search
Deze gitzwarte en duistere tv-serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze gitzwarte en duistere tv-serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Neem een kijkje in het duistere en toch hilarische leven van huurmoordenaar Barry Berkman

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In Barry volgen we het leven van Barry Berkman, een voormalige Amerikaanse marinier uit Cleveland die werkt als huurmoordenaar.

Barry ging in 2018 in première en eindigde dit jaar na vier seizoenen en 32 afleveringen.

Acteerlessen


Wanneer Barry naar Los Angeles reist om een doelwit te vermoorden, belandt hij per ongeluk in een acteerklas. Hier maakt Barry kennis met diverse personages en ontdekt een nieuwe passie, waardoor hij begint te twijfelen aan zijn carrière als huurmoordenaar.

Barry is gemaakt door Alec Berg en Bill Hader, bekend van zijn briljante personages in Saturday Night Live, die ook de hoofdrol speelt.

De personages


Naast Hader als Barry Berkman heeft de serie een uitgebreide cast vol bijzondere personages. Zo speelt Anthony Carrigan NoHo Hank, een optimistisch en naïef lid van de Tsjetsjeense maffia.



Henry Winkler als Gene Cousineau is ook een uitblinker. Ook te bewonderen zijn Sarah Goldberg als Sally Reed, Stephen Root en D'Arcy Carden, bekend van The Good Place.

Ontvangst en reacties


Barry heeft vier seizoenen lang vrijwel alleen maar lovende reacties gekregen. En dat is ook terug te zien in de prijzen: de serie kreeg 44 nominaties bij de Emmy's, waaronder Hader en Henry Winkler in de prijzen vielen.



Barry's complexe personages, het ijzersterke acteerwerk en de mix van drama en komedie, maken deze serie absoluut een van de meest bijzondere series van dit moment!

Barry is nu in zijn geheel te zien op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen