search
Deze ijzersterke Netflix Original kruipt onder je huid: '1922'
Films / Video/clip/featurette

Deze ijzersterke Netflix Original kruipt onder je huid: '1922'

Netflix heeft de laatste jaren heel wat goede films uitgebracht. De horrorfilm '1922' is er een van. De film is gebaseerd op het boek van horrorlegende Stephen King en er is eentje die je zeker een keer gezien moet hebben.

De streamer omschrijft de film als onheilspellend, psychologisch en als echte horrorfilm. Als je van dit genre houdt, zit je met deze macabere film zeker goed.

1922 heeft een nette score van 6.2/10 op de site van IMDb. De film komt uit het jaar 2017 en heeft een speelduur van een uur en tweeënveertig minuten.

Synopsis


Een boer maakt de keuze om een plan te maken om zijn vrouw te vermoorden. Dit doet hij om er financieel beter van te worden en hij weet zelfs zijn zoon hierbij te betrekken.

Haar dood is echter het begin van een nieuw macaber verhaal.

Regie en cast


Regisseur van de film is Zak Hilditch. Hij is ook bekend van The Final Hours en Rattlesnake. Hij en Stephen King schreven samen het scenario voor de film.



In deze horrorfilm zien we Thomas Jane, Molly Parker, Dylan Schmid, Kaitlyn Bernard, Neal McDonough en Tanya Champoux.

Schuld en boete


Het publiek scoort de film op de site van Rotten Tomatoes 59%. De critici daarentegen waarderen de film meer met een goede 92%. "'1922' is een film die onder je huid kruipt. Het behoud van begin tot eind een dreigende sfeer zonder ooit te vertrouwen op overmatig gebruikte gimmicks of formules.", aldus een van de critici.



Een van de kijkers bij MovieMeter vertelt, "1922 is een fijnzinnig drama dat zich bezighoudt met zondeval en schuld en boete. Ook met horrorelementen, die zich soms fysiek laten zien, maar vooral zijn te vinden in de kwellende psychische afgronden die Thomas Jane bezoekt.". Daar scoort de film een 2.78/5.

Netflix


Deze Netflix Orginal is er dus zeker eentje die je een keer moet streamen. Doe dit nu bij de dienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen