search

Ons nieuws van woensdag 25 oktober 2023

Aanrader: Deze surrealistische scifi-serie met torenhoge IMDb-score van 8,5 staat gratis op YouTube
Series / Video/clip/featurette

Aanrader: Deze surrealistische scifi-serie met torenhoge IMDb-score van 8,5 staat gratis op YouTube

'The Prisoner' geldt als een absolute scifi-klassieker en is nu gratis te zien.

Op streamingdiensten zijn veel geweldige series te vinden voor een klein prijsje, maar wist je dat er op YouTube mooie series kosteloos te vinden zijn? Ook The Prisoner is gratis te bekijken, met een uitmuntende score van 8,5 op IMDb.

Patrick McGoohan speelde in de Britse televisieserie The Prisoner de hoofdrol als geheim agent. In het verhaal worden elementen van sciencefiction, psychologisch drama en spionnenfictie gecombineerd, wat destijds in 1967 nauwelijks op televisie voorkwam.

Verhaal


De synopsis luidt: "Een hooggeplaatste agent in de Britse regering neemt ontslag en vertrekt op vakantie. Tijdens het inpakken wordt hij overwelmd door gas, en wordt hij wakker in een prachtige gevangenis genaamd The Village."

De synopsis gaat verder: "Het doel is om hem geheime informatie te ontfustelen, maar de agent weigert. Wat volgt is een moeizame strijd, terwijl de agent probeert te ontsnappen en zijn ontvoerders allerlei middelen proberen om de informatie te krijgen die ze willen."

Ontvangst


Toen de serie in eerste instantie uitkwam, verbijsterde het grotendeels het publiek en waren de reacties gemengd. Veel mensen vonden de serie te controversieel, maar desondanks kon de serie rekenen op een grote cultfollowing.In 2013 zette TV Guide de serie op nummer 9 van beste scifi-series aller tijden, en werd er ook een televisieremake gedraaid in 2009 met Ian McKellen en Jim Caviezel. Gesprekken over een filmadaptatie zijn al gevoerd met Christopher Nolan en Ridley Scott, maar helaas zonder succes.

Kijken


De waanzinnige serie uit 1967 is in zijn totaliteit te bekijken op YouTube.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix-serie is de slechtste ooit: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Deze Netflix-serie is de slechtste ooit: 0% op Rotten Tomatoes

De serie 'Real Rob' wordt bepaald niet gewaardeerd door de RT-critici.

Netflix bestookt ons voortdurend met nieuwe series. Zo af en toe zit er ook wel eens een misser tussen. Een serie die wel erg weinig indruk maakte op de critici is de serie Real Rob. De serie scoort een vernederende 0% op Rotten Tomatoes.

In de serie spelen Rob Schneider en zijn vrouw Patricia Schneider fictieve versies van zichzelf.

Tweede seizoen


Het is eigenlijk nog verrassend dat Real Rob na het eerste seizoen gewoon nog een tweede seizoen kreeg voordat de serie door Netflix werd geannuleerd.

Critici waren duidelijk niet onder de indruk van deze show. Er werd vooraf veelal de vergelijking gemaakt met soortgelijke populaire series als Curb Your Enthusiasm en Episodes. Real Rob schoot ten opzichte van deze goedgeslaagde series echter duidelijk tekort.

Stereotypen


Verder werd de serie ook flink bekritiseerd vanwege het gebruik van stereotypen met betrekking tot Mexicaanse en gehandicapte mensen.

Bekijk op instagram

Ondanks de negatieve ontvangst bij de critici, wist Real Rob wel een publieksscore van 82% op Rotten Tomatoes te krijgen, wat dus waarschijnlijk heeft bijgedragen aan het gegeven dat er toch een tweede seizoen kwam. De kijkers zagen blijkbaar iets in de serie wat de critici over het hoofd zagen. De IMDb-score van Real Rob is een matige 6.1.

Kijken


Wil je zelf beoordelen hoe slecht deze serie is? Kijk hem dan hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'B.A.' uit 'The A-Team' was voor niets of niemand bang, behalve voor dat ene ding
Series / Featured

'B.A.' uit 'The A-Team' was voor niets of niemand bang, behalve voor dat ene ding

Het personage 'B.A.' was in 'The A-Team' voor niets of niemand bang, behalve voor dat ene ding

B.A. Baracus is de onverschrokken sterke man van 'The A-Team'. Hij staat bekend om zijn kracht en dat hij voor niets of niemand bang is. Toch schuilt er een diepgewortelde angst in hem.

B.A. leidt namelijk aan vliegangst. Deze fobie heeft een bijzondere oorsprong: voordat B.A. zijn angst ontwikkelde, was hij namelijk een Airborne Army Ranger. Het was echter Murdock's schuld dat hij deze angst ontwikkelde, aangezien hun allereerste ontmoeting in een helikopter was, waar B.A. bijna uit viel tijdens hun eerste ontsnapping.

Bibbers


Het is amusant om te zien hoe B.A., de sterke man van het team, de bibbers krijgt als hij moet vliegen, zeker op het moment dat Murdock weer eens wordt ingezet als piloot.

De overige leden van The A-Team hebben verschillende manieren bedacht om B.A.'s angsten te omzeilen. Hij wordt regelmatig gedrogeerd, bewusteloos geslagen of gehypnotiseerd om hem toch aan boord te krijgen.

Voorbeeld


In het eerste seizoen, in de aflevering The Beast from the Belly of a Boeing bevindt B.A. zich aan boord van een vliegtuig en doet zich voor als een onderhoudstechnicus, samen met Murdock. Het vliegtuig stijgt plotseling op, en BA valt onmiddellijk in een catatonische toestand, terwijl Murdock hem probeert te wekken.

Bekijk op instagram


Er zijn echter momenten waarop B.A. er toch voor koos om te vliegen, zoals toen het de snelste manier was om naar Chicago te reizen om zijn moeder te beschermen, zoals te zien in seizoen 4 in de aflevering Lease with an Option to Die.

Boeiend personage


Of hij nu vecht tegen criminelen of zijn eigen angsten onder ogen ziet, B.A. blijft een ontzettend boeiend personage.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na het boek en de film, nu dan eindelijk de serie; huiveringwekkende science-fiction klassieker op komst
Series / Nieuws

Na het boek en de film, nu dan eindelijk de serie; huiveringwekkende science-fiction klassieker op komst

HBO Max is bezig met de ontwikkeling van de miniserie 'Scanners'.

HBO Max is bezig met de ontwikkeling van een grote nieuwe sciencefiction miniserie, te weten Scanners. De verwachting is dat deze serie in 2024 te streamen zal zijn.

Scanners is gebaseerd op het boek van David Cronenberg. Het boek is in 1981 al eens verfilmd door Cronenberg zelf. Het verhaal biedt een huiveringwekkend perspectief op de mogelijkheden en beperkingen van het menselijk bestaan.

Showrunner


William Bridges, bekend van zijn werk voor de bejubelde serie Black Mirror is de showrunner van de serie. Verder heeft ook schrijver Cronenberg zelf zijn goedkeuring gegeven voor deze herinterpretatie van Scanners.

Het verhaal gaat over twee vrouwen die op de vlucht zijn voor een aantal meedogenloze agenten met bovennatuurlijke gaven, waaronder telepathie en telekinese. Terwijl ze een gevaarlijke wereld doorkruisen, ontmaskeren ze een immense samenzwering, waarbij ze gedwongen worden samen te werken om de waarheid te onthullen.

Fans


Voor de fervente fans van Scanners dus erg goed nieuws. Een mooi sciencefiction verhaal en de medewerking van HBO en Bridges, dat moet wel een topper gaan worden! We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom deze toptitel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze huiveringwekkende thrillerserie heeft Netflix al meer dan een maand lang volledig in haar macht
Series / Nieuws

Deze huiveringwekkende thrillerserie heeft Netflix al meer dan een maand lang volledig in haar macht

De serie 'Het Gouden Uur' staat al vijf weken lang in de top 10 van de meest bekeken series op Netflix.

Het Gouden Uur was eerder al te zien op NPO en is inmiddels al weer enige tijd te zien op Netflix. De Nederlandse thrillerserie is een grote hit op Netflix en behoort na meer dan een maand nog altijd tot de 10 meest bekeken series van de streamingdienst op dit moment.

De serie richt zich met name op rechercheur Mardik, gespeeld door Nasrdin Dchar, ook bekend van Mocro Maffia. Mardik is als kind opgegroeid in Afghanistan en uiteindelijk is hij gevlucht naar Nederland. Hij werkt bij de Nederlandse politie en neemt na een terroristische aanslag in Amsterdam het heft in eigen hand. Hij blijkt de terroristen vanuit vroeger te kennen.

AIVD


Mardik komt hierdoor in het vizier van de AIVD en AIVD-agente Joelle, gespeeld door Ellen Parren. De AIVD gaat Mardik steeds meer als verdachte beschouwen en gezien de bijzondere keuzes die Mardik maakt, is dat ook niet zo heel gek,

Het Gouden Uur is een zeer spannende serie. Er gebeurt ontzettend veel en er zijn de nodige plotwendingen die het verhaal erg interessant maken om te blijven volgen.

Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is toch het favoriete personage van 'Game of Thrones' en 'House of the Dragon'-schrijver George R.R. Martin?
Series / Nieuws

Wie is toch het favoriete personage van 'Game of Thrones' en 'House of the Dragon'-schrijver George R.R. Martin?

George R.R. Martin vertelt wie zijn favoriete personage in Westeros is.

George R.R. Martin, de schrijver van alles wat met Game of Thrones en House of the Dragon te maken heeft, onthulde onlangs zijn favoriete personage uit de Targaryen-familie.

De schrijver, die bekend staat om zijn voorliefde voor complexe personages, gaf aan dat Daemon Targaryen in de serie zijn meest geliefde personage is, omdat hij "een van de meest intrigerende personages in heel Westeros" is.

Fans vinden hetzelfde


Veel fans delen de waardering voor Daemon Targaryen, ondanks zijn wat bijzonder afgestelde morele kompas. De 'bad boy' wordt op een geloofwaardige manier gespeeld door acteur Matt Smith wat hem kennelijk tot een personage maakt dat tot de verbeelding spreekt.

Hoewel de releasedatum voor het tweede seizoen van House of the Dragon nog niet officieel is aangekondigd, is er goed nieuws voor fans. De opnames voor dit seizoen werden voltooid voordat de Hollywood-staking toesloeg, wat betekent dat we binnenkort meer te weten zullen komen over het vervolg van het verhaal.

Ratings


De IMDB-beoordeling voor House of the Dragon staat momenteel op een 8,5 en de Rotten Tomatoes-score is 88%.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Coleen Rooney: The Real Wagatha Story'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Coleen Rooney: The Real Wagatha Story'

Middelmatige documentaire over twee bekvechtende voetbalvrouwen en waarom je de Britse roddelpers beter te vriend kan houden.

Regie: Lucy Bowden | Afleveringen: 3 | Speelduur: 45-49 minuten | Jaar: 2023

De naam Coleen Rooney zal niet bij iedereen direct een belletje doen rinkelen, maar vermeldt dat haar echtgenoot Wayne heet en de connectie is snel gelegd. Als vrouw van topvoetballer Wayne Rooney staat ze bijna net zo fel in de spotlights als haar beroemde wederhelft. Vooral de Britse roddelpers smikkelt van elk gerucht waar die zijn geniepige handjes op kan leggen. Ze is bij lange na geen Victoria Beckham, maar zoals Coleen Rooney: The Real Wagatha Story betoont draagt ook Coleen de titel 'WAG' met verve.

Deze driedelige documentaire buigt zich over het akkefietje tussen Coleen Rooney en de omhooggevallen Rebekah Vardy. Gelinkt aan voetballer Jamie Vardy geniet Rebekah iets te veel van alle aandacht, dus zodra er privéfoto's van Coleen in The Sun verschijnen verdenkt ze Bex al snel van het doorverkopen van smeuïge informatie in ruil voor positieve media-aandacht. Op sociale media maakt Coleen haar beschuldigingen kenbaar, maar Rebekah houdt vol dat zij niet de mol is. Het gevolg is een potsierlijke rechtszaak. Als we de pers mogen geloven was dit een ware titanenstrijd.

Het woordgrapje in de titel vereist enige toelichting. De term 'WAG' staat voor 'wives and girlfriends', oftewel de dames die met zowel goede als kwade bedoelingen om een voetbalheld heen zwerven. Agatha Christie daarentegen was een Engelse auteur van voornamelijk detectives. Als knipoog naar Coleens speurneuzerij rondom gelekte informatie zag een barslechte bijnaam het levenslicht. Tot het beledigende toe kopten kranten en televisieprogramma's met de kleinerende term voor de ruzie tussen twee voetbalvrouwen. Met hulp van de tabloids werd 'Wagatha' een begrip.

Wayne neemt zelf ook plaats op de stoel, maar weet zijn plek. De documentaire draait om zijn echtgenote, dus hij blijft diplomatiek en spreekt zich inhoudelijk slechts mondjesmaat uit over de situatie. Bij wijze van steun verschaft hij achtergrondinformatie en komt regelmatig in beeld in filmpjes uit eigen archief. Meer niet. Onnatuurlijk bijna. En hoewel de beste man in de loop van zijn carrière nogal wat schuivers heeft gemaakt, wordt hij opvallend genoeg vooral neergezet als een toegewijde partner en familieman. Want zoals gezegd: het is haar documentaire.

In eerste instantie is de situatie gewoon lachwekkend. De wereld staat in brand, maar deze twee prinsessen maken zich druk om gelekte vakantiekiekjes. Kijk je verder, dan drukt de documentaire op het pijnpunt van privacyschending en de gevolgen van lukraak posten. De kortste klap is natuurlijk om niets online te plaatsen, maar zoals Coleen Rooney: The Real Wagatha Story verdedigt is iedereen vrij om te etaleren wat hij of zij wil en blijft het jatten van informatie fout. Of Rebekah echt imagoschade heeft opgelopen valt te betwisten. There is no such thing as bad publicity.

★★☆☆☆

Coleen Rooney: The Real Wagatha Story is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Moord, afpersing en drugshandel, deze vlammende serie knalt de Netflix top 10 in
Series / Nieuws

Moord, afpersing en drugshandel, deze vlammende serie knalt de Netflix top 10 in

De serie 'Get Gotti' doet het uitstekend in zijn eerste dagen op Netflix

In de meeslepende miniserie Get Gotti wordt op Netflix in drie afleveringen het boeiende verhaal verteld van de aanhouding van één van de meest beruchte maffiabazen die ooit New York heeft gekend.'

Documentairemaker Sebastian Smith neemt de kijkers mee in het kat-en-muisspel dat zich voordeed vóór de arrestatie van de New Yorkse maffialeider John Gotti in december 1990.

Plot


Gotti stond vanaf circa 1985 bekend als een onverschrokken en gokverslaafde moordenaar. Als maffiabaas Paul Castellano wordt vermoord, beginnen velen te vermoeden dat Gotti erbij betrokken is. Het is dan ook geen verrassing dat Gotti zich al snel profileert als de nieuwe leider van de onderwereld.

De documentaire reeks doet veelal denken aan maffiafilms en in zoverre stellen de echte maffiosi die Smith aan het woord laat niet teleur. Ze strooien met maffioze oneliners.

Agenten aan het woord


Ook de agenten en advocaten die Gotti achter de tralies wilden krijgen, doen in fikse duit in het zakje met teksten als: "Hij leek op de Godfather en kleedde zich als de Godfather.".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Harry Potter' update: houdt de serie zich wel aan de boeken?
Series / Nieuws

Nieuwe 'Harry Potter' update: houdt de serie zich wel aan de boeken?

Is de Harry Potter-serie met deze hoopvolle update gered van de onvermijdelijke puinhoop die het anders zou zijn?

De Harry Potter-franchise is één van de bekendste fictieve werelden ooit, maar aan de andere kant ontbreken er heel wat belangrijke details in de films. De nieuwe update over de serie geeft hoop dat onderbenutte details nu eindelijk aan bod zullen komen.

Harry Potter-fans waren enthousiast toen ze na jaren eindelijk een update kregen over de toekomst van de franchise, maar dit enthousiasme verwaterde al snel toen het duidelijk werd dat er een serie zou komen over de boeken die al verfilmd zijn in de iconische films.

Het probleem met de films


Veel fans geloven niet in het succes van de serie, maar deze nieuwe update kan alles veranderen. De films hadden door de jaren heen veel verschillende regisseurs die elk hun eigen stempel op de franchise hebben gedrukt.

David Yates heeft de meeste films geregisseerd en hoewel de films iconisch zijn, heeft hij wel veel essentiële canonfeiten veranderd om in het verhaal van zijn film te passen. Nu de nieuwe update: David Yates zal niet terugkeren als regisseur voor de Harry Potter-serie.

Een veelbelovende update


Dit geeft de serie de kans om dit keer wel dicht bij het bronmateriaal te blijven. Zo kunnen de belangrijke details en subplots dit keer wel verfilmd worden. Hopelijk wordt er nu niks onder de mat geschoven zoals dat wel werd gedaan in de films.Bekijk de originele films op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 David Tennant heeft opnieuw een langlopend 'Doctor Who' record verbroken
Series / Nieuws

David Tennant heeft opnieuw een langlopend 'Doctor Who' record verbroken

Een record verbreken door niets te doen? Dit is hoe David Tennant opnieuw een langlopend record verbroken heeft.

Hoe kan het eigenlijk ook anders? David Tennant heeft opnieuw een Doctor Who record verbroken, een jaar na zijn onverwachte terugkeer als de Veertiende Doctor.

Tennant is terug voor drie specials, ter ere van het 60-jarig jubileum, die in november 2023 te zien zullen zijn. De precieze reden voor zijn terugkeer is nog een groot mysterie en fans zijn al sinds oktober 2022 aan het wachten op antwoorden.

Een record verbroken


En dit betekent dat Tennant weer een record heeft verbroken. Tennant heeft namelijk officieel de grootste kloof tussen zijn regeneratiedebuut en het eerste verhaal (in ieder geval de grootste die gepland was).

Normaal gesproken regenereren de Doctors een paar maanden voor hun eerste avonturen, waarbij ze vertrekken of verschijnen tijdens de specials.

Er zijn altijd uitzonderingen


Natuurlijk is er altijd een uitzondering die de regel bevestigt: Sylverster McCoy had ook een grote kloof, aangezien BBC Doctor Who in 1989 annuleerde en het mislukken van de film in 1996 betekende dat er pas in 2013 een nieuwe regeneratie te zien was.Al met al zit er een jaar en een maand tussen de terugkeer van Tennant en zijn eerste avontuur als Doctor, wat heel erg ongebruikelijk is.

Te streamen op Prime Video


Stream Doctor Who op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-makers hebben Yara genaaid door haar plot helemaal te vergeten
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-makers hebben Yara genaaid door haar plot helemaal te vergeten

Yara Greyjoy verdiende zo veel beter dan dat ze nu gekregen heeft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones was vroeger ongetwijfeld één van de populairste series ter wereld, maar zelfs de grootste fans moeten toegeven dat de kwaliteit steeds meer achteruit ging. Dit werd vooral duidelijk toen de serie geen bronmateriaal meer had en er eigen ideeën bedacht moesten worden.

Vooral Yara Greyjoy heeft hier veel last van gehad. Ze was één van de twee leiders van de Ironborn en was trouw aan koningin Daenerys, maar nam de onafhankelijkheidsbeweging van haar volk serieus. Toen Yara en Daenerys de oorlog wonnen, werd Daenerys vermoord door Jon Snow en moesten er nieuwe verkiezingen gehouden worden.

Een rare keuze


Tijdens deze verkiezingen had Yara dezelfde rechten als de andere leiders, omdat ze zichzelf niet positioneerde als een onafhankelijke heerser. Yara zweeg over de onafhankelijkheid van de Iron Islands en beloofde trouw aan Bran the Broken.

Waarom? Het is namelijk helemaal niets voor Yara om de onafhankelijkheid zomaar op te geven. Misschien was de onafhankelijkheid van de Iron Islands jammer genoeg slechts één van de vele subplots die meteen vergeten werden.

Vreemde situatie


Er zijn namelijk wel meer subplots die geïntroduceerd zijn, maar verder nooit meer op voortgebouwd zijn. Misschien waren de makers het volledig vergeten of hadden ze besloten dat het hun tijd niet waard was. Hoe dan ook, het zorgde voor een rare situatie.Game of Thrones is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-schrijver grapt over zijn boek 'The Winds of Winter' dat belachelijk lang op zich laat wachten
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver grapt over zijn boek 'The Winds of Winter' dat belachelijk lang op zich laat wachten

De schrijver geeft weer eens een update over het langverwachte 'The Winds of Winter'

Game of Thrones eindigde in 2019, maar echte fans wachten al jaren op het einde van de boekenserie waarop de serie gebaseerd was. Het laatste boek in de serie kwam uit in 2011, meer dan twaalf jaar terug.

Schrijver George R.R. Martin neemt zijn tijd voor het zesde boek in de serie. Zo nu en dan geeft hij weer een hint over de progressie van de opvolger van A Dance With Dragons.

The Winds of Winter


Martin sprak recentelijk met schrijfster Cassandra Clare, bekend van de verfilming Shadowhunters: The Mortal Instruments. Uit zichzelf begon hij over het langverwachte volgende boek in de A Song of Ice and Fire-serie.

Clare kondigde aan dat haar volgende boek uitkomt in 2025. ''Misschien is jouw boek nog wel eerder uit dan 'The Winds of Winter''', grapte de schrijver. ''Ik begin er zelf maar over, zodat jullie me er niet mee lastig vallen.''

HBO Max


Voor fans die niet kunnen wachten op het einde van A Song of Ice and Fire kunnen in ieder geval Game of Thrones en House of the Dragon kijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Update 'Good Omens' brengt goed nieuws voor alle fans
Series / Nieuws

Update 'Good Omens' brengt goed nieuws voor alle fans

Schrijver Neil Gaiman wordt op Tumblr aan zijn mouw getrokken over deze laatste update.

Kortgeleden kwam Neil Gaiman met een positief bericht op social media. Amazon had hem de opdracht gegeven om alvast aan seizoen 3 van de komedieserie Good Omens te beginnen.

Nadat Deadline onlangs met een aanvullend nieuwtje kwam, wisten de fans Gaiman op Tumblr te vinden. De schrijver verduidelijkte of er sprake was van een officiële vernieuwing of niet.

Onderweg


Deadline berichtte namelijk over het oppikken van de cast opties voor Good Omens. Dit betekent dat bij een eventueel seizoen 3 Michael Sheen en David Tennant hun rollen weer zullen spelen.

Op de fanvraag of seizoen 3 erdoor is antwoordde Gaiman het volgende: "We zijn er nog niet, maar Amazon zet zeker stappen in die richting". Ook werd bekendgemaakt dat co-showrunner Douglas MacKinnon niet terug zal keren.

Showrunner keert niet terug


Met het oog op de stakingen is het niet zo gek dat er nog geen officieel bericht is wat Good Omens betreft. De berichten tot dusver zijn echter hoopgevend wat een slotseizoen voor deze populaire komedie betreft.Good Omens is op Prime Video te bekijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 2001 werd deze opvallende scène uit 'Friends' geschrapt: er was een goede reden voor
Series / Featured

In 2001 werd deze opvallende scène uit 'Friends' geschrapt: er was een goede reden voor

De omstandigheden kunnen onverwacht voor een totaal andere context zorgen.

Er worden vanzelfsprekend scènes uit tv- en filmproducties geschrapt. De redenen kunnen praktisch zijn, of gerelateerd aan het verhaal. Een bepaalde scène werd destijds uit Friends geschrapt, maar dit had een zeer specifieke reden.

In aflevering 3 van seizoen 8 zien we Chandler (Matthew Perry) en Monica (Courteney Cox) op het vliegveld, op huwelijksreis. Aangezien de aflevering twee weken na de aanslagen op 11 september werd uitgezonden, werd hetgeen hierna gebeurde verwijderd.

Chandler op zijn best


In de clip, die je hieronder kunt bekijken, ziet Chandler een bord waarop verboden wordt om grappen te maken over bommen en vliegtuigkapingen. Chandler kan dit natuurlijk niet nalaten met alle gevolgen van dien.

De makers besloten in 2001 terecht dat het niet gepast zou zijn om deze scène in de aflevering te laten zitten. Pas een aantal jaren later werd het transcript gedeeld.

Beladen grap


Hierbij werd de volgende mededeling gedaan: "We hopen dat de grappen begrepen worden zoals ze destijds bedoeld waren". Soms kunnen omstandigheden dusdanig veranderen dat een onschuldige grap ontzettend beladen wordt en allesbehalve leuk overkomt.Je kunt Friends bekijken op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maar liefst 20% van deze serie bestaat uit erotische scènes
Series / Featured

Maar liefst 20% van deze serie bestaat uit erotische scènes

De serie Californication met David Duchovny is een must als je dol bent op erotische tv-momenten.

Een serie als Game of Thrones barst van momenten waarin de hoofdpersonages het bed met elkaar delen. De HBO-hit is echter niet de serie met de meeste erotische scènes. Dat is nog altijd Californication.

De serie Californication startte in 2007 en kreeg uiteindelijk zeven seizoenen. Via de website Uberkinky.com komen we erachter dat de komedieserie met onder andere David Duchovny de meest erotische scènes bevat.

Californication


De serie zou in totaal 33 erotische scènes bevatten in de 84 afleveringen die er uiteindelijk verschenen totdat Californication in 2014 werd afgerond. Gek is het overigens niet, aangezien het personage Henry James "Hank" Moody (Duchovny) seksverslaafd is.

In de serie leren we Hank Moody kennen als een schrijver, alcoholist en vrouwenverslinder. Hij worstelt niet alleen met de opvoeding van zijn vroegrijpe dochter, hij probeert ook nog steeds zijn classy ex-vrouw terug te winnen. Het is slechts de start van een hoop hilarische momenten.

20 procent


De website Uberkinky.com meldt ook dat 19,25 procent van Californication bestaat uit erotische scènes die bij elkaar 67 minuten duren. En dat is fors meer dan Game of Thrones. De serie van HBO bestaat uit slechts 3,7 procent uit dergelijke scènes, met een totale speelduur van slechts 21 minuten.Op een tweede plaats staat de serie Spartacus: Blood & Sand. Deze serie bestaat uit bijna 13 procent uit erotiek met 31 scènes die in totaal 79 minuten duren.

SkyShowtime


Je bekijkt de zeven afleveringen van Californication op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films denderen Netflix, Prime Video en HBO Max binnen
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films denderen Netflix, Prime Video en HBO Max binnen

Lekker griezelen op Halloween, crypto's of burrito's, en een icoon uit de restaurantwereld.

Deze week kwamen er weer enkele sterke films uit bij verschillende streamingdiensten, die jou vast en zeker een goede avond kijkplezier kunnen opleveren. Check hieronder gauw welke ervan er op jouw kijklijstje thuishoren.

Dark Harvest | Prime VideoDeze horror lijkt verdacht veel op The Purge, maar weet met een eigenzinnig verhaal en een sterke visuele stijl toch zijn eigen pad te bewandelen. Volgens recensent Terence Shea "gewoon" een goede horrorfilm, die de kijker zeker zal bekoren in de weken in aanloop naar Halloween.

Hij gaf de horrorfilm 3.5 ster, en legde uit: "In de jaren vijftig verschijnt er in een afgelegen dorpje in de VS elk jaar op 31 oktober een bovennatuurlijk wezen. Dat moet dan vóór middernacht gedood worden door een van de lokale tieners. Gebeurt dat niet, dan kan het dorp rekenen op een fikse natuurramp die hun vredig leventje flink zal verstoren."

Lees de rest van de recensie.

Crypto Boy | NetflixHet hart van dit Egyptisch-Nederlandse familiedrama zit op de goede plek, en volgt een Amsterdamse jongen op weg naar de crypto-top. Tegelijkertijd blijft hij betrokken bij het familierestaurant van zijn ouders, en komt alles toch weer goed. Enkel aan het einde worden teleurstellend genoeg veel losse eindjes afgeraffeld, vond Arjan Welles.

Hierdoor kreeg het familiedrama 3 sterren van hem. Hij lichtte toe: "'Crypto Boy' is een familieproject, want naast [Shady] El-Hamus' broer Shahine, die de hoofdrol van Amir vervult, is ook hun vader Sabri Saad van de partij. Dit gegeven onderstreept maar weer eens dat er uitstekende Egyptisch-Nederlandse talenten is ons land rondlopen."

Lees de rest van de recensie.

AKA Mr. Chow | HBO MaxHet innemende levensverhaal van de extravagante Mr. Chow wordt verteld in deze documentaire, die aantoont hoe hij zijn restaurantimperium heeft opgebouwd. Maar wat er zich echt afspeelt in het hoofd van de restauranthouder, vond Mitchell van Vuren, komt nooit goed naar buiten.

Hij gaf de documentaire 3 sterren, en stelde: "Een onbedwingbare drang naar theatrale extrapolatie achtervolgt de bewogen man in zijn biografie 'AKA Mr. Chow', maar er wordt nooit een blik gegund achter zijn masker van trotse Chinees en geslaagd entrepreneur."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallend: De ijzersterk ontvangen film 'Blackberry' wordt opgeknipt tot miniserie
Series / Nieuws

Opvallend: De ijzersterk ontvangen film 'Blackberry' wordt opgeknipt tot miniserie

De grandioze opkomst en diepe val van het telefoonmerk komt in het verhaal aan bod.

De film Blackberry krijgt een nieuw leven toebedeeld: AMC heeft besloten de film op te knippen naar een driedelige serie. Het verhaal van de opkomst van het telefoonmerk zal in deze vorm nu naar een televisiepubliek komen.

Het komediedrama van regisseur Matt Johnson werd in mei van dit jaar uitgebracht in de Noord-Amerikaanse bioscopen, nadat het in februari had gedraaid op het 73e Internationale Filmfestival van Berlijn.

Plot


De biografische film richt zich op de opkomst en de val van het BlackBerry-imperium in de wereld van de telecommunicatie. De nadruk ligt op de twee oprichters van het bedrijf, Douglas Fregin en Mike Lazaridis, en investeerder Jim Balsillie.

In de film/serie spelen Jay Baruchel, Glenn Howerton en Matt Johnson in de hoofdrollen. Daarnaast zijn Michelle Giroux, SungWon Cho, Mark Critch, Saul Rubinek, Rich Sommer, Michael Ironside, Martin Donovan, Cary Elwes en Ben Petrie te zien.

Lot als serie


In Nederland is de film helaas nooit uitgekomen, maar daar kan nu verandering in komen. In de vorm van een serie zal Blackberry dus worden uitgezonden op de Amerikaanse televisie, en kan deze versie ook worden aangekocht door een streamingdienst in Nederland.AMC is helaas in 2019 gestopt met het uitzenden van haar programma's in Nederland. Wat wel een goed vooruitzicht geeft is dat AMC wel vaker series via HBO Max heeft gedistribueerd in Nederland, waaronder Fear the Walking Dead en Killing Eve.

Release


Er is nog geen duidelijkheid of en wanneer de serie van Blackberry zal uitkomen in Nederland, maar de kansen op distributie zijn wel aanzienlijk gestegen door deze keuze van AMC.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iedereen kan geheim agent zijn in trailer '007: Road to a Million' van Prime Video
Series / Trailer

Iedereen kan geheim agent zijn in trailer '007: Road to a Million' van Prime Video

Duo's strijden met elkaar om de eer én een aanzienlijk geldbedrag van 1 miljoen pond.

Voor de allereerste keer wordt er een spelshow uitgebracht, waarin iedereen een geheim agent kan zijn. In 007: Road to a Million nemen deelnemers het tegen elkaar op in allerlei uitdagingen en krachtproeven, geïnspireerd door de avonturen 's wereld meest bekende spion, James Bond.

Men zet vaart achter de productie van de spelshow; de casting van het tweede seizoen is alweer even bezig. De eigenaren van de James Bond-franchise, Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, hebben zo te merken een carrièreswitch voor Bond voor ogen naar televisie.

Concept


In de spelshow zal Brian Cox optreden als The Controller, ofwel het meesterbrein achter alle opdrachten. Hij legt alle deelnemers op wat ze moeten doen en wat hun vragen zijn.

De deelnemers zijn ingedeeld in duo's en moeten een verscheidenheid aan uitdagende opdrachten en uitdagingen zien op te lossen om door te gaan naar de volgende ronde.

Prijsgeld


Door The Controller zijn er tien vragen over de hele wereld verstopt voor elk paar deelnemers, die met elkaar strijden om 1 miljoen pond.Elke vraag is een steeds hoger geldbedrag waard. Als het duo de vraag goed beantwoordt, hebben ze het geld bemachtigd en gaan ze door naar de volgende vraag. Maar als ze het fout hebben, is hun reis direct beëindigd.

Release


007: Road to a Million is vanaf 10 november te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende truecrimeserie 'Een Moord Kost Meer Levens' gaat Videoland flink opschudden
Series / Trailer

Spannende truecrimeserie 'Een Moord Kost Meer Levens' gaat Videoland flink opschudden

In de Videoland-serie zie je onder andere Chris Peters, Jacob Derwig en Monic Hendrickx.

Met een spannende teaser kondigt Videoland aan dat hun nieuwste Videoland Original er bijna aan komt. In Een Moord Kost Meer Levens komt het non-fictieboek van Peter R. de Vries tot leven over het tragische en gewelddadige lot van de familie Spruit.

Het boek van Peter R. de Vries komt uit 1994, en is pas na zijn gruwelijke liquidatie op dinsdag 6 juli 2021 verfilmd. Het verhaal gaat de familie Spruit, en de gevolgen van een heftige misdaad van de vader.

Plot


De originele synopsis van het boek luidde: "Als zijn vader wordt gearresteerd voor de geruchtmakende moorden op twee kinderen is Paul Spruit nog een puber. Het gezin weet niets van de misdaden van de vader. Als alles aan het licht komt is voor het gezin Spruit geen normaal leven meer mogelijk."

De synopsis sluit af: "Pauls moeder haalt ten einde raad haar ex-man in huis. Deze is gewelddadig. Omdat aangiftes niets uithalen neemt Paul het recht in eigen hand: in blinde woede steekt hij zijn stiefvader dood. De daden van Pauls vader blijven hem achtervolgen. Paul probeert zijn moeder en zus te beschermen, maar dat lijkt bijna onmogelijk. Het gehele gezin Spruit lijkt beschadigd door het voorval uit het verleden."

Cast


De hoofdrollen zijn weggelegd voor Chris Peters in de rol van hoofdpersoon Paul Spruit, de zoon van de familie. Vader Gerard Spruit wordt vertolkt door Jacob Derwig.In de serie speelt Monic Hendrickx Gré, de moeder van Paul Spruit. Melody Klaver is te zien als Brigit, zijn zus. Martijn Fischer speelt zijn stiefvader Frankot. Erik de Vogel komt voorbij als rechercheur Kramer, die de zaak onderzoekt.

Release


Een Moord Kost Meer Levens is vanaf 14 november te zien bij Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze intelligente en psychologische misdaadserie krijgt een mooie 8 op IMDb en is nog altijd gewoon te bekijken op Netflix
Series / Featured

Deze intelligente en psychologische misdaadserie krijgt een mooie 8 op IMDb en is nog altijd gewoon te bekijken op Netflix

De serie 'The Sinner' scoort een mooie 8 op IMDb en is nog altijd te bekijken op Netflix.

Een echte aanrader op Netflix is de psychologische misdaadserie The Sinner. Deze serie werd voor het eerst uitgebracht in 2017 en houdt de kijkers inmiddels drie seizoen lang in zijn greep.

In ieder seizoen is er sprake van een moord die op het eerste gezicht volledig onverklaarbaar lijkt en waarin rechercheur Harry Ambrose, gespeeld door Bill Pullman, orde dient te scheppen in alle onduidelijkheid.

Plot seizoen 1


In het zeer goede eerste seizoen pleegt Cora, gespeeld door Jessica Biel, tijdens een dagje aan het water plots een heftige moord. Wat deze daad nog verbazingwekkender maakt, is dat Cora geen idee heeft waarom ze het heeft gedaan. Ze lijkt zelf even verbaasd als iedereen om haar heen. Dit zet rechercheur Ambrose op het spoor van een mysterie dat diep in de psyche van Cora en de donkere hoeken van haar verleden duikt.

Wat The Sinner onderscheidt van andere misdaadseries, is het diepgaande psychologische element. De reis om de motieven achter de moorden te ontrafelen, leiden tot onthullingen die je constant aan het twijfelen brengen. Kun je begrip opbrengen voor de daad of juist niet?

Ratings


Het eerste seizoen van The Sinner heeft een indrukwekkende IMDb-beoordeling van een 8. Rotten Tomatoes waardeert het eerste seizoen zelfs met een overweldigende 94%.

Kijk The Sinner hier op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.