search
Afleveringengids: 'Doctor Who' seizoen 9
Series / Featured

Afleveringengids: 'Doctor Who' seizoen 9

Wat mogen we verwachten van dit seizoen van de BBC-hitserie?

In een zeer uitgebreid interview met de Radio Times, heeft showrunner Steven Moffat de titels en synopsissen voor alle afleveringen van het negende seizoen van BBC-serie Doctor Who onthuld. De serie keert deze week terug met een tweedelige special op BBC One. Dit seizoen keert Peter Capaldi voor een tweede seizoen terug als de Doctor. Hij wordt daarbij nog éénmaal vergezeld door actrice Jenna Coleman, die de rol van Clara Oswald speelt.


Afleveringen 1 en 2: The Magician's Apprentice / The Witch's Familiar


De Doctor wordt vermist in het universum. Vrienden en vijanden kunnen hem nergens vinden. Als zelfs de Daleks hun voormalige oeroude vijand niet kunnen vinden, en zijn oude vriend en nemesis Missy om hulp vraagt, weet men niet of dit inhoudt of de gekke man daadwerkelijk verdwenen is. Welke angst, of gruwelijke schaamte, zou de Doctor naar de schaduwen verdreven kunnen hebben? De antwoorden zijn gruwelijker dan wat Clara zich kan voorstellen en ze gaat op een reis naar de ergste nachtmerrie van de Doctor.


Afleveringen 3 en 4: Under The Lake / Before The Flood


Onder een meer, in het licht van een onderwaterbasis, staat een glimmend zwart ruimteschip, opgegraven uit de bodem van het meer. Er bevindt zich niets aan boord, maar als de bemanning van de basis één voor één dood gaat, doen ze een angstaanjagende ontdekking: geesten bestaan! En hun vrienden weigeren dood te blijven! De Doctor en Clara komen aan en ontdekken een basis onder aanval van voorbij het graf. Maar waarom wandelen de doden? Wat heeft hen terug gebracht? Als de Doctor achter de waarheid komt, is die angstaanjagender dan een eenvoudig spookverhaal.


Aflevering 5: The Girl Who Died


In een klein Vikingdorpje, waar alle krijgers afgeslacht zijn, staat een jong meisje met de naam Ashildr op het punt een wanhopige fout te maken. De Mire zijn de dodelijkste huurlingen in het melkwegstelsel, beroemd om het feit dat ze van geen stoppen weten en geen medelijden kennen. Maar Ashildr heeft hen de oorlog verklaard. De Doctor en Clara hebben twaalf uur om een handvol boeren en ijzersmeden om te vormen tot echte krijgers, klaar om het op te nemen tegen Odin zelve. En er is meer, want dit is de dag waarop de Doctor zich herinnert zijn eigen gezicht al eens eerder gezien te hebben.


Aflevering 6: The Woman Who Lived


Engeland, 1651. Een doler met de naam De Nachtmerrie terroriseert het land. Maar hij is niet wat hij lijkt en zijn vuurspuwende helper die in de schaduwen verkeert, is duidelijk meer dan een gewoon mens. De Doctor, op het spoor van een buitenaards artefact, moet de gevolgen van zijn eigen handelen onder ogen zien. Hij komt iemand tegen die het hem niet toestaat de rug naar eerdere acties te keren. Maar zal de Nachtmerrie zijn vriend of vijand zijn? Het zou het einde van het universum kunnen vereisen, om het zeker te weten.


Afleveringen 7 en 8: The Zygon Invasion / The Zygon Inversion


Lang geleden sloot de Doctor een deal in de Tower of London. Nu lopen 20 miljoen Zygons tussen ons in, in menselijke vorm, in het geniep en in vrede en harmonie. Maar de delicate vrede begint scheuren te vertonen. Mensen en Zygons verdwijnen. In appartementenblokken verdwijnen liften en onder de straten van Engeland beginnen buitenaardse schepen op te starten. Unit's wetenschapsadviseur Osgood stuurt daarop een geheime boodschap naar de Doctor. Maar zij is allang dood, hoe is dat dus mogelijk?


Aflevering 9: Sleep No More


Deze aflevering toont beelden van een reddingsmissie in de ruimte. Als je van je leven houdt, van je geestelijke gezondheid en het voortbestaan van je soort… KIJK DAN NIET.


Aflevering 10: Face the Raven


Stond je ooit op een straat die je niet eerder gezien had? En kon je die straat dan de volgende dag niet meer vinden? Je hebt niet gedroomd. Je geheugen bedriegt je niet. Net als veel verloren zielen in de geschiedenis heb je een buitengewoon geheim ontdekt. Ben blij dat je het overleefd hebt. De Doctor, Clara en hun oude vriend Rigsby ontdekken een geheime buitenaardse wereld in de straten van Londen. Maar niet iedereen kan levend terug keren…


Afleveringen 11 en 12: Heaven Sent / Hell Bent


In een wereld die in niets lijkt op wat hij ooit eerder gezien heeft, staat de Doctor voor zijn grootste uitdaging ooit. En hij moet hem alleen tegemoet treden. Want als je alles van de Doctor afneemt, hem gevangen neemt en zijn twee harten breekt: hoe ver is hij dan bereid om te gaan? Het is eindelijk tijd voor de biecht van de Doctor.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen