search
Netflix trekt stekker uit 'Vikings: Valhalla': over en uit
Series / Nieuws

Netflix trekt stekker uit 'Vikings: Valhalla': over en uit

Na drie seizoenen is het afgelopen met de Netflix-serie Vikings: Valhalla.

Het vervolg op de succesvolle serie Vikings, die in 2020 werd afgerond na zes seizoenen, komt ten einde. Na het naderende derde seizoen stopt Netflix met de serie. Dat heeft de streamingdienst vandaag bekend gemaakt.

Vikings: Valhalla startte in 2022 met het eerste seizoen en afgelopen januari verscheen het tweede seizoen op Netflix. Het derde en nu dus laatste seizoen verschijnt vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2024.

Vikingen, Noren en Engelsen


Valhalla speelt zich meer dan 100 jaar na de gebeurtenissen van Vikings af. Zo gaan we naar Engeland, waar spanningen ontstaan tussen de afstammelingen van de Vikingen en de Engelsen. De Noren botsen ook onderling over tegenstrijdige christelijke en heidense overtuigingen.

Hoofdrollen zijn er voor Sam Corlett als Leif Erikson, Frida Gustavsson als Freydís Eiríksdóttir, Leo Suter als Harald Sigurdsson en Bradley Freegard als King Canute.

De reden


Uiteindelijk zal de serie Vikings: Valhalla bestaan uit 24 afleveringen, ten opzichte van de 89 afleveringen van de originele serie. Jeb Stuart, de showrunner van Valhalla, liet in een statement weten waarom de serie stopt."Met echte historische figuren zijn er altijd meerdere aspecten van hun leven die onderzocht kunnen worden, maar verhaaltechnisch was het logisch dat de reizen van onze Leif, Freydis en Harald eindigden met het derde seizoen," aldus Stuart tegenover IGN. "En we kunnen echt niet wachten tot de fans de afsluiting van dit hoofdstuk uit de geschiedenis zien."

Netflix


De twee eerste seizoenen van Valhalla staan gewoon op Netflix. Ook de moederserie zie je op de grootste streamingdienst in Nederland en daarbuiten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen