search
Netflix kondigt nieuwe epische monsterserie aan: 'Gyeongseong Creature'
Series / Trailer

Netflix kondigt nieuwe epische monsterserie aan: 'Gyeongseong Creature'

Een heerlijk ouderwetse monsterserie die zich afspeelt in Korea in het jaar 1945.

Er komt weer een vette Koreaanse serie aan. Gyeongseong Creature speelt zich af in de stad Gyeongseong, wat de oude naam is voor Seoul. Korea staat onder Japans bestuur, en de hoofdpersonages krijgen te maken met een bovennatuurlijke tegenstander.

De hoofdpersonen Jang Tae-sang (Park Seo-jun) en Yoon Chae-ok (Han So-hee) kruisen elkaars pad. Ze ontdekken dat de straten onveilig gemaakt worden door een monsterlijk wezen.

Geharde detective


Tae-sang is pandjesbaas en doet goede zaken op deze manier. Dit vindt hij verder wel best, totdat hij Chae-ok tegen het lijf loopt.

Chae-ok is een geharde detective met de nodige overlevingstactieken. Gezien haar achtergrond is dit zo gek nog niet. Als kind reisde zij, met haar vader, door Shanghai en Manchuria. Dit laatste is een regio die overlapt met het noordoosten van China en een deel van Mongolië.

Menselijke hebzucht


Chae-ok is niet alleen goed in het opsporen van levenden, maar ook van doden. Zij werkt dus in het vage gebied tussen leven en dood. De twee hoofdpersonen lopen een huiveringwekkend monster tegen het lijf dat door menselijke hebzucht in het leven is geroepen.



Tae-sang en Chae-ok zullen samen moeten werken om te overleven. De serie heeft inmiddels ook akkoord voor een tweede seizoen. Het eerste deel van Gyeongseong Creature kun je vanaf 22 december streamen. Het tweede deel is vanaf 5 januari te bekijken, uiteraard op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen