search

Ons nieuws van zondag 8 oktober 2023

Netflix trekt stekker uit 'Vikings: Valhalla': over en uit
Series / Nieuws

Netflix trekt stekker uit 'Vikings: Valhalla': over en uit

Na drie seizoenen is het afgelopen met de Netflix-serie Vikings: Valhalla.

Het vervolg op de succesvolle serie Vikings, die in 2020 werd afgerond na zes seizoenen, komt ten einde. Na het naderende derde seizoen stopt Netflix met de serie. Dat heeft de streamingdienst vandaag bekend gemaakt.

Vikings: Valhalla startte in 2022 met het eerste seizoen en afgelopen januari verscheen het tweede seizoen op Netflix. Het derde en nu dus laatste seizoen verschijnt vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2024.

Vikingen, Noren en Engelsen


Valhalla speelt zich meer dan 100 jaar na de gebeurtenissen van Vikings af. Zo gaan we naar Engeland, waar spanningen ontstaan tussen de afstammelingen van de Vikingen en de Engelsen. De Noren botsen ook onderling over tegenstrijdige christelijke en heidense overtuigingen.

Hoofdrollen zijn er voor Sam Corlett als Leif Erikson, Frida Gustavsson als Freydís Eiríksdóttir, Leo Suter als Harald Sigurdsson en Bradley Freegard als King Canute.

De reden


Uiteindelijk zal de serie Vikings: Valhalla bestaan uit 24 afleveringen, ten opzichte van de 89 afleveringen van de originele serie. Jeb Stuart, de showrunner van Valhalla, liet in een statement weten waarom de serie stopt.



"Met echte historische figuren zijn er altijd meerdere aspecten van hun leven die onderzocht kunnen worden, maar verhaaltechnisch was het logisch dat de reizen van onze Leif, Freydis en Harald eindigden met het derde seizoen," aldus Stuart tegenover IGN. "En we kunnen echt niet wachten tot de fans de afsluiting van dit hoofdstuk uit de geschiedenis zien."

Netflix


De twee eerste seizoenen van Valhalla staan gewoon op Netflix. Ook de moederserie zie je op de grootste streamingdienst in Nederland en daarbuiten.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe ziet Kelly, die blonde uit 'Beverly Hills 90210' waar iedere jongen van droomde, er nu uit?
Series / Featured

Hoe ziet Kelly, die blonde uit 'Beverly Hills 90210' waar iedere jongen van droomde, er nu uit?

Jennifer 'Jennie' Eve Garth speelde Kelly Taylor van 1990 tot en met 2000. Is ze veel veranderd?

Een paar dagen geleden keken we nog naar hoe Tiffani Thiessen uit Saved by the Bell (1989-1993) en Beverly Hills, 90210 (1994-98) er tegenwoordig uitziet. Zo zijn er uiteraard wel meer actrices en acteurs uit de jaren 80 en 90 waar heel wat tieners van droomden.

De blondine Kelly Taylor uit Beverly Hills, 90210 is ook zo'n oogappeltje uit een bekende serie uit de jaren 90. Het personage werd gespeeld door Jennie Garth. Ze was maar liefst 292 aflevering als Kelly te zien.

Hoogtepunt


Voor Jennie was Beverly Hills, 90210 haar eerste grote rol. Tussendoor was ze nog te zien in onder andere een aantal afleveringen van de series A Brand New Life en Melrose Place, maar de focus lag echt op 90210.

Na de hitserie speelde ze in een aantal tv-films en had ze een aanzienlijke rol in de sitcom What I Like About You als het personage Valerie Tyler. Ze speelde de rol in 71 afleveringen. In 2014 had ze een hoofdrol in de kortstondige serie Mystery Girls en 2019 keerde ze terug in BH90210.

Privéleven


Jennie trouwde drie keer, in 1994 met muzikant Daniel B. Clark. Ze scheidden in 1996. In 2001 stapte ze in het huwelijksbootje met acteur Peter Facinelli. In 2013 hield dit huwelijk op. Ze hebben drie kinderen. In 2015 trouwde ze opnieuw, nu met Dave Abrams.



Zoals alle sterren heeft Jennie een Instagram-pagina, met 1,1 miljoen volgers. Ze heeft dus nog voldoende fans. Ze plaatst heel wat foto's en het is duidelijk dat ze niet helemaal meer de Jennie uit 90210 is.

Instagram
Bekijk hieronder beelden van de 51-jarige Jennie op haar Instagram-account. Ze deelt best wel wat video's uit de sportschool en het is duidelijk dat haar dochter de looks heeft van haar moeder.

Bekijk op instagram

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends'-acteur Matthew Perry geeft eindelijk toe: "ik brak haar hart"
Series / Nieuws

'Friends'-acteur Matthew Perry geeft eindelijk toe: "ik brak haar hart"

Matthew Perry brak uit paniek het hart van Julia Roberts.

Friends heeft heel wat geweldige cameos gehad en nadat de serie onder druk kwam te staan na de iconische Super Bowl-aflevering, hadden ze een grote naam nodig. Julia Roberts kwam de serie redden, maar er zijn heel wat details verloren gegaan.

Het is geen geheim dat Jennifer Aniston en Brad Pitt gedate hebben tijdens haar tijd in Friends. Heel weinig mensen weten echter dat Matthew Perry ook gedate heeft met een grote cameo, namelijk Julia Roberts.

Julia Roberts en Matthew Perry


Rond de tijd van haar cameo was Julia Roberts druk bezig met allerlei projecten. Toch wilde Friends haar hebben voor een korte cameo en Matthew Perry werd uitgekozen om met haar te onderhandelen.

De actrice wilde zich alleen aansluiten bij de cast als Perry haar "een artikel over kwantumfysica zou schrijven". Perry heeft dit netjes gedaan en dit resulteerde in een cameo van Roberts en in een relatie tussen de twee.

Paniek


De Friends-acteur kon de voortdurende paparazzi niet aan en maakte het op de meest verschrikkelijke manier uit. Hij vertelde dat ze "in een auto reden en werden achtervolgd door paparazzi" en dat hij toen zei: "Ik wil het uitmaken".

Een gebroken hart


De acteur heeft later toegegeven dat hij dit alleen deed omdat hij bang was, wat te begrijpen is, maar met deze actie brak hij wel het hart van Julia Roberts.

Bekijk hieronder de grappigste momenten uit de serie en stream Friends op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het verborgen verhaal achter de unieke stem van Bernadette in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Het verborgen verhaal achter de unieke stem van Bernadette in 'The Big Bang Theory'

Bernadettes stem was heel iconisch in TBBT, maar haar transformatie heeft een hele emotionele reden.

Wat voor de actrice begon als een manier om zichzelf op te laten vallen, eindigde als een heel emotioneel en belangrijk onderdeel van de geweldige sitcom The Big Bang Theory. Dit is waarom de stem van Bernadette zo belangrijk is.

The Big Bang Theory heeft veel langlopende grappen, zoals bijvoorbeeld Sheldon die geen sarcasme kan begrijpen, Raj die niet met vrouwen kan praten of de hoge stem van Bernadette (Melissa Rauch). Achter dat laatste zit een hele emotionele reden.

De stem van Bernadette


Rauch werd geïnspireerd door de stem van haar moeder en om op te vallen tijdens de auditie besloot ze die stem na te doen. Dit bleek een goede keuze, want ze kreeg hierdoor de rol.

Op een gegeven moment kregen Howard Wolowitz en Bernadette een relatie en toen veranderde haar stem. Ze praatte nog steeds hoog en piepend, maar ze klonk iets krachtiger om te klinken zoals de moeder van Howard (Carol Ann Susi).

Een emotionele betekenis


De gelijkenis in hun stemmen begon als een manier om de twee vrouwen dichter bij elkaar te brengen, maar toen Susi overleed werd besloten dat Bernadette zo moest blijven praten om mevrouw Wolowitz te eren.

Bekijk hieronder de beste momenten van Bernadette en stream The Big Bang Theory op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-actrice Emilia Clarke maakte 'Harry Potter'-acteur zenuwachtig
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-actrice Emilia Clarke maakte 'Harry Potter'-acteur zenuwachtig

Matthew Lewis was doodsbang om samen te werken met Emilia Clarke.

Hoewel acteur Matthew Lewis sindsdien in vele andere films heeft gespeeld, zullen de meeste mensen hem kennen als Neville Longbottom in de Harry Potter-films. Aan het begin van zijn verdere carrière speelde hij de vriend van Game of Thrones-actrice Emilia Clarke, maar daar keek hij van tevoren niet naar uit.

Toen zijn rol in de Harry Potter-franchise voorbij was, had Lewis meer dan genoeg vertrouwen in zijn acteerkwaliteiten en dook hij enthousiast in nieuwe projecten. Dat was totdat hij hoorde dat hij in een van zijn nieuwe films, Me Before You uit 2016, de vriend zou spelen van niemand minder dan Emilia Clarke.

Vriendelijk


Lewis had uiteraard Game of Thrones gezien en dat maakte hem nerveus om met de actrice samen te werken. Na seizoenen lang te hebben gezien hoe Clarke haar draken en legers in gevechten leidde, maakte de gedachte aan het portretteren van haar partner de jonge acteur bang.

Gelukkig had de acteur na de opnames niets dan lof voor zowel de persoonlijkheid als de prestaties van Emilia Clarke: "Ze is zo vriendelijk en zo fijn om bij in de buurt te zijn. Vanwege haar rol van Khaleesi in Game of Thrones was ik natuurlijk erg nerveus om met haar samen te werken".

Leuke sfeer


"Maar ze is zo getalenteerd en zo ontwapenend dat het een plezier is om met haar te werken! Ik denk dat ze prachtig werk heeft geleverd in deze film", vertelde Lewis.



Ondanks zijn aanvankelijke angst om tegenover de Game of Thrones-ster te acteren, realiseerde Lewis zich al snel dat samenwerken met Clarke heel gemakkelijk en leuk zou worden: "De hele sfeer op de set werd door haar bepaald. Het was gewoon een heel leuke sfeer - we mochten dingen uitproberen, en het voelde gewoon heel comfortabel", legde de acteur uit.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 onverwachte spionagehit 'The Night Agent', alles wat je wilde weten
Series / Nieuws

Seizoen 2 onverwachte spionagehit 'The Night Agent', alles wat je wilde weten

De verfilming werd een daverend succes en kreeg binnen twee weken een tweede seizoen.

The Night Agent is een verfilming van het boek van Matthew Quirk en bewerkt door veteraan Shawn Ryan (The Shield, S.W.A.T.). Na het officiële akkoord door Netflix bleef het een tijdje stil.

De Hollywood-staking heeft natuurlijk zo zijn invloed gehad. Sommigen speculeerden dat de snelle beslissing een tactische zet was aangezien de staking al een tijdje in de lucht hing.

Overwegend nieuwe gezichten


Ryan heeft in een interview met Collider aangegeven dat het tweede seizoen een nieuw verhaal zal betreffen op een nieuwe locatie. Hij zei hierover het volgende: "Een klein aantal personages uit het eerste seizoen keert terug, maar het zullen overwegend nieuwe gezichten zijn". We krijgen dus wel oude bekenden te zien, maar dit zal waarschijnlijk in kleine rollen zijn.

Spijkers met koppen


Nu de schrijversstaking erop zit kunnen er weer spijkers met koppen geslagen worden. Netflix heeft officieel aangekondigd dat de schrijverskamer voor The Night Agent weer open is, hetgeen betekent dat er weer scenario's geschreven worden. Van die kant zit er dus schot in de zaak, het wachten is nu op de acteursvakbond SAG-AFTRA die momenteel met de AMPTP aan het onderhandelen is.



Wanneer te zien?


Op dit moment is om begrijpelijke redenen nog niet bekend wanneer het nieuwe seizoen uitkomt. In principe kan met filmen begonnen worden als de acteursstaking ten einde is. Met een beetje geluk kunnen de kijkers in 2024 weer smullen van een nieuw seizoen van deze knaller. Seizoen 1 van The Night Agent is in de tussentijd te streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'The Wheel of Time' seizoen 2
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Wheel of Time' seizoen 2

Binnen een seconde weer met je neus tegen het scherm, prettig meegesleurd in de magische wereld van Aes Sedai en kwade krachten.

Regie: Sanaa Hamri, Thomas Napper, Maja Vrvilo | Cast: Rosamund Pike (Moiraine), Daniel Henney (Lan), Zoë Robins (Nynaeve), Madeleine Madden (Egwene), Josha Stradowski (Rand), Marcus Rutherford (Perrin), Kate Fleetwood (Liandrin), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 60-69 minuten | Jaar: 2023

Het eerste seizoen van The Wheel of Time liet ons achter met een aantal afgrijselijk spannende cliffhangers na een vernietigende reeks gebeurtenissen in een land onder vuur. Moiraine raakte zowel haar krachten als de binding met Lan kwijt, Egwene en Nynaeve trekken naar de Witte Toren en Rand lijkt de droomwereld te verkiezen boven zijn eigen. In het langverwachte tweede seizoen wordt de zoektocht naar de Dragon Reborn hervat en nemen alle oude bekenden ons mee in het eeuwenoude gevecht tussen goed en kwaad.

De perfecte balans tussen spanning en verwondering maakt The Wheel of Time ijzersterk en seizoen twee houdt dit consistent aan. Elke queeste is een nagelbijter, elke schermutseling essentieel. Met een riante hoeveelheid hoofdpersonen komen dito achtergrondverhalen en ook daar wordt fijn mee gespeeld. We zien veel overlap in lijntjes en worden afwisselend meegenomen in het persoonlijk leed van iedere bekraste ziel. Daarnaast houdt het tempo je lekker scherp. Want net wanneer je denkt op een plottwist vooruit te kijken, staat er weer een Aes Sedai met slecht nieuws op je stoep.

Betreft het fantasy, dan trekt het decor al snel richting middeleeuwse sferen. Een kasteeltje van grijze keien, de bedrijvige markt op de binnenplaats en een taveerne stampvol dronken paupers. Schitterende vergezichten over bergen en valleien, en geen voertuig zo praktisch als een briesend paard. Het werkt altijd, vooral bij een vertelling waarin magie en tovenarij centraal staan. Ook Robert Jordan heeft bij het schrijven van de gelijknamige boekenreeks gekozen voor het schoolvoorbeeld en de seriemakers vertalen dit op hun beurt naar een waardig geheel met enkel logische elementen.

Alle lof voor de cast, al is het overduidelijk dat Rosamund Pike de kar trekt. De gevierde actrice zet een geweldige Moiraine Damodred neer en draagt de rol als een goed passende mantel. Het primaire genootschap bestaat uit jonge acteurs, waaronder onze eigen Josha Stradowski. Deze Rotterdammer overtuigt met zijn performance, die nauwelijks te herleiden is naar zijn Nederlandse komaf. Seizoen twee richt zich op de zelfontplooiing van de personages en biedt daarmee een uitdaging voor de acteurs, die zich nagenoeg foutloos van hun taak kwijten.

Bekijk deze fantasyserie niet op klaarlichte dag of met de zon in je snufferd. Donker is in The Wheel of Time ook echt donker en voor je het weet mis je wiens hoofd aan een zwaard wordt gespiest. De jacht op de Dark One is sowieso geen bijster vrolijke onderneming, maar als een letterlijk duistere serie het licht bij vechtscènes ook nog eens terugdraait is het storend dat je constant met je ogen moet knijpen. Duisternis komt weliswaar de visuele pracht van magie ten goede, maar spektakel moet ook zonder hoofdpijn indrukwekkend zijn.

The Wheel of Time is fantasy zoals fantasy hoort te zijn: dusdanig smullen dat je bijna schrikt wanneer de aftiteling begint en vervolgens niet kan wachten op de volgende aflevering. Het verhaal is zo meeslepend dat het wellicht zelfs de grootste fantasyhater niet onberoerd laat en deze amper door zal hebben dat er weer een uur is verstreken. Want seizoen twee bevestigt het vermoeden waar Moiraine het eerste mee afsloot: "This wasn't the Last Battle. I fear it was the first."

★★★★★

The Wheel of Time is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste bezoek aan Hawkins: nieuwe beelden onthuld van 'Stranger Things' seizoen 5
Series / Nieuws

Laatste bezoek aan Hawkins: nieuwe beelden onthuld van 'Stranger Things' seizoen 5

We keren voor de laatste keer terug naar Hawkins in 'Stranger Things' seizoen 5.

De opnames van het vijfde seizoen van Stranger Things zullen naar verwachting pas beginnen als de SAG-staking voorbij is, maar de vroege stadia van productie zijn inmiddels voortgezet nu de WGA-staking is opgelost. Daardoor hebben we nu zelfs nieuwe beelden van de set.

Zodra de staking voorbij was, gingen de makers van Stranger Things meteen weer aan het werk. De serie speelt zich af in Hawkins, Indiana, maar wordt gefilmd in Atlanta, Georgia. Onlangs deelde dronepiloot en videograaf @ItsJaredFilm een paar foto's van de Hawkins set op sociale media. Bekijk de beelden hier.

Hoe eindigt Stranger Things?


Hoewel het plot van het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things nog onbekend is, wordt er veel gespeculeerd dat een groot deel ervan zich in Upside Down zal afspelen. Zoals je op de setbeelden kunt zien, lijkt het er echter op dat we ook een aantal scènes in het typische jaren 80 stadje gaan zien.

De makers van Stranger Things, Matt Duffer en Ross Duffer, hebben onlangs onthuld dat hun pitch voor het vijfde seizoen een tranentrekker was. "We hebben een schets voor seizoen 5 en we hebben het op Netflix gepitcht en ze reageerden er echt goed op. Ik bedoel, het was moeilijk. Het is het einde van het verhaal".

Reis ten einde


"Ik zag leidinggevenden huilen die ik nog nooit eerder heb zien huilen en het was bizar. En het heeft niet alleen te maken met het verhaal, maar met het feit dat het is van: oh mijn god, dit ding dat zoveel van onze levens heeft bepaald, deze Netflix-mensen die vanaf het begin, zeven jaar bij ons zijn geweest, en het is moeilijk voor te stellen dat de reis ten einde loopt".



Het is nog niet bekend wanneer het laatste seizoen zal verschijnen. Bekijk Stranger Things op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horrorfilms 'Jigsaw' en 'Spiral: From the Legacy of Saw' zie je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Horrorfilms 'Jigsaw' en 'Spiral: From the Legacy of Saw' zie je nu bij Netflix

Vanaf donderdag 19 oktober kunnen horror fans zich tegoed doen aan het tiende deel van de 'Saw'-reeks in de bioscoop. Goed nieuws, het achtste en negende deel zie je straks op Netflix.

Als je een abonnement hebt bij Netflix, kun je vanaf dinsdag 10 oktober Jigsaw en Spiral: From the Legacy of Saw streamen.

Ondanks dat de films niet allemaal even succesvol zijn geweest, zijn er genoeg fans die reikhalzend uitkijken naar het tiende deel, Saw X. Nu kan je de twee delen daarvoor nog streamen voordat je naar de bioscoop gaat.

Jigsaw


Het achtste deel uit de reeks komt uit 2017 en is geregisseerd door Michael Spierig en Peter Spierig. Op IMDb staat de film op een score van 5.7/10 en bij Rotten Tomatoes pakt hij gemiddeld 61%. Stream de film bij Netflix.

"De politie onderzoekt een reeks moorden die vreemd genoeg lijken op die van "Jigsaw". Het vreemde is, John Kramer is al meer dan tien jaar dood. Een nieuw spel gaat van start. Is hij toch weer terug of is alles een valstrik van een andere moordenaar?"



Spiral: From the Legacy of Saw


Vanaf dinsdag stream je de film van regisseur Darren Lynn Bousman ook bij de dienst. Deze film doet het wat minder bij IMDb met een 5.2/10 en op Rotten Tomatoes met 56% gemiddeld.

"Agent Banks en zijn onervaren partner onderzoeken een reeks moorden zonder te weten dat deze macabere golf van gruwelijke misdaden in werkelijkheid om hen draait. Ze raken steeds verder verstrikt in het morbide spel van de moordenaar."



Voorbereid naar de bioscoop


Kijk deze twee films zeker bij Netflix voordat je straks naar de bioscoop gaat voor Saw X. De eerste reacties op deze film zijn lovend, dus deze film en zijn voorgangers, deel 8 en 9, wil je zeker niet missen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad'-ster had nachtmerries door het spelen van zijn rol
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-ster had nachtmerries door het spelen van zijn rol

Het leven van een acteur is niet altijd even makkelijk...

Breaking Bad is een van de succesvolste series van deze eeuw. De serie heeft een ingewikkeld plot dat nooit verveelt, maar het hoogtepunt is toch wel de cast. Helaas was het filmen niet altijd een aangename ervaring voor de acteurs.

Aaron Paul en Bryan Cranston maakten hun personages tot echte iconen en wisten hun persoonlijkheden op een complexe manier weer te geven. Gedurende de vijf seizoenen van de serie evolueerde Jesse van een simpele drugsdealer tot een personage met meerdere lagen en een moreel conflict.

Slechte invloed


Het vermogen van Paul om deze transformatie op overtuigende wijze weer te geven, was een bewijs van zijn uitzonderlijke acteervaardigheden. En dat terwijl hij heeft onthuld nooit acteerlessen te hebben gehad.

Het zo diep inleven in zijn personage had echter niet altijd een goede invloed op Paul. In een interview met The Guardian vertelde hij ooit dat hij zelfs nachtmerries had die hem 's nachts wakker hielden. Door zijn karakter, met al zijn gebreken en angsten, volledig te omarmen, veranderde hij zelf in zijn personage.

Acteerde hij wel?


Paul zei dat hij eigenlijk begon te denken als Jesse in plaats van als zichzelf. Fans hebben ook vaak hetzelfde opgemerkt na het zien van Breaking Bad. Volgens hen leek het zelfs alsof Paul niet eens acteerde.



Uiteindelijk won hij drie Emmys voor zijn rol, dus waarschijnlijk was het de nachtmerries wel waard. Bekijk Breaking Bad op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De epische reünie van 'Doctor Who' - een hereniging 30 jaar in de maak
Series / Nieuws

De epische reünie van 'Doctor Who' - een hereniging 30 jaar in de maak

"Ze moest boven op een berg, in een grot, tegen een bakstenen muur praten en zich inbeelden dat ik er was..."

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sylvester McCoy vertelt in een recentelijk interview over zijn terugkeer naar Doctor Who, na een afwezigheid van meer dan dertig jaar.

The Power of the Doctor


In de laatste aflevering van seizoen dertien zien we Jodie Whittaker haar laatste avontuur beleven.

Door samenloop van omstandigheden komt ze oog in oog te staan met een aantal van haar vorige levens, waaronder de Zevende Doctor, gespeeld door Sylvester McCoy.

In diezelfde aflevering wordt McCoy ook herenigd met reisgenoot Ace. In een interview met RadioTimes.com vertelt McCoy hoe dit allemaal tot stand kwam.

Praten tegen een muur


"Toen ik gevraagd werd heb ik meteen 'ja' gezegd," vertelt McCoy, "Ik heb altijd met Jodie [Whittaker] willen werken, een waanzinnige actrice."

Over het filmen van de aflevering zegt McCoy dat Sophie Aldred, die naast McCoy te zien was in de klassieke serie als reisgenoot Ace, het moeilijk had.

"Sophie had de moeilijkste taak: ze moest boven op een berg, in een grot, tegen een bakstenen muur praten en zich inbeelden dat ik er was. Niet dat ze veel verschil gemerkt zal hebben," grapt McCoy.



Emotioneel moment


"Mijn deel gebeurde gewoon in de studio. En ik had echt veel geluk, want Sophie was er ook en zo konden we de dialoog face to face doen. Ik keek in haar ogen en dat was een stuk gemakkelijker."

"Het was erg nostalgisch, emotioneel zelfs. Het betekende veel. Om afscheid te nemen van Sophie, maar ook om na 33 jaar de serie te kunnen afsluiten."

McCoy sluit af verwijzend naar zijn laatste stukje tekst in de aflevering: "Maar we zullen nog steeds Ace zijn. Dat was echt een goede zin!"



Doctor Who zal in november te zien zijn met drie verjaardagsspecials op BBC iPlayer en Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 5 nieuwe afleveringen online, met o.a. het griezelige 'Goosebumps'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 5 nieuwe afleveringen online, met o.a. het griezelige 'Goosebumps'

Deze week trapt Disney+ met griezelige series officieel de Halloween-periode af.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Kardashians (seizoen 4 - aflevering 3)



Verschijnt op: Donderdag 12 oktober
Genre: Reality-TV
Kijk op: Disney+

Synopsis: In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.





Loki (seizoen 2 - aflevering 2)



Verschijnt op: Vrijdag 13 oktober
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op: Disney+

Synopsis: In Loki van Marvel Studios vervolgt de listige schurk Loki (Tom Hiddleston) zijn rol van de God van het Onheil in een nieuwe serie die plaatsvindt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.





Goosebumps (seizoen 1)



Verschijnt op: Vrijdag 13 oktober
Genre: Avontuur / Komedie / Fantasy
Kijk op: Disney+

Synopsis: Wanneer een klein stadje wordt achtervolgd door het verleden, moet een groep tieners het naderende onheil zien tegen te houden.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

10 oktober: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 14) - Animatie / Actie - Avontuur - We schrijven het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

11 oktober: 4Ever (seizoen 1) - Drama / Musical - De jonge muzikanten Ian, Andy, Dario en Ciro ontmoeten elkaar toevallig in een restaurant wanneer een waardevolle gitaar die een van hen had geleend verdwijnt. Samen moeten ze een manier vinden om hem terug te vinden en te brengen naar de eigenaar. Om hun doel te bereiken moeten ze een bekende boyband worden in Miami, terwijl ze elkaar amper kennen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Dear Mama'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Dear Mama'

Een genuanceerd, soms pijnlijk portret van artiest Tupac Shakur en zijn moeder, vrijheidsstrijder Afeni Shakur.

Regie: Allen Hughes | Afleveringen: 5 | Speelduur: 50-66 minuten | Jaar: 2023

Tupac '2Pac' Amaru Shakur zou dit jaar 52 zijn, als hij niet op zijn 25e was vermoord. De nieuwe documentaire Dear Mama vertelt zijn korte, dramatische levensverhaal via zijn relatie met zijn moeder Afeni Shakur. Uit die benadering ontstaat een genuanceerd, soms pijnlijk portret van twee generaties die elk op hun manier vol passie, pijn en woede tegen de onderdrukking van zwarte mensen in de Verenigde Staten streden.

Rapper, dichter en acteur Tupac Shakur (1971-1996) groeide in de buik van Afeni Shakur (1947-2016) terwijl zij in voorarrest zat voor de rechtszaak tegen de Panther 21, waarin eenentwintig leden van de Black Panther-organisatie werden beschuldigd van het plannen van een reeks bomaanslagen in New York. Dit proces, evenals de aanleiding ervoor en de uitkomst ervan, keert in de eerste afleveringen van Dear Mama steeds terug als een rode draad.

In plaats van een chronologische vertelling van twee levensverhalen, kiest regisseur Allen Hughes ervoor heen en weer in de tijd te springen, om zo de parallellen tussen beide verhalen bloot te leggen en de invloed van Afeni op Tupac te laten zien. Dat het meeste beeldmateriaal van Afeni's leven voor de dood van Tupac uit deze periode komt, speelde vast ook een rol.

Hun levensverhaal wordt door deze presentatie af en toe wat rommelig verteld, maar het resultaat is wel een scherp portret van twee levens die gevormd worden door politiegeweld en pogingen van de witte overheid om zwarte revolutionairen in de Amerikaanse samenleving op dubieuze wijze te neutraliseren.

Het Panther 21-proces was namelijk onderdeel van de COINTELPRO-operatie van de FBI, dat met infiltranten de Black Panther-organisatie doelbewust tot extreem geweld aanzette, waartegen dan hard opgetreden kon worden. Hughes hoeft niet veel moeite te doen om vandaar een directe lijn te trekken naar het politiegeweld waar Tupac in zijn jonge jaren mee te maken heeft en de paranoia die zijn laatste levensjaren tekenden.

Afeni en de twintig andere Black Panthers worden namelijk vrijgesproken, mede doordat zij optreed als haar eigen advocaat en er in kruisverhoren in slaagt de twee infiltranten die tegen hen getuigen te laten toegeven dat juist de twee politiemensen het meeste geweld van de groep pleegden en de rest probeerden te overtuigen van de noodzaak voor het plan waarvoor de rest gearresteerd werd.

Naast dit sleutelevenement in hun beider levens staat natuurlijk de carrière van Tupac als rapper centraal, dat verteld wordt met privébeelden maar vooral zijn media-optredens. Daarbij wordt benadrukt hoe hij zich in muziek presenteert als revolutionair tegen de politie en overheid, die rapporteert over het leven van arme zwarten in de getto en vooral het politiegeweld waar ze onder gebukt gaan. Daarbij wordt in interviews opgemerkt dat hij de eerste rapper was die dat deed. Een vreemde bewering, aangezien groepen als Public Enemy toch al een aantal jaren aan de weg timmerden toen Tupac zijn eerste liedjes opnam.

Maar aan het geweld dat hem achtervolgt, maar dat hij ook zelf pleegt, valt in de latere afleveringen niet te ontkomen. Hughes probeert ook een lijn te trekken van de zaak tegen Afeni naar de veroordeling van Tupac voor seksuele mishandeling. Volgens de familieleden en kennissen die worden geïnterviewd was Tupac onschuldig en via deze interviews en de montage wordt de suggestie gewekt dat hij werd vervolgd door de Amerikaanse overheid, die zijn zeer vocale opstandigheid en populariteit onder witte jongeren wilden bestraffen.

De misogynie in veel van zijn teksten wordt ondertussen niet benoemd. Liever benadrukt Hughes de liedjes waarin Tupac juist tegen geweld en uitbuiting van zwarte vrouwen ageert, hoewel er ook fragmenten voorbijkomen waarin Tupac toegeeft een 'male chauvinist pig' te zijn en hij eraan werkt zichzelf op dat vlak te verbeteren. De nuance is er wel, maar had ook nog wel iets scherper kunnen zijn. Net zoals Hughes de vroege teksten vol kritiek op Afeni en haar drugsgebruik niet belicht, maar liever meteen het latere Dear Mama aanhaalt, waar de documentaire uiteraard naar is vernoemd.

Maar was Hughes scherper te werk gegaan, hadden alle familieleden en vrienden dan ook zo openlijk meegewerkt aan de documentaire? Naast Afeni en Tupac zelf is zus en tante Gloria ('Glo') de ziel van de serie, met haar openhartige verhalen en gevoel voor humor. Hughes is zelf ook niet neutraal aan het maken van deze documentaire begonnen; voor hem is dit deels een poging om een gewelddadige ruzie tussen hem en Tupac achter zich te laten. Dat geeft hij in een interview met zichzelf wel ruiterlijk toe.

Zijn vreemdste keuze is uiteindelijk om niet de oorspronkelijke liedjes van Tupac te laten horen, maar zijn raps vaak over nieuwe, voor de documentaire gemaakte muziek te plaatsen. Daarmee wordt het karakteristieke geluid van hiphop uit Californië begin jaren negentig grotendeels verwijderd. Desalniettemin is Dear Mama een treffend portret van generatietrauma, zwart verzet en hoe mensen gevormd worden en veranderen door aanhoudend (politie)geweld.

★★★★☆

Dear Mama is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontroerende boodschap van 'Frasier'-icoon Kelsey Grammer vanaf de reboot-set
Series / Nieuws

Ontroerende boodschap van 'Frasier'-icoon Kelsey Grammer vanaf de reboot-set

De waardering en dankbaarheid is groot bij de acteur die de rol al bijna 40 jaar speelt.

Het was in 1984 toen acteur Kelsey Grammer voor het eerst de rol speelde van de eigenaardige psychiater Frasier Crane in de sitcom Cheers. Nu pakt hij opnieuw de rol weer op zich en dat laat hem niet koud.

De iconische serie Frasier maakt een glorieuze comeback, maar het is de diepe band van Grammer met de show die in het oog springt. Onlangs deelde Paramount+ een intiem moment met Grammer waarin hij het publiek in de studio toesprak.

Nederige dankbaarheid


Terwijl hij weer op de vertrouwde set stond en opnieuw gestalte gaf aan de tijdloze radiopsychiater Frasier Crane, werd hij begroet met oorverdovend applaus. In de zaal was niet alleen waardering, maar ook liefde, nostalgie en bovenal dankbaarheid voelbaar. En deze dankbaarheid was wederzijds.

Grammer vertelt: "Ik ben verheugd dat jullie hier zijn," begon een emotionele Grammer. "Ik kan jullie niet vertellen hoe dankbaar ik ben dat jullie hier zijn en hoe dankbaar we zijn dat we dit opnieuw voor jullie mogen doen."

Terugkeer van vrienden


De nieuwe serie biedt niet alleen een fris verhaal, maar brengt ook vertrouwde gezichten terug. Actrices Bebe Neuwirth en Peri Gilpin, die in Frasier de rollen speelden van respectievelijk Lilith Sternin en Roz Doyle, keren beiden terug.



Kijk hierboven naar het ontroerende fragment. Alle afleveringen van Frasier kijk je op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Beckham'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Beckham'

De Beckhams trekken tijdens interviews heel wat wonden open, maar de regisseur durft daar niet in te porren.

Regie: Fisher Stevens | Afleveringen: 4 | Speelduur: 66-76 minuten | Jaar: 2023

Fisher Stevens acteert al sinds de jaren zestig, maar zijn roem kwam voornamelijk in de jaren tachtig. Sindsdien heeft hij nooit stilgezeten, met recente rollen in Wes Anderson-films en een vaste bijrol in Succession. Van die serie lijkt hij te hebben geleerd dat je iets een stuk serieuzer kan laten overkomen door beelden van zware klassieke muziek te voorzien. Want dat doet hij met zijn documentaire Beckham, waardoor voetbal(lers) meer lagen lijken te hebben dan in werkelijkheid. Er had echte diepgang kunnen zijn als er wat langer bij pijnlijke onderwerpen was blijven hangen.

Beckham draait om misschien wel de bekendste voetballer ooit. Want behalve zijn carrière was er ook nog zijn huwelijk met een Spice Girl en zorgde de opdringerige en leugenachtige Britse pers ervoor dat er genoeg smeuïge roddels waren om de aandacht van de hele wereld te trekken. De serie toont David Beckhams verloop als professionele voetballer tot aan zijn pensioen. Voor fans zal dit een nostalgisch reisje zijn, maar verder heeft de documentaire weinig nieuws te bieden.

De emoties en problemen die voorzichtig worden aangestipt zullen de gemiddelde voetbalfanaat koud laten en zijn fans doen denken dat hun messias het maar zwaar had. De serie heeft meer te bieden voor degenen die Beckhams loopbaan nooit gevolgd hebben. Die kijker zal het ook opvallen dat er behoorlijk wat opgekropte emoties zijn bij David en zijn vrouw Victoria.

In de eerste aflevering wordt genoeg tijd uitgetrokken om te laten zien hoe het hele land hem in de jaren negentig uitkotste vanwege een akkefietje tijdens het WK, dat Engeland daardoor zou hebben verloren. Maandenlang werd er op het veld en op straat gescholden en gespuugd. Dat kan iemand toch mogelijk zomaar van zich af laten glijden?

Nee, zeker niet. Dat snappen we allemaal. Dus regisseur Stevens, wiens stem regelmatig buiten beeld te horen is, blijft niet bij het onderwerp om te vragen hoe Beckham destijds met die emoties omging. Of tegenwoordig, want Beckham wordt er nog steeds niet vrolijk van. Tweede aflevering: Beckhams vader blijkt extreem dwingend en kritisch te zijn geweest. Oké, besproken. Snel door naar het volgende.

Zo zijn er meerdere onderwerpen waarover de Beckhams openhartig zijn wanneer ze worden aangekaart. Ze lijken bereid om alles op tafel te gooien, maar Stevens oogt angstig om met te veel persoonlijke vragen zijn band met het koppel te verliezen. Aan het einde van de laatste aflevering zegt Victoria zowaar dat deze documentaire voelde als therapie, omdat over alles praten haar deed beseffen dat ze over meerdere zaken haar emoties destijds heeft onderdrukt. Wat een gemiste kans.

Dat betekent niet dat de ellende die ze hebben moeten doorstaan niet aankomt. Want er was niet alleen gedoe met de pers en het voetbalpubliek, maar ook nam David zijn echtgenote meerdere malen voor lief. Nog suf van de zojuist plaatsgevonden bevalling van hun eerste kind vraagt hij haar om zijn kapsel in orde te maken voordat hij de pers te woord staat. Per direct reizen naar Spanje, per direct reizen naar Amerika – amper waarschuwing vooraf en zij moest alles maar regelen. En, oh ja, zijn affaire. Het schandaal waar nog geen vijf minuten aan vuil wordt gemaakt.

Hierdoor wordt David steeds gepresenteerd als bijna feilloze sympathieke vent. Hij is zeker geen slechte man, zeker niet vergeleken met bekende Nederlandse voetballers die werden opgepakt voor drugshandel of iemand doodrijden omdat ze onder invloed achter het stuur zaten. Beckhams zonden beperken zich tot egocentrisch gedrag binnen zijn gezin en ijdelheid. Over beide punten, vooral die tweede, wordt vrij nonchalant gedaan.

Kijkers van de serie Ted Lasso zullen inzien dat het personage van Jamie Tartt onsubtiel is gebaseerd op David Beckham. Hij stelt zich bescheiden en onschuldig op, maar de archiefbeelden tonen dat hij een enorme showpik was op het veld en sowieso een gigantische ijdeltuit – het is te zien dat meneer wat cosmetische ingrepen heeft gehad. Victoria Beckham lijkt qua uiterlijk zelfs behoorlijk op het personage Keeley.

Beckham is een duidelijk verslag van David Beckhams voetbalcarrière. Er zijn veel beelden van wedstrijden die soms lang doorgaan en de overdreven achtergrondmuziek probeert er meer van de maken dan wat het eigenlijk is: gewoon een volkssport. Maar dat hij er een enorm talent voor had, dat is wel duidelijk. Stevens had een deel van die tijd beter kunnen besteden aan doorvragen bij gevoelige onderwerpen. Nu blijft het allemaal aan de oppervlakte, zelfs al heeft de familie Beckham zich kwetsbaar opgesteld. En ach, het is niet alsof de Beckhams armoedig uit alle ellende zijn gekomen.

★★★☆☆

Beckham is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire psychologische thriller van Netflix slaat in als een bom
Films / Nieuws

Spectaculaire psychologische thriller van Netflix slaat in als een bom

'Fair Play' pakt gelijk na de release op de dienst de koppositie. Deze Netflix-film lijkt het beter te doen dan andere films waar de streamer mee kwam want velen zijn lovend.

Precies waar Netflix op had gehoopt, een film die in zou slaan als een bom en Fair Play heeft dan ook precies dat gedaan.

Met ruim 2000 stemmen weet de film van Chloe Domont een nette 6.8/10 neer te zetten bij IMDb.

Hele goede start voor de film


Recensent Thierry Verhoeven van FilmTotaal geeft de film 4 van de 5 mogelijke sterren. Hij sluit zijn recensie af met de volgende woorden, "Het zal niet iedereen bekoren dat de subtiliteit volledig overboord gaat, maar wie erin meegaat kan zich laven aan een heerlijk vileine ontknoping waarin hoofdrolspelers Phoebe Dynevor en Alden Ehrenreich alle registers opentrekken."

"'Fair Play' gebruikt elementen uit thrillers en melodrama die functioneren als een pot die tot het kookpunt wordt verwarmd.", aldus een van de critici op Rotten Tomatoes. Zij scoren de film bij de site 87% tot zover.

In de film


De cast van de film bestaat uit Phoebe Dynevor, Alden Ehrenreich, Eddie Marsan, Rich Sommer, Sebastian De Souza, Sia Alipour en Brendon Bassier.



Synopsis


Geliefden Emily en Luke raken steeds verder uit elkaar als de een de felbegeerde promotie krijgt waar de ander op had gehoopt.

Samen moeten ze proberen om te gaan met de grenzen van elkaars ambities. Hun relatie verandert onomkeerbaar en ze betalen de ware prijs van het succes.





Netflix


Kijk deze bijna twee uur durende thriller bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte spin-off van 'Orphan Black' is eindelijk onderweg
Series / Nieuws

Langverwachte spin-off van 'Orphan Black' is eindelijk onderweg

Nadat de spin-off in maart 2023 zou starten, werd dit naar voren geschoven.

Orphan Black liep van 2013 - 2017 en werd een cult-hit. Tatiana Maslany kreeg een welverdiende Prime Time Emmy Award voor het spelen van meerdere hoofdrollen als gekloonde vrouwen. De spin-off Orphan Black: Echoes heeft Krysten Ritter in de hoofdrol en ook deze serie heeft klonen als thema.

Het is een tijdje stil geweest rond Orphan Black: Echoes, maar op het X-account van Orphan Black wordt gehint op een onthulling. Betekent dit dat we binnenkort eindelijk de eerste trailer te zien krijgen?

Volgende week?


De post op X-Twitter laat een afbeelding zien uit Orphan Black. Alison (Maslany) is samen met Felix (Jordan Gavaris) te zien met als bijschrift: "Dit is niet het moment om je op te winden. Misschien volgende week". Aangezien de New Yorkse Comic Con op 12 okotober aanstaande weer van start gaat, zou het best kunnen dat er een trailer van Orphan Black: Echoes vertoond gaat worden. Dit kan betekenen dat tegelijk hiermee de premièredatum onthuld wordt.

De spin-off speelt zich af in 2052 met Krysten Ritter in de rol van Lucy. Keeley Hawes speelt een wetenschapper die verwikkeld is in de wereld van genetische manipulatie en klonen. John Fawcett, Kerry Appleyard, David Fortier en Ivan Schneeberg, die allemaal aan Orphan Black gewerkt hebben, zijn betrokken als producenten.

Orphan Black: Echoes wordt in de loop van 2023 verwacht op het Amerikaanse AMC.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles over de onvermijdelijke dood van dit geliefde 'The Walking Dead'-personage
Series / Nieuws

Alles over de onvermijdelijke dood van dit geliefde 'The Walking Dead'-personage

De makers hielden zich over het algemeen aan de strips, maar dit was een gruwelijke invulling.

Tot op de dag van vandaag is Glenns (Steven Yeun) afgrijselijke dood een zere plek voor vele fans. Hoewel uit de strips al duidelijk bleek dat Glenns dood onvermijdelijk was, vonden velen dat de serie er een extra lading sadisme aan gaf.

In een interview met EW maakte Robert Kirkman, de maker van de strips, duidelijk dat de impact van Glenns dood op het verhaal enorm was. De dood van Ricks vriend was natuurlijk van cruciale invloed op hemzelf, maar ook op Maggie (Lauren Cohan) en zelfs op Negan (Jeffrey Dean Morgan).

Vastbeslotener


Het feit dat hij zijn beste vriend en vertrouweling verloor maakte Rick vastbeslotener. Het dreef hem om zijn eigen groep vrij te vechten van de verknipte Negan en zijn Saviors. Maggie werd op een subtielere manier beïnvloed door het verlies van Glenn. Het effect op haar was dat zij meer gedreven werd om een betere wereld op te bouwen.

Verandering carrière


Tot slot was de gebeurtenis cruciaal in Negans ontwikkeling. Vanaf dat moment werd Negan alom gezien als een soort psychopaat die niemand vertrouwde. Ook werd zijn rol in de serie een stuk belangrijker en herdefinieerde Jeffrey Dean Morgans carrière. Tegen Insider zei Morgan hierover het volgende: "De scène veranderde letterlijk mijn leven, op ontzettend veel manieren. En ik hoor het nog steeds. Veel mensen vertellen me nog steeds dat Glenn hun favoriete personage was".

Kijk The Walking Dead in zijn geheel op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met 'Ferry: De serie' en Videoland met 'Vliegende Hollanders'
Series / Featured

Netflix komt met 'Ferry: De serie' en Videoland met 'Vliegende Hollanders'

Grote Nederlandse series op de streamingdiensten Netflix en Videoland: misdaad en vliegeniers.

Netflix komt aankomende maand met een nieuwe misdaadserie en Videoland zet de grote Nederlandse productie Vliegende Hollanders online. Leuke Nederlandse tv-series waarvoor nieuwe trailers zijn verschenen.

Netflix komt met de serie Ferry: de serie. Deze is gebaseerd op de eerdere serie Undercover en de prequelfilm Ferry (2021). Vliegende Hollanders verscheen in 2020 al op AVROTROS en kun je nu dus streamen via Videoland.

Ferry: de serie


In Ferry: de serie, opnieuw een prequel op Ondercover is Ferry Bouman wanhopig op zoek naar geld. Hij krijgt een gouden kans als een van de grootste dealers in Noord-Brabant wegvalt na een geruchtmakende arrestatie.



Ferry Bouman wordt opnieuw gespeeld door Frank Lammers. Uiteraard ontbreekt zijn grote liefde Daniëlle niet. Zij wordt opnieuw ingevuld door Elise Schaap. Andere rollen komen van Raymond Thiry, Kevin Janssens, Huub Smit, Tim Haars en Yannick van de Velde. Vanaf 3 november schakel je in op Netflix voor het eerste seizoen.

Vliegende Hollanders


Op Videoland verschijnt Vliegende Hollanders. De miniserie is geregisseerd door Joram Lürsen en bestaat uit acht afleveringen. Er worden de nodige positieve reviews voorafgaand aan de release in 2020.



Je ziet rollen voor Bram Suijker / Fedja van Huêt als Anthony Fokker en Steef de Bot en Daan Schuurmans als Albert Plesman. Ook zie je rollen van Xander van Vledder, Victor Löw, Aus Greidanus Sr. en Leny Breederveld. Vliegende Hollanders staat nu online op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen