search
De bijzondere band tussen Sheldon Cooper uit 'The Big Bang Theory' en dit specifieke getal
Series / Nieuws

De bijzondere band tussen Sheldon Cooper uit 'The Big Bang Theory' en dit specifieke getal

Sheldon Cooper uit 'The Big Bang Theory' heeft een bijzondere band met het getal 73.

Jim Parsons, de getalenteerde acteur achter de iconische rol van Sheldon Cooper in The Big Bang Theory, heeft een onverbrekelijke band met een heel bijzonder nummer: 73. Deze mysterieuze connectie is niet alleen een willekeurig toeval, maar speelt een fascinerende rol in het leven van zowel de acteur als het personage dat hij belichaamt.

Sheldon Cooper, een briljante maar eigenzinnige wetenschapper in de serie, is geobsedeerd door het getal 73. Zijn redenering daarvoor is nogal complex.

Aflevering 73


In de 73e aflevering van de serie vertelt hij "Het beste getal is 73. Waarom? 73 is het 21e priemgetal. Zijn spiegelbeeld, 37, is het 12e, en zijn spiegelbeeld, 21, is het product van het vermenigvuldigen van 7 en 3." Snappen jullie het nog? Cooper is in de serie ook veelvuldig te zien met het getal '73' op zijn t-shirts.

Jim Parsons, de briljante vertolker van Sheldon, heeft deze fascinatie met nummer 73 in het echte leven overgenomen. Hij heeft in interviews en talkshows herhaaldelijk gesproken over zijn eigen voorliefde voor dit getal en de rol die het in zijn leven speelt. Wellicht heeft dit te maken met zijn geboortejaar, 1973.

73?


Fans zochten uit dat The Big Bang Theory zelf ook een connectie heeft met het nummer 73. De reeks liep namelijk maar liefst 12 seizoenen, en als je de cijfers van 1 tot 12 bij elkaar optelt, krijg je... je raadt het al, 73.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen