search
Deze 3 splinternieuwe films denderen Netflix, Prime Video en HBO Max binnen
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films denderen Netflix, Prime Video en HBO Max binnen

Lekker griezelen op Halloween, crypto's of burrito's, en een icoon uit de restaurantwereld.

Deze week kwamen er weer enkele sterke films uit bij verschillende streamingdiensten, die jou vast en zeker een goede avond kijkplezier kunnen opleveren. Check hieronder gauw welke ervan er op jouw kijklijstje thuishoren.

Dark Harvest | Prime VideoDeze horror lijkt verdacht veel op The Purge, maar weet met een eigenzinnig verhaal en een sterke visuele stijl toch zijn eigen pad te bewandelen. Volgens recensent Terence Shea "gewoon" een goede horrorfilm, die de kijker zeker zal bekoren in de weken in aanloop naar Halloween.

Hij gaf de horrorfilm 3.5 ster, en legde uit: "In de jaren vijftig verschijnt er in een afgelegen dorpje in de VS elk jaar op 31 oktober een bovennatuurlijk wezen. Dat moet dan vóór middernacht gedood worden door een van de lokale tieners. Gebeurt dat niet, dan kan het dorp rekenen op een fikse natuurramp die hun vredig leventje flink zal verstoren."

Lees de rest van de recensie.

Crypto Boy | NetflixHet hart van dit Egyptisch-Nederlandse familiedrama zit op de goede plek, en volgt een Amsterdamse jongen op weg naar de crypto-top. Tegelijkertijd blijft hij betrokken bij het familierestaurant van zijn ouders, en komt alles toch weer goed. Enkel aan het einde worden teleurstellend genoeg veel losse eindjes afgeraffeld, vond Arjan Welles.

Hierdoor kreeg het familiedrama 3 sterren van hem. Hij lichtte toe: "'Crypto Boy' is een familieproject, want naast [Shady] El-Hamus' broer Shahine, die de hoofdrol van Amir vervult, is ook hun vader Sabri Saad van de partij. Dit gegeven onderstreept maar weer eens dat er uitstekende Egyptisch-Nederlandse talenten is ons land rondlopen."

Lees de rest van de recensie.

AKA Mr. Chow | HBO MaxHet innemende levensverhaal van de extravagante Mr. Chow wordt verteld in deze documentaire, die aantoont hoe hij zijn restaurantimperium heeft opgebouwd. Maar wat er zich echt afspeelt in het hoofd van de restauranthouder, vond Mitchell van Vuren, komt nooit goed naar buiten.

Hij gaf de documentaire 3 sterren, en stelde: "Een onbedwingbare drang naar theatrale extrapolatie achtervolgt de bewogen man in zijn biografie 'AKA Mr. Chow', maar er wordt nooit een blik gegund achter zijn masker van trotse Chinees en geslaagd entrepreneur."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen