search
Deze 3 splinternieuwe films racen Netflix binnen
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films racen Netflix binnen

Wes Anderson waagt zich aan Dahl, razende vrachtwagenraces, en Jackass voor altijd.

De abonnees van Netflix werden deze week getrakteerd op een nieuwe lading aan films, waaronder meerdere kortfilms van Wes Anderson. De recensenten van FilmTotaal bekeken de nieuwe aanwinsten en velden hun oordeel.

The Wonderful Story of Henry Sugar | NetflixDe wonderlijke stijl van Wes Anderson komt pakkend samen met de magische kinderverhalen van Roald Dahl in de vorm van meerdere kortfilms, waaronder de film in kwestie. Het verhaal over een rijke stinkerd die kan kijken zonder ogen wordt volgens recensent Arjan Welles goed in beeld gebracht.

De kortfilm kon rekenen op 3.5 ster, en Welles lichtte toe: "De snelle wisselingen van wanden en achtergronden geven deze Dahl-verfilming iets magisch en kolderieks tegelijkertijd. Net als bij zijn vorige films toont Anderson zich een meester in de op de millimeter georkestreerde kijkdozen, waaraan alles klopt maar waarbij de emotie nog wel eens op de achtergrond geraakt."

Lees de rest van de recensie.

Carga Máxima | NetflixDeze typische racefilm begeeft zich in de onbekende en interessante wereld van vrachtwagenraces. Het weet de film enige flair te geven maar volgens Femke van Kooten verliest het verhaal helaas halverwege flink wat vaart.

Ze gaf de film 3.5 ster, en vertelde: "'Carga Máxima' heeft dan misschien niet zo'n strak script, maar wel het hart op de juiste plaats. De relaties tussen de personages (en hun subplots) zijn namelijk natuurlijk en oprecht en daarnaast neemt de film ook goed de tijd om twee tragische momenten respectvol te behandelen."

Lees de rest van de recensie.

Jackass Forever | NetflixDeze zoveelste Jackass-film geeft de kijker precies wat hij verwacht. De vertrouwde cast kreeg tien miljoen budget om hun belachelijke stunts uit te voeren en maakt de belofte op leedvermaak en plaatsvervangende pijn weer helemaal waar volgens Marta Kuijken.

Ze gaf de film 3.5 ster, en vond: "Voor iedereen die geniet van leedvermaak en benieuwd is naar de talenten van de ouder wordende stuntmannen, is de film een mooie toevoeging aan de collectie waar de volledige cast trots op mag blijven. Zelfs als ze daarvoor nieuwe permanente schade aan hun lichaam hebben gericht."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen