search
Controversiële mening: Dit is waarom de 'Harry Potter' serie zich niet aan de boeken moet houden
Series / Nieuws

Controversiële mening: Dit is waarom de 'Harry Potter' serie zich niet aan de boeken moet houden

Boekfans willen altijd dat een verfilming zich zo goed mogelijk aan het bronmateriaal houdt, maar bij Harry Potter ligt dat iets anders.

De Harry Potter-franchise is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste culturele fenomenen van de 21e eeuw. De laatste tijd is er echter veel discussie over de nieuwe serie en deze zal komende tijd nog niet verminderen.

De meeste fans zijn niet blij met het idee dat er een nieuwe Harry Potter-serie komt, omdat de films nog helemaal niet zo oud zijn. Het grootste argument voor de serie is dat het verhaal zich deze keer meer aan de boeken kan houden. Helaas is dat ook een groot probleem.

Een groot discussiepunt


De franchise is vaker beschuldigd van een gebrek aan representatie. Er is namelijl geen aandacht besteed aan de LGTBQ+-gemeenschap. Daarnaast zijn er bijna alleen maar witte personages en de personages van kleur worden op sommige momenten zeer stereotype afgebeeld.

Het is dus geen goed idee dat de serie zich precies aan het bronmateriaal gaat houden. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken, terwijl het verhaal van het gouden trio hetzelfde blijft.

Komen er veranderingen?


Door een update van producent David Heyman lijkt alle hoop voor meer representatie echter verloren. Hij liet namelijk weten dat de nieuwe serie trouw zal blijven aan de originele boeken. Dit betekent dus dat de serie bij de originele en ondergerepresenteerde canon blijft.Bekijk de originele films op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen