search

Ons nieuws van donderdag 2 november 2023

Recensie Netflix-serie 'Ferry: De Serie'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Ferry: De Serie'

Ferry Boumans' weg naar de top van de Brabantse onderwereld zorgt voor een ijzersterke serie.

Regie: Eshref Reybrouck, Joël Vanhoebrouck | Cast: Frank Lammers (Ferry Bouman), Elise Schaap (Danielle Van Marken), Yannick van de Velde (Lars Van Marken), Tygo Gernandt (Ricardo), Koen De Graeve (Marco Grootaers), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 36-51 minuten | Jaar: 2023

Ferry Bouman is terug. De Brabantse koning van de onderwereld uit Undercover krijgt zijn eigen serie met de toepasselijke titel Ferry: De Serie. Dit vervolg op de film Ferry gaat verder in op het leven van de Brabo en laat zien hoe hij aan de top is gekomen. Wie de film en serie goed vond, zal smullen van deze acht afleveringen. Dus pak een biertje en een schaal worstenbroodjes en "gaot er efkes lekker vur zitten!"

Als beginnende xtc-producent lopen Ferry's zaken niet zo lekker. Hij krijgt zijn pillen niet verkocht en het geld raakt op. Zijn mooie nieuwe stulpje op camping Zonnedauw is net af en hij wil zijn 'mupke' Danielle alles kunnen bieden, dus heeft hij snel geld nodig. Als een grote drugsbaron wordt gearresteerd, ziet Ferry zijn kans schoon. Samen met goede vriend John en zwager Lars, bekend van de eerdere serie en film, gaat hij de strijd aan met de drugsbaron en een beruchte motorclub om de allergrootste te worden.

Frank Lammers duikt weer heerlijk ongegeneerd en vol overgave in de titelrol. Hij zet de Brabantse crimineel voortreffelijk neer, snoeihard maar met een zacht hartje. Naadloos schakelt Lammers van meedogenloos tegen zijn zakenpartners naar poeslief voor zijn vriendinnetje Danielle. Laatstgenoemde wordt wederom gespeeld door Elise Schaap, die eveneens indruk maakt met haar vertolking. Haar personage maakt ditmaal een flinke ontwikkeling door.

Ferry: De Serie gaat dieper in op haar vroegere gezinssituatie, hoe ze is opgegroeid en de gelijkenissen met het heden. Want waarom steunt ze Ferry terwijl ze weet dat hij criminele zaken doet? De heftige situaties die Danielle meemaakt zorgen in combinatie met het geloofwaardige acteerwerk van Schaap voor diepgang en groei bij het personage. Je kan niet anders dan met haar meegaan in haar beslissing voor onvoorwaardelijke steun aan Ferry.

Hoewel het plot op sommige punten wat voorspelbaar is (omdat het aansluit op dat van Undercover) is het goed doordacht en houdt het de serie tot het einde spannend en boeiend. Het thema loyaliteit duikt op in verschillende verhaallijnen en zorgt plotmatig voor een interessante drijfveer. Want als je zaken doet met criminelen weet je nooit wie je wel en niet kan vertrouwen. Ook de verhaallijn van Danielle hanteert dit thema op vileine wijze.

Als je de film hebt gezien, weet je eigenlijk precies wat je met Ferry: De Serie te wachten staat: scènes vol actie, geweld en gevloek, humor op de juiste momenten en hier en daar wat liefdesperikelen van Ferry en Danielle. Eigenlijk dus de film, maar dan acht afleveringen lang. De combinatie van actie, humor en sterk acteerwerk maken dit tot een van de betere series van Nederlands-Belgische bodem.

★★★★☆

Ferry: De Serie is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze uitstekende en intelligente scifi-serie scoort een fraaie 8,0 op IMDb en is nog altijd gewoon te streamen op Netflix
Series / Featured

Deze uitstekende en intelligente scifi-serie scoort een fraaie 8,0 op IMDb en is nog altijd gewoon te streamen op Netflix

De serie 'Travelers' is zeer goed en spannend en nog altijd te streamen op Netflix.

Op Netflix is de uitstekende sciencefiction-serie Travelers nog altijd te zien. Met een indrukwekkende IMDb-score van 8.0 is deze serie absoluut het bekijken waard.

De serie gaat over de toekomst op het moment dat het menselijke ras op het randje van uitsterven balanceert. De laatste overlevenden komen tot een radicale oplossing: hun bewustzijn terugsturen naar het verleden. Deze uitzonderlijke individuen, die zichzelf 'travelers' noemen, belanden in het lichaam van gewone mensen uit de 21e eeuw.

Gewone mensen


Onder hen bevindt zich een doorgewinterde FBI-agent, een toegewijde verzorger en haar gehandicapte cliënt, een veelbelovende middelbare scholier, een moedige alleenstaande moeder en een worstelende student met een verslaving. Hun gezamenlijke missie is om het lot van de mensheid te veranderen. Een grote uitdaging, want het leven in de 21e eeuw blijkt voor de 'travelers' verre van eenvoudig.

Tijdens hun missie in de 21e eeuw komen de 'travelers' derhalve voor ongekende dilemma's te staan. Ze moeten zich aanpassen aan een tijdperk dat hen vreemd is, terwijl ze de verantwoordelijkheid dragen om de toekomst van de mensheid te herschrijven.

Kijken


Dus, als je zin hebt in een reis door de tijd vol met mysterie en actie, dan is [i]Travelers[i/] zeker een serie om te gaan kijken. Zie de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alom gewaardeerd kijkcijferkanon verschijnt op Netflix en duikt meteen als een komeet de top 10 in
Series / Nieuws

Alom gewaardeerd kijkcijferkanon verschijnt op Netflix en duikt meteen als een komeet de top 10 in

De serie 'Shameless' is sinds kort op Netflix verschenen en scoort direct ontzettend goede kijkcijfers

De serie Shameless is sinds kort te zien op Netflix en behoort gelijk tot de tien meest bekeken series van het moment.

De spraakmakende Amerikaanse televisieserie is gecreëerd door Paul Abbott en is een achtbaanrit van absurditeit, drama, en zwarte komedie die de levens van de disfunctionele Gallagher-familie in Chicago volgt.

Onvoorspelbaar


Shameless onderscheidt zich van andere series door zijn onvoorspelbaarheid en een ongefilterd portret van het stadsleven. De serie biedt een duik in de rauwe realiteit van een familie die zich staande probeert te houden te midden van armoede, verslaving en de meest onwaarschijnlijke omstandigheden.

De serie combineert hiermee elementen van drama, komedie, en maatschappijkritiek op een manier die je eigenlijk nergens anders vindt. Ook de personages zitten erg sterk in elkaar met bijvoorbeeld Frank Gallagher, gespeeld door William H. Macy, en zijn kinderen die op indrukwekkende wijze worden vertolkt door acteurs als Emmy Rossum en Jeremy Allen White.

Rating


De serie heeft door de jaren heen lovende kritieken gekregen, met bijvoorbeeld een prachtige 8.6 op IMDb, van zowel critici als publiek. Als je op zoek bent naar iets anders en intrigerends, is Shameless zeker een must-watch. Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe HBO Max-series spannen de kroon
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe HBO Max-series spannen de kroon

Dit zijn volgens onze recensenten de beste HBO-series van het moment.

Van piratenavonturen tot politieperikelen - op HBO Max vind je ze allemaal. De recensenten van SerieTotaal helpen je een handje en lichten toe welke nieuwe series er echt tussenuit springen.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op HBO Max van de afgelopen tijd.

Our Flag Means Death seizoen 2 | 8 afleveringen





★★★★★

Synopsis: Het is 1717. De rijke landeigenaar Stede Bonnet heeft een midlifecrisis en besluit zijn luie leventje op te blazen om piraat te worden. Het loopt niet goed af.

Recensie: "Als combinatie van een sitcom op de werkvloer (in de vorm van een disfunctionele piratenbemanning) en een romantische komedie op zee bevat deze serie een aantal plotelementen die je niet snel bij elkaar verwacht. Deze serie lijkt dan ook niet bang om te doen waar ze zin in heeft."

Lees de rest van de recensie.

Navajo Police: Class 57 | 3 afleveringen





★★★☆☆

Synopsis: Volgt een groep rekruten gedurende een jaar terwijl ze hun weg banen door de Navajo Police Training Academy en het veld in gaan, waar ze de stijgende criminaliteit moeten aanpakken om hun gemeenschap bij elkaar te houden.

Recensie: "De serie presenteert, hoe minimaal ook, de complexe eigenheid van een Native American-politiecorps. Deze mensen willen hun eigen clan beschermen, maar houden ondertussen ook een onderdrukkend systeem in stand dat al eeuwenlang hun bestaan inperkt."

Lees de rest van de recensie.

East New York | 21 afleveringen





★★★☆☆

Synopsis: Deze politieserie volgt de zaken van inspecteur Regina Haywood en haar diverse team in het 74th Precinct in East New York.

Recensie: "'East New York' is een traditionele Amerikaanse politieserie vol voorspelbare, klassieke elementen. De collega's vormen een hecht team en trekken ook buiten hun werk met elkaar op… Er ontstaan onderlinge romances en uiteraard mag de borrel in de kroeg aan de overkant na werktijd ook niet ontbreken."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe films houden Netflix stevig in hun greep
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films houden Netflix stevig in hun greep

Een Spaanse 'The Nun II', Emily Blunt op dreef, en het knullige debuut van Bong Joon Ho.

Films van wisselende kwaliteit kwamen afgelopen week uit op Netflix - welke zijn de moeite van het kijken waard, en welke totaal niet? De recensenten van FilmTotaal vellen hun oordeel en delen aanraders in hun ogen.

Hermana Muerte | Netflix



Volgens recensent Terence Shea hebben we hier te maken met een Spaanse alternatief voor The Nun II, maar dan beter. Ondanks enkele clichés die passeren, zijn het de muziek en de cinematografie die een griezelige non in een nieuw jasje steken.

Hij beloonde de horrorfilm met 3.5 ster, en vond: "Deze griezelfilm met nonnen zal heel wat minder aandacht krijgen dan die ene die onlangs de kassa's aan de bioscoop liet kraken. Erg jammer, want deze is beter. Minder goedkoop effectbejag, meer inhoud."

Lees de rest van de recensie.

Pain Hustlers | Netflix



De escalerende opoïdencrisis in de VS wordt kritisch bekeken in deze dramafilm, die volgens Dieuwertje Deutekom voornamelijk wordt gedragen door de sterke acteerprestatie van Emily Blunt.

Ze gaf de film 3 sterren, en vertelde: "Blunt draagt het dramatische deel van de film. Ondertussen voegt Andy Garcia humor toe met zijn Howard Hughes-achtige vertolking van de excentrieke Alex Peel. Ook een fictief personage, losjes gebaseerd op John Kapoor, CEO van het farmaceutische bedrijf Insys, dat de inspiratie voor 'Pain Hustlers' vormde."

Lees de rest van de recensie.

Yellow Door: '90s Lo-fi Film Club | Netflix



De oude filmclub van Bong Joon Ho (Parasite) haalt nostalgisch herinneringen met elkaar op gedurende deze documentaire, die volgens Mitchell van Vuren voornamelijk passie voor film uitstraalt en verder niet goed de kijker weet te adresseren.

Hij gaf de documentaire 3 sterren, en deelde: "'Yellow Door: '90s Lo-fi Film Club' blijft zweven tussen een biografie over de jonge Bong Joon-ho en een documentaire over de Zuid-Koreaanse studentencultuur in de jaren negentig. De sprekers kijken door een nostalgische lens terug naar hun gedeelde verleden en verliezen zich gauw in details, wat de kijker tot luistervink maakt van een uiteengevallen vriendengroep."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze meesterlijke WOII-oorlogsdocumentaire met een machtige 8,7 op IMDb is gewoon nog te zien op Netflix
Series / Featured

Deze meesterlijke WOII-oorlogsdocumentaire met een machtige 8,7 op IMDb is gewoon nog te zien op Netflix

Deze oorlogsdocu laat je alles uit de WOII nog eens zien, maar dan in kleur!

Greatest Events of WWII in Color is een meeslepende documentaireserie die misschien wel de donkerste periode in de menselijke geschiedenis op een unieke manier belicht. Met behulp van zeldzaam kleurenarchiefmateriaal wordt de Tweede Wereldoorlog opnieuw tot leven gewekt, waardoor je als kijker toch een diepere en realistischere connectie met deze historische gebeurtenissen kan maken dan wanneer het in zwartwit tot je komt.

De serie verhaalt over de meest cruciale momenten van de oorlog. Van de verwoestende kracht van D-Day tot de epische slag om Stalingrad, de kijkers worden ondergedompeld in het strijdgewoel en de emoties van de betrokkenen, dankzij de kleurenbeelden uit die tijd.

Moed en opoffering


De Tweede Wereldoorlog bracht niet alleen oorlog en verwoesting met zich mee, maar ook heldhaftige daden van moed en opoffering. De kleurenbeelden brengen deze verhalen tot leven op een manier die zwart-witfoto's simpelweg niet kunnen evenaren.

Een aangrijpend moment in de serie is de bevrijding van Auschwitz. De schokkende beelden van de overlevenden en de omstandigheden in het concentratiekamp zijn des te indringender in kleur. Het herinnert ons eraan dat de verschrikkingen van de Holocaust nooit vergeten mogen worden.

Het Einde van de Oorlog


De serie bereikt zijn hoogtepunt met het einde van de oorlog. De kleurenbeelden van vreugdevolle soldaten en bevrijde steden tonen de opluchting en vreugde die gepaard gingen met de overwinning op het naziregime.



Deze meeslepende documentaireserie, Greatest Events of WWII in Color, biedt een unieke en diepgaande kijk op de Tweede Wereldoorlog. Met een IMDb-beoordeling van 8,7 en een Rotten Tomatoes-score van 94%, is het een absolute must-see voor liefhebbers van geschiedenis.

Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Life on Our Planet'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Life on Our Planet'

Prachtige vertelling over ons nietige bestaan in dit universum en hoe evolutie zich niet door tijd laat opjagen.

Regie: Adam Chapman, Sophie Lanfear, Barny Revill, e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 41-55 minuten | Jaar: 2023

De fascinerende documentaire Life on Our Planet vertelt het verhaal waar wij allemaal deel van uitmaken. Na viereneenhalf miljard jaar delen menswezens op deze planeet de lakens uit, maar ondertussen doen we laconiek over de delicate positie die wij hier als tijdelijke overlords bezetten. De bassende stem van Morgan Freeman bezingt de aarde en voert ons langs elke schrede van evolutie. Van de eerste microbe na de oerknal tot de vele lijnen die uit dit pure toeval zijn vertakt.

Niet iedereen is zich ervan bewust, maar de aarde heeft vijf keer een massa-uitsterving moeten slikken. De komeet die de dinosaurussen van de kaart veegde was dus niet de enige die een poging waagde. Om verwarring te voorkomen verschijnt steeds een handig tijdlijntje in beeld. Een puntje van kritiek: het is soms moeilijk te volgen of een ontwikkeling, bijvoorbeeld groei, in realtime wordt weergegeven of fastforward. Juist bij een documentaire waarin evolutie centraal staat mag je uitleg verwachten, maar helaas is het tijdsverloop niet altijd even duidelijk.

We laten de knipoog even achterwege, maar het tot leven brengen van een uitgestorven soort is een verantwoordelijke taak. De mens in zijn huidige vorm was er immers niet zelf bij, dus rituelen zoals paringsdansen of onderlinge interactie zijn giswerk gebaseerd op wat we weten van hedendaagse varianten. Om een zo accuraat mogelijk beeld te geven van onze voorlopers, gaan de makers voor waarheid en detail. Op de aftiteling wordt dan ook een enorme kudde biologen en wetenschappers opgesomd, die zich onvermoeid over de feiten heeft gebogen. Prachtig samengebracht, een respectvol eerbetoon aan de natuur.

Met dinopionier Steven Spielberg aan het roer zou je denken dat het anno 2023 prijsschieten is. Life on Our Planet trakteert ons op een schitterende voorstelling door de tijd, maar wat tegenvalt is hoe kneuterig sommige schepsels zijn vormgegeven. Op momenten hebben ze geen schaduw en wanneer ze langs een struikje stampen trilt deze niet eens mee. Wel punten voor de close-ups, want van dichtbij zijn de geknutselde dieren bijna niet van hun echte variant te onderscheiden. Zelfs wanneer het shot je oog in oog zet met een uitgestorven exemplaar ga je nog twijfelen aan je eigen verstand.

Dat alleen de sterksten overleven is de hoofdmoot van de serie. Vrijwel elk beestje dat in beeld verschijnt wordt door een alfa verdreven of op gruwelijke wijze opgepeuzeld. Een natuurdocumentaire getrouw gaat dit vaak gepaard met iets te onsmakelijke taferelen, zwaar ingezoomd op de verliezende partij en de ledematen die hij ooit bezat. Vanzelfsprekend ligt de nadruk op overleving, maar zonder deze scènes waren zes afleveringen ook voldoende geweest.

Dat onze aarde vele levensvormen heeft zien komen en gaan is een feit. We denken hierbij dan al snel aan dinosaurussen, maar Life on Our Planet gaat zeer zeker niet alleen over de groten die miljoenen jaren geleden de vlakten domineerden. De serie biedt een platform voor de allerkleinsten die de toekomst mede hebben geschapen en het onvermijdelijke gegeven dat we zelf de directe aanleiding zullen zijn voor uitroeiing nummer zes. Life on Our Planet wijst met het vingertje en na afloop snap je precies waarom.

★★★★☆

Life on Our Planet is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tom Hiddleston verraste iedereen op de set van 'Loki'
Series / Nieuws

Tom Hiddleston verraste iedereen op de set van 'Loki'

De Loki-acteur blijkt niet alleen een talent te zijn voor de camera, maar ook achter de schermen.

De soundtrack en de muziek in een serie zorgen vaak voor een emotionele connectie tussen de kijker en het verhaal. Vaak wordt dit element van het proces echter vergeten door fans, maar niet door Tom Hiddleston.

Muziek kan een beeld van de wereld schetsen, emoties van personages aanvullen, spanning opbouwen en nog veel meer. Zonder een goede soundtrack heeft een serie simpelweg niet dezelfde impact en dit wilde Hiddleston voorkomen.

De soundtrack van Loki seizoen 2


Componist Nathalie Holt kreeg de opdracht om seizoen 2 te componeren en haar grootste helper bleek Loki zelf. De twee artistieke talenten waren het meteen eens en Hiddleston gaf de componist alle middelen die hij had.

Holt vertelde dat ze heel fijn samen heeft gewerkt met Hiddleston: "Hij zei gewoon: "Ik heb al deze dingen ontdekt over wat Loki voelt en ik zou het graag met je willen delen om je te helpen met de muziek." Hij deed het niet opdringerig, hij zei: "Alleen als het nuttig is.""

Een fantastisch resultaat


Door deze samenwerking heeft de soundtrack alles wat het nodig heeft: het is diep, pakkend en weerspiegelt de emoties van Loki perfect.



Stream Loki op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit brute gevecht in 'Game of Thrones' kwam er nooit tot enige ergernis van de acteurs
Series / Nieuws

Dit brute gevecht in 'Game of Thrones' kwam er nooit tot enige ergernis van de acteurs

Als het aan Lena Headey en Maisie Williams lag, had de finale van Game of Thrones er heel anders uitgezien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zelfs de grootste Game of Thrones-fans moeten toegeven dat de seriefinale niet de sterkte aflevering was. Veel acteurs waren gefrustreerd over dit einde en ook Lena Headey (Cersei Lannister) en Maisie Williams (Arya Stark) hadden een beter idee in gedachte.

De oorlog tussen koningin Cersei en koningin Daenerys zou een heftige strijd moeten worden, maar eindigde als een genocidaal bloedbad. De twee actrices hadden dan ook een heel ander idee voor de finale.

Het einde voor 2 personages


Arya wilde altijd al koningin Cersei vermoorden en kreeg zelfs les van een huurmoordenaar om haar droom te vervullen, maar dit heeft ze nooit mogen doen. Cersei kwam namelijk aan haar einde onder het puin van de Red Keep, terwijl ze haar broer en geliefde omhelsde.

Hoewel dit een poëtische dood was, werd Arya hiermee beroofd van haar wraak. En dit zit zowel Headey als Williams niet helemaal lekker.

Een ander idee


Headey legde hun kant van het verhaal uit: "Maisie en ik fantaseerden over een confrontatie tussen Cersei en Arya. Dat was onze droom. Maar de showrunners maakten andere keuzes."



Game of Thrones is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De connectie tussen Vin Diesel en Yellowstone laat wenkbrauwen fronsen bij de fans
Series / Nieuws

De connectie tussen Vin Diesel en Yellowstone laat wenkbrauwen fronsen bij de fans

Niemand had deze connectie aan zien komen, maar nu houdt niemand er over op.

De Yellowstone-franchise heeft wel vaker voor verrassingen gezorgd, maar nog nooit waren deze zo groot als nu. Dit weetje kwam totaal onverwacht en liet fans hun wenkbrauwen fronsen.

Er is nu een verbluffende link ontdekt tussen Vin Diesel en Rip Wheeler uit Yellowstone. Niemand had dit verwacht en de onthulling zorgde dan ook veel reacties op sociale media.

De link tussen de twee


Het blijkt dat de acteur die Rip Wheeler speelt (Cole Hauser) in 2009 in de film Pitch Black tegenover de acteur van The Fast and the Furious speelde als William J. Johns.

Hauser speelde in Pitch Black de premiejager die verantwoordelijk is voor het vervoeren van de gevangene en Riddick (Vin Diesel). Dit is echter niet de enige Fast and the Furious film waar Hauser in heeft gespeeld.

Nog een The Fast and the Furious


In 2003 speelde Hauser namelijk in 2 Fast 2 Furious, maar helaas is dit de enige film waar Diesel niet in speelt.

Bekijk op instagram


Yellowstone is te streamen op Skyshowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit razend populaire 'Star Trek'-personage had eigenlijk dood moeten gaan
Series / Featured

Dit razend populaire 'Star Trek'-personage had eigenlijk dood moeten gaan

Schrijver Brannon Braga onthult welk einde hij in gedachten had voor dit geliefde personage.

In The Center Seat: 55 Years of Star Trek vertelt Braga over Seven of Nine's (Jeri Ryan) oorspronkelijke einde. Braga was uitvoerend producent maar ook schrijver voor Star Trek: Voyager.

Samen met Rick Berman en Ken Biller werkte hij aan Sevens verhaal, maar zijn collega's waren totaal niet te spreken over zijn idee. Hij wilde haar namelijk laten omkomen aan het einde van de serie.

Tragisch figuur


Seven of Nine werd als kind geassimileerd door de Borg totdat zij uit het Collectief werd bevrijd. Braga zag haar vooral als een tragisch figuur.

Braga: "Ik vond dat Seven dood moest gaan. Ze is geen Borg meer maar kan ook niet meer als normaal mens leven. Haar leven is een grote worsteling, dus vond ik dat ze het beste kon omkomen terwijl ze de bemanning redt".

Bijzondere weg


Gelukkig is dit idee nooit werkelijkheid geworden. Seven was ongelooflijk populair, en haar ontwikkeling van Borg naar haar menselijkheid biedt een boeiend verhaal. Seven keerde terug in Star Trek: Picard waarin haar verhaal wordt afgerond.



Star Trek: Voyager is te zien op Netflix. Star Trek: Picard kun je streamen op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Succession'-ster haalt alle Amerikaanse headlines nadat hij met zijn truck snoeiend hard een restaurant in crasht
Series / Nieuws

'Succession'-ster haalt alle Amerikaanse headlines nadat hij met zijn truck snoeiend hard een restaurant in crasht

Alan Ruck is betrokken geraakt bij een ongeluk in Los Angeles.

Acteur Alan Ruck, bekend van Succession en Ferris Bueller's Day Off, is betrokken bij een incident waarbij zijn auto in een pizzeria in Los Angeles belandde.

De politie heeft inmiddels bevestigd dat er twee mensen gewond raakten bij het ongeval en dat er geen sprake is van rijden onder invloed. De Rivian-truck van Ruck reed een vestiging van het Amerikaanse Raffallo's Pizza in na een aanrijding met twee andere voertuigen.

Ooggetuige


Ooggetuige Tim Ratcliff, eigenaar van diverse nabijgelegen restaurants, beschreef het incident: "Het hele gebouw schudde, en ik dacht dat er een bom of iets dergelijks was ontploft". Ratcliff zei ook dat hij Ruck direct na het incident zag. "Ik vroeg hem: 'Gaat het met je?' En het eerste wat hij zei was: 'Is iedereen oké? Ik denk dat ik iemand heb geraakt. Is hij oké?'"

Een 32-jarige man, een van de slachtoffers, werd naar het ziekenhuis gebracht met niet-levensbedreigende verwondingen. Ruck heeft in het openbaar nog niet gereageerd op het verzoek om commentaar.

Succession


Alan Ruck verdiende een Emmy-nominatie voor zijn rol als oudste zoon Connor Roy in de succesvolle dramaserie Succession van HBO, die dit jaar na vier seizoenen ten einde kwam.

Kijk Succession hier op HBO Max.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hilarisch! Topman HBO gebruikt nep-accounts tegen kritiek op series van de zender
Series / Nieuws

Hilarisch! Topman HBO gebruikt nep-accounts tegen kritiek op series van de zender

Rolling Stone komt met een humoristisch verslag over de 'geheime operaties' van HBO-baas Casey Bloys.

HBO staat bekend om kwalitatief goede series die terecht geroemd worden. Daarnaast zijn er ook flops zoals het inmiddels beruchte The Idol. Dit laatste lijkt Casey Bloys, als CEO de hoogste bestuurder, behoorlijk dwars te zitten.

Bloys vindt het blijkbaar mega-irritant wanneer critici van bladen zoals Vulture, The New York Times en Rolling Stone slechte recensies geven. Rolling Stone wist onlangs de hand te leggen op teksberichten tussen Bloys en HBO-topvrouw Kathleen McCaffrey waarin de twee plannen maken om een "geheim leger" te vormen op X -Twitter.

Duistere operatie


De aanleiding voor de duistere operatie was een kritische tweet van Vulture-criticus Kathryn VanArendonk over Perry Mason. De twee overlegden welk antwoord ze zouden tweeten als "een willekeurig iemand" voordat ze er uiteindelijk van afzagen.

Hier bleef het echter niet bij. Tussen juni 2020 en april 2021 werden er meerdere plannetjes gesmeed en uitgevoerd, en de nep-accounts waren een feit. Bloys zou zijn medewerkers hebben aangemoedigd om het virtuele slagveld te betreden.

In de pas lopen


Zo kreeg Alan Sepinwall van Rolling Stone van 'Kelly Shepard' te horen dat "[zijn] meningen behoorlijk voorspelbaar [zijn] en in de pas lopen". Deze sneer was naar aanleiding van Sepinwalls slechte recensie van Joss Whedons The Nevers.



Het rare is dat Perry Mason op Rotten Tomatoes 75% kreeg van de critici, en de publieksscore was 79%. The Nevers was weliswaar een rotte tomaat (59%), maar de kijkers gaven 83%. Waarschijnlijk lieten Bloys en McCaffrey zich ietwat meeslepen in hun mini-complot.

Waar te zien?


Nieuwsgierig geworden? Perry Mason is te bekijken op HBO Max, The Nevers is in Nederland verkrijgbaar op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix' abonnementen met advertenties lopen goed: "een geweldige basis gelegd"
Series / Nieuws

Netflix' abonnementen met advertenties lopen goed: "een geweldige basis gelegd"

Netflix-topvrouw Amy Reinhard blikt terug op de goedkopere abonnementen in de VS.

In november 2022 berichtte The Hollywood Reporter dat Netflix een oplossing bood aan hun Amerikaanse klanten wat de prijsverhogingen betreft. Er wordt een goedkoper abonnement aangeboden waarbij je kijkt met advertenties.

Het zogeheten Netflix Basic with Ads kost $ 6,99 en voor Netflix Basic betaal je $ 9,99 per maand. Reinhard bericht dat dit goedkopere abonnement inmiddels 15 miljoen gebruikers kent.

Stabiliseren en uitbouwen


Het goedkopere abonnement is onderdeel van de huidige strategie om de positie van Netflix te stabiliseren en daarna verder uit te bouwen. Programma's zoals Squid Game: The Challenge en The Crown zijn inmiddels met advertenties te zien.

Volgens de topvrouw is hiermee "een geweldige basis gelegd, waarbij we producties van topkwaliteit blijven aanbieden". Ook wijst Reinhard op verbeterde metingen wat de kijkcijfers betreft. Op deze manier kan Netflix een dieper inzicht krijgen in het kijkgedrag van haar abonnees.

Nederlandse situatie


Het is op dit moment nog niet bekend of we te zijner tijd ook in Nederland een abonnement met advertenties krijgen. Onlangs berichtten we over de prijsverhogingen in Frankrijk. Het is dus een logische aanname dat we voornamelijk met prijsverhogingen te maken zullen krijgen.



Het programma Squid Game: The Challenge zal in Nederland dus zonder reclame-onderbrekingen te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het aftellen naar 'Stranger Things Day' is begonnen met nieuwe teaser van Netflix
Series / Nieuws

Het aftellen naar 'Stranger Things Day' is begonnen met nieuwe teaser van Netflix

Een nieuwe teaser heeft een subtiele boodschap voor alle fans van de serie.

Het seizoen van Halloween zit erop, maar het griezelen rondom Stranger Things moet nog beginnen. Binnenkort is het Stranger Things Day en Netflix telt er in een nieuwe teaser alvast naar af.


De jaarlijkse viering van de geliefde serie gaat meestal gepaard met nieuwe promotiematerialen of teasers. Het vijfde seizoen zal het laatste worden dus wellicht is dit de laatste Stranger Things-dag voordat de serie eindigt.

Netflix kietelt de kijker


Het officiële account van Stranger Things deelt een kleine aftel-teaser met een videorecorder die op het display 11:06 aangeeft, wat betekent dat fans meer content kunnen verwachten binnen de komende vijf dagen.

Als bijschrift staat er: "Tijd om terug te spoelen. We nemen een blik terug naar onze tijd in Hawkins." Wat Netflix voor alle Stranger Things-fans precies in petto heeft is niet bekend, maar er valt in ieder geval meer content te verwachten komende tijd.

Echt het einde?


Stranger Things-makers, Matt Duffer en Ross Duffer, hebben eerder bevestigd dat ze van plan zijn om een spin-off van de serie te maken. Opmerkelijk genoeg is acteur Finn Wolfhard (Mike Wheeler) de enige acteur uit de geliefde serie die weet waar de spin-off over gaat.



Helaas is hij gezworen tot geheimhoudingsplicht, dus we moeten nog even wachten op meer details. Kijk tot die tijd alle afleveringen van Stranger Things op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ijzersterke crimeseries op Netflix zijn misdadig goed
Series / Featured

Deze 4 ijzersterke crimeseries op Netflix zijn misdadig goed

Van de beste crimeseries uit het VK heeft Netflix een sterke collectie achter de hand.

Van de Britten kan je altijd ijzersterke misdaadseries verwachten. Ook op Netflix zijn ze goed vertegenwoordigd met deze 4 steengoede series. Welke ervan heb jij nog niet gezien?

Bodyguard | Netflix | 6 afleveringen



Een gespecialiseerde bodyguard wordt belast met de bescherming van een prominente politica in het Verenigd Koninkrijk, die regelrecht tegenover hem staat op het vlak van haar politieke opvattingen. Terwijl hij haar leven probeert te bewaken, komt hij terecht in een web van samenzweringen, bedreigingen en verraderlijke situaties.



Bodies | Netflix | 8 afleveringen



Vier detectives. Vier tijdlijnen. Eén lichaam. Om de toekomst van Groot-Brittannië te redden, moeten ze eerst de moord oplossen die de loop van de geschiedenis heeft veranderd.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Top Boy | Netflix | 2 seizoenen



Twee jonge drugsdealers keren terug naar de rauwe straten van Londen, maar worden in hun zoektocht naar geld, macht en een beter leven belemmerd door een meedogenloze oplichter.



The Fall | Netflix | 3 seizoenen



Wanneer het onderzoek van de politie van Belfast naar een reeks moorden vastloopt, wordt hoofdinspecteur Stelle Gibson opgeroepen om deze zaak verder te onderzoeken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grijp je kans: Netflix verwijdert deze 4 toffe films dit weekend nog
Films / Featured

Grijp je kans: Netflix verwijdert deze 4 toffe films dit weekend nog

Een heleboel Nederlandse film zullen bijna niet meer te zien zijn op Netflix.

Wees er snel bij, want dit weekend zullen een heleboel Nederlandse films verdwijnen van Netflix. Als je zin hebt in weer eens een avondje Nederlandse romantiek, dan zit je voor nu helemaal goed met een van deze 4 films.

Marokkaanse Bruiloft | Netflix | Vanaf 2 november niet meer te zien



Terwijl iedereen in haar gemeenschap trouwt, richt Yasmine zich helemaal op haar carrière. Kan ze een balans vinden tussen haar verschillende identiteiten en gelukkig worden?



Costa! | Netflix | Vanaf 3 november niet meer te zien



Janet gaat met haar zus Angela en diens vriendinnen op vakantie naar Spanje. Daar ontmoeten ze Rens, een propper bij een plaatselijke discotheek. Buitenbeentje Janet en de populaire Rens worden verliefd, wat tot verontwaardiging leidt bij de anderen.



De Bellinga’s: Huis op Stelten | Netflix | Vanaf 3 november niet meer te zien



Een excentriek gezin wint een gouden beker voor vloggen en wordt het doelwit van stuntelende inbrekers. De kinderen staan echter klaar om de boeven te slim af te zijn.



Gooische Vrouwen | Netflix | Vanaf 3 november niet meer te zien



In het Gooi verlopen de levens van de vier dames allerminst soepel. In navolging van de serie gaat de film verder in het leven van de vier vriendinnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.