search

Ons nieuws van dinsdag 7 november 2023

Recensie Apple TV+-serie 'The Buccaneers'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'The Buccaneers'

Kostuumdrama vanuit Amerikaans perspectief met een feministische insteek die niet geheel behouden blijft.

Regie: Charlotte Regan, Richard Senior, Susanna White | Cast: Kristine Frøseth (Annabel 'Nan' St. George), Guy Remmers (Hertog Theo), Matthew Broome (Guy Thwarte), Imogen Waterhouse (Virginia 'Jinny' St. George), Christina Hendricks (Mevrouw St. George), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 46-55 minuten | Jaar: 2023

Rond 1870 wordt een groep Amerikaanse vriendinnen naar Londen verscheept om elk een rijke man te strikken nadat een van hen met een Engelsman trouwt. Deze cultuurclash leidt in The Buccaneers niet alleen tot prille liefdes, maar ook een driehoeksverhouding, machtsrelaties en feministische openbaringen. Dit gaat gepaard met een soundtrack van moderne muziek gezongen door vrouwen. Maar post-Bridgerton maakt dat weinig indruk en wordt de serie vooral een lofzang op het uitbundige karakter van Amerikanen.

Vriendinnen Nan, Conchita, Jinny, Mabel en Lizzy zijn typische rebellerende Amerikaanse tieners van eind negentiende eeuw. Ze nemen ruimte in, dansen uitbundig, delen hun meningen en weten vooral wat zij willen in het leven. Door het contrast met het traditionalisme van de Britten zorgt hun komst direct voor onrust. Met een groep jongvolwassen hoofdpersonen kan de kijker een hoop bijpassend drama verwachten.

The Buccaneers is een verfilming van een miniserie uit 1995, die op haar beurt gebaseerd is op het gelijknamige boek uit 1936. Het is geen directe verfilming van dat boek, vanwege de elementen die exclusief uit de eerdere miniserie komen. Destijds was de toevoeging van een lesbische verhaallijn iets waar menig kijker aanstoot aan nam, terwijl die met de huidige LHBTQI-representatie in de media niet langer schokkend is maar haast verwacht. Dat neemt niets weg van deze specifieke verhaallijn, die goed in elkaar steekt.

De eerste helft van het seizoen is ijzersterk. Op een prettig tempo worden alle individuele verhaallijnen opgezet en de onderliggende relaties gevormd. Hierbij is de meest unieke invalshoek (in ieder geval voor een kostuumdrama) de onvoorwaardelijke zusterlijke band tussen de vijf vriendinnen. Waar series als deze doorgaans misogyne ondertonen aan vriendschappen geven, steunen de vrouwen in The Buccaneers elkaar altijd. In het acteerwerk worden de onderlinge banden met zoveel liefde neergezet dat elke lach en elke traan geloofwaardig zijn.

Het is vrij knap dat deze emoties zo goed uit de verf komen, gezien de dialogen waarmee ze gepaard gaan. Met ongemakkelijke en stereotypische zinnen alom laat het gesproken aspect veel te wensen over. Het toont de kwaliteiten van de acteurs dat ze daarmee geloofwaardig acteerwerk kunnen laten zien, maar dit voorkomt niet dat het voor de kijker makkelijk te voorspellen is hoe gesprekken zullen verlopen.

Twee acteerprestaties die extra lof verdienen, zijn die van Kristine Froseth en Christina Hendricks als Nan en haar moeder. Beide actrices weten enorm integer de complicaties van hun personages uit te beelden en weten direct alle aandacht te vangen zodra zij het beeld inwandelen. Knap, gezien alle tierelantijnen en extravagante decors. Hoewel beide verhaallijnen niet even grondig worden uitgewerkt, biedt de gelaagdheid van hun acteerprestaties meer dan genoeg reden om door te willen kijken. Dit is dan ook het element dat de serie het bekijken waard maakt.

Daar staan helaas een aantal minder geloofwaardige acteerprestaties tegenover, met die van Adam James als Nans vader als meest pijnlijke voorbeeld. Niet alleen is zijn uitvoering van de dialoog emotieloos, maar het personage is ook enorm ongenuanceerd. Hierdoor wordt de beoogde lofzang voor de Amerikaanse elite eerder een uitvergroting van hun egoïsme en gebrek aan intelligentie. Het contrast met de Britse adel laat hem vooral verschrikkelijk lomp overkomen, wat op sommige punten doorsijpelt naar andere personages.

Halverwege zakt het tempo wat in, eigenlijk zodra de vriendinnen en hun nieuwe liefdes terugkeren naar Londen. En hoewel dat meestal het punt is waarop innerlijke problemen van personages worden uitgediept, blijft het in The Buccaneers redelijk oppervlakkig. Als kostuumdrama over volwassenwording snijdt de serie zichzelf hiermee iets te vaak in de vingers.

Rond ditzelfde punt lijkt de originele feministische insteek te worden losgelaten, terwijl de vriendinnen voorheen nog sterk in hun schoenen stonden en vooral deden wat zij zelf wilden. Daarmee vervaagt de unieke invalshoek langzamerhand en verdwijnt de serie steeds meer in de kostuumdramameute. Hierdoor komen latere gebeurtenissen minder hard aan, wat met de gepresenteerde ontknoping zonde is.

In sneltreinvaart moet de kijker ineens alle emanciperende karaktereigenschappen naar boven halen. Hoewel de afronding van het verhaal enorm bevredigend is, blijft de sprong naar actie redelijk abrupt. In principe is daar niets mis mee, maar gezien de afleveringen waarin weinig gebeurt was er meer dan genoeg ruimte voor een betere opbouw. Desondanks is The Buccaneers een aanrader voor fans van kostuumdrama's, zeker vanwege de frisse focus op de Amerikanen. Een cliffhanger zet de deur in ieder geval wagenwijd open voor een tweede seizoen.

★★★☆☆

The Buccaneers is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Robbie Williams'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Robbie Williams'

De Britse popster probeert empathie te winnen door terug te kijken op zijn veelbewogen leven.

Regie: Joe Pearlman | Afleveringen: 4 | Speelduur: 40-55 minuten | Jaar: 2023

Het leven van een muzikale legende gaat niet altijd over rozen, ook niet dat van Robbie Williams. De gelijknamige documentaireserie geeft met nog niet eerder vertoonde beelden een kijkje in het leven van de beroemde popster, wiens carrière niet zonder slag of stoot verliep. Al zijn ups en downs komen aan bod, maar de nadruk ligt op de vele downs.

De documentaire start met een korte introductie over Robbie Williams' periode bij Take That en vertelt hoe en waarom hij uit de boyband stapte. Daarna volgt zijn verdere levensverhaal, tot aan het heden. Robbie, in het dagelijks leven gewoon Rob genaamd, wordt gefilmd en geïnterviewd in zijn eigen huis, waarbij hij zich kwetsbaar opstelt en erg open en eerlijk overkomt. De enige andere betrokkene die iets inbrengt is zijn vrouw Ayda, die vol liefde over haar zielsverwant spreekt.

Robbie Williams draait volledig om de titelfiguur, met aandacht voor wat hij heeft meegemaakt en hoe zijn leven is gelopen. Keer op keer wordt benadrukt dat Robbie het als een grote last heeft ervaren om steeds door zo veel mensen te worden bekeken en beoordeeld. De documentaire lijkt dan ook vooral als doel te hebben om medeleven te wekken.

Robbie vertelt hoe hij zijn Britse thuisland door de media werd zwartgemaakt en zwaar bekritiseerd. Hij werd daar neergezet als een verslaafde klootzak die niet kon zingen en nog minder verstand had van muziek, terwijl zijn carrière in de rest van de wereld als een raket de lucht inschoot. Hij verantwoordt zichzelf keer op keer, waarmee hij de misstanden van de Britse media poogt aan te kaarten.

Zijn verslavingen worden openlijk besproken, evenals zijn onzekerheden, paniekaanvallen en onstuimige liefdesleven. Robbie is inmiddels duidelijk op een punt in zijn leven waar hij rust heeft gevonden bij zijn vrouw en kinderen. Met behoorlijk wat zelfmedelijden kijkt de inmiddels wat oudere popster terug op een turbulent leven, om met tranen in zijn ogen tot de conclusie te komen dat uiteindelijk toch alles goed is gekomen.

Een sterke keuze is om Robbie oud beeldmateriaal van zichzelf te laten becommentariëren. Door het zien van deze beelden wordt de popster geconfronteerd met zijn verleden, inclusief de diverse lastige periodes die hij heeft meegemaakt. Gaandeweg lijkt hij zichzelf tegen te komen en ziet hij dingen van zichzelf waar hij zich niet bewust van was of die hij compleet was vergeten.

Robbie Williams is een interessante biografie die met name fans van de popster aan zal spreken. Ondanks de eenzijdige benadering is Robbie Williams' leven interessant genoeg om uitgebreid op in te gaan en deze documentaire doet dat met een lekker tempo. Er had misschien zelfs nog wel een aflevering of twee meer uit kunnen worden gehaald.

★★★☆☆

Robbie Williams is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: vette trailer 'Reacher' seizoen 2 vrijgegeven door Prime Video
Series / Trailer

Eindelijk: vette trailer 'Reacher' seizoen 2 vrijgegeven door Prime Video

De stoere Jack Reacher is weer terug voor een nieuw seizoen.

De eerste officiële trailer voor het nieuwe seizoen van Reacher is zojuist vrijgegeven door Prime Video. Later dit jaar zal de populaire serie terugkeren naar het platform voor een tweede seizoen.

In de trailer wordt er een voorproefje gegeven van Alan Ritchsons rol als de titulaire Jack Reacher. In de eerdere verfilmingen van Paramount speelde Tom Cruise de rol van Jack Reacher, die was gebaseerd op het personage uit de boekenreeks van Lee Child.

Synopsis


De synopsis luidt: "De veteraan van de militaire politie ontvangt een gecodeerd bericht dat de leden van zijn voormalige Amerikaanse legereenheid, de 110th MP Special Investigations, één voor één op mysterieuze en brute wijze worden vermoord."



De synopsis gaat verder: "Reacher wordt uit zijn zwerversbestaan gehaald en herenigt zich met drie van zijn voormalige teamgenoten. Samen beginnen ze de puntjes op de i te zetten in een mysterie waar de inzet steeds hoger wordt en dat vragen oproept over wie hen verraden heeft - en wie de volgende is die zal sterven."

Cast en crew


De Prime-serie Reacher is ontsprongen aan het brein van schrijver en showrunner Nick Santora, tevens verantwoordelijk voor Scorpion en Prison Break.



Alan Ritchson speelt de titelrol van Jack Reacher, met naast zich de acteurs Willa Fitzgerald, Malcolm Goodwin, Chris Webster, Bruce McGill en Maria Stern.

Release


Reacher seizoen 2 is vanaf 15 december 2023 te streamen op Prime Video.

Bekijk het eerste seizoen van Reacher nu vast bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Romancero'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Romancero'

Deze Spaanse vampierserie neemt te veel hooi op haar vork.

Regie: Manson | Cast: Txunamy Ortiz (Cornelia), Sasha Cocola (Jordán), Ricardo Gómez (Sorroche), Guillermo Toledo (Teo), Abla Flores (Tábata), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 27-31 minuten | Jaar: 2023

Met Memento liet Christopher Nolan zien dat een verhaal vooruit kan gaan ondanks dat de tijdlijn achterstevoren loopt. Mogelijk zagen de makers van 11:14 dat als een uitdaging, waarna ze met hun de film toonden dat het plot ook in beweging blijft wanneer een verhaal steeds rondom hetzelfde tijdstip hangt. De Spaanse serie Romancero is een voorbeeld van hoe iemand hetzelfde tracht maar faalt. Er is namelijk een verschil tussen vooruitgang en ergens de achtergrond van laten zien.

Jordán en Cornelia, twee tieners die elkaar pas net kennen, zijn op de vlucht voor een meute. Een van hen is verantwoordelijk voor de dood van Jordáns vader. Maar er zijn meer mensen die hen op de hielen zitten: agenten Sorroche en Teo, en een bus vol 'christenen'. Romancero laat zien waar dit toe leidt en waar het begonnen is.

Het thema lijkt te zijn dat je oogst wat je zaait. En dat is voornamelijk haat. Agent Sorroche is een corrupte racist, maar er zitten consequenties aan zijn getreiter van lokale immigranten. Jordáns vader is een alcoholistische bruut, die een bloederige dood krijgt. Er zitten meer van dit soort lijntjes en momenten in de serie. Een verhaal met een kern is altijd goed, maar dat van Romancero heeft een groot probleem: er zit geen vooruitgang in.

Er speelt al heel wat zodra de eerste aflevering van start gaat. Niet alles is helemaal helder, maar bepaalde zaken kan je prima zelf invullen. Met de tweede aflevering blijkt echter dat de makers dat toch graag voor je willen doen. Via trage stappen naar het verleden wordt volledig uit de doeken gedaan wat er allemaal aan de hand is met de kinderen en de agenten. Wat die sekteleden in die religieuze tourbus uitvreten blijft vaag, maar dat is geen probleem; een cliffhanger belooft dat de intentie er is om ook dit toe te lichten.

Maar meer dan de achtergrond uitleggen gebeurt niet. Behalve misschien tonen dat agent Sorroche een walgelijke, agressieve racist is, wat een halve aflevering in beslag neemt. De makers van Romancero lijken onder de indruk dat ze hun vertelling voortstuwen door meer informatie te geven over een reeds bekende situatie, maar de kijker waarschijnlijk niet. De eerste aflevering toont Cornelia met bloed onder haar mond en er wordt gesproken over Jordáns vader die dood is, een latere aflevering toont die moord. Totaal niet boeiend.

Alle zes afleveringen zijn geregisseerd door Tomás Peña, die al enige tijd produceert onder het pseudoniem Manson. Hopelijk heeft hij hiervoor een betere reden dan de associatie met sekteleider Charles Manson. Dat deed Marilyn Manson in de jaren negentig al en die is inmiddels niet meer zo cool als we dachten. Manson heeft voornamelijk muziekvideo's gemaakt en dat is enigszins te zien aan zijn stijl.

Niet helemaal overigens, want visueel had hij een stuk meer over de top kunnen gaan. Eigenlijk is de mise-en-scène en acteursregie best goed: Manson blijkt op zijn best wanneer er veel mensen te zien zijn. Het gedrag en de bewegingen van de acteurs oogt volkomen natuurlijk en in sommige gevallen zijn ze gebalanceerd verdeeld over het beeld. Af en toe zijn er wat dramatische shots, maar nergens het neonbelichte stuntwerk dat sommige andere voormalige videoclipregisseurs hebben omarmd.

Dat valt enigszins op omdat de serie erg geïnspireerd lijkt door films uit de jaren tachtig. Aangezien vampiers destijds niets nieuws meer waren, kregen de omgeving en achtergrond van de personages wat meer aandacht. Dit is wat Romancero ook tracht te doen. Het nare sfeertje in het stadje wordt goed overgebracht, ondanks dat het inhoudelijk weinig toevoegt. Vreemd genoeg wordt beweerd dat dit de kustplaats Almeria is, maar de zee is nergens te bekennen.

Tot en met de een-na-laatste aflevering lijkt het erop dat dit eerste seizoen niets meer is dan een opwarming voor latere seizoenen, maar de afsluiter lijkt de boel zowaar af te ronden. Om vijf afleveringen te wijden aan uitsluitend het neerzetten van een wereld is al niet sterk, maar zeker geen opbouw naar een climax. Niet dat het verhaal hiermee af is, gezien die cliffhanger na de aftiteling.

Romancero heeft alle focus op sfeer en stijl. Manson wilde dat het er strak uit zou zien en is daarin zeker geslaagd, maar van inhoud of een goede vertelling is geen sprake. Hij valt ook terug op luie trucjes, zoals wanneer Jordán met twee vrienden op een motor zit. Waar zijn vrienden vrolijk zitten te joelen, zit Jordán met zijn ogen dicht te genieten van de zon en wind. Dus het is een personage met diepgang. Lekker makkelijk.

Omdat de serie zo'n stilstaand plot heeft voelen de korte afleveringen langer dan ze zijn. Enkel de visuele kracht weet de aandacht erbij te houden. Welke boodschap de makers willen overbrengen over migranten is niet helemaal duidelijk, want ze worden niet altijd in een goed daglicht gezet. Wat die sekte precies doet is absoluut te vaag voor woorden, met name wanneer ze 's nachts in de woestijn met een ritueel de hele lucht verlichten. Andere personages zien dit, maar zullen er vervolgens nooit meer over spreken. Maar het ziet er cool uit; meer heeft een kijker niet nodig.

★★☆☆☆

Romancero is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De bijzondere band tussen Sheldon Cooper uit 'The Big Bang Theory' en dit specifieke getal
Series / Nieuws

De bijzondere band tussen Sheldon Cooper uit 'The Big Bang Theory' en dit specifieke getal

Sheldon Cooper uit 'The Big Bang Theory' heeft een bijzondere band met het getal 73.

Jim Parsons, de getalenteerde acteur achter de iconische rol van Sheldon Cooper in The Big Bang Theory, heeft een onverbrekelijke band met een heel bijzonder nummer: 73. Deze mysterieuze connectie is niet alleen een willekeurig toeval, maar speelt een fascinerende rol in het leven van zowel de acteur als het personage dat hij belichaamt.

Sheldon Cooper, een briljante maar eigenzinnige wetenschapper in de serie, is geobsedeerd door het getal 73. Zijn redenering daarvoor is nogal complex.

Aflevering 73


In de 73e aflevering van de serie vertelt hij "Het beste getal is 73. Waarom? 73 is het 21e priemgetal. Zijn spiegelbeeld, 37, is het 12e, en zijn spiegelbeeld, 21, is het product van het vermenigvuldigen van 7 en 3." Snappen jullie het nog? Cooper is in de serie ook veelvuldig te zien met het getal '73' op zijn t-shirts.

Jim Parsons, de briljante vertolker van Sheldon, heeft deze fascinatie met nummer 73 in het echte leven overgenomen. Hij heeft in interviews en talkshows herhaaldelijk gesproken over zijn eigen voorliefde voor dit getal en de rol die het in zijn leven speelt. Wellicht heeft dit te maken met zijn geboortejaar, 1973.

73?


Fans zochten uit dat The Big Bang Theory zelf ook een connectie heeft met het nummer 73. De reeks liep namelijk maar liefst 12 seizoenen, en als je de cijfers van 1 tot 12 bij elkaar optelt, krijg je... je raadt het al, 73.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crunchyroll overbelast door laatste aflevering 'Attack on Titan'
Series / Nieuws

Crunchyroll overbelast door laatste aflevering 'Attack on Titan'

Eindelijk is daar voor fans de allerlaatste aflevering van de bejubelde anime-serie.

De langverwachte allerlaatste aflevering van de lang lopende animeserie Attack on Titan is sinds zaterdag eindelijk te streamen via Crunchyroll.

Goed nieuws natuurlijk voor de fans, ware het niet dat volgens Anime Corner dusdanig veel mensen wilden kijken naar de aflevering dat de servers overbelast raakten.

Massale aandacht


Ditzelfde gebeurde in januari dit jaar toen de eerste special die het einde inluidde beschikbaar werd gesteld. Sommige mensen konden de aflevering gewoon kijken, terwijl anderen bedrogen uitkwamen.

Crunchyroll verklaarde via X het volgende over de problemen:

"Onze site heeft moeite met de drukte, maar we werken eraan om alles snel op te lossen. We waarderen jullie geduld."



Wordt Eren verslagen?


In de laatste aflevering, die de titel Attack on Titan: Final Season - The Final Chapters Special 2 draagt, dreigt de wereld ten onder te gaan door de kracht die Eren loslaat via zijn Founding Titan.

Eren leidt een niet te stoppen leger van Colossal Titans naar zijn vijanden in Marley. Alleen een groep van zijn voormalige kameraden kan Eren weten te stoppen. Maar gaat dat ook lukken?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
IJzersterke biografische oorlogsfilm voegt zich in het aanbod van Netflix
Films / Nieuws

IJzersterke biografische oorlogsfilm voegt zich in het aanbod van Netflix

Vanaf donderdag 9 november stream je het waargebeurde 'The Courier' bij Netflix. Voeg hem alvast toe aan je watchlist zodat je donderdag gelijk kan kijken.

Netflix omschrijft deze film zelf als intellectueel, spannend en ontroerend. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Britse zakenman Greville Wynne en speelt zich af tijdens de Koude Oorlog.

Velen zijn lovend over de film en dan met name over hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch die de rol van de onopvallende zakenman vertolkt.

Regie en cast


De film is geregisseerd door Dominic Cooke. Hij is ook te kennen van zijn werk aan On Chesil Beach en The Hollow Crown.

In deze goed scorende film zien we naast Cumberbatch onder meer Merab Ninidze, Rachel Brosnahan, Vladimir Chuprikov, James Schofield, Fred Haig en Anton Lesser.

Over de film


Een Britse zakenman wordt standrechtelijk gerekruteerd door MI-6 en de CIA tijdens een van de grootste internationale conflicten in de geschiedenis. Hij moet geheime informatie krijgen van een voormalige Sovjet-officier die een einde zou kunnen maken aan de Cubaanse rakettencrisis.

Wynne komt terecht in een levensgevaarlijke operatie, niemand is te vertrouwen en hij kan geen stap zetten zonder gevolgd te worden.



Spannend en geloofwaardig


Op Rotten Tomatoes is een hele goede gemiddelde score te zien van 90%. "De cast is erg goed, maar – geen verrassing – het is Cumberbatch die de show steelt.", aldus een van de critici. Bij IMDb weet de film ook een goede score te pakken van 7.1/10. Ook op de site van MovieMeter doet de film het goed met een score van 3,38/5 en zijn veel kijkers enthousiast.

"Elk schakeltje en elke actie van spionage en contraspionage heeft zo zijn doel. De spanning om gepakt of niet gepakt te worden is groot. Uiteindelijk hang je toch. Toch behoudt de film zijn spanningsboog. Niet in het minst omdat Benedict Cumberbatch erg geloofwaardig overkomt.", vertelt een van de kijkers.



Donderdag 9 november


Nog twee dagen wachten maar dan kan je op Netflix het ijzersterke The Courier gaan streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Liam Hemsworth ziet er verrassend goed uit als Geralt in 'The Witcher
Series / Nieuws

Liam Hemsworth ziet er verrassend goed uit als Geralt in 'The Witcher

Editor Stryder HD laat zien hoe Liam Hemsworth eruit gaat zien als Geralt; is de verkeerde keuze gemaakt of is hij perfect voor de rol?

Vaak krijgt het publiek niet de auditiefilmpjes van acteurs te zien. Zo blijven we ons afvragen of de acteur wel goed is voor de rol of niet. Dit gokwerk is niet langer meer nodig met de uitvinding van deepfake. Nu weten we precies wat we kunnen verwachten!

Er was heel veel controverse toen bekend werd gemaakt dat Henry Cavill The Witcher ging verlaten en Liam Hemsworth zijn rol over zou nemen. Veel fans zeiden dat niemand anders dan Cavill de rol van Geralt kan spelen.

Is Hemsworth de goede keuze?


Hemsworth toonde meteen al veel respect voor de romans van Andrzej Sapkowski en ook zijn charme is fans niet ontgaan. Toch bleven de twijfels.

Video-editor en VFX-artiest Stryder HD kwam fans te hulp toen hij een video plaatste op zijn YouTube-kanaal waarin Hemsworth te zien is als Geralt.

Een heel mooi beeld


Wat blijkt? Hemsworth ziet er heel goed uit als Geralt (misschien wel iets te goed). We zullen er pas echt achter komen of Hemsworth de juiste keuze was als seizoen 4 uitkomt.



The Witcher is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'Loki' krijgen we in 2023 nog een Marvel-serie op Disney+
Series / Nieuws

Na 'Loki' krijgen we in 2023 nog een Marvel-serie op Disney+

Gaat What If...? het nog halen om in 2023 op Disney+ te verschijnen of moet Marvel hun belofte verbreken?

Het afgelopen jaar zijn heel veel verschijningsdatums in gevaar gekomen door de stakingen. Zo waren fans ook bang voor de animatieserie What If…? van Marvel. Komt de serie dit jaar nog uit of moeten fans nóg langer wachten?

Fans hebben al heel lang gewacht op de serie en de geplande releasedatum van 2023 leek in gevaar te komen. Het einde van het jaar ligt al om de hoek.

De releasedatum


Het was een hele puzzel om achter de verschijningsdatum te komen. De aankondiging vertelde ons namelijk dat What If… seizoen 2 in november of december uit zal komen. De serie staat echter niet op de lijst voor november.

Gelukkig hebben fans niets te vrezen, want Marvel kan zich aan hun belofte houden. De serie zal dus in december 2023 terugkomen voor een tweede seizoen.

Seizoen 2 is “gekker”


Regisseur Bryan Andrews over seizoen 2: "We kunnen uitbreiden en het kan een beetje gekker worden. We gaan een tandje bijzetten in seizoen 2 en in seizoen 3 gaan we zelfs nog gekker."



What If...? is te streamen op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Britse Netflix-thriller wordt massaal bekeken op de streamer
Films / Nieuws

Britse Netflix-thriller wordt massaal bekeken op de streamer

De Britse thriller met Nederlandse topactrice weet momenteel veel Netflix-kijkers te lokken en scoort goed bij de streamer.

Locked In is pas net te zien bij Netflix en pakt daar nu de koppositie in de Top 10. Kijk hem zeker een keer als je in bent voor een thriller.

De film komt van regisseur Nour Wazzi, hij heeft onder meer afleveringen geregisseerd van The Last Bus en The Break. De Nederlandse actrice die we zien in deze thriller is Famke Janssen. Naast haar zien we Anna Friel, Rose Williams, Alex Hassell, Finn Cole en Karl Collins.

Synopsis


Een vriendelijke verpleegkundige probeert de geheimen rond de verwondingen van een comapatiënt te achterhalen en ontdekt bittere rivaliteit, ontrouw, verraad en moord.

Op IMDb weet de film momenteel een 5.1/10 te scoren. Het publiek bij Rotten Tomatoes scoort de film een magere 28%, al zijn er nog niet veel stemmen binnen.

Lifetime-film?


Bij de critici zien we nog geen score, maar een van hen vertelt, "Locked In is het soort tv-thriller dat je op vrijdagavond op Lifetime zou verwachten. Dat is niet noodzakelijk een slechte zaak."



"Net aan een voldoende voor het laatste gedeelte van de film. Daarvoor is het behoorlijk traag en voorspelbaar. Ik ben benieuwd wat Famke van zichzelf vindt," zegt kijker macrobody op MovieMeter. Daar pakt de film nu een score van 2,43/5.

Op Netflix


Al zijn de meningen tot op heden nog niet erg positief, is het uiteraard mogelijk om hier zelf een oordeel over te geven. Stream de thriller nu bij Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 krankzinnige series op Netflix bezorgen je slapeloze nachten
Series / Featured

Deze 4 krankzinnige series op Netflix bezorgen je slapeloze nachten

Van mysterieuze thrillers tot akelige truecrime - op Netflix heb je er ruim voldoende van.

Met één van deze 4 krankzinnige Netflix-series kun je makkelijk een oersaaie avond opwaarderen tot een loeiend spannende zit. Bekijk gauw welke ervan jij nog niet gezien hebt.

Dark | Netflix | 3 seizoenen



Wanneer een kind verdwijnt in een Duits stadje en duistere geheimen uit het verleden aan het licht komen, ontvouwt zich een ingewikkelde tijdreispuzzel die de levens van vier families met elkaar verbindt.



Slasher | Netflix | 3 seizoenen



In deze anthologieserie wordt het stadje Waterbury geteisterd door een reeks gruwelijke moorden, verspreid over de jaren heen. Wie zit er achter de moorden, gebaseerd op de alom bekende zeven zonden?



Archive 81 | Netflix | 8 afleveringen



Wanneer restorator Dan Turner een mysterieuze klus aanneemt om een collectie beschadigde videobanden uit 1994 te restaureren, belandt hij onbedoeld in een onopgelost mysterie over een gevaarlijke sekte.



Don't F*ck with Cats: Hunting an Internet Killer | Netflix | 3 afleveringen



Alles begon met een op het eerste oog onschuldig filmpje dat op internet verscheen met de titel ‘1 Boy 2 Kittens’. Op de beelden is echter te zien dat iemand twee jonge katjes in een plastic zak deed, met een stofzuiger vacuüm trok en de katjes zo liet stikken. De totaal verknipte actie zette mensen aan tot actie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijzonder goed nieuws voor razend populaire Disney-serie 'The Bear'!
Series / Nieuws

Bijzonder goed nieuws voor razend populaire Disney-serie 'The Bear'!

In 2024 is het restaurantdrama weer terug in de keuken voor een derde seizoen.

Na zoveel lof kon het bijna niet anders: het restaurantdrama The Bear van FX is verlengd met een nieuw seizoen. Dat er een derde seizoen aan zou komen, werd onlangs aangekondigd door The Hollywood Reporter.

In seizoen 2 zag de crew van The Original Beef hoe hun restaurant tegen de vlakte ging om ruimte te maken voor een waardige opvolger. Tussen het puin werden oude dromen en nieuwe aspiraties gevonden, die in het derde seizoen waar mogen worden gemaakt.

In de prijzen gevallen


Het eerste seizoen van The Bear kon rekenen op maar liefst dertien Emmy-nominaties, waaronder awards voor Best Comedy Series en voor sterren Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri en Jon Bernthal.

De serie werd tevens beloond als AFI TV Program of the Year, samen met een WGA Award, PGA Award, Film Independent Spirit Award, American Cinema Editors Award en ACE Eddie Award.

Aankondiging


Nick Grad, het hoofd van DX Entertainment, liet weten in een aankondiging: "'The Bear' is een cultureel fenomeen geworden. We zijn zo trots op de samenwerking met Christopher Storer, Joanna Calo, Josh Senior en de rest van het creatieve team, evenals de briljante cast onder leiding van Jeremy Allen White, Ayo Edebiri en Ebon Moss-Bachrach."



Hij concludeerde: "Wat zij en de crew hebben gedaan is echt opmerkelijk en wij en onze partners bij Hulu kijken samen met de fans uit naar het volgende hoofdstuk in het verhaal van 'The Bear'."

Release


The Bear seizoen 3 zal in 2024 te zien zijn, liet The Hollywood Reporter weten.



Bekijk eerdere seizoenen van The Bear bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Snel: deze 3 toffe films staan op het punt van Netflix te verdwijnen
Films / Featured

Snel: deze 3 toffe films staan op het punt van Netflix te verdwijnen

Je kan nog maar kort spannende films als 'A Quiet Place' en '12 Strong' zien op Netflix.

Nog even, en dan worden er weer meerdere films van het platform van Netflix gehaald. Je hebt nog maar een paar dagen, dus wees er gauw bij om deze toffe films nog te kunnen bekijken.

De Grote Slijmfilm | Netflix | Vanaf 6 november niet meer te zien



Er gebeurt iets verschrikkelijks: een belangrijk slijmingrediënt raakt op waardoor slijm maken voor de hele wereld onmogelijk wordt. Indy gaat op zoek naar de oorsprong van dit slijmerige ingrediënt.



A Quiet Place | Netflix | Vanaf 6 november niet meer te zien



Een familie woont in complete isolatie. Iedereen is bang voor een onbekende bedreiging die elk geluid volgt en aanvalt.



12 Strong | Netflix | Vanaf 7 november niet meer te zien



De film volgt het verhaal van een Special Forces-team dat na 9/11 een missie krijgt in Afghanistan. Onder leiding van een nieuwe kapitein moet het team samenwerken met een Afghaanse krijgsheer, om zo de Taliban klein te krijgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Disney+-series spannen de kroon
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Disney+-series spannen de kroon

Volgens onze recensenten zijn dit de beste series van het moment op Disney+.

Of je nu houdt van flauwe mockumentaries of van heerlijke camp - op Disney+ kan je een hoop meer vinden dan alleen de Disneycanon. De recensenten van SerieTotaal lichten toe welke van de nieuwe series op het platform het kijken waard zijn.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Disney+ van de afgelopen tijd.

What We Do in the Shadows | 10 afleveringen





★★★★☆

Synopsis: Documentairemakers filmen de bezigheden van drie huisgenoten: de onsterfelijke vampiers Viago, Deacon en Vladislav. Wanneer ze hipster Nick in een vampier veranderen, draaien de rollen om en proberen de vampiers de moderne wereld te begrijpen.

Recensie: "Zoals kan worden verwacht van een mockumentary gaat dit seizoen heerlijk over de top met zelfbewuste humor. Door te spelen met het beeld en meerdere malen de cameracrew in beeld te brengen, krijgen simpele scènes een extra laag goed uitgevoerde komedie."

Lees de rest van de recensie.

How to Be A Carioca | 6 afleveringen




★★★★☆

Synopsis: Een emotionele reis over wat het betekent om uit Rio te komen. Wanneer een stel gringo's landt in Rio de Janeiro en moeilijkheden ondervindt, ontmoeten ze Francisco die hen helpt en hen introduceert in een nieuwe manier van leven.

Recensie: "'How to Be a Carioca' kan beter worden bestempeld als een indrukwekkend drama met veel ruimte om te ademen. Ogenschijnlijk biedt de serie vooral luchtig vermaak, waardoor de zes afleveringen makkelijk achter elkaar te bekijken zijn, maar deze geeft ook genoeg mee om na te denken over wat er gaande is in de wereld."

Lees de rest van de recensie.

Only Murders in the Building | 10 afleveringen





★★★★★

Synopsis: Drie vreemden met een gedeelde interesse in truecrimepodcasts worden vrienden tijdens het onderzoeken van verdachte sterfgevallen in hun Upper West Side-flatgebouw en produceren hun eigen podcast over de vreemde zaken.

Recensie: "Wat 'Only Murders in the Building' vanaf het begin zo vermakelijk heeft gemaakt is dat men nooit bang is geweest voor camp. De personages en verhaallijnen zijn lekker over de top, en dat is juist vaak waar de intrige vandaan komt. Met een musical in het middelpunt van dit seizoen is de camp niet te missen."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'Stranger Things' over de grootste uitdaging van seizoen 5: "We weten wat we doen"
Series / Nieuws

Makers 'Stranger Things' over de grootste uitdaging van seizoen 5: "We weten wat we doen"

Producent Shawn Levy belooft ons dat ze de opgegroeide acteurs niet gaan verjongen met AI.

Tegenwoordig is het helemaal niet zo moeilijk meer om er iemand jonger uit te laten zien. De vraag is echter of de kijkers van films en series dit wel accepteren. Het kan namelijk erg onnatuurlijk overkomen.

De makers van Stranger Things zullen ongetwijfeld aan de mogelijkheid van 'De-Aging'-animatie hebben gedacht. De cast van de serie, die begon in 2016, is inmiddels al volwassen, terwijl hun personages in de serie nog steeds jonger zijn.

Belofte


In gesprek met Deadline onthulde producent Shawn Levy (Free Guy, Deadpool 3) dat ze de techniek niet gaan gebruiken. "We weten wat we doen," zei hij over de leeftijd van de personages versus die van de acteurs.

"Nee. Ik was enigszins verrast dat een uitspraak die ik over dit onderwerp zei zo wijdverspreid werd," aldus Levy. "Het komt erop neer dat we weten wat we doen met deze serie. Onze cast is briljant. En de personages die de Duffers hebben bedacht zijn zo levendig. Ik maak me er geen zorgen over dat iedereen zich opnieuw inleeft en ze tot leven brengt."

Leeftijd Eleven


Actrice Millie Bobby Brown, die het personage Eleven / Jane Hopper speelt, was 11 jaar toen ze seizoen 1 opnam. Haar personage is in de aftrap naar verluidt 12 jaar. Tijdens de opnames van seizoen 4 is Brown al 17 jaar, terwijl haar personage 14 of 15 jaar is.



Op dit moment is Brown 19 jaar en waarschijnlijk is ze 20 jaar als de opnames voor seizoen 5 starten. Haar personage is in dat seizoen waarschijnlijk 15/16 jaar, dus haar personage wordt in de vijf seizoenen zo'n 5 tot 6 jaar ouder, terwijl de actrice zo'n 9 jaar ouder is geworden.

Seizoen 5


Het eerste seizoen van Stranger Things van de Duffer Brothers verscheen in 2016 en daarna debuteerde seizoen 2 in 2017 en seizoen 3 in 2019. Het vierde seizoen zag het licht uiteindelijk in 2022 en het lijkt erop dat het vijfde seizoen pas in 2025 uitkomt op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.