search
Hilarisch! Topman HBO gebruikt nep-accounts tegen kritiek op series van de zender
Series / Nieuws

Hilarisch! Topman HBO gebruikt nep-accounts tegen kritiek op series van de zender

Rolling Stone komt met een humoristisch verslag over de 'geheime operaties' van HBO-baas Casey Bloys.

HBO staat bekend om kwalitatief goede series die terecht geroemd worden. Daarnaast zijn er ook flops zoals het inmiddels beruchte The Idol. Dit laatste lijkt Casey Bloys, als CEO de hoogste bestuurder, behoorlijk dwars te zitten.

Bloys vindt het blijkbaar mega-irritant wanneer critici van bladen zoals Vulture, The New York Times en Rolling Stone slechte recensies geven. Rolling Stone wist onlangs de hand te leggen op teksberichten tussen Bloys en HBO-topvrouw Kathleen McCaffrey waarin de twee plannen maken om een "geheim leger" te vormen op X -Twitter.

Duistere operatie


De aanleiding voor de duistere operatie was een kritische tweet van Vulture-criticus Kathryn VanArendonk over Perry Mason. De twee overlegden welk antwoord ze zouden tweeten als "een willekeurig iemand" voordat ze er uiteindelijk van afzagen.

Hier bleef het echter niet bij. Tussen juni 2020 en april 2021 werden er meerdere plannetjes gesmeed en uitgevoerd, en de nep-accounts waren een feit. Bloys zou zijn medewerkers hebben aangemoedigd om het virtuele slagveld te betreden.

In de pas lopen


Zo kreeg Alan Sepinwall van Rolling Stone van 'Kelly Shepard' te horen dat "[zijn] meningen behoorlijk voorspelbaar [zijn] en in de pas lopen". Deze sneer was naar aanleiding van Sepinwalls slechte recensie van Joss Whedons The Nevers.



Het rare is dat Perry Mason op Rotten Tomatoes 75% kreeg van de critici, en de publieksscore was 79%. The Nevers was weliswaar een rotte tomaat (59%), maar de kijkers gaven 83%. Waarschijnlijk lieten Bloys en McCaffrey zich ietwat meeslepen in hun mini-complot.

Waar te zien?


Nieuwsgierig geworden? Perry Mason is te bekijken op HBO Max, The Nevers is in Nederland verkrijgbaar op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen