search

Ons nieuws van woensdag 11 oktober 2023

Deze 3 splinternieuwe films pieken op Netflix en Prime Video
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films pieken op Netflix en Prime Video

Bergbeklimmen aan de wereldtop, een geweldig foute horror, en een mol op het spoor.

Wekelijks presenteren de grote streamingdiensten van Nederland veel nieuwe films op hun platformen. Welke daarvan je echt zou moeten zien, laten de recensenten van FilmTotaal je weten.

Duell am Abgrund | NetflixMet prachtige plaatjes en boeiende verhalen worden de levens van de twee snelste alpineklimmers ooit in beeld gebracht. Recensent Femke van Kooten vond het indrukwekkend om te zien hoe de bergbeklimmers verschillende bergen wisten te bedwingen.

Zij gaf de documentaire 3.5 ster, en vond: "'Duell am Abgrund' gebruikt alle standaardtrucjes effectief en daarnaast is er nog een andere factor om de klimscènes puntje-van-je-stoel-spannend te maken. De film is namelijk een documentaire over twee personen en niet slechts één, waardoor er bij geen enkele klim ontspannen kan worden."

Lees de rest van de recensie.

Totally Killer | Prime VideoEen reeks onopgeloste moorden, de terugkeer van de menselijke moordmachine én een tijdmachine - volgens Terence Shea moet je deze zoveelste horrorproductie van Jason Blum vooral niet te serieus nemen en er gewoon van genieten.

Hij gaf de horrorfilm een nette 3 sterren, en raadde aan: "De climax is in de lijn met de rest van de film: niet over nadenken, verstand op nul. De schrijvers hebben het naar een hoogtepunt gebracht en ronden het af met een conclusie, precies zoals het hoort. Sta er niet bij stil dat het eigenlijk allemaal nergens op slaat."

Lees de rest van de recensie.

Khufiya | NetflixIn deze Indiase thrillerfilm moet een mol worden opgespoord binnen de nationale inlichtingendienst. Een prima filmpje, volgens Terence Shea, die met weinig budget alsnog een goed lopend verhaal weet neer te zetten.

Hij beloonde de thriller met 3 sterren, en deelde: "Als geheel is het ook naar Indiase maatstaven een progressieve film: behalve dat Krishna als vrouw de leiding heeft over een team van mannen is ze ook lesbisch, en daar wordt niet moeilijk of raar over gedaan."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is Daryl Dixon eigenlijk in Frankrijk terechtgekomen in de nieuwe 'The Walking Dead' spin-off?
Series / Nieuws

Hoe is Daryl Dixon eigenlijk in Frankrijk terechtgekomen in de nieuwe 'The Walking Dead' spin-off?

De nieuwe The Walking Dead spin-off met Daryl Dixon speelt zich in Frankrijk af, maar hoe is Daryl eigenlijk in Frankrijk gekomen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is geen geheim dat Daryl Dixon in Frankrijk is in de nieuwe The Walking Dead-spinoff. De landschappen zijn schitterend en adembenemend, maar hoe hij hier terechtgekomen is, is een groot mysterie.

De meest opvallende verandering is de locatie, aangezien de spin-off trouw blijft aan The Walking Dead. Ineens bevinden we ons in het post-apocalyptische Frankrijk in plaats van de duistere realiteit van de Verenigde Staten.

Hoe is Daryl in Frankrijk terechtgekomen?


Het enige is dat het onduidelijk is hoe Daryl überhaupt hier terechtgekomen is, aangezien hij in Maine was. Langzaam, aflevering per aflevering, wordt er informatie gegeven die deze brandende vraag kan beantwoorden.

In aflevering 5 is er eindelijk een antwoord gegeven! Daryl werd namelijk in Maine gevangengenomen door Pouvoir des Vivants. Daryl krijgt ruzie met één van deze mensen en belandt op een schip naar Frankrijk.

Een hele reis


Het lukt hem om op een reddingsboot te ontsnappen en spoelt uiteindelijk aan op de Franse kust.Stream The Walking Dead op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze hersenkrakende en ijzingwekkende scifi-serie met een 8,7 op IMDb is nog altijd gewoon te streamen op Netflix
Series / Featured

Deze hersenkrakende en ijzingwekkende scifi-serie met een 8,7 op IMDb is nog altijd gewoon te streamen op Netflix

De prachtige serie 'Dark' is nog altijd gewoon te streamen op Netflix en zit zeer ingenieus in elkaar.

Dark is een Duitse science-fictionserie die zeer ingenieus in elkaar zit en een paar jaar geleden Netflix veroverde. De serie biedt een unieke kijk op tijdreizen en de impact ervan op een klein stadje genaamd Winden.

Dark heeft op IMDb een indrukwekkende beoordeling van een 8.7. Deze hoge waardering weerspiegelt de waardering van het publiek voor de diepgaande verhaallijnen en de uitmuntende uitvoering. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 88%, wat aantoont dat zowel critici als kijkers onder de indruk zijn.

Plot


Dark onderscheidt zich van de middelmaat door zijn complexe verhaallijnen en diepgaande karakterontwikkeling. Het brengt de levens van vier families samen over verschillende tijdperken, en onthult geleidelijk de geheimen die hun lot met elkaar verbinden. De serie speelt zich af in het heden, het verleden en de toekomst, en de tijdsprongen zorgen voor een mysterieuze en boeiende kijkervaring.

Terwijl de personages worstelen met de gevolgen van hun daden in verschillende tijdlijnen, worden de kijkers uitgedaagd om de complexe puzzelstukjes samen te voegen. De onthullingen zijn verrassend en houden je op het puntje van je stoel.

Spanning


De spanning in Dark is meesterlijk opgebouwd, en de cinematografie is ronduit adembenemend. De donkere en mysterieuze sfeer van de serie draagt bij aan de algehele beklemmende ervaring.Kijk de serie nu op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios cancelt de veelbelovende serie 'Daredevil: Born Again'
Series / Nieuws

Marvel Studios cancelt de veelbelovende serie 'Daredevil: Born Again'

Ondanks dat de serie al werd opgenomen gaat Marvel Studios terug naar de tekentafel.

Marvel Studios heeft heel wat projecten in de planning staan. Sommige van deze projecten zijn al klaar, andere bevinden zich in de opnamefase en weer andere worden klaargestoomd om te worden opgenomen.

De serie Daredevil: Born Again bevindt zich nu in een lastige situatie. De opnames waren al gestart, maar door de stakingen in Hollywood werden de opnames afgelopen juni gepauzeerd.

Gecanceld


Volgens The Hollywood Reporter heeft Marvel Studios de huidige plannen met de serie nu helemaal geannuleerd. Ongeveer de helft van de achttiendelige serie was al opgenomen, maar volgens THR is studiobaas Kevin Feige niet blij met het resultaat.

Feige zou schrijvers Chris Ord en Matt Corman en de regisseurs hebben ontslagen. Volgens THR gaat Marvel nu op zoek naar nieuwe schrijvers en regisseurs om tot een nieuwe aanpak te komen.

Geen superheldenpak


Naar verluidt zou Charlie Cox' Matt Murdock pas in de vierde aflevering zijn pak aantrekken. Een gekke keuze uiteraard, aangezien Matt Murdock al in Spider-Man: No Way Home werd geïntroduceerd en een terugkerend personage was in She-Hulk: Attorney at Law. Ook zal hij te zien zijn in het begin volgend jaar te verschijnen Echo.De kans is aanwezig dat Marvel Studios meer wijzigingen gaat aanbrengen in de kalender met films en series. Marvel Studios houdt de complete tv/streaming-activiteiten tegen het licht. Daarnaast kijkt ook Disney mee nu de resultaten (box office en ontvangst) van het Marvel Cinematic Universe wisselend zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met 'Michael Knight' alias 'The Knight Rider'?
Series / Nieuws

Hoe is het nu toch met 'Michael Knight' alias 'The Knight Rider'?

David Hasselhoff speelde het personage 'Michael Knight' in de iconische serie 'The Knight Rider'.

De absolute hoofdrolspeler van de buitengewoon populaire jaren '80 serie Knight Rider was natuurlijk Michael Knight, gespeeld door David Hasselhoff.

De serie vertelde het verhaal van de mysterieuze en onverschrokken Michael Knight. Hij was een soort moderne ridder die vocht tegen onrecht en criminaliteit met behulp van KITT, een geavanceerde, pratende auto met kunstmatige intelligentie. KITT was niet zomaar een auto; hij was een intelligent, high-tech voertuig met een eigen persoonlijkheid en de stem van de legendarische acteur William Daniels.

David Hasselhoff


'The Hoff' werd geboren op 17 juli 1952. Zijn iconische rol in Knight Rider was slechts het begin van een immense carrière.

David Hasselhoff maakte na Knight Rider namelijk nogmaals furore, maar nu met Baywatch, waarin hij niet alleen de rol van de charmante strandwacht Mitch Buchannon vertolkte, maar ook nadrukkelijk betrokken was bij de productie daarvan.

Jurylid


Van 2006 tot en met 2009 was Hasselhoff vier seizoenen te zien als jurylid in het televisieprogramma America's Got Talent.

Bekijk op instagram


Hasselhoff kan veel, ook zingen. Zijn hit 'Looking for Freedom' werd een symbool van de val van de Berlijnse Muur en maakte hem een superster in Duitsland.

Drankproblemen


Hasselhoff heeft in zijn verleden meermaals gekampt met drankproblemen. In 2002 liet hij zich opnemen in de Betty Ford-kliniek, maar ook in de jaren daarna kwam hij regelmatig in het nieuws door drankexcessen.

Hasselhoff is tot op de dag van vandaag nog altijd actief in de entertainmentindustrie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest hartverscheurende sterfgevallen in series die je lieten vergeten dat het om acteurs ging
Series / Featured

De meest hartverscheurende sterfgevallen in series die je lieten vergeten dat het om acteurs ging

Soms vergeten we even dat we naar een serie kijken. Drie van de meest tragische sterfgevallen in series.

Soms zit je zo in een serie of heb je zoveel bewondering voor een personage dat je echt meeleeft. Hoe cru is het dan als juist dit personage in de serie overlijdt. Soms moet je jezelf echt weer even op de rails kijken en jezelf herinneren dat het hier slechts een serie betreft. Hier drie overlijdensgevallen die ons in ieder geval diep raakten.

Ned Stark - Game of Thrones


De onthoofding van Ned Stark speelde zich af in een fictieve wereld, maar de impact ervan voelde onmiskenbaar authentiek. Het aanschouwen van de publieke executie van Ned Stark was hartverscheurend. Het was nog pijnlijker doordat zijn dochters gedwongen waren om toe te kijken.

Bekijk op instagram


Christopher Moltisanti - The Sopranos


De motieven achter Tony's besluit om zijn neef Christopher te doden, zijn vaag. Beschermde hij de familie tegen Christopher's roekeloosheid en verwijderde hij een potentieel gevaar? Of trachtte hij simpelweg Christopher te redden van zijn demonen? Waarschijnlijk was het een samenspel van beide factoren. Hoe dan ook, deze gebeurtenis was niet alleen voor Tony, Soprono maar ook voor de kijkers een aangrijpende ervaring.

Bekijk op instagram


Mark Greene - ER


Dr. Mark Greene had in zijn carrière levens gered, maar een hersentumor bleek zijn eigen einde. Zijn ondergang was aangrijpend om te aanschouwen. De laatste momenten, waarin hij zijn dochter adviseerde 'altijd vrijgevig te zijn,' werden begeleid door 'Somewhere Over the Rainbow' en lieten elke kijker met een traan in het oog en een brok in de keel achter.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Everything Now'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Everything Now'

Genuanceerde en complexe blik op het tienerleven met een eetstoornis.

Regie: Alyssa McClelland, Charlie Manton, Dionne Edwards | Cast: Sophie Wilde (Mia), Lauryn Ajufo (Becca), Harry Cadby (Cameron), Noah Thomas (William), Jessie Mae Alonso (Carli), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 44-50 minuten | Jaar: 2023

De Britse tienerkomedie Everything Now ligt in de lijn van Sex Education en Never Have I Ever. Twee afleveringen van het eerste seizoen zijn zelfs geregisseerd door iemand die ook betrokken was bij Sex Education. Esthetisch doet Everything Now dan ook sterk denken aan deze twee producties, maar toch weet de serie een eigen stijl te vinden. Daarnaast is het onderwerp een stuk zwaarder.

Mia is net ontslagen uit een instelling waar ze zeven maanden lang werd geholpen met haar eetstoornis. Bij terugkomst op school ziet ze haar vrienden, die tijdens haar afwezigheid zijn overgestapt van bowlen en bioscoopbezoek naar seks, alcohol en drugs. Om te bewijzen dat ze beter is en mee kan komen met haar leeftijdsgenoten, maakt Mia een bucketlist van alle dingen die ze wil doen om zo snel mogelijk weer in de groep te passen.

Dat Mia's eetstoornis het echte hoofdpersonage is, hoeft niet te betekenen dat alles donker en zwaar aanvoelt. Everything Now is genuanceerd, gevoelig en grappig, en probeert te laten zien dat zelfs de moeilijkste levens momenten van vreugde kennen. Daarnaast wordt de kijker niet gechoqueerd door een uitgemergeld lichaam te tonen. Ook in de scènes waarin Mia op haar dieptepunt zit wordt haar situatie met respect en tact behandeld, ook al schrikken de makers er niet voor terug de lelijke kanten van anorexia te laten zien.

Die lelijkheid uit zich vaak in het gedrag van Mia. Zoals Mia's therapeut in de laatste aflevering zegt: "Anorexia floreert door geheimhouding." En Mia's gekonkel maakt haar niet altijd even sympathiek. Soms is het moeilijk om sympathie voor iemand te behouden wanneer hun uitbarstingen jouw eigen problemen erger maken, zelfs als je weet hoe zwaar diegene het op dat moment heeft, iets wat Mia's vrienden al snel leren in hun pogingen om haar te steunen. Dat je ook als kijker niet altijd begrip voor Mia kan opbrengen maakt dit personage zoveel echter.

Het concept van de bucketlist zorgt voor een rap tempo, zowel voor het hoofdpersonages als voor de kijker. Terwijl Mia in sneltreinvaart haar jeugd probeert in te halen, gebeurt er in elke aflevering precies genoeg om je geboeid te houden. Voor je het weet ben je dan ook door de acht afleveringen heen en vraag je je af of er nog genoeg verhaal over is voor een eventueel tweede seizoen.Everything Now is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom het slotseizoen van 'The Crown' met deze grote verandering te maken krijgt
Series / Nieuws

Waarom het slotseizoen van 'The Crown' met deze grote verandering te maken krijgt

De serie is in de tegenwoordige tijd beland en sluit op een specifieke manier af.

De Britse dramaserie The Crown is geïnspireerd op de geschiedenis van het koninklijk huis. In het laatste seizoen wordt de periode 1997 - 2005 vertoond en ook nu is er geen gebrek aan drama.

Het laatste seizoen wordt gesplitst uitgezonden, wat goed past bij het verhaal. Het eerste gedeelte telt namelijk vier afleveringen, terwijl het slotgedeelte zes afleveringen betreft.

Tragisch einde


De eerste vier afleveringen zijn vanaf 16 november te zien. Hierin wordt de relatie tussen prinses Diana (Elizabeth Debicki) en Dodi Fayed (Khalid Abdalla) vertoond. Deze eindigde, zoals bekend, met het tragische auto-ongeluk in Parijs waarbij beiden omkwamen.

Het tweede gedeelte start op 14 december. Hierin zien we het huwelijk tussen prins Charles (Dominic West) en Camilla Parker Bowles (Olivia Williams). Natuurlijk komen Charles' zoons William (Ed McVey) en Harry (Luther Ford) ook aan bod in dit seizoen, evenals het overlijden van koningin Elizabeth.

Sterke casting


The Crown is in meerdere opzichten een unieke serie. Je zag bijna per seizoen een nieuwe acteur in de hoofdrol. Dit werd gedaan om de leeftijd van de hoofdpersonen realistisch weer te geven. Naast de goede casting is de serie ook overladen met prijzen voor het sterke acteerwerk, wat al met al een sterk historisch drama heeft opgeleverd.

De eerste vier aflveringen van The Crown zijn te zien vanaf 16 november. De resterende zes afleveringen zijn vanaf 14 december te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maar liefst 4 keer werd de film 'RoboCop' verprutst met een belachelijk slechte tv-serie
Films / Featured

Maar liefst 4 keer werd de film 'RoboCop' verprutst met een belachelijk slechte tv-serie

Paul Verhoeven heeft zich wel afgevraagd waarom zijn originele film RoboCop zo vaak misbruikt werd.

In 1987 kwam de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven met de scifi-actieklassieker RoboCop waarin Peter Weller te zien was als Alex Murphy alias RoboCop. De film kreeg vele matige vervolgen en slappe aftreksels. Zelfs vier bedenkelijke tv-series.

Verhoeven was na de eerste film al klaar met RoboCop en heeft niets of weinig meegemaakt van de vele spin-offs. Na het eerste deel ging hij aan de slag met Total Recall. De filmreeks werd na drie films afgerond, nadat RoboCop 3 met de grond gelijk werd gemaakt.

Series


Als snel na de originele film verscheen er in 1988 een animatieserie met de titel RoboCop. Er verschenen slechts twaalf afleveringen die duidelijk waren gericht op een jonger publiek. Misschien nog wel de beste serie.

In 1994 was er de live action-serie RoboCop die ook flink aangepast moest worden vanwege rechtenproblemen. Ook deze serie werd gericht op kinderen, wat opvallend is. De originele film was namelijk behoorlijk stevig.

Nog twee series


Vier jaar later verscheen RoboCop: Alpha Commando. Ook nu is het weer een animatieserie die opnieuw op een jonger publiek werd afgestemd. Dit keer waren er 40 afleveringen van een half uur, in één seizoen.Een laatste poging om van Robocop een tv-succes te maken verscheen in 2001 en was misschien wel het meest bedenkelijk. RoboCop: Prime Directives was een miniserie van vier afleveringen van elk 90 minuten.

RoboCop: Prime Directives


De serie speelde zich tien jaar na de originele film af en was duidelijk harder in stijl dan de voorgaande pogingen. Het IMDb-cijfer (4,6/10) zegt voldoende. Wil je de vier afleveringen zien? Ze staan gewoon op YouTube.In 2014 verscheen de mislukte reboot RoboCop van regisseur José Padilha in de bioscoop, waarin rollen waren weggelegd voor grote namen als Gary Oldman, Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Abbie Cornish, Jackie Earle Haley en Michael K. Williams.

Toekomst


Er zou nu gewerkt worden aan een nieuwe serie. Filmstudio MGM werd in 2023 gekocht door Amazon en een nieuwe RoboCop-serie en film zouden een prioriteit zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het blijft een schande dat deze hitserie geen waardig einde heeft gekregen
Series / Featured

Het blijft een schande dat deze hitserie geen waardig einde heeft gekregen

De psychologische horrortelevisieserie met Mads Mikkelsen en Hugh Dancy was een enorme hit, maar werd nooit echt afgerond.

In 2013 verscheen op de Amerikaanse zender NBC de serie Hannibal, gebaseerd op personages uit het boek Red Dragon van Thomas Harris. De serie deed het goed bij critici en publiek, maar werd na drie seizoenen gecanceld.

De sterren zijn Hugh Dancy en Mads Mikkelsen die respectievelijk FBI-profiler Will Graham en forensisch psychiater Dr. Hannibal Lecter spelen. De serie werd in juni 2015 gecanceld en fans hopen sindsdien op een vervolg om te zien hoe het verhaal echt eindigt.

Hannibal


De basis van het verhaal is redelijk herkenbaar en uiteraard is er enige overeenkomst met de eerdere films, zoals Silence of the Lambs. We maken kennis met Will Graham die de gave heeft om de gedachtengang van een seriemoordenaar te begrijpen. Maar dan gaat hij samenwerken met Hannibal Lecter. Hij is een briljante psychiater die stiekem een moordenaar is.

De serie eindigde met een vaag open einde, een soort cliffhanger. We zien Hannibal Lecter en Will Graham enigszins wat gebroederlijk bij elkaar na de moord op Francis Dolarhyde, de 'Red Dragon'. Ze vallen met flinke verwondingen samen van een klif naar beneden. De grote vraag: leven ze nog?

Cliffhanger


Hieronder zie je een clip van het einde van de serie (voor de aftiteling). Overigens zijn er genoeg mensen die zich kunnen vinden in deze afronding van de serie. Je kunt namelijk ook genoegen nemen met het feit dat ze nu allebei dood zijn.Echter, in de muziek tijdens de aftiteling horen we onder meer de tekst "I will survive, live and thrive" en er is zelfs een scène tijdens de aftiteling die een wederopstanding lijkt te beloven.

Aftercredit


Hieronder zie je de midcreditscène waarin wordt gehint naar het overleven van Hannibal en waarin we zien dat het personage Bedelia (Gillian Anderson) aan tafel zit waarop een van haar benen ligt om opgegeten te worden.Er verschenen uiteindelijk drie seizoenen, en de ontvangst was indrukwekkend met op Rotten Tomatoes een gemiddelde Tomatometer-score van 92 procent en een gemiddelde publieksscore van 94 procent. Een seizoen 4? Waarschijnlijk niet.

Kijken


Je kunt de serie nu even niet streamen in Nederland. De drie seizoenen zouden wel snel beschikbaar moeten komen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster Kit Harrington haatte de serie na deze aflevering
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster Kit Harrington haatte de serie na deze aflevering

Beroemdheid is zeker niet alles; voor Game of Thrones-ster Kit Harington was dit zelfs de oorzaak van zijn geestelijke gezondheidsproblemen.

De grote hoofdrolspeler uit Game of Thrones was niet altijd even blij met de serie. Eén plottwist zorgde er zelfs voor dat Kit Harington de geliefde serie ging haten.

Kit Harington speelde seizoenen lang de iconische Jon Snow, maar alles heeft een prijs. De serie zorgde ervoor dat Harington last kreeg van zijn geestelijke gezondheid en Game of Thrones werd hierdoor een duistere periode voor de acteur.

De problemen van Harington


De acteur liet in een interview met Sirius XM weten dat hij "een aantal geestelijke gezondheidsproblemen had tijdens het einde van Game of Thrones". Harington is ervan overtuigd dat dit komt door de focus van de serie.

De dood en terugkeer van zijn personage Jon Snow zorgde ervoor dat er veel druk kwam te staan op de getalenteerde acteur. Volgens hemzelf was dit dan ook zijn "donkerste periode".

Heel veel druk


Het kan voor acteurs soms behoorlijk eng zijn om de focus te zijn van een serie. Harington had veel last van het idee dat hij de "cliffhanger" werd, waardoor deze hele periode "verdomd angstaanjagend" was voor hem.Game of Thrones is te zien op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rokende revolvers in trailer voor de nieuwe serie van de 'Yellowstone'-bedenkers
Series / Nieuws

Rokende revolvers in trailer voor de nieuwe serie van de 'Yellowstone'-bedenkers

De nieuwe serie belooft veel actie en geweld in het wilde westen.

Over minder dan een maand is het zover: dan gaat Lawmen: Bass Reeves in première. De nieuwe Western is van de hand van de makers van Yellowstone.

Eerder zagen we al een teaser trailer, maar nu is ook een eerste volledige officiële trailer vrijgegeven. Op basis van de beelden brengt de serie een rauwe en gewelddadige blik op het wilde westen.

Bass Reeves


De titel verwijst naar het hoofdpersonage van de serie, de legendarische Bass Reeves. Hij werd geboren in slavernij, maar werd uiteindelijk de eerste zwarte Deputy U.S. Marshal ten westen van de Mississippi-rivier. De serie vertelt zijn verhaal.

De serie beschikt over een sterke cast. Het titelpersonage wordt gespeeld door David Oyelowo. Daarnaast zullen we acteurs als Donald Sutherland en Dennis Quaid in actie zien in de western.

SkyShowtime


Lawmen: Bass Reeves gaat op 5 november in première. In Nederland zal de serie net als de Yellowstone-series te bekijken zijn op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-actrice was kapot van missen 'Game of Thrones'-rol: "ik wilde stoppen"
Series / Nieuws

'Stranger Things'-actrice was kapot van missen 'Game of Thrones'-rol: "ik wilde stoppen"

De afwijzing kwam zo hard aan dat deze ster er bijna het bijltje bij neergooide.

Stranger Things en Game of Thrones zijn, elk op hun eigen manier, enorme series. Wat schetst de verbazing dat Millie Bobby Brown, die als Eleven doorbrak in Stranger Things, ooit auditie deed voor de fantasy-serie.

In haar optreden bij Jimmy Fallon gaf Brown aan dat de constante afwijzing in de acteerbusiness haar zwaar valt. Toen zij werd afgewezen voor de rol van Lyanna Mormont wilde ze zelfs bijna stoppen met acteren.

Uitsluitend afwijzing


In de talkshow deed Brown haar verhaal: "Deze industrie bestaat vrijwel uitsluitend uit afwijzing. Toen ik auditie deed voor 'Game of Thrones' werd ik het helaas niet. En dat viel me zo zwaar dat ik overwoog om helemaal te stoppen met acteren".

De rol van Lyanna Mormont ging uiteindelijk naar Bella Ramsey, die middels haar stevige taal een uitstekende prestatie neerzette. Hoe zuur het ook was voor Brown, niet veel later ging ze aan de slag als Eleven en beleefde haar eigen grote doorbraak.

Aan de weg timmeren


Beide actrices timmeren sindsdien behoorlijk aan de weg. Brown heeft met de Enola Holmes-films een franchise bij Netflix te pakken. Ramsey kreeg na haar kleine maar belangrijke rol in Game of Thrones de rol van Ellie in The Last of Us. Voorlopig zijn we van deze twee dus nog niet af.Je kunt Stranger Things bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Good Omens' krijgt heftige kritiek te verduren: "het heeft geen nut"
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Good Omens' krijgt heftige kritiek te verduren: "het heeft geen nut"

Neil Gaiman geeft op zijn Tumblr antwoord op deze veelgestelde fanvraag.

Fantasy-schrijver Neil Gaiman heeft regelmatig contact op sociale media met zijn fans. Leuk voor hem en voor de fans, je kunt van alles vragen en je krijgt nog antwoord ook.

Laatst gaf Gaiman aan dat hij bezig is met het schrijven van seizoen 3 van Good Omens. Wie echter meer wil weten komt van een koude kermis thuis.

Stijf op elkaar


Gaiman houdt de lippen stijf op elkaar wanneer het om de plot gaat. Hierover zei hij het volgende: "Weten jullie nog hoe ik jullie vertelde over seizoen 2? (Iedereen probeert het zich te herinneren en schudt het hoofd)".

"Precies. Ik heb toendertijd helemaal niks verteld, en dat ben ik nu ook weer van plan. Ik zei uitsluitend 'jullie zien het vanzelf' en zo is het gegaan. En deze keer gaat het ook zo, dus het heeft geen nut om me hiernaar te vragen," besluit de schrijver.

Recht doen aan de nalatenschap


De reactie is meer dan begrijpelijk. De serie is gebaseerd op het boek uit 1990, dat Gaiman samen met de legendarische Sir Terry Pratchett schreef. Niet alleen wil hij het verhaal goed afronden, Gaiman wil ook recht doen aan de nalatenschap van zijn goede vriend. De fans zullen dus inderdaad nog even af moeten wachten.

Bekijk op instagram


Good Omens is op Prime Video te bekijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ijzersterke topseries kijk je nu gewoon op NPO Plus
Series / Featured

Deze 4 ijzersterke topseries kijk je nu gewoon op NPO Plus

Wij zetten enkele van de best scorende titels van NPO Plus voor je op een rijtje.

Op NPO Plus is elke maand weer nieuwe series rijker, maar welke springen nou echt eruit? Hieronder kan je 4 van de hoogst scorende series vinden, die op het betaalde platform van de NPO te vinden zijn.

The Tourist | VPRO | 6 afleveringenNa een aanslag op zijn leven ontwaakt een man met geheugenverlies in een Australisch ziekenhuis, zonder te weten wie hij is en wat er is gebeurd. Hij moet zo snel mogelijk zijn identiteit zien te achterhalen, voor hij wordt ingehaald door zijn verleden.

Lees de recensie van SerieTotaal.Karen Pirie | KRO-NCRV | 3 afleveringenBrigadier Karen Pirie heropent de moordzaak van Rosie Duff, die in 1996 is omgebracht. Aanleiding is een spraakmakende misdaadpodcast over de moord, 25 jaar na dato. Destijds werd Rosie gevonden door drie dronken studenten. Hoewel ze verdacht werden, zijn ze nooit aangeklaagd.The Thief, His Wife, and the Canoe | Max | 4 afleveringenJohn en Anne Darwin proberen met een gedurfd plan de financiële crisis te bezweren. John licht de levensverzekering op door een kano-ongeluk na te bootsen. Hun doel is een nieuw leven in Panama.Riches | Zwart | 6 aflveringenStephen Richards is de eigenaar van een groot cosmeticaconcern dat hij zelf heeft opgebouwd. Na een dramatische gebeurtenis wordt zijn familie in het hart geraakt. De toekomst van het bedrijf hangt aan een zijden draadje, en de familieverhoudingen komen op scherp te staan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gen V' is een ijzersterke spin-off van 'The Boys': komen er meer spin-off naar Prime Video?
Series / Nieuws

'Gen V' is een ijzersterke spin-off van 'The Boys': komen er meer spin-off naar Prime Video?

Als een serie eenmaal succes heeft, zijn de producenten er voor spin-offs als de kippen bij.

Als je één succes van Prime Video zou kunnen opnoemen, moet dat toch wel de hitserie The Boys zijn. Na drie succesvolle seizoenen is er inmiddels de spin-off Gen V, maar volgen er nu nog meer?

Eerder kwam ook al het geanimeerde The Boys Presents: Diabolical uit, maar met het verschijnen van de eerste live-action spin-off Gen V werden er een hoop nieuwe personages geïntroduceerd.

Reden genoeg voor spin-offs?


Met de komst van al die nieuwe personages zou je geneigd zijn te zeggen dat de producenten van tegenwoordig dit zoveel mogelijk willen uitmelken. Producent Pavun Shetty zegt er het volgende over:

"Ik denk dat het belangrijkste voor ons is dat we echt zorgvuldig en doordacht zijn over wat we hierna doen. We denken echt na over wat de volgende show zou kunnen zijn dat past bij alles, maar niet alleen een show is omwille van de show."

Creatief kritisch


Hoewel het niet is uitgesloten dat er in de toekomst nieuwe series kunnen verschijnen, is gelukkig de prioriteit van het team achter de franchise om het hoge kwaliteitsniveau te handhaven.Voorlopig kan er nog genoeg genoten worden van alle afleveringen van The Boys en de real-life spin-off Gen V op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
November wordt een heerlijke misdaadmaand op NPO Plus
Series / Featured

November wordt een heerlijke misdaadmaand op NPO Plus

IJzersterke crimeseries uit heel Europa landen in november op NPO Plus.

November belooft een prachtige maand te gaan worden voor NPO Plus met veel mooie misdaadseries. Vanuit heel Europa meren er verschillende series aan, die jij vast en zeker op jouw kijklijstje wilt hebben staan.

DNA seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 4 november te zien op NPO3, vanaf 26 oktober bingen op NPO PlusRolf Larsen is rechercheur en leidt een gelukkig bestaan met zijn vrouw en hun dochtertje Andrea. Om de ontvoering van een baby te onderzoeken, besluit hij naar Polen te gaan en Andrea mee te nemen op de veerboot. Maar als hij haar daar heel even alleen laat en hij terugkomt, is ze verdwenen.Blackwater | KRO-NCRV | Vanaf 11 november te zien op NPO2, bingen op NPO PlusIn de bergen van Noord-Zweden worden in 1973 twee toeristen vermoord in een tent gevonden. De lokale politieman Åke en dokter Birger beginnen een onderzoek naar de misdaad, maar worden vervangen door rechercheurs uit Stockholm.Payback | KRO-NCRV | Vanaf 25 november te zien te zien op NPO3, bingen op NPO PlusHet comfortabele leventje van Lexie Noble wordt bruut verstoord wanneer ze ontdekt dat haar man geld heeft witgewassen voor een beruchte misdaadbaron.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt met positieve update over de vervolgserie op geliefde Disneyfilm
Series / Nieuws

Disney+ komt met positieve update over de vervolgserie op geliefde Disneyfilm

De sequel-serie 'Tiana' stond lange tijd stil, maar nu eindelijk niet meer!

Een veelbelovende toekomst ligt in het verschiet voor de Disney Plus-serie Tiana. Het vervolg op de populaire animatiefilm The Princess and the Frog kan na een hoop vertraging eindelijk rekenen op een nieuwe creatieve kracht aan boord: Joyce Sherri.

Het oorspronkelijke plan van Disney+, aangekondigd in 2020, was om Tiana uit te brengen in 2023. Anika Noni Rose had bevestigd wederom terug te keren om haar rol als de charmante prinses Tiana opnieuw te vertolken. Helaas werd door verschillende factoren de serie uitgesteld tot 2024.

Goed nieuws


Maar de serie kan eindelijk weer rekenen op goed nieuws: sinds kort is Joyce Sherri betrokken om de regie in handen te nemen van het project.

Haar schrijftalent werd eerder bewezen in Mike Flanagan's Netflix-serie Midnight Mass. Verder heeft Sherri zichzelf als regisseur bewezen met de kortfilms Beauty, Forever, en The Family Romance.

De nieuwe serie


Wanneer in de serie Tiana, prinses van Maldonia, aan nieuwe avonturen begint, mengen zich echo's uit haar verleden in New Orleans met het heden.

Bekijk op instagram

Het belooft weer een magische zit te worden, en zeker met de toezegging dat de serie een even grote muzikale traktatie zal worden als de film.

Release


Tiana zal uitkomen in 2024 bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Balen: Om deze reden is er geen 'Flikken Rotterdam' op tv deze week
Series / Nieuws

Balen: Om deze reden is er geen 'Flikken Rotterdam' op tv deze week

De razend populaire politieserie moet plek maken voor iets heel veel groters.

Pech voor kijkers van Flikken Rotterdam, want zij moeten een weekje extra wachten op de volgende aflevering. De aflevering van vrijdag 13 oktober wordt uitgesteld en zal worden uitgezonden op 20 oktober. De oorzaak: voetbal.

In plaats van te kijken naar de Rotterdamse rechercheurs kunnen komende vrijdag televisiekijkers genieten van een interland. Het Nederlands Elftal speelt namelijk een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

Nederland-Frankrijk


Op het moment is Frankrijk de grote favoriet binnen de poule, waardoor er veel op het spel staat voor Oranje deze vrijdag.

Mocht het op verlies uitlopen, is het gelukkig nog niet afgelopen voor Oranje. Zelfs dan blijft een tweede plek in de poule haalbaar.

Zevende seizoen


Het nieuwe seizoen van Flikken Rotterdam is ondertussen in volle gang, en de spanning is om te snijden in de serie. Wie binnen het team heeft informatie doorgespeeld naar buiten? Wie van hen is niet te vertrouwen?

Bekijk op instagram

De AVROTROS kwam met het nieuws naar buiten via Instagram dat er deze week helaas geen uitzending van Flikken Rotterdam zal zijn. Het wordt die avond door de wedstrijd al spannend zat.

Hervatten


Vrijdag 13 oktober wordt vanaf 20:30 de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk uitgezonden. Op vrijdag 20 oktober zal Flikken Rotterdam weer worden hervat.Helaas is vooruitkijken via NPO Plus ook niet mogelijk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Prime Video-series komen het beste uit de test
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Prime Video-series komen het beste uit de test

Onze recensenten tippen de beste series, die onlangs op Prime Video uitkwamen.

Van groots fantasy-avontuur tot listig moorddrama - Prime Video heeft van alles wat klaarstaan in zijn catalogus. De recensenten van SerieTotaal helpen je vooruit met het filteren van alle nieuwe series en pikken de beste eruit van de afgelopen weken.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Prime Video van de afgelopen tijd.

Wheel of Time seizoen 2 | 8 afleveringen


Synopsis: In een magische fantasiewereld kruist een vrouw genaamd Moiraine het pad van vijf jonge mannen en vrouwen. Dit leidt tot een gevaarlijke, wereldomvattende reis die de wereld zoals zij die kennen op diens fundamenten doet schudden.

Recensie: "'The Wheel of Time' is fantasy zoals fantasy hoort te zijn: dusdanig smullen dat je bijna schrikt wanneer de aftiteling begint en vervolgens niet kan wachten op de volgende aflevering. Het verhaal is zo meeslepend dat het wellicht zelfs de grootste fantasyhater niet onberoerd laat en deze amper door zal hebben dat er weer een uur is verstreken."

Lees de rest van de recensie.

Wilderness | 6 afleveringenSynopsis: Misdaaddrama volgt een verwrongen liefdesverhaal, waarin een 'gelukkig leven' al snel verandert in een levende nachtmerrie.

Recensie: Gedurende de serie wordt je morele kompas flink op de proef gesteld. In deze mierenhoop van dubieuze gebeurtenissen is het lastig om één schuldige aan te wijzen."

Lees de rest van de recensie.

The Continental: From the World of John Wick | 3 afleveringenSynopsis: Verkent de oorsprong achter het iconische hotel van het John Wick-universum door de ogen en acties van een jonge Winston Scott als hij wordt meegesleurd in het helse landschap van het New York uit 1970.

Recensie: "Wie niet bekend is met de films waarin Keanu Reeves de titelrol vervult, hoeft niet te vrezen dat 'The Continental' niet te volgen zal zijn. Dit is namelijk geen Marvel-productie. Voor kenners zijn er wat leuke extra's, maar voor de rest staat het verhaal volledig op eigen benen."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.