search
Maar liefst 4 keer werd de film 'RoboCop' verprutst met een belachelijk slechte tv-serie
Films / Featured

Maar liefst 4 keer werd de film 'RoboCop' verprutst met een belachelijk slechte tv-serie

Paul Verhoeven heeft zich wel afgevraagd waarom zijn originele film RoboCop zo vaak misbruikt werd.

In 1987 kwam de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven met de scifi-actieklassieker RoboCop waarin Peter Weller te zien was als Alex Murphy alias RoboCop. De film kreeg vele matige vervolgen en slappe aftreksels. Zelfs vier bedenkelijke tv-series.

Verhoeven was na de eerste film al klaar met RoboCop en heeft niets of weinig meegemaakt van de vele spin-offs. Na het eerste deel ging hij aan de slag met Total Recall. De filmreeks werd na drie films afgerond, nadat RoboCop 3 met de grond gelijk werd gemaakt.

Series


Als snel na de originele film verscheen er in 1988 een animatieserie met de titel RoboCop. Er verschenen slechts twaalf afleveringen die duidelijk waren gericht op een jonger publiek. Misschien nog wel de beste serie.

In 1994 was er de live action-serie RoboCop die ook flink aangepast moest worden vanwege rechtenproblemen. Ook deze serie werd gericht op kinderen, wat opvallend is. De originele film was namelijk behoorlijk stevig.

Nog twee series


Vier jaar later verscheen RoboCop: Alpha Commando. Ook nu is het weer een animatieserie die opnieuw op een jonger publiek werd afgestemd. Dit keer waren er 40 afleveringen van een half uur, in één seizoen.



Een laatste poging om van Robocop een tv-succes te maken verscheen in 2001 en was misschien wel het meest bedenkelijk. RoboCop: Prime Directives was een miniserie van vier afleveringen van elk 90 minuten.

RoboCop: Prime Directives


De serie speelde zich tien jaar na de originele film af en was duidelijk harder in stijl dan de voorgaande pogingen. Het IMDb-cijfer (4,6/10) zegt voldoende. Wil je de vier afleveringen zien? Ze staan gewoon op YouTube.



In 2014 verscheen de mislukte reboot RoboCop van regisseur José Padilha in de bioscoop, waarin rollen waren weggelegd voor grote namen als Gary Oldman, Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Abbie Cornish, Jackie Earle Haley en Michael K. Williams.

Toekomst


Er zou nu gewerkt worden aan een nieuwe serie. Filmstudio MGM werd in 2023 gekocht door Amazon en een nieuwe RoboCop-serie en film zouden een prioriteit zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen