search
Deze 3 gloednieuwe films houden Netflix stevig in hun greep

Deze 3 gloednieuwe films houden Netflix stevig in hun greep

Een Spaanse 'The Nun II', Emily Blunt op dreef, en het knullige debuut van Bong Joon Ho.

Mitchell van Vuren
Films van wisselende kwaliteit kwamen afgelopen week uit op Netflix - welke zijn de moeite van het kijken waard, en welke totaal niet? De recensenten van FilmTotaal vellen hun oordeel en delen aanraders in hun ogen.

Hermana Muerte | NetflixVolgens recensent Terence Shea hebben we hier te maken met een Spaanse alternatief voor The Nun II, maar dan beter. Ondanks enkele clichés die passeren, zijn het de muziek en de cinematografie die een griezelige non in een nieuw jasje steken.

Hij beloonde de horrorfilm met 3.5 ster, en vond: "Deze griezelfilm met nonnen zal heel wat minder aandacht krijgen dan die ene die onlangs de kassa's aan de bioscoop liet kraken. Erg jammer, want deze is beter. Minder goedkoop effectbejag, meer inhoud."

Lees de rest van de recensie.

Pain Hustlers | NetflixDe escalerende opoïdencrisis in de VS wordt kritisch bekeken in deze dramafilm, die volgens Dieuwertje Deutekom voornamelijk wordt gedragen door de sterke acteerprestatie van Emily Blunt.

Ze gaf de film 3 sterren, en vertelde: "Blunt draagt het dramatische deel van de film. Ondertussen voegt Andy Garcia humor toe met zijn Howard Hughes-achtige vertolking van de excentrieke Alex Peel. Ook een fictief personage, losjes gebaseerd op John Kapoor, CEO van het farmaceutische bedrijf Insys, dat de inspiratie voor 'Pain Hustlers' vormde."

Lees de rest van de recensie.

Yellow Door: '90s Lo-fi Film Club | NetflixDe oude filmclub van Bong Joon Ho (Parasite) haalt nostalgisch herinneringen met elkaar op gedurende deze documentaire, die volgens Mitchell van Vuren voornamelijk passie voor film uitstraalt en verder niet goed de kijker weet te adresseren.

Hij gaf de documentaire 3 sterren, en deelde: "'Yellow Door: '90s Lo-fi Film Club' blijft zweven tussen een biografie over de jonge Bong Joon-ho en een documentaire over de Zuid-Koreaanse studentencultuur in de jaren negentig. De sprekers kijken door een nostalgische lens terug naar hun gedeelde verleden en verliezen zich gauw in details, wat de kijker tot luistervink maakt van een uiteengevallen vriendengroep."

Lees de rest van de recensie.

Aanbevolen artikelen