search
Doorbraak verwacht: stakende acteurs hervatten onderhandelingen met grote studio's
Series / Nieuws

Doorbraak verwacht: stakende acteurs hervatten onderhandelingen met grote studio's

Eindelijk lijkt een oplossing nabij voor een maandenlang conflict tussen artiesten en studio's.

Het zal hoogstwaarschijnlijk later op meerdere scholen besproken worden: hoe een conflict tussen uitvoerende artiesten en grote studio's op te lossen. Er is voor de acteurs in ieder geval goed nieuws.


De stakingen in Hollywood zijn al maandenlang aan de gang. De schrijversvakbond WGA begon met staken voor betere voorwaarden en later volgde de acteursvakbond SAG-AFTRA. Laatstgenoemde gaat komende week weer naar de onderhandelingstafel.

Oplossing hopelijk nabij


Voor de schrijvers van de WGA is het gedoe gelukkig voorbij. Zij zijn recentelijk in overeenstemming gekomen na langdurig onderhandelen. Nu is het aan de beurt aan de AMPTP die weer openstaan om de gesprekken te hervatten.

De AMPTP is de overkoepelende organisatie die de grote studio's vertegenwoordigt. Eerder besloten zij de onderhandelingen met de SAG-AFTRA te beëindigen omdat ze vonden dat de twee partijen te ver uit elkaar lagen.

De tijd loopt maar door


De hervatting van de gesprekken komt ook tegen de achtergrond van een tikkende klok voor de mogelijkheid om nieuwe tv-afleveringen of films te schieten voordat het jaar eindigt. Aanstaande dinsdag hervatten beide partijen weer de onderhandelingen.



De vier afgevaardigden om de studio's te vertegenwoordigen waren Bob Iger van Disney, Donna Langley van NBCUniversal, Ted Sarandos van Netflix en David Zaslav van Warner Bros. Discovery. Het is niet duidelijk of zij ook bij de komende gesprekken aanwezig zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen