search
Mysterieuze horrorfilm met goede scores stream je bij Netflix
Films / Nieuws

Mysterieuze horrorfilm met goede scores stream je bij Netflix

Vanaf woensdag 15 november voegt Netflix weer een mysterieuze horrorfilm toe aan het aanbod. Kijk vanaf die dag 'The Invisible Man' bij de streamer.

'Wat je niet kan zien, kan je wel pijn doen.', is de slogan die de film heeft gekregen. De film is gebaseerd op het boek van H.G. Wells en een remake van de film uit 1933.

The Invisible Man komt uit het jaar 2020 en heeft een speelduur van twee uur en vier minuten. Voeg hem alvast toe aan je watchlist bij Netflix.

Regie en cast


De film is geregisseerd door Leigh Whannell. Hij schreef ook mee aan de scenario's van meerdere Saw-films, Insidious-films en regisseerde ook Upgrade.

De cast van de film bestaat uit onder meer Elizabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer, Aldis Hodge, Storm Reid en Michael Dornan.

Het verhaal


Als de ex van Cecilia Kass, een gestoorde wetenschapper, zelfmoord pleegt erft zij een hoop van zijn vermogen. Wanneer toevalligheden met dodelijke afloop in haar omgeving voorkomen, denkt ze dat haar ex zijn dood in scène heeft gezet.



De politie gelooft niets van haar verhaal en langzaam begint ze door te draaien en probeert ze te bewijzen dat ze achterna gezeten wordt door iemand die door niemand gezien kan worden.

Gewelddadig en solide


Bij IMDb weet de film een mooie score neer te zetten van 7.1/10. De critici bij Rotten Tomatoes scoren de film 92% en het publiek 88%. "Het is snel en gewelddadig, maar kristalhelder van helderheid...laat ons het geweld, de schaamte, de verwarring en de woede ervaren die Cecilia doet, in plaats van het ons uit te leggen.", aldus een van de critici.



Thierry Verhoeven van FilmTotaal scoort de film 4 van de 5 sterren. Hij vertelt in zijn recensie, "Blijkbaar kan het dus toch nog gewoon: een uiterst solide film die het basisverhaal uitwerkt zonder iets te verkwanselen, maar er ook niet voor terugdeinst ergens over te gaan."

Aanstaande woensdag


Stream The Invisible Man vanaf woensdag 15 november bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen