search
Deze langverwachte nieuwe Nederlandse misdaadserie 'Santos', die zelfs al bekroond is met een Gouden Kalf, komt eerdaags eindelijk op NPO
Series / Nieuws

Deze langverwachte nieuwe Nederlandse misdaadserie 'Santos', die zelfs al bekroond is met een Gouden Kalf, komt eerdaags eindelijk op NPO

De met een gouden kalf bekroonde serie 'Santos' is eerdaags te zien op NPO.

De nieuwe Nederlandse misdaadserie, genaamd Santos, afkomstig van de makers van Penoza en Mocro Maffia, heeft onlangs de prestigieuze prijs voor beste dramaserie, het Gouden Kalf, gewonnen op het Nederlands Film Festival.

Vanaf 9 november kunnen kijkers deze serie bekijken op NPO of streamen via NPO Plus. Santos neemt ons mee naar Rotterdam, waar het koppel Glenn, gespeeld door Yannick Jozefzoon en Yola, gespeeld door Yootha Wong Loi-Sing tracht een nieuw leven op te bouwen. Beiden koesteren hun eigen dromen, maar raken verstrikt tussen hun ambities en de duistere criminele wereld om hen heen.

Plot


Glenn, die in opleiding is om chef-kok te worden, wordt onbedoeld meegezogen in de duistere activiteiten van zijn dealende beste vriend Jermaine. Zijn vriendin Yola heeft op haar beurt een hoogoplopend conflict met haar meedogenloze criminele moeder die zo een beetje de baas lijkt te zijn in de haven van Rotterdam.

De regie van Santos is in handen van Giancarlo Sánchez, bekend van Mocro Maffia. Het script is geschreven door Chris Westendorp, die eerder aan Penoza werkte, en Ashar Medina, bekend van Mocro Maffia.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen