search
Waarom het slotseizoen van 'The Crown' met deze grote verandering te maken krijgt
Series / Nieuws

Waarom het slotseizoen van 'The Crown' met deze grote verandering te maken krijgt

De serie is in de tegenwoordige tijd beland en sluit op een specifieke manier af.

De Britse dramaserie The Crown is geïnspireerd op de geschiedenis van het koninklijk huis. In het laatste seizoen wordt de periode 1997 - 2005 vertoond en ook nu is er geen gebrek aan drama.

Het laatste seizoen wordt gesplitst uitgezonden, wat goed past bij het verhaal. Het eerste gedeelte telt namelijk vier afleveringen, terwijl het slotgedeelte zes afleveringen betreft.

Tragisch einde


De eerste vier afleveringen zijn vanaf 16 november te zien. Hierin wordt de relatie tussen prinses Diana (Elizabeth Debicki) en Dodi Fayed (Khalid Abdalla) vertoond. Deze eindigde, zoals bekend, met het tragische auto-ongeluk in Parijs waarbij beiden omkwamen.

Het tweede gedeelte start op 14 december. Hierin zien we het huwelijk tussen prins Charles (Dominic West) en Camilla Parker Bowles (Olivia Williams). Natuurlijk komen Charles' zoons William (Ed McVey) en Harry (Luther Ford) ook aan bod in dit seizoen, evenals het overlijden van koningin Elizabeth.

Sterke casting


The Crown is in meerdere opzichten een unieke serie. Je zag bijna per seizoen een nieuwe acteur in de hoofdrol. Dit werd gedaan om de leeftijd van de hoofdpersonen realistisch weer te geven. Naast de goede casting is de serie ook overladen met prijzen voor het sterke acteerwerk, wat al met al een sterk historisch drama heeft opgeleverd.

De eerste vier aflveringen van The Crown zijn te zien vanaf 16 november. De resterende zes afleveringen zijn vanaf 14 december te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen