search
'Squid Game' seizoen 2: alles wat je wilde weten over deze Netflix-hit
Series / Nieuws

'Squid Game' seizoen 2: alles wat je wilde weten over deze Netflix-hit

Na lange tijd is er meer bekend over het nieuwe seizoen van het survival-drama.

We zijn inmiddels ruim een jaar verder sinds seizoen 2 van Squid Game werd aangekondigd. Sinds juni 2022 weten we inmiddels dat er nieuwe personages zijn gecast, hier is nu informatie bijgekomen.

L'Officiel USA maakte bekend dat het filmen in de zomer van 2023 is gestart. Volgens eerdere uitspraken van maker Hwang Dong-hyuk zal seizoen 2 zich ook richten op de ontwikkeling van de hoofdpersonen.

Verschoppelingen


Squid Game gaat over een groepje maatschappelijke verschoppelingen dat deelneemt aan dodelijke games. Voor de winnaar ligt er een enorme geldprijs in het verschiet. Uiteraard vooropgesteld dat diegene de dodelijke games weet te overleven.

Het filmen voor seizoen 2 is sinds juli 2023 bezig en de verwachting is dat de opnames zo'n tien maanden zullen duren. Wanneer je de post-productie hierbij optelt, dan is de verwachting dat het nieuwste seizoen eind 2024 dan wel begin 2025 te zien zal zijn.

Uitdiepen personages


In een eerder interview met The Times gaf Hwang Dong-hyuk aan dat hij bekende personages verder wilde uitdiepen. Dit zijn onder meer de geheimzinnige Front Man (Lee Byung-hun) en zijn broer, de politie-agent Hwang Jun-ho (Wi Ha-joon). Naast de hoofdpersoon Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) keert ook de recruiter (Gong Yoo) terug.Behalve nieuwe hoofdpersonen en nieuwe games wordt het verhaal van oude bekenden dus voortgezet. Je kunt Squid Game streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen