search
De beste misdaadserie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

De beste misdaadserie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien

De drie hoofdrolspelers zullen de enorme druk van het politiewerk met hun privélevens moeten combineren

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Blue Lights neemt de kijker mee naar Belfast, Noord-Ierland, waar drie politieagenten in hun proeftijd in het Blackthorn Station moeten zien te overleven.

Grace, Annie en Tommy voelen de enorme druk van het politiewerk en de impact op hun privélevens en zullen die twee verschillende werelden moeten zien te combineren willen ze volwaardige politieagenten worden.

Getalenteerde cast


De cast bestaat uit een greep aan getalenteerde, Britse acteurs. Zo zien we Siân Brooke (bekend van Sherlock) als Grace Ellis, Katherine Devlin (Vikings) als Annie Conlon, en nieuwkomer Nathan Braniff als Tommy Foster.

Richard Dormer (Beric Dondarrion in Game of Thrones) en Martin McCann (The Survivalist spelen ervaren politieagenten Gerry Cliff en Stevie Neil.

Inspiratie


Siân Brooke dook voor haar rol in het leven van haar vader, die politieagent was. Ook sprak ze met echte politiemensen en maatschappelijk werkers om haar rol zo authentiek over te laten komen.



Blue Lights is geschreven door Declan Lawn, Adam Patterson en Fran Harris. De serie is gefilmd in Noord-Ierland en laat ook bekende Noord-Ierse locaties zien.

Prijzen


Het eerste seizoen van Blue Lights werd deze maand genomineerd voor de Best New Drama Award bij de 28e National Television Awards. De serie werd "een meeslepende, goed gemaakte dramaserie die de levens van politieagenten humaniseert zonder sentimentaliteit" genoemd.



Volgend jaar kunnen we een tweede seizoen verwachten. Ondertussen is Blue Lights te zien in de BBC iPlayer. Helaas kunnen we de serie nog niet in Nederland zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen