ijzige trailer
Series / Trailer

Splinternieuw seizoen van 'True Detective' met opvallende hoofdrolspeler krijgt ijzige trailer

Kan het vierde seizoen van True Detective net zo shinen als het debuutseizoen en seizoen drie?

In 2014 startte met True Detective misschien wel de beste misdaadserie ooit gemaakt. Met schrijver/bedenker Nic Pizzolatto aan het roer en met ijzersterke rollen voor Matthew McConaughey en Woody Harrelson was het eerste seizoen een dikke must-see.

Het tweede seizoen met Colin Farrell, Rachel McAdams en Taylor Kitsch bleek juist een zware tegenvaller en daarna duurde het enkele jaren voordat een derde seizoen verscheen. Met onder andere Mahershala Ali was dat seizoen opnieuw erg goed.

Seizoen 4: Night Country


Het vierde seizoen laat ook lang op zich wachten sinds de release van het derde in 2019. Dit keer heeft Jodie Foster - zo vaak speelt ze niet meer in films en series - een van de hoofdrollen.

Dit seizoen krijgt ook een subtitel en heet True Detective: Night Country en heeft ook een belangrijke rol van Kali Reis, een professioneel bokser en bekend uit de films Catch the Fair One en Black Flies.

Teaser #2


Na een eerdere teaser trailer zo'n vijf maanden geleden is er nu een tweede teaser. Het nieuwe seizoen moet in januari op HBO Max in première gaan.De tekst onder de video op YouTube luidt "De antwoorden liggen diep begraven in de ijskoude duisternis." Dit geeft al zo'n beetje aan onder welke omstandigheden Night Country zich gaat afspelen. Je ziet de eerdere seizoenen van True Detective gewoon nog op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.