search
Opvallend: De ijzersterk ontvangen film 'Blackberry' wordt opgeknipt tot miniserie
Series / Nieuws

Opvallend: De ijzersterk ontvangen film 'Blackberry' wordt opgeknipt tot miniserie

De grandioze opkomst en diepe val van het telefoonmerk komt in het verhaal aan bod.

De film Blackberry krijgt een nieuw leven toebedeeld: AMC heeft besloten de film op te knippen naar een driedelige serie. Het verhaal van de opkomst van het telefoonmerk zal in deze vorm nu naar een televisiepubliek komen.

Het komediedrama van regisseur Matt Johnson werd in mei van dit jaar uitgebracht in de Noord-Amerikaanse bioscopen, nadat het in februari had gedraaid op het 73e Internationale Filmfestival van Berlijn.

Plot


De biografische film richt zich op de opkomst en de val van het BlackBerry-imperium in de wereld van de telecommunicatie. De nadruk ligt op de twee oprichters van het bedrijf, Douglas Fregin en Mike Lazaridis, en investeerder Jim Balsillie.

In de film/serie spelen Jay Baruchel, Glenn Howerton en Matt Johnson in de hoofdrollen. Daarnaast zijn Michelle Giroux, SungWon Cho, Mark Critch, Saul Rubinek, Rich Sommer, Michael Ironside, Martin Donovan, Cary Elwes en Ben Petrie te zien.

Lot als serie


In Nederland is de film helaas nooit uitgekomen, maar daar kan nu verandering in komen. In de vorm van een serie zal Blackberry dus worden uitgezonden op de Amerikaanse televisie, en kan deze versie ook worden aangekocht door een streamingdienst in Nederland.



AMC is helaas in 2019 gestopt met het uitzenden van haar programma's in Nederland. Wat wel een goed vooruitzicht geeft is dat AMC wel vaker series via HBO Max heeft gedistribueerd in Nederland, waaronder Fear the Walking Dead en Killing Eve.

Release


Er is nog geen duidelijkheid of en wanneer de serie van Blackberry zal uitkomen in Nederland, maar de kansen op distributie zijn wel aanzienlijk gestegen door deze keuze van AMC.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen