Deze ijzersterke Netflix Original kruipt onder je huid: '1922'

Sterke Netflix Original kruipt onder je huid:1922

Filmnieuws - Netflix heeft de laatste jaren heel wat goede films uitgebracht. De horrorfilm '1922' is er een van. De film is gebaseerd op het boek van horrorlegende Stephen King en er is eentje die je zeker een keer gezien moet hebben.

Patricia Koning, 16-11-2023 23:43

De streamer omschrijft de film als onheilspellend, psychologisch en als echte horrorfilm. Als je van dit genre houdt, zit je met deze macabere film zeker goed.
1922 heeft een nette score van 6.2/10 op de site van IMDb. De film komt uit het jaar 2017 en heeft een speelduur van een uur en tweeënveertig minuten.

Synopsis

Een boer maakt de keuze om een plan te maken om zijn vrouw te vermoorden. Dit doet hij om er financieel beter van te worden en hij weet zelfs zijn zoon hierbij te betrekken.

Haar dood is echter het begin van een nieuw macaber verhaal.

Regie en cast

Regisseur van de film is Zak Hilditch. Hij is ook bekend van The Final Hours en Rattlesnake. Hij en Stephen King schreven samen het scenario voor de film.


In deze horrorfilm zien we Thomas Jane, Molly Parker, Dylan Schmid, Kaitlyn Bernard, Neal McDonough en Tanya Champoux.

Schuld en boete

Het publiek scoort de film op de site van Rotten Tomatoes 59%. De critici daarentegen waarderen de film meer met een goede 92%. "'1922' is een film die onder je huid kruipt. Het behoud van begin tot eind een dreigende sfeer zonder ooit te vertrouwen op overmatig gebruikte gimmicks of formules.", aldus een van de critici.Een van de kijkers bij MovieMeter vertelt, "1922 is een fijnzinnig drama dat zich bezighoudt met zondeval en schuld en boete. Ook met horrorelementen, die zich soms fysiek laten zien, maar vooral zijn te vinden in de kwellende psychische afgronden die Thomas Jane bezoekt.". Daar scoort de film een 2.78/5.

Netflix

Deze Netflix Orginal is er dus zeker eentje die je een keer moet streamen. Doe dit nu bij de dienst.

Lees meer over: Netflix, 1922, Stephen King, Zak Hilditch, Thomas Jane, Molly Parker, Dylan Schmid, Kaitlyn Bernard, Neal McDonough, Tanya Champoux

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in