search

Ons nieuws van zaterdag 28 oktober 2023

'Peaky Blinders'-ster zaait grote verwarring met zijn rol in 'Bodies' van Netflix
Series / Nieuws

'Peaky Blinders'-ster zaait grote verwarring met zijn rol in 'Bodies' van Netflix

De miniserie 'Bodies' combineert scifi met een moordmysterie maar dit was niet de oorzaak.

Stephen Graham heeft met Bodies weer een mooie rol te pakken. In zijn succesvolle carrière was hij al te zien in Peaky Blinders als Hayden Stagg, maar ook in films als Snatch en The Gangs of New York.

Ondanks dat raakten fans behoorlijk in de war toen ze hem in de nieuwste Netflix-hit zagen. Grahams eigen Scouse (Liverpool) accent was namelijk weg, en hij klonk zelfs een beetje deftig.

Niet vertrouwd


Bodies is een verfilming van het gelijknamige stripboek van Si Spencer. Er wordt een lichaam gevonden in het Londen van 2023. Ditzelfde lichaam duikt echter ook op in 1890, 1941 en zelfs in de toekomst: 2053.

Het verhaal speelt zich dus af in verschillende tijdlijnen, waarbij Graham Sir Julian Harker speelt uit het Victoriaanse Engeland. Het was uiteraard niet zijn acteerprestatie maar het accent dat fans verraste. Het vertrouwde Liverpool-accent van de acteur bleek verdwenen.

Accent verdwenen


Natuurlijk wisten de kijkers X - Twitter te vinden om een en ander het Twitterversum in te slingeren. "Laat Stephen Graham alsjeblieft een Scouse [inwoner van Liverpool] blijven," gaf Lisa Davies aan. Sorcha Ní Nia was meer uitgesproken: "Zojuist hoorde ik Stephen Graham zonder Scouse-accent praten. Wie heeft hem hier toestemming voor gegeven?"Sara vroeg zich tenslotte af: "Is Stephen Graham zonder zijn accent wel Stephen Graham?" Hieronder kun je hem nogmaals als Hayden Stagg horen, zodat je zelf kunt beslissen.

Waar te bekijken?


Je kunt Bodies streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House M.D.' wist de grootste wens van de kijkers nooit waar te maken en velen balen daar nog van
Series / Nieuws

'House M.D.' wist de grootste wens van de kijkers nooit waar te maken en velen balen daar nog van

Veel kijkers hoopten dat Cuddy en House nog samen zouden komen, maar dat bleek niet zo te zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een van de meest intrigerende elementen van de serie House M.D. is de relatie tussen Dr. House en Dr. Lisa Cuddy. Helaas eindigen de twee uiteindelijk niet samen, maar hoe komt dat?

House M.D., beter bekend als House, is een populair medisch drama dat acht seizoenen duurde. De serie volgt de grillige en asociale Dr. Gregory House, terwijl hij medische mysteries benadert zoals een detective dat zou doen. In combinatie met zijn complexe interacties met personages zoals Cuddy, hield dit de serie seizoenenlang interessant.

Ups en downs


De relatie tussen House en Cuddy boeide het publiek al sinds het begin van de serie. Het was vooral fascinerend om te zien hoe House probeerde zijn destructieve neigingen achter zich te laten, zodat hij een gezonde en gelukkige relatie met zijn collega-arts kon hebben.

Hun relatiegeschiedenis was ingewikkeld en kende veel ups en downs, waarbij de twee uiteindelijk niet samen eindigden. In seizoen 7, aflevering 15, wordt vermoed dat Cuddy kanker heeft. Ze ontdekt dat House Vicodin heeft gebruikt om haar te kunnen ondersteunen gedurende deze periode. Dit leidt ertoe dat Cuddy House confronteert met zijn terugval en uiteindelijk hun relatie beëindigt.

Permanent


Hun relatie was in het verleden al vaker wankel. Dit zorgde ervoor dat het publiek niet zeker wist of deze breuk permanent zou zijn. Maar dat bleek wel het geval. Cuddy kon niet langer bij iemand blijven die zo onvoorspelbaar was als House. Zijn strijd tegen drugsverslaving en zijn manipulatie waren te veel voor haar, en ze was niet bereid het nog langer te verdragen.Misschien hadden Cuddy en House hun problemen kunnen oplossen en later in de serie weer bij elkaar kunnen komen. Maar dit was geen optie, aangezien actrice Lisa Edelstein de serie voor het einde verliet. De contracten van de acteurs liepen na seizoen 7 af, waarna het netwerk loonsverlagingen wilde doorvoeren. Edelstein accepteerde dit niet en besloot niet langer in de serie te spelen.

Geen spijt


Edelstein heeft sindsdien gedeeld dat ze er geen spijt van heeft dat ze niet is teruggekeerd voor de finale en dat ze niet denkt dat het de bedoeling was dat Cuddy en House ooit "nog lang en gelukkig" zouden eindigen. Bekijk House op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is een van de weinige series waarvan alle afleveringen ook echt goed zijn
Series / Nieuws

Dit is een van de weinige series waarvan alle afleveringen ook echt goed zijn

Deze HBO-serie was van de eerste tot de laatste minuut van topkwaliteit.

Geen enkele serie is perfect. Soms komt een serie langzaam op gang, heeft een dipje, of een zwaar teleurstellend einde, zoals Game of Thrones liet zien. Er zijn echter ook uitzonderingen.


Neem bijvoorbeeld de mini-serie Chernobyl. De serie vertelt het verhaal van de ontploffing in de kerncentrale van Tsjernobyl in 1986. Met de zure nasmaak van het teleurstellende slotseizoen van Game of Thrones nog vers in het geheugen kwam HBO in 2019 opeens met een echt meesterwerk.

IMDB-scores


Dat blijkt ook uit de IMDB-scores. Die zijn voor alle vijf de episodes uitmuntend. De 'slechtste' episode krijgt een 9.3, terwijl de fenomenale slotaflevering maar liefst een 9.8 krijgt.

Waar de meeste series ergens een inzakking krijgen, is Chernobyl van constante topkwaliteit. Van begin tot eind is de serie bloedstollend en enorm indrukwekkend, zoals het een serie over een kernramp toebehoort.

HBO Max


De vijf episodes met topbeoordelingen zijn nog altijd te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze verbluffende misdaadserie met een uitmuntende 9,0 op IMDb is nog altijd gewoon te streamen op Netflix
Series / Nieuws

Deze verbluffende misdaadserie met een uitmuntende 9,0 op IMDb is nog altijd gewoon te streamen op Netflix

De misdaadserie 'Better Call Saul' scoort een 9 op IMDb en is nog altijd gewoon te streamen op Netflix.

Spin-offs van goede series zijn veelal slechts een manier om het succes van een serie verder uit te melken. Better Call Saul is hierop echt een uitzondering. De serie die is voortgekomen uit het iconische Breaking Bad heeft zijn eigen plek in de televisiegeschiedenis veroverd.

De serie is een prequel van Breaking Bad, maar kan daar geheel los van worden bekeken. De serie zoomt in op het leven van Jimmy McGill, een bescheiden advocaat met grote ambities. Kijkers volgen zijn transformatie tot Saul Goodman, de kleurrijke en immorele advocaat die we al kenden uit Breaking Bed. De metamorfose die McGill doormaakt, is zeer interessant om te bekijken.

Ontwikkeling van de personages


Better Call Saul is zeer sterk in het uitgebreid in beeld brengen van de complexe relaties tussen de personages en de ontwikkelingen die de personages zelf doormaken.

Bob Odenkirk speelt de rol van McGill met verve en brengt een mooie diepere laag in het personage dat even charmant als manipulatief is.

Rating


Fans van boeiende, gelaagde verhalen mogen deze serie eigenlijk niet missen. Uit de IMDb-beoordeling van een 9.0 en een Rotten Tomatoes-score van 97% blijkt dat wij hier niet alleen in staan. Kijk de serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yennefer' uit 'The Witcher', de gedurfde zoektocht naar de aantrekkelijkste vrouw ter wereld
Series / Nieuws

'Yennefer' uit 'The Witcher', de gedurfde zoektocht naar de aantrekkelijkste vrouw ter wereld

Any Chalotra kreeg haar rol als 'Yennefer' uit 'The Witcher' niet zomaar.

De prachtige Yennefer is natuurlijk één van de redenen dat de serie The Witcher zo populair is. Casting director Sophie Holland heeft onlangs onthuld dat de keuze voor Anya Chalotra als Yennefer van Vengerberg ook bedoeld was om kijkers aan het denken te zetten over hun schoonheidsidealen.

Holland besprak haar inspanningen om Chalotra in de rol van Yennefer te casten in de Netflix-fantasyserie in een interview met Variety.

Quote


Ze vertelde: In het boek wordt de blanke Yennefer beschreven als de mooiste vrouw ter wereld. Dit was een paar jaar geleden, en ik zou graag willen denken dat dingen zijn veranderd."

"Als je nadenkt over de vooroordelen van mensen, dan zijn de helden uit de fantasywereld altijd overwegend wit. En ik herinner me dat ik zei: 'Ik denk dat we moeten uitdagen wat mensen als de standaard van schoonheid beschouwen. En het hebben van een vrouw van kleur in deze rol doet ongelooflijk krachtige dingen voor de mensen die kijken.'"


Gedurfde zet


De keuze voor Chalotra als Yennefer was volgens Holland dus best een gedurfde zet die de normen van schoonheid uitdaagde en diversiteit omarmde. Wij genieten allemaal van de aanwezigheid van Chalotra en hebben hier dus absoluut geen problemen mee.

Bekijk op instagram


Kijk de serie hier op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' shockeert met de grootste MCU onthulling sinds 'Infinity War'
Series / Nieuws

'Loki' shockeert met de grootste MCU onthulling sinds 'Infinity War'

Het explosieve einde van 'Loki' belooft een angstaanjagende toekomst voor het MCU

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is al even duidelijk dat Loki's Multiversum-verhaallijn op weg is naar iets groots. De explosieve onthulling aan het eind van aflevering vier is daarvan het bewijs.

De dood van meerdere hoofdpersonages, de vernietiging van de TVA (Time Variance Authority) en de dood van de'Sacred Timeline zorgde voor een schokkend einde van de nieuwste aflevering van Loki.

Angstaanjagende gevolgen


Dit verbijsterende einde is op gelijke hoogte als toen Thanos (Josh Brolin) met zijn vingers knipte aan het einde van Infinity War.

Op grotere schaal heeft de explosie van de Temporal Loom nog angstaanjagender gevolgen voor de rest van de MCU. De Loom was het enige dat de Heilige Tijdlijn controleerde en voorkwam dat alles in chaos gestort zou worden. Zoals Sylvie zei in seizoen 1 van Loki: "Het universum wil zichzelf bevrijden, dus manifesteert het chaos."

Toekomst van het MCU


He Wo Remains legt het aan het einde van het eerste seizoen van 'Loki' als volgt uit: als er geen orde heerst, wordt het multiversum opengesteld voor kwaadaardige varianten van Kang, zoals we ook al zagen in Ant Man & the Wasp: Quantumania.De TVA was het laatste obstakel tussen de Sacred Timeline en de Council of Kangs - een invasie, die we waarschijnlijk in Avengers: The Kang Dinasty gaan zien, staat op het punt om te beginnen.

Is de Sacred Timeline nog te redden?


Hoewel Loki, Sylvie (Sophia Di Martino), OB (Ke Huy Quan) en Mobius (Owen Wlson) dood lijken te zijn, is er nog hoop. De laatste twee afleveringen gaan ogenschijnlijk over de gevolgen van het instorten van de Sacred Timeline. Om over een tijdreizende Loki nog maar te zwijgen.Of er nog een kans is om het Multiversum te redden zullen we zien in de laatste twee afleveringen van de serie. De eerste vier afleveringen van Loki zijn nu te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teleurstellende update voor 'Bridgerton' seizoen 3: geliefde actrice verlaat de cast
Series / Nieuws

Teleurstellende update voor 'Bridgerton' seizoen 3: geliefde actrice verlaat de cast

Slecht nieuws voor fans: er is weer een 'Bridgerton'-actrice afgehaakt.

We horen de laatste tijd maar weinig goed nieuws over Bridgerton. Hoewel fans al lang op een officiële releasedatum wachten, is er tot nu toe alleen maar bekend dat we nog tot 2024 geduld moeten hebben. En nu blijkt ook dat een favoriete actrice niet terugkeert in seizoen 3.

Het was al bevestigd dat actrice Ruby Stokes niet terugkeert als Francesca Bridgerton, vanwege een planningsconflict. Haar rol zal vanaf seizoen 3 gespeeld worden door Hannah Dodd. Nu blijkt echter dat er nog een actrice is die niet terugkeert in het nieuwe seizoen.

Gezondheidscrisis


Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, heeft actrice Ruby Barker aangekondigd niet terug te komen voor het derde seizoen. Barker speelde de rol van Marina Thomspon, maar liet aan Digital Spy weten dat dat verleden tijd is:

"Ik zou niet terugkeren naar Bridgerton omdat A) het niet mijn keuze zou zijn, en B) toen ik Bridgerton deed – dit is al algemeen bekend, en zo, – ik in een geestelijke gezondheidscrisis zat. Dus terwijl ik de meest geweldige en belangrijkste ervaring in mijn professionele leven had, ging mijn gezondheid, zo, zo snel achteruit".

Tragisch einde


Omdat ze weet hoe tragisch het verhaal van Marina in de boeken eindigt, betwijfelt ze of de makers van de serie haar dit op het scherm door zouden laten maken. Maar hoe gaat de serie haar vertrek aanpakken?

Bekijk op instagram


Er zijn twee voor de hand liggende manieren. De serie zou een nieuwe actrice kunnen vinden voor de rol van Marina, aangezien ze een belangrijke rol speelt in de levens van zowel Colin Bridgerton als Philip Crane (die in het seizoen van Eloise zal verschijnen).

Buiten beeld?


Een andere optie zou kunnen zijn om de rest van het verhaal van Marina buiten beeld te laten. Hoewel geen van de opties ideaal is, hopen de meeste fans toch op een recast. Het zou zonde zijn om de rest van haar verhaal compleet te negeren.Bekijk Bridgerton op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Pluto'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Pluto'

In de verre toekomst heeft een mysterieuze entiteit het voorzien op de meest geavanceerde robots.

Regie: Toshio Kawaguchi | Cast (stemmen): Shinshu Fuji (Gesicht), Koichi Yamadera (North No. 2), Yoko Hikasa (Atom), Hidenobu Kiuchi (Brando), Toshio Furukawa (Ochanumizu), Eizou Tsuda (Tenma), Hideyuki Tanaka (Brau 1589), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 56-71 minuten | Jaar: 2023

Pluto is een gele hond, een dwergplaneet in ons zonnestelsel en de Romeinse god van de onderwereld. Naar die laatste wordt verwezen in de gelijknamige animatieserie. Pluto is echter geen drama dat zich afspeelt in de oudheid, maar een sciencefictionverhaal over een toekomst waarin robots en mensen steeds meer op elkaar beginnen te lijken.

Mont Blanc is een van die robots. Deze vriendelijke reus is na zijn dienst in het meest recente wereldconflict een publiekslieveling geworden door zijn inzet voor natuurbehoud en alpinisme. De hele wereld rouwt als Mont Blanc de dood vindt door een mysterieuze orkaan in het Zwitserse hoogland, waarna zijn lichaam in delen verspreid over de bergflanken ligt. Als zijn hoofd in het rampgebied wordt teruggevonden lijkt iemand er twee hoorns in te hebben gestoken. Het tafereel doet denken aan de Gehoornde Koning, een Germaanse variant van de Romeinse Pluto.

Omdat er meer slachtoffers vallen die met worden hoorns versierd (niet alleen robots, maar ook vooraanstaande wetenschappers) zet Europol zijn meest bekwame detective op de zaak: Gesicht. Bij het uitzoeken wie achter de moorden zit stuit hij op een netwerk van spelers die allemaal iets te maken lijken te hebben met een oorlog in Perzië die moest voorkomen dat robots massavernietigingswapens zouden worden.

Pluto is gebaseerd op de gelijknamige Japanse stripboekenreeks die op zijn beurt een uitwerking is van een verhaallijn uit de iconische mangaserie Astroboy. Deze Astroboy speelt onder de naam Atom een belangrijke rol in het plot van Pluto. Hij is een van de meest geavanceerde robots op aarde, maar ook gewoon een kleine jongen die nieuwsgierig naar een slak kijkt die hij in de struiken langs de weg vindt. Robots zijn in dit verhaal namelijk volwaardige individuen, met emoties, dromen, familierelaties (er is een robotadoptiesysteem) en moraal.

De serie brengt de 'menselijkheid' van de robots ondubbelzinnig over door complexe psychologie en uitgebreide achtergrondverhalen, maar ook het vocabulaire waarmee zij worden aangeduid. De robotkinderen die hun ouders zijn verloren in het Perzische conflict worden evenzeer oorlogswezen genoemd als hun lotgenoten van vlees en bloed. Wanneer een omvergeduwd robotweeskind door Gesicht overeind wordt geholpen, is de dankbaarheid van het gehavende, metalen wezentje zo aandoenlijk dat de kijker er een brok van in de keel krijgt. Het is knap dat een getekend robotje dat voor elkaar krijgt. Het uitstekende werk van de stemacteurs helpt daarbij een handje.

Ook visueel is Pluto een traktatie. De kenmerkende Japanse animatiestijl brengt een combinatie van soms wat stijve mimiek en bewegingen, semi-realistische achtergronden en een scherp oog voor detail. De handgetekende personages zijn direct afgeleid van de manga waarop de serie is gebaseerd, maar de verzadigde lijnen worden afgewisseld met 3D-computeranimatie van omgevingseffecten en droomachtige sequenties. Zo zien we de toekomstige skyline van Tokio, een tot de rand gevulde vulkaankrater en prachtige, wuivende tulpenvelden bij Zaandam.

Bloemen spelen sowieso een grote rol. Ze staan, niet verwonderlijk, voor de vruchtbaarheid van een wereld die net een vernietigend conflict achter de rug heeft en waarin robots en mensen samen moeten zien te leven. Liefde tegenover haat. De thematiek doet denken aan Blade Runner en Ghost in the Shell, maar gaat verder: robots hoeven nog maar één stap te zetten in hun ontwikkeling om precies gelijkwaardig aan mensen te worden. De AI in Pluto evolueert, net als dit subgenre van sciencefiction.

★★★★☆

Pluto is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Simpsons' onthult het grote geheim achter deze verandering
Series / Nieuws

'The Simpsons' onthult het grote geheim achter deze verandering

Het stopzetten van de terugkerende grap is een logisch gevolg

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de nieuwste aflevering van The Simpsons wordt duidelijk waarom het wurgen van Bart langzaam uit de serie verdwenen is.

Homer wurgt Bart al sinds de animatieserie in 1989 op televisie verscheen. In verschillende afleveringen reageert Homer vaak op iets dat Bart heeft uitgespookt door zijn zoon bij de keel te grijpen en te wurgen.

Verklaring


Dat Homer Bart bij de keel grijpt en hem door elkaar schudt is een van de iconische terugkerende grappen van de show geworden. Toch werd dit langzaam afgebouwd toen de personages gedurende de seizoenen wat meer ontwikkeld werden.

In de aflevering McMansion & Wife in seizoen 35, wordt er terloops een verklaring gegeven waarom het wurgen is verdwenen. Marge en Homer krijgen nieuwe buren, en wanneer Homer gecomplimenteerd wordt op zijn stevige handdruk zegt hij tegen Marge: "Zie je, Marge, het wurgen van de jongen heeft zijn vruchten afgeworpen," en dan: "Grapje, dat doe ik niet meer. De tijden zijn veranderd."

Veranderende normen


De laatste keer dat Bart in de serie gewurgd wordt is in seizoen 32, maar dat verhaal hoort niet tot de officiële verhaallijn van de serie.Sinds 1989 is de acceptatie voor fysieke straffen enorm afgenomen en het stopzetten van de terugkerende grap is hiervan een logisch gevolg.

Treehouse of Horror


Wat gelukkig niet is verdwenen uit The Simpsons is de jaarlijkse Treehouse of Horror aflevering. Inmiddels zijn er 33 afleveringen van verschenen.Treehouse of Horror XXXIV zal op 5 november worden uitgezonden. Nieuwe afleveringen van The Simpsons kun je op Disney+ bekijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Chicago P.D.' verliest opnieuw een grote ster in seizoen 11
Series / Nieuws

'Chicago P.D.' verliest opnieuw een grote ster in seizoen 11

De bekende Amerikaanse politieserie, een spin-off van Chicago Fire zegt gedag tegen Hailey Upton.

De Amerikaanse politieserie Chicago P.D. start binnenkort alweer aan zijn elfde seizoen. De spin-off van Chicago Fire introduceerde al heel wat personages en nu wordt duidelijk dat er afscheid genomen gaat worden van een van de bekendste.

Tijdens het nieuwe seizoen zien we de laatste avonturen van het personage Detective Hailey Upton Halstead, gespeeld door actrice Tracy Spiridakos. Het is nog onduidelijk op welk moment ze uit de dramaserie stapt. Dit wordt bekend via Variety.

Tracy Spiridakos


De actrice is sinds het vierde seizoen van Chicago P.D. in de serie te zien. Al snel was ze een favoriet en ze dook ook op in de andere One Chicago-series, Chicago Med, Chicago Fire en FBI. Ze speelde de rol tot op heden maar liefst in 127 afleveringen.

Hailey Upton verving vanaf seizoen 4 het personage Detective Erin Lindsay van actrice Sophia Bush, die naar New York vertrok. Upton is getrouwd met het personage Senior Detective Jay Halstead van acteur Jesse Lee Soffer.

Tweede vertrek


En dat personage vertrok al in seizoen 10. Halstead vertrok in dat seizoen naar Bolivia om als legerleider drugskartels uit te schakelen.De kans bestaat wel dat Halstead iets te maken heeft met het vertrek van Upton. Acteur Soffer zou namelijk graag nog gastrollen vervullen in Chicago P.D.

Streamen in Nederland


Het elfde seizoen van Chicago P.D. heeft nog geen startdatum door de aanhoudende stakingen onder acteurs. De bestaande tien seizoenen vind je op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ gooit de prijzen binnenkort flink omhoog
Series / Nieuws

Apple TV+ gooit de prijzen binnenkort flink omhoog

Nadat meerdere streamingaanbieders de prijzen verhogen komt ook Apple TV+ met hun aankondiging.

Kortgeleden schreven we al over de aangekondigde prijsverhoging door Netflix en Disney+. Apple TV+ gooit op zijn beurt de prijzen in de VS flink omhoog.

Sinds 2019 is de grote concurrentiestrijd tussen de streamingplatformen echt losgebarsten. Tot die tijd was het vooral de bedoeling om nieuwe klanten te winnen en niet zozeer alleen op winst maken.

Aangepaste strategie


Sinds die tijd is het nodige veranderd, nog los van de Hollywoodstaking die zakelijk gezien voor de nodige opschudding zorgde. De staking is voor een deel al geëindigd en daarnaast passen de aanbieders hun strategie aan: er wordt in de toekomst meer op winst gemikt.

Bloomberg bericht dat Applet TV+ van $6.99 naar $9.99 per maand gaat. Dit is een stijging van meer dan 30%.

Nederlandse situatie


Voorlopig is deze stijging alleen voor de VS aangekondigd. De andere landen zullen ongewijfeld volgen. Dit betekent dat we ook in Nederland rekening moeten houden met een prijsstijging. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze langverwachte nieuwe Nederlandse misdaadserie 'Santos', die zelfs al bekroond is met een Gouden Kalf, komt eerdaags eindelijk op NPO
Series / Nieuws

Deze langverwachte nieuwe Nederlandse misdaadserie 'Santos', die zelfs al bekroond is met een Gouden Kalf, komt eerdaags eindelijk op NPO

De met een gouden kalf bekroonde serie 'Santos' is eerdaags te zien op NPO.

De nieuwe Nederlandse misdaadserie, genaamd Santos, afkomstig van de makers van Penoza en Mocro Maffia, heeft onlangs de prestigieuze prijs voor beste dramaserie, het Gouden Kalf, gewonnen op het Nederlands Film Festival.

Vanaf 9 november kunnen kijkers deze serie bekijken op NPO of streamen via NPO Plus. Santos neemt ons mee naar Rotterdam, waar het koppel Glenn, gespeeld door Yannick Jozefzoon en Yola, gespeeld door Yootha Wong Loi-Sing tracht een nieuw leven op te bouwen. Beiden koesteren hun eigen dromen, maar raken verstrikt tussen hun ambities en de duistere criminele wereld om hen heen.

Plot


Glenn, die in opleiding is om chef-kok te worden, wordt onbedoeld meegezogen in de duistere activiteiten van zijn dealende beste vriend Jermaine. Zijn vriendin Yola heeft op haar beurt een hoogoplopend conflict met haar meedogenloze criminele moeder die zo een beetje de baas lijkt te zijn in de haven van Rotterdam.

De regie van Santos is in handen van Giancarlo Sánchez, bekend van Mocro Maffia. Het script is geschreven door Chris Westendorp, die eerder aan Penoza werkte, en Ashar Medina, bekend van Mocro Maffia.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onheilspellende  trailer 'The Crown' seizoen 6.1 op Netflix
Series / Trailer

Onheilspellende trailer 'The Crown' seizoen 6.1 op Netflix

Het slotseizoen laat de schokkende dood van de veel te jong omgekomen prinses Diana zien.

The Crown is Netflix' succesvolle dramaserie geïnspireerd op de geschiedenis van het Britse koninklijk huis. Inmiddels is de serie in de jaren 90 beland.

De eerste helft van het seizoen gaat binnenkort van start. Hierin zien we nasleep van de scheiding tussen Diana en Charles gevolgd door de dood van de charismatische prinses.

Dreigende sfeer


De trailer heeft een dreigende sfeer terwijl we Diana (Elizabeth Debicki) zien die een nieuw leven op wil bouwen na de scheiding van prins Charles (Dominic West).

Ze krijgt een relatie met Dodi Fayed (Khalid Abdalla) maar krijgt bar weinig rust van de pers. Een vakantie op het jacht van Dodi's vader in Zuid-Frankrijk wordt breeduit uitgemeten in de pers.

Niet gunstig uitgepakt


Charles brengt traditiegetrouw de zomer op Balmolral doorbrengt met hun zoons William en Harry. Dit leidt tot de nodige vergelijkingen die niet zo gunstig uitpakken voor Diana.

Afstandelijk


Het noodlot slaat toe wanneer Diana en haar partner tijdens een achtervolging door de roddelpers een fataal auto-ongeluk krijgen. Het VK reageert verslagen terwijl de koninklijke familie volgens vele Britten zich veel te afstandelijk opstelt.Seizoen 6 biedt duidelijk een dramatische start. De eerste vier aflveringen van The Crown zijn te zien vanaf 16 november. De resterende zes afleveringen zijn vanaf 14 december te streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 6 nieuwe afleveringen online waaronder het spannende 'Gen V'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 6 nieuwe afleveringen online waaronder het spannende 'Gen V'

Deze week heeft Prime Video lekker veel humor, animatie, reality en spannende series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.Upload (seizoen 3 - aflevering 5-6)Verschijnt op: Vrijdag 3 november
Genre: Komedie / Mysterie / Sciencefiction
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Prime Video’s populairste comedy is terug! In seizoen 3 begint de nieuw gedownloade Nathan een relatie met Nora terwijl ze Freeyond saboteren. Ondertussen wordt in Lakeview een digitale kopie van Nathan tot leven gewekt, die een relatie begint met Ingrid. Aleesha wordt gepromoveerd tot manager en vindt een nieuwe geliefde op haar werk, en een eenzame Luke zoekt werk in de Grijze Zone.

Gen V (seizoen 1 - aflevering 8)Verschijnt op: Vrijdag 3 november
Genre: Actie / Avontuur / Komedie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Uit de wereld van The Boys is hier Gen V, een spannende nieuwe serie die zich afspeelt op een superheldenschool. De studenten zoeken hun morele grenzen op terwijl ze strijden om de nummer één van de school te worden en bij de Seven te komen, het elite-superheldenteam van Vought International. Als de duistere geheimen van de school onthuld worden, moeten ze kiezen wat voor helden ze willen worden.

Bosch: Legacy (seizoen 2 - aflevering 7-8)Verschijnt op: Vrijdag 3 november
Genre: Misdaad / Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Harry Bosch, gepensioneerd rechercheur Moordzaken die privédetective werd, vecht om zaken af ​​te werken zonder de autoriteit die zijn vorige baan bood. Advocaat Honey 'Money' Chandler, die een moordpoging heeft overleefd, worstelt om haar vertrouwen in het rechtssysteem te behouden.

Overige series nieuw op Prime VideoHieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

2 november: Alphonse (seizoen 1 - aflevering 6) - Komedie - Alphonse, een veertiger, die zich bevindt in een huwelijkscrisis en een crisis op werkgebied, hervindt het contact met een vader die hij amper kende en ontdekt een verrassende nieuwe roeping. Gaandeweg ontmoet hij een universum aan vrouwen, de een nog spannender en gekker dan de ander, en zo stort hij zich op een reis die gevaarlijk is en grenzen overschrijdt, maar vol goedheid zit.

3 november: Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter (seizoen 1 - aflevering 4) - Reality-TV - Onder begeleiding van host Robbert Rodenburg reizen twaalf bekende influencers af naar Thailand om hier de ultieme proef te doorstaan: overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Volledig buiten hun comfortzone gaan de normaal aan luxe gewende personalities in duo’s de strijd met elkaar aan.

3 november: Invincible (seizoen 2 - aflevering 1) - Animatie / Actie / Avontuur - Invincible is een superhelden-tekenfilmserie voor volwassenen over de 17-jarige Mark Grayson, die net zo is als als andere jongens van zijn leeftijd – behalve dat zijn vader Omni-Man de machtigste superheld op de planeet is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 3 nieuwe afleveringen waaronder een nieuw seizoen 'The Gilded Age'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 3 nieuwe afleveringen waaronder een nieuw seizoen 'The Gilded Age'

Deze week komt HBO Max weer met de kwaliteit die je van de streamingdienst gewend bent.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.The Gilded Age (seizoen 2)Verschijnt op: Maandag 30 oktober
Genre: Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: De Amerikaanse Gilded Age was een periode van grote economische verandering. Tegen deze achtergrond begint in 1882 het verhaal van Marian Brook, de dochter van een overleden generaal. Ze gaat bij haar strenge tantes in New York wonen.

Rick and Morty (seizoen 7 - aflevering 3)Verschijnt op: Maandag 30 oktober
Genre: Animatie / Avontuur / Komedie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Na 20 jaar vermist te zijn geweest, staat Rick Sanchez opeens bij zijn dochter Beth voor de deur om bij haar en haar gezin in te trekken. Beth haalt Rick wel in huis, maar Jerry is niet zo blij met de hereniging.

30 Coins (seizoen 2 - aflevering 2)Verschijnt op: Maandag 30 oktober
Genre: Drama / Fantasy / Horror
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Pastoor Vergara vlucht voor zijn verleden en de duivel die hem achtervolgt voor een schat: één van de dertig munten die Judas kreeg om Jezus te verraden. Nu moet hij opnieuw de confrontatie aangaan en deze keer is hij er klaar voor.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hollywood-icoon Winona Ryder had geen idee wat Netflix was toen ze gecast werd in 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Hollywood-icoon Winona Ryder had geen idee wat Netflix was toen ze gecast werd in 'Stranger Things'

Na talloze rollen in de grootste blockbusters moest haar worden uitgelegd wat streamen was.

Toen Stranger Things in 2016 voor het eerst op Netflix in première ging, sloeg het in als een bom. Tussen de castleden zat een ster van formaat, alleen moest actrice Winona Ryder wel eerst uitgelegd worden wat Netflix was.


Inmiddels zijn Netflix en Stranger Things niet meer weg te denken uit het collectieve geheugen van het publiek, en vooral niet Ryders rol als de immer bezorgde moeder van Will, Joyce Byers.

Stoomcursus streamingdiensten


Onlangs onthulde Shawn Levy, de producer van Stranger Things, in een gesprek met Josh Horowitz op zijn Happy, Sad, Confused-podcast dat de actrice niet wist wat Netflix was toen ze zich bij het project voegde.

Levy vertelde: "Tijdens onze eerste ontmoeting zaten de Duffers en ik met haar aan tafel en dronken wat thee, toen ze begon met de vraag: Wat is Netflix? Wat is streaming? Is het zoals tv maar anders? Dat was het beginpunt. Ik ben echt dol op die vrouw."

Ster uit de jaren 80


Ryders rol in Stranger Things was van groot belang voor de serie, aangezien het verhaal zich afspeelt in de jaren 80, een decennium waarin Ryder een van de grootste sterren in Hollywood was. Zo werkte ze voor het eerst samen met Tim Burton aan de film Beetlejuice.Kijk alle afleveringen van Stranger Things op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De totaal onverwachte ommezwaai in de 'The Boys'-spinoff 'Gen V' verraste de bedenker: "ik heb mijn les geleerd"
Series / Nieuws

De totaal onverwachte ommezwaai in de 'The Boys'-spinoff 'Gen V' verraste de bedenker: "ik heb mijn les geleerd"

'Supernatural'-schrijver Eric Kripke praat met Inverse over de onverwachte ontwikkelingen bij 'Gen V'.

The Boys is als dikke superheldensatire een waar fenomeen. Toen de makers besloten om een spin-off te maken over Godolkin University ging dit in eerste instantie om acht afleveringen. Er werd één specifieke verhaallijn uit de oorspronkelijke strips verfilmd.

Tot grote verrassing van Kripke, bekend van Supernatural, kreeg Gen V al snel akkoord voor een tweede seizoen. De toekomst voor de serie ziet er zonnig uit, desondanks laat de maker zijn oorspronkelijke plan varen.

Te snel weggegaan


Kripke is een ervaren tv-maker die met Supernatural een knaller van een serie creërde. Hij maakte echter een gigantische inschattingsfout wat de duur van de serie betrof. Hij besloot na seizoen 5 op te stappen, ware het niet dat de serie in totaal vijftien seizoenen liep.

Kripke stipte deze misser aan in zijn interview met Inverse. Hij is door Supernatural een stuk wijzer geworden. Om deze reden heeft Kripke zijn plannen voor Gen V in de ijskast gezet.

Toekomst voorspellen


In eerste instantie had hij vijf seizoenen in gedachten. Kripke: "Het is inmiddels wel duidelijk dat ik slechte voorspellingen doe wat de duur van series betreft. Wat dat betreft heb ik mijn lesje wel geleerd, en we zien wel hoe lang het ['Gen V'] allemaal gaat duren".Gen V is te streamen op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.