search
Dit personage in 'The Walking Dead' is echt bloedirritant en werd gelukkig opgeofferd
Series / Featured

Dit personage in 'The Walking Dead' is echt bloedirritant en werd gelukkig opgeofferd

In de eerste drie seizoenen van The Walking Dead was Andrea van actrice Laurie Holden duidelijk geen favoriet.

In de vele seizoenen van de zombieserie The Walking Dead komen honderden personages voorbij. Sommigen zijn vermakelijk of juist heel erg goed. Maar er is een personage dat behoorlijk wat mensen irriteerde.

Dit personage heet Andrea Harrison en ze was al in het eerste seizoen van The Walking Dead te zien. Andrea werd in de serie gespeeld door actrice Laurie Holden, bekend van onder meer The X-Files en de film The Mist.

Andrea


Andrea maakte haar debuut in de tweede aflevering van het eerste seizoen van de zombieserie van de zender AMC, op dit moment in Nederland te zien op Disney+. Vervolgens had ze een hoofdrol en had ze vaak het woord met moraliserende toespraken.

In de comics was Andrea een bijzonder geliefd personage en had ze zelfs een relatie met Rick Grimes. In de tv-serie viel ze vaak voor de verkeerde personages en wist ze de nodige kijkers te irriteren met haar toespraken die vaak het tempo en actie uit de serie haalden.

Andrea


In de aflevering Welcome to the Tombs van het derde seizoen pleegt ze zelfmoord voordat ze verandert in een zombie. Dit doet ze in bijzijn van Rick (Andrew Lincoln) en Michonne, gespeeld door Danai Gurira.In seizoen 10 keert het personage Andrea terug in hallucinaties van Michonne, in aflevering What We Become. In het elfde seizoen keert ze opnieuw terug als Rick en Michonne herinneringen opdoen in de aflevering Rest in Peace.

Laurie Holden


Holden zagen we sinds TWD in meerdere andere films en series. In The Boys was ze als Crimson Countess te zien en in The Americans vervulde ze de rol van het personage Renee. In 2014 zagen we haar in de komedie Dumb and Dumber To met Jim Carrey en Jeff Daniels.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen